Nokia N93i vs. Nokia N93

20.411 ori
<b>Nokia N93i vs. Nokia N93</b>Este N93i un simplu V2 al N93, sau ceva chiar e diferit la acest dispozitiv? Ne va dumiri in cele ce urmaza Steve Litchfield... Trebuie menționat de la început că&nbsp; Nokia N93i nu este chiar un upgrade la N93. N93i este o evoluție a designului...

Este N93i un simplu V2 al N93, sau ceva chiar e diferit la acest dispozitiv? Ne va dumiri in cele ce urmaza Steve Litchfield...

Trebuie menționat de la început că  Nokia N93i nu este chiar un upgrade la N93. N93i este o evoluție a designului original, iar principalul punct este faptul că este mult mai subțire și mult mai atrăgător vizual, atrăgând astfel persoanele care l-au respins pentr aspectul de butoiaș al lui N93. Rămâne de văzut cât va mai fi disponibil N93, dar bănuiesc că cele două pot coexista fericit împreună pentru o vreme. N93i este cel pe care noii clienți îl vor cumpăra, dar există o serie de compromisuri la designul lui N93i care pot supăra, determinînd pe unii să cumpere smartphone-ul S60. Pentru mai multe argumente pro și contra, citiți în continuare … .

Oglindă În partea de sus și design cu linie suplă

Primele impresii ale N93i sunt excelente, cu oglinda-ecran proeminentă și atractivă, cu o ramă argintie care nu se prelungește, din păcate, la unitatea de bază, care rămâne neagră -  cele două nuanțe argintiu/negru arată puțin ciudat. Stocarea camerei domină partea de sus și la N93i, dar a fost re-stilizată față de N93 și este ușor mai subțire..

Afișajul OLED din partea de sus

Folosind o combinație de tehnologie nouă a ecranului (micul afișaj exterior este acum OLED) și o sculptare concavă inteligentă (vezi diagrama din dreapta) grosimea lui N93i este cu 5mm mai subțire decât N93. Este o diferență majoră și evidentă, devenind principalul punct de atracție la vânzări a noului model când este vorba de alegeri. Cu forma mai subțire vine și o greutate mai mică, 17g mai puțin decât N93, la 163g. Ținerea în mână și deschiderea lui N93i nu te pune în dificultate ca la originalul N93. Combinația de oglindă sus și o fromă sveltă transformă dispozitivul în ceva care poate deveni mai de dorit..

Alte îmbunătățiri fizice făcute la N93i includ:

    * un controler de tip joystick față de d-pad pentru lateral (modul cameră) – mult mai ușor de manevrat

    * o montare interioară a punctului de prindere a curelei de prindere – economisind astfel ușor câțiva milimetri în lungime

    * o acoperire mult mai sigură a slotului miniSD

    * o acoperire prinsă a concetorului Pop-port – nu mai aveți cum să-l pierdeți(!), deși lăsat să atârne când ascultați muzică pe portul stereo Pop-port al dispozitivului lasă o senzație de neglijență și dezordine

    * reamplasarea difuzorului principal la unitatea de bază – din nou, economie de spațiu

    * un design nou al carcasei bateriei care este mult mai ușor de scos și prins la loc

    * acces adecvat la cartela SIM (față de modul de prindere al lui N93)

    * un LED de încărcare sub oglinda de sus

Slotul miniSD cu un nou design

Acoperirea prinsă a Pop-port

Când se deschide Nokia N93i apar modificări atât pozitive cât și negative. Cea mai evidentă este tastatura metalică, probabil o necesitate datorită noii linii mai subțiri a unității de bază. Există inserții de cauciuc pentru îmbunătățirea operării și pentru o orientare mai bună a taste pe întuneric. Deși acest lucru este eficient și există definit un „clic”, valoarea forței de apăsare a tastei este destul de mare și N93i nu este atât de ușor de folosit ca predecesorul său când vine vorba de introducerea de text. De asemenea, nu mi-a plăcut faptul că nu există despărțitor între tastele Green/Edit și (mai important) C/Red, va fi chiar foarte ușor să încerci să apeși „C” și să atingi din greșeală butonul de închidere, închizând astfel aplicația în care te afli.

Tastatura metalică

Recunoscând deja că N93 are chiar cel mai bun afișaj față de orice smartphone pe care l-am văzut (în toate condițiile de lumină), N93i chiar m-a uimit, cel puțin în interior, cu redarea culorilor pentru fotografiile mele. N93i are 16 milioane de culori față de cele 262.000 ale lui N93's (ce meschin!!!). Aceasta înseamnă că avem culori mai vibrante și mai exacte, ceea ce este bine. Ce nu este bun este schimbarea tehnologiei ecranului care înseamnă performanțe ne-diferențiabile în exterior, mai ales pe soare, cum este arătat mai jos. Stratul superior al ecranului acestui telefon s-a dovedit prea reflectiv și astfel a distrus contrastul, pe când originalul N93 a reflectat ușor din spatele afișajului oferind un contrast excelent în lumina cea mai strălucitoare. O speranță deșartă poate, dar mă întreb dacă producția ulterioară a lui N93i va avea ecrane cu performanțe mai bune pe lumină strălucitoare?

Contrastul la lumina solară nu este prea bun....

Principalul motiv pentru care contrastul în exterior este important este, bineînțeles, datorită găsirii tuturor funcțiilor camerei video și în modul nemișcat, principalul motiv de utilizare a lui N93i și N93.deși re-stilizată, camera pare a fi identică, în termeni de hardware cu cea a lui N93, dar după examinarea fotografiilor veți realiza o diferență semnificativă între acestea.

În modul cameră

După cum știți, datele brute de la senzorul CMOS al unei camere de smartphone sunt procesate de diverse hardware și software pentru a îmbunătăți contrastul și reducerea „zgomotului” digital și construcții artificiale (”artefacts”) introduse datorită dispunerii fizice a senzorului și a opticii și datorită schemelor de compresie folosite pentru a menține datele într-un număr gestionabil. La Nokia N93, reducerea zgomotului părea a fi mai degrabă dezactivată, având ca rezultat o imagine foarte clară dar plină de astfel de artefacts dacă făceați un zoom prin apropiere. Pentru N93i se aplică o reducere mult mai accentuată a zgomotului, având ca rezultat artefacts (detalii care de fapt nu există) care sunt mai slabe, rezultând într-o imagine mai plăcută, chiar dacă fotografia nu mai pare chiar așa de clară ca fotografia făcută cu originalul N93. Un efect secundar plăcut al nivelului redus de artefacts este că dimensiunea fișierelor JPEG este considerabil mai mică (până la 50%).

N93 vs N93i – zoom extrem la fotografiile slab luminate

Ce configurație pentru reducerea zgomotului preferați este doar o preferință personală – dar pentru majoritatea oamenilor nu va conta acest lucru deoarece nu există nimic care poate fi ajustat la fiecare dispozitiv – și, în orice caz, fotografiile sunt mai mult decât bune pentru ambele aparate, în caz de uz semi-profesional. Sunt presetări obișnuite a distanței de focalizare și a modurilor de iluminare („Incandescent”), plus enormul zoom optic de 3x, care îl face pe N93 la fel de bun ca orice cameră digitală normală. Focalizarea este realizată prin apăsarea ușoară a butonului diafragmei și, impresionant, viteza auto-focalizării este mult mai rapidă pe N93i decât pe N93, o reală îmbunătățire a vitezei de focalizare a fost o problemă a lui N93..

N93 vs N93i – fotografiere cu fiecare și În lumină mai bună

înregistrarea video este ca de obicei excelentă, cu captura VGA (640 cu 480) obișnuită la  30 cadre pe secundă, Mai bine decât oricare alt aparat disponibil. și contrar rapoartelor de pe site-urile Internet, înregistrarea audio a lui N93i este tot complet stereo – microfoanele sunt ascunse, dar există, și poți dovedi cu fișierele MP4. Astfel, dacă N93 a primit 10/10 pentru video, N93i primește.... aaaa..... același scor maxim!

Barrel

Am avut câteva probleme cu gestionarea fișierelor MP4 produse de cele două variante de N93, dar video digital este un domeniu atât de complicat încât nu sunt pregătit să arunc vina pe smartphone-uri în acest moment. Vă pot sugera să stați departe de programul furnizat Adobe Premiere Elements, ca software de editare, doar dacă nu aveți un sistem monstruos de puternic dual core PC.

  

în afară de multimedia, N93i este familiar sub toate aspectele, este ediția a 3-a standard S60, cu o îmbunătățire suplimentare pentru a rula aplicațiile în modul de afișare orizontal, prin rotirea ecranului în cealaltă direcție. La fel ca și la N93, puteți scoate afișarea de pe ecran pe un ecran lat TV folosind ieșirea TV furnizată și chip-ul grafic suplimentar al smartphone-ului. Puteți înregistra video și să îl redați imediat pe orice TV ... și să-l încărcați direct pe Internet într-un video blog, folosind o conexiune Wi-Fi, este cool, cool, cool. și bloging-ul a devenit mai ușor, cel puțin în teorie, cu adăugarea lui Vox la opțiunea „Open online service” din Gallery (Flikr se află deja acolo). Doar să nu încercați acest lucru acasă la un tarif de date normal în Europa ...

 

N93i este livrat cu numeroase teme întunecate de mood , cum este prezentat mai jos, deși eu prefer să folosesc o temă mult mai luminoasă, oferind o mai bună calitate a semnalului în utilizarea zilnică.

  

Există și expertul WLAN, ca la ultima versiune firmware a lui N93, ajutându-vă să definiți un punct de acces direct de la o scanare inițială în undele radio. La fel ca și celelalte smartphone-uri S60 Ediția 3,  recepția Wi-Fi nu este spectaculoasă și trebuie să fiți aproape de router pentru o funcționare perfectă. La fel ca la N93, nu există suport pentru UPnP (over Wi-Fi), dacă echipamentul dumneavoastră audio-video suportă acest mediu de streaming. QUickoffice este oferit pentru utilizarea în afaceri, sub formă de vizualizator dar cu ultimul modul Quickmanager pentru trecerea prin conexiune "over-the-air ".

  

O altă cauză a subțirimii formei este bateria, care este acum un 950mAh BL-5F, față de bateria 1100mAh din N93. Aceasta este puțin îngrijorător, pentru a fi sinceri, când se folosește N93 în activitatea de zi cu zi cu o valoare rezonabilă a fotografierii sau filmării, când am rămas în pană de baterie deseori înainte de lăsarea serii. Reducerea capacității bateriei este în mod clar un motiv de îngrijorare.

S60 arată aceeași maturitate ca la N93, cu aproape 22MB de RAM liberi după bootare, asigurând lipsa problemelor de memorie folosită sau cel puțin apărând foarte rar, chiar și la pornirea unui program Java sau a unei aplicații de navigare prin satelit. Am avut parte de câteva resetări și blocări, dar aceste vor fi rezolvate sigur la următoarea versiune de firmware .

Din necesitate, m-am concentrat asupra diferențelor tehnice față de N93, dar majoritatea noilor utilizatori vor veni la N93i fără experiența anteriorului și vor fi uimiți de dotările și capabilitățile acestuia. Cei devotați lui N93 vor dori să rămână cu monștrii lor negri (sau argintii), cu un mai bun contrast al ecranului și durată de viață mai mare a bateriei, dar pentru ceilalți, noul membru mai subțire al familiei N93 este bine venit.

N93i arată și se simte ca un design de generația a doua și va încânta mulți dintre clienții seriei N și va aduna multe priviri lungi pe tot globul, la birouri sau acasă, atât pentru aspect cât și pentru numărul impresionant de lucruri pe care știe să le facă acest dispozitiv relativ mic.

Nokia N93i
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×