Nokia 6 Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Nokia  HMD Global  Foxconn 2.217 ori
<b>Nokia 6 Review</b>Nokia 6 din 2017... un telefon care a debutat în ianuarie 2017, a devenit hit în China, a primit o versiune Arte Black şi în cele din urmă a ajuns şi în Europa. Acum a început să primească Oreo şi în România (conform unor semnalări) şi iată-l şi la noi..

Introducere

Nokia 6 din 2017... un telefon care a debutat în ianuarie 2017, a devenit hit în China, a primit o versiune Arte Black şi în cele din urmă a ajuns şi în Europa. Acum a început să primească Oreo şi în România (conform unor semnalări) şi iată-l şi la noi la recenzie. L-am trecut prin toate testele clasice şi l-am găsit un media phone atractiv. Ne-a oferit prima gustare Android din epocă nouă Nokia şi chiar dacă finlandezo-chinezii (filiera Foxconn-HMD-Nokia) au învăţat gustul compromisului, sunt câteva aspecte unde se descurcă foarte bine și acum, după metamorfoze Microsoftistice.

Telefonul costă 999 lei la mai toţi retailerii cu 2 menţiuni interesante: la evoMAG.ro cosa 989 lei, iar Quickmobile.ro are versiunea cu 4 GB RAM nu cea cu 3 GB RAM pe care o vând mai toţi. Noi avem varianta cu 32 GB stocare şi 3 GB RAM, cu două slot-uri SIM şi care se remarcă prin acustica Dolby Atmos a difuzoarelor stereo, pe care aş fi dorit să o văd şi pe Nokia 8, sincer să fiu.

Acesta este un telefon midrange, cu un Android curat şi cu intenţia de a servi o experienţă multimedia atractivă. Hai să vedem şi ce altceva mai atrage la el.

Design Nokia 6

Nu chiar uşor de mânuit cu o singură mână, dar bine construit

Nokia 6 are un design generic acum, generic în 2017 şi cred că generic şi în 2016. Merge pe reţeta sigură şi multiplu testată: corp metalic, dreptunghiular, panou 2.5D, diagonală de 5.5 inch.

Are o construcţie solidă, fără compromisuri, iar spatele atrage destul de multe amprente şi grăsime. Simt că formatul e puţin cam prea lat şi lung, aşa că utilizarea cu o singură mână nu e chiar uşoară. Butoanele laterale sunt cam prea plate pentru a fi comode şi găsite pe nevăzute. Rama metalică e cam angulara şi nu se simte prea plăcut în palmă, amintind de muchia tăioasă a lui Samsung Galaxy Alpha.

Nokia 6 măsoară 7.85 mm în grosime şi cântăreşte 169 de grame, deci este mai gros şi mai greu decât Xiaomi Mi A1 (7.3 mm/ 165 grame). Telefonul este disponibil pe negru (Arte şi mat), albastru, argintiu şi "cupru". Nu îmi place cum arată decupajele pentru antene, iar per total designul generic nu mă da pe spate. Stă prost şi cu simetria, având butoanele capacitive prea jos sub ecran.

Măcar construcţia e solidă şi materialele premium.

Display Nokia 6

În limitele normale ale pretenţiilor midrange

Nokia 6 se prezintă la testele noastre cu un panou IPS LCD de 5.5 inch, cu rezoluţie de 1920x1080 pixel şi aspect 16:9. Are protecţie Gorilla Glas, densitate de 403 ppi şi panou 2.5D cu muchii rezonabil de înguste.

Displayüul lui Nokia 6 vazut la microscop

Pe hârtie ni se promit 405 nits, iar acesta este un ecran laminat. La testul nostru cu mostra video clasică am avut parte de unghiuri largi de vizualizare, luminozitate OK, culori vii şi un contrast acceptabil. Zonele negre ale ecranului sunt cam albicioase, mai ales în partea inferioară a ecranului. Pixelii au aranjament RGB Stripes, conform microscopului nostru şi am ajuns la 380 LUX la testul cu luxmetrul.

Nu e chiar rău, dar nu e nici 400 LUX, valoarea clasică după care ne orientăm că benchmark. Cu această valoare depăşim Allview X4 Soul Infinity L, LG Q6 şi Xperia XZ Premium. Suntem în acelaşi timp sub Moto M şi LG Nexus 5X, dar şi sub Xperia E4G. Setările includ opţiuni de luminozitate, luminozitate adaptivă şi există şi un mod special Sunlight, pentru extra lizibilitate în bătaia soarelui.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 217.Nokia 6380 (LUX)
 • 218.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 219.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)
 • 220.Vernee Thor377 (LUX)
 • 221.UMi Plus E376 (LUX)
 • 222.UMi Super376 (LUX)
 • 223.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 224.Sony Xperia Z1373 (LUX)
 • 225.Allview P6 Energy370 (LUX)

Lista se încheie cu mărimea fontului, mărimea itemurilor de pe ecran şi opţiuni pentru butoanele capacitive. Un ecran OK şi atât.

 • 1234
Nokia 68,0510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×