Nothing Phone (2) review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.173 ori
<b>Nothing Phone (2) review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>La fix un an distanță de la introducerea primului smartphone pe piață, compania startup Nothing a anunțat și al doilea model din portofoliu, mai precis Nothing Phone (2). Deși aproape neschimbat la prima vedere, telefonul din iulie 2023

Introducere

La fix un an distanță de la introducerea primului smartphone pe piață, compania startup Nothing a anunțat și al doilea model din portofoliu, mai precis Nothing Phone (2). Deși aproape neschimbat la prima vedere, telefonul din iulie 2023 a venit cu upgrade-uri majore față de predecesor și s-au modificat lucruri și la capitolul design. În această perioadă costă aproximativ 3500 de lei în configurația cu 12/256 GB. 

Pentru că vorbeam despre schimbările vizuale, telefonul este acum mai mare, are muchii mai subțiri în jurul ecranului și vine cu o interfață Glyph actualizată. Muchiile sunt ceva mai rotunjite, iar rama a rămas plată în stilul lui iPhone 14. Vine în continuare pe alb sau negru și dispune de acel panou spate transparent, iar legat de luminile Glyph, vorbim despre 33 de zone individuale LED care se pot ilumina la unison sau separat pentru a livra un adevărat show de lumini.

Nu doar la capitolul impresie vizuală s-a lucrat, pentru că Nothing a decis să dea un boost pentru performanță, astfel că în loc de Snapdragon 778G+ folosit pe Phone 1, aici a fost integrat un Snapdragon 8+ Gen1. Vorbim despre un procesor flagship și despre o unitate grafică mai potentă, Adreno 730.

A fost lansată și o variantă cu 512 GB stocare, se păstrează difuzoarele stereo și avem cameră foto actualizată cu senzor IMX890 wide de 50 mpx (OIS) + camera ultra-wide a predecesorului de 50 mpx. Și bateria a crescut puțin, de la 4500 la 4700 mAh, iar ecranul urcă la 6.7 inch, de la 6.55 inch.

O propunere hardware interesantă din partea lui Nothing Phone (2), dar acum rămâne să vedem ce știe să facă, iar pentru asta dăm startul testelor! 

Design Nothing Phone (2)

Și mai multe luminițe, clar un telefon ce atrage priviri

Nothing Phone (2) este un smartphone maturizat în comparația cu predecesorul și nu doar la capitolul hardware, ci și atunci când vorbim de design. Deși la prima privire pare că nu s-au schimbat prea multe, la o analiză mai atentă vei descoperi multe elemente mici sau mari care au fost regândite pentru a îmbunătăți experiența de utilizare și a oferi un smartphone arătos publicului și în special tinerilor.

Video-review Nothing Phone (2), secțiunea Design

Cum dimensiunile ecranului au crescut, asta înseamnă că și dimensiunile telefonului s-au modificat și ajungem de la 159.2 x 75.8 x 8.3 mm la 162.1 x 76.4 x 8.6 mm, nu cu mult, dar se simte diferența. Greutatea crește la 201.2 grame, de la 193.5 grame și avem acum certificare IP54 în loc de IP53 pe modelul anterior. 

Nothing Phone 2

În continuare sunt doar două variante de culoare dintre care poți alege, mai precis alb sau negru, cu acel spate transparent care ne prezintă stickere frumos aranjate pentru cum ar fi dispuse componentele de la interior. Pentru că vorbeam de ecran, aici urcăm la 6.7 inch de la 6.55 inch și avem în continuare un panou plat, doar că acum cu muchii mai înguste.

Panou spate este din sticlă și are muchii destul de curbate, astfel că o să îl găsești cam alunecos, la fel cum mi s-a părut și mie încă de când l-am scos din cutie. Nu ai husă la pachet, dar ar fi recomandată una, desigur transparentă, pentru a nu pierde efectele luminoase.

Apropo de efecte luminoase, interfața Glyph a fost actualizată și include acum 33 de zone individuale LED. Acestea se pot lumina simultan sau separat în funcție de efectele luminoase setate, sau de sonerii. Ai și un Glpyh Composer unde compui propriile melodii cu efecte luminoase, ceva ce îmi amintește de epoca Nokia când puteai compune sonerii prin combinații de caractere și litere, cifre.

Interfața Glyph se poate accesa din zona de notificări și ai diferite opțiuni acolo, de la un slider de luminozitate, la sonerii și altele. Câteva dintre acestea sunt 

  • Indicator Volum - vei vedea bara luminoasă din spate crescând odată cu ajustarea volumului
  • Google Assistant - efect luminos la activarea asistentului vocal
  • Indicator încărcare
  • Glyph Progress - poți vedea progresul mașinii Uber care vine spre locația ta sub forma unui slider luminos
  • Flip to Glyph - pune telefonul cu ecranul în jos pentru a da mute unui apel
  • Glyph Timer 

Ai multe opțiuni de customizare și clar un telefon cu personalitate, adresat celor care vor să fie remarcați și credeți-mă că telefonul va face senzație noaptea când vei primi un apel iar luminile Glyph vor intra în acțiune. Nothing Phone (2) a evoluat, s-a maturizat, așa cum spuneam și în intro, iar mie unul îmi amintește de un Nokia 3220, prin jocurile acestea luminoase. 

Ce mi-aș fi dorit poate ar fi fost un spate mai puțin alunecos și de ce nu, o husă inclusă la pachet, pentru că prin online nu găsești pe atât de multe pe cât ți-ai dori. Husa originală văd că se vinde la 129 lei pe site-ul oficial Nothing.

Display Nothing Phone (2)

Un ecran ca de flagship, mare și acum LTPO

Nothing Phone (2) aduce upgrade-uri și la capitolul ecran față de predecesor, iar aici mă refer la diagonală. De la 6.55 inch cât avea primul telefon al companiei, urcăm acum la 6.7 inch. Se păstrează rezoluția Full HD+ (2412 x 1080 pixeli), avem protecție Gorilla Glass, iar de această dată panoul este unul LTPO OLED, ceea ce înseamnă că beneficiem de rată de refresh ajustabilă între 1-120Hz, automat, în funcție de conținutul afișat.

Video-review Nothing Phone (2), secțiunea Display

LTPO este sinonim cu economisirea de energie, astfel că la afișarea de text static de exemplu, rata de refresh scade la doar 1Hz. Ecranul ne oferă muchii relativ înguste, clar sub primul Nothing ca grosime. Ajungem la un rport corp ecran de 87.2% vs. 85.8% pe modelul de anul trecut. Apropo, avem aici și HDR10+ și Always on Display.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 38.Nothing Phone (2)858 (LUX)
  • 39.Motorola RAZR 40848 (LUX)
  • 40.OPPO Reno11 F848 (LUX)
  • 41.Samsung Galaxy S22 Ultra841 (LUX)
  • 42.Xiaomi 13T Pro837 (LUX)
  • 43.OnePlus Nord 3830 (LUX)
  • 44.Samsung Galaxy S23 Ultra824 (LUX)
  • 45.Motorola Edge 40 Pro818 (LUX)
  • 46.Huawei P60 Pro816 (LUX)

Ca de fiecare dată, am realizat testul de luminozitate, iar rezultatul a fost de 858 LUX, un scor tare bun ținând cont de zona din care face parte. Suntem peste Motorola RAZR 40, OnePlus Nord, ba chiar și peste flagship-urile Galaxy S22 Ultra/S23 Ultra sau HUAWEI P60 Pro. Deasupra undeva peste 900 LUX apare Xiaomi 13 Ultra și Vivo X90 Pro. Stăm foarte bine! 

Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar deși nu foarte subțiri, muchiile din jurul ecranului sunt simetrice, inclusiv la bărbia de jos, deci un mare plus. În zona de setări vei găsi slider-ul de luminozitate, opțiunea de luminozitate automată și tot de aici poți activa și tema Dark.

Poți umbla la mărimea textului și la fonturi, ai mod Night Light pentru a reduce emisiile de lumină albastră, iar următoarea secțiune din setări este cea asociată refresh rate-ului cu opțiunile Dynamic, High (120Hz), sau Standard (60Hz). Poți seta și un screensaver, customiza lockscreen-ul sau seta un ecran Always on Display.

Desigur, poți plasa pe ecran și widget-uri, seta diferite wallpaper-uri inclusiv cu opțiune scroll pe homescreen, sau schimba pachetul de iconițe. Customizare cât cuprinde și un ecran de calitate, luminos, plat cum place tutoror și extrem de fluid, grație tehnologiei LTPO. Îmi place mult și abordarea pixelată din UI. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Nothing Phone (2)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×