OnePlus 3 Review (Introducere, Design, Display)

7.433 ori
<b>OnePlus 3 Review</b>Mobilissimo.roprezintă telefonul OnePlus 3, flagship-ul OnePlus pe anul curent şi un model tare arătos, mai ales faţă de predecesorul său. Costând în jur de 2.200 sau 2.300 de lei în ţara noastră, acest device cu 6 GB RAM aduce o carcasă metalică, cameră

Introducere

După un OnePlus One excelent, candidat cu succes la titlul de "telefonul anului" în 2014, OnePlus 2 a cam dezamăgit, mai ales la capitolul design şi scanner de amprente, deşi nici camera nu a fost chiar de nota 10. OnePlus 3 şi-a propus să spele aceste păcate şi e subiectul recenziei noastre din următoarele rânduri. Măsura succesului său e dată printre altele de faptul că îl găsim tot mai rar la retailerii de la noi, atât de rar încât nici noi nu l-am primit în teste.

El ne-a fost trimis de un cititor al nostru, Gelu Drajneanu, căruia îi mulţumim. Lansat la început de vară acest flagship al anului 2016 pentru firma OnePlus are un excelent preţ de 399 de euro pe OnePlus.net, cu livrare gratis în Europa prin DHL. A fost printre primele modele cu 6 GB RAM la bord şi este un flagship metalic subţire şi arătos cu accesorii elegante şi atenţie uriaşă la detalii din partea producătorului.

Disponibil pe auriu şi "grafit", acest model scapă de sistemul enervant de invitaţii şi consfinţeşte intrarea celor de la OnePlus în liga mare.

Design OnePlus 3

Cel mai sexy telefon din China în 2016

OnePlus 2 a fost masiv, butucănos şi avea o textură gen mocheta în spate. OnePlus 3 e din altă lume, propunând un design subțire, metalic şi unibody, ce pare a împrumuta elemente de la HTC One M9 şi Huawei Mate S, doar că puse în practică mai bine. OnePlus a reuşit să realizeze un design la care HTC doar aspiră de vreo 3 ani.

Zona frontală e cam generica şi aminteşte puţin de cea a unui Galaxy A (2016), doar că având un buton Home touch şi nu fizic. În această porţiune găsim şi un panou 2.5D de 5.5 inch arătos. OnePlus 3 e un telefon zvelt, cu talie de doar 7.3 mm, evoluţie clară faţă de cei 9.9 mm ai predecesorului. Cântăreşte doar 158 de grame, o performanţă, având în vedere că un iPhone 7 Plus cu aceeaşi talie cântăreşte cu 30 de grame mai mult.

OnePlus 2 trăgea în jos cantarul la 175 de grame. La primele utilizări acest telefon a părut puţin cam alunecos şi am avut des senzaţia că îl voi scăpa din mână, dar în cele din urmă m-am familiarizat cu el. Butoanele au feedback excelent şi fiind un dispozitiv lung, utilizarea cu o singură mână e improbabilă. Calitatea construcţiei e bună şi avem aici un telefon comod, premium şi elegant, aşa cum prea puţine companii din China ştiu să realizeze.

De remarcat şi butonul lateral Silent/Priority, cu 3 paşi de slide. Un design excelent şi fără reproş.

Display OnePlus 3

Optic AMOLED are o bilă albă

Pentru că OnePlus 3 nu putea să vină cu un panou AMOLED şi atât că tot telefonul de rând, OnePlus i-au contractat pe cei de la Samsung pentru a le produce un panou special "Optic AMOLED", aparent. Rezultatul este un display Full HD de 5.5 inch, cu muchie groasă de doar 0.75 mm şi protecţie Gorilla Glass 4.

Pixelii lui OnePlus 3 au aranjament Pentile Matrix

Avem şi panou 2.5D aici, care arată foarte bine, iar lipsa de player video e suplinită de aplicaţia Gallery. Privind clipuri video pe acest ecran am avut senzaţia că imaginea merge în eter, aproape că modelele Galaxy S Edge, din cauza muchiei foarte înguste. Luminozitatea a fost excelentă, culorile foarte vii, iar unghiurile de vizualizare largi. Negrul a fost adânc şi contrastul bun. Nuanţele de roşu mi s-au părut puţin cam suprasaturate, ce e drept.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am atins 626 LUX, ceea ce e excelent, doar că nu e distribuită uniform luminozitatea. Astfel, la mijlocul panoului atingem 601 LUX, iar jos 584 LUX. Diferenţa nu se vede totuşi cu ochiul liber. Cu valoarea maximă menţionată anterior depăşim iPhone 6S şi Xiaomi Mi 5 şi suntem doar sub câteva modele Samsung cu opţiunea lor specială şi expunere la soare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 9.OnePlus 3626 (LUX)
 • 10.Apple iPhone 11 Pro Max620 (LUX)
 • 11.Apple iPhone 6s618 (LUX)
 • 12.Sony Xperia XZ611 (LUX)
 • 13.Sony Xperia XA1 Ultra611 (LUX)
 • 14.Sony Xperia XZ1 Compact611 (LUX)
 • 15.ASUS ROG Phone610 (LUX)
 • 16.Xiaomi Mi 6609 (LUX)
 • 17.Meizu Pro 6 Plus609 (LUX)

Setările includ Adaptive Brightness, Color Balance (cu un slider dedicat) şi Night Mode, care elimină lumină albastră pentru a ne nu afecta negativ somnul. Ecranul devine puţin mai gălbui în aceste condiţii. Avem şi un Pocket Mode, care uneori se activează din senin şi fără temei, dar şi Ambient Display, care activează ecranul când primiţi o notificare.

Reglăm şi mărimea fontului şi per total ne declarăm foarte încântaţi de acest display.

 • 1234
OnePlus 39,6610
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×