Nubia N1 Review (Introducere, Design, Display)

Autor:  | Publicat în:  Nubia  ZTE 2.831 ori
<b>Nubia N1 Review</b>Am testat toate mărimile, formele şi formaturile de telefoane, dar niciodată nu strică şi un pic de noutate. Luăm primul contact cu un produs din gama Nubia în această primăvară, sub forma lui Nubia N1. Terminal midrange la prima vedere şi battery phone

Introducere

Am testat toate mărimile, formele şi formaturile de telefoane, dar niciodată nu strică şi un pic de noutate. Luăm primul contact cu un produs din gama Nubia în această primăvară, sub forma lui Nubia N1. Terminal midrange la prima vedere şi battery phone la a doua privire, acest smartphone vine cu corp metalic şi dotări bune pentru preţul practicat.

Terminalul costă 1.112 lei la eMAG.ro, sau 1.059 lei pe Nubia-Mobile.ro şi este un model dual SIM cu cameră destul de bună, în versiunea cu 32 GB stocare şi 3 GB RAM. Disponibil pe auriu sau argintiu, telefonul metalic se ia în piept cu toate battery phone-urile testate de noi şi veţi vedea că face o figură frumoasă cu unitatea sa de 5.000 mAh. În ce măsură e comparabil ca performanţă aflaţi în următoarele mai jos.

Design ZTE Nubia N1

Între butoane cu puls luminos şi construcţie solidă

Nubia N1 e la prima vedere un telefon destul de grosuţ pentru pretenţiile actuale, dar talia sa e justificată de bateria generoasă de la interior. Nu vezi în fiecare zi o unitate de 5.000 mAh pe un smartphone midrange.

Terminalul vine cu un corp metalic unibody, cu spate rotunjit, iar construcţia e solidă. Abordarea e parcă puţin diferită faţă de ce vedem la companiile chineze de obicei, acest model fiind surprinzător de comod pentru dimensiuni. Are un ecran de 5.5 inch şi stă bine în mână, fiind chiar uşor de folosit şi cu o singură mână. Are aderență bună şi butoane laterale cu feedback bun.

Atrage atenţia prin acele butoane capacitive de sub ecran, care se iluminează cu roşu, iar butonul Home pulsează în mod hipnotic uneori. Telefonul are un capac din plastic sus în spate şi unul jos, iar în față găsim un panou 2.5D din sticlă. Remarcăm şi prezenţa unei muchii metalice lucioase pe margini. Dacă vreţi dimensiuni, aflaţi că Nubia N1 măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 190 de grame, ceea ce nu e rău deloc pe lângă un battery phone ca ZenFone Max, cu 10.6 mm în talie şi 202 grame la cântar.

Nu stăm rău nici faţă de mai noul Allview P9 Energy, care măsoară 8.2 mm în talie şi cântăreşte 183 de grame. Nubia N1 este un telefon bine construit şi solid, care stă bine în mâna utilizatorului.

Display ZTE Nubia N1

5.5 inch de panou LTPS fără compromis

Nubia N1 adoptă clasica diagonală de 5.5 inch şi clasicul panou IPS LCD. Oferă o rezoluţie Full HD şi se foloseşte de tehnologia LTPS şi de laminare completă. Avem un panou 2.5D aici, cu muchii nu chiar groase.

Ecranul lui Nubia N1 vazut la microscop

Pentru a pune la treabă acest panou de ecran, am folosit aplicaţia Gallery, neavând player video preinstalat. Atunci când am vizionat clipuri am descoperit culori calibrate corect, luminozitate bună şi unghiuri largi de vizualizare. Nici contrastul nu e rău, chiar şi la soarele puternic de primăvară. Pixelii au aranjament de tip RGB Stripes, iar apoi a urmat testul cu luxmetrul.

Luminozitate ecran Nubia N1

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 211.ZTE Nubia N1382 (LUX)
 • 212.Huawei Mate 10 Pro382 (LUX)
 • 213.Motorola One382 (LUX)
 • 214.Sony Xperia Z5 Premium381 (LUX)
 • 215.Leagoo Lead 1380 (LUX)
 • 216.Xiaomi Redmi Note 4X380 (LUX)
 • 217.Nokia 6380 (LUX)
 • 218.Xiaomi Pocophone F1378 (LUX)
 • 219.Samsung Galaxy S6 Edge377 (LUX)

Instrumentul nostru fidel de test ne-a arătat o valoare de 382 LUX, ceea ce e rezonabil pentru un telefon mid-range. Această valoare ne plasează peste Huawei P8 şi Huawei G8, dar sub LG Nexus 5X şi Motorola Moto M. Setările ecranului includ luminozitate, auto brightness şi acea funcţie de pulsare a butoanelor capacitive, "Breath Light", cu setări pentru încărcare şi notificări.

Putem regla şi saturarea imaginii de pe ecran, cu opţiuni că Glow, Standard şi Soft, dar şi nuanţa, cu opţiuni ca Cool Tone, Natural sau Warm Tone. În cele din urmă avem şi un reglaj pentru mărimea fontului. Un ecran bun la preţul acestui model.

 • 1234
ZTE Nubia N18,6210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×