OnePlus 6 Review (Multimedia, Cameră, Benchmark-uri)

5.987 ori
<b>OnePlus 6 Review</b>OnePlus 6 a ajuns în sfârşit la Mobilissimo.ro, pentru că ne-a stârnit curiozitatea şi pentru că ştim că este unul dintre telefoanele care vă interesează cel mai mult pe voi cititorii. Lansat în luna mai a acestui an, este unul dintre cele mai accesibile

Multimedia OnePlus 6

Plăcut pentru urechi, mai ales în jocuri şi filme

OnePlus 6 este unul dintre acele telefoane care nu au făcut încă marea trecere spre difuzoare stereo. Terminalul are un singur difuzor, în zona inferioară, lângă portul USB. Fiind plasat în stânga portului, e şi foarte uşor de acoperit cu mâna din greşeală, la utilizarea în landscape.

Avem parte de sonorizare Dirac HD aici şi la prima vedere nu avem egalizator. Nu primim nici căşti la pachet şi nici radio FM. Când dăm totuşi drumul la muzică avem parte de un volum ridicat, claritate bună, bas solid şi o voce excelent redată în filme. Îmi place în special chitara la melodii şi înaltele se aud la rândul lor bine. Spatele tinde să vibreze puţin.

La testul cu decibelmetrul am atins 84.4 dBA cu sample-ul nostru acustic clasic, în faţă şi spate, depăşind deci Nokia 8, pe Google Pixel 2 XL şi Galaxy S9+ chiar. În acelaşi timp am rămas sub iPhone 7, Galaxy S8 şi OnePlus One. În Riptide GP Renegade am ajuns la 97.8 dBA, în condiţiile în care în ultima vreme am tot sărit de 100 dBA cu telefoanele testate. Depăşim Google Pixel 2 XL şi Xperia XZ2 sau Galaxy S8, dar ne întrec modele ca HTC U12+ sau Galaxy Note 8.

Test - Putere volum frontal (jos)

 • 1.BlackBerry Passport95,2 (dBA)
 • 2.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • +
 • 142.OnePlus 684,4 (dBA)
 • 143.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)84,4 (dBA)
 • 144.Allview X4 Soul Infinity N84,3 (dBA)
 • 145.Oppo Find 7a84,2 (dBA)
 • 146.Apple iPhone 6s Plus84,2 (dBA)
 • 147.iHunt Freedom84,2 (dBA)
 • 148.Apple iPhone 8 Plus84,2 (dBA)
 • 149.Motorola One84,2 (dBA)
 • 150.Sony Xperia Z384,1 (dBA)

Test - Putere volum spate

 • 1.LeEco Le Max 295 (dBA)
 • 2.Motorola Moto G7 Plus94,5 (dBA)
 • +
 • 151.OnePlus 684,4 (dBA)
 • 152.Allview X2 Soul84,3 (dBA)
 • 153.Allview X4 Soul Infinity N84,3 (dBA)
 • 154.Leagoo Lead 184,2 (dBA)
 • 155.Apple iPhone 6s Plus84,2 (dBA)
 • 156.Apple iPhone 8 Plus84,2 (dBA)
 • 157.Motorola One84,2 (dBA)
 • 158.Huawei Mate 10 Lite84,1 (dBA)
 • 159.Samsung Galaxy A8 (2018)84,1 (dBA)

Test - Putere volum multimedia

 • 1.ASUS ROG Phone107,5 (dBA)
 • 2.Nokia 8.1107,2 (dBA)
 • +
 • 77.OnePlus 697,8 (dBA)
 • 78.Bluboo S897,7 (dBA)
 • 79.Motorola Moto G6 Play97,7 (dBA)
 • 80.Vivo NEX Dual Display Edition97,7 (dBA)
 • 81.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)97,4 (dBA)
 • 82.Huawei P9 lite (2017)97,3 (dBA)
 • 83.Xiaomi Mi A297,3 (dBA)
 • 84.TP-Link Neffos X197,2 (dBA)
 • 85.Google Pixel 3 XL97,2 (dBA)

Căutând cu atenţie în Setări am găsit şi un Audio Tuner, care ne permite să alegem tipul de căşti, să reglăm 7 canale audio şi să folosim preset-uri în funcţie de genuri. Acestea se activează mai degrabă cu căştile ataşate, decât la difuzor. În mare un difuzor OK, fără recorduri, dar cu bas bun.

Cameră OnePlus 6

Momente de top 3, trase în jos de software şi capturi "maşinale"

OnePlus nu a fost niciodată o companie care să creeze flagship-uri ce doboară recorduri la capitolul cameră. Nu o spunem neapărat ca un reproş, ci e mai degrabă un fapt, simplu şi clar. Nu îmi amintesc nici un OnePlus care să fi devenit reper la nivel de optică. Maxim au fost "bune şi atât", sau "la fel de bune că... alt flagship". OnePlus 6 vrea să mai termine cu aceste prejudecăţi şi ne propune un pachet optic ce sună solid pe hârtie. Hai să îl vedem.

E vorba despre o cameră duală în spate, cu senzori de 16 MP + 20 MP. Cel de 16 MP este un Sony IMX519, cu suport pentru stabilizare optică şi electronică, DCAF şi deschidere F/1.7. Primim şi bliţ dual LED, iar senzorul secundar, cel de 20 MP este un Sony IMX376, cu PDAf şi deschidere F/1.7. Aceste camere filmează în 4K la 60 FPS, ştiu şi Bokeh, dar nu suporta captura Super Slow Motion.

OnePlus a considerat că nu e nevoie să facă saltul la 960 FPS, mulţumindu-se cu 480 FPS. Camera frontală este o unitate de 16 megapixeli, cu senzor Sony IMX371, focalizare fixă şi deschidere F/2.0. Avem şi stabilizare electronică, dar şi filmare Full HD. Interfaţa camerei e clasică, fără prea multe extra opţiuni şi e foarte minimalistă. Avem un mod de zoom instant 2X, captura Portrait şi RAW şi un zoom foarte fluid, dar şi focalizare extrem de rapid.

Să trecem acum şi la galeria de fotografii realizate ziua. Plictisit fiind de atât de multe fotografii în Parcul Alexandru Ioan Cuza, am făcut marea trecere la Parcul Cişmigiu. Nu de alta, dar nu prea poţi da greş cu un parc aflat lângă Primăria Capitalei şi destul de primenit. La prima strigare aş zice că am avut nişte culori superbe, de aparat foto pe peliculă. Am avut ceva vibe-uri de Pixel 2 XL chiar, ceea ce nu e puţin lucru.

Am fost mulţumit de talii, lucru de aşteptat, pentru că nu lucrăm cu 12 MP ci cu 20 MP. Aş zice că am avut parte de mai puţină suprasaturare şi cadre arse faţă de Xperia XZ2 şi Huawei P20 Pro, iar cerul şi vegetaţia au avut un albastru, respectiv verde bine calibrat. Când am dat zoom lucrurile au început să devină grainy pe la 3-4X. Zoomul e clar sub Huawei P20 Pro, asta e sigur.

Ulterior am găsit şi câteva cadre mai supraexpuse şi arse de soare, în special cele pe verde, dar din nou, nu aşa grav ca la Huawei P20 Pro. HDR-ul a scos în evidenţă norii de pe cer, conturul lor şi oamenii de lângă lac, care erau acoperiţi de umbră în prima fază. Bokeh-ul nu mi-a făcut o impresie bună prin inconstanta. E drept că au fost momente când captura aceasta a ieşit foarte bine, dar am avut nevoie de ceva de gen 4-5 tentative să iasă una bine.

Textura obiectelor o să îmi rămână în minte de la acest telefon, fiecare obiect, copac, om părând palpabil şi când vizionezi fotografiile ulterior. Panorama e generoasă, la 23.520 x 3760 pixeli. Am apreciat şi cum arată selfie-urile, în special ochii, cu vinişoarele înroşite de pe margine, albul ochiului cel lucios, pupila neagră separată de porţiunea căpruie, ce mai, un festin vizual.

Până şi fundalul arată bine la selfie-uri. Bokeh-ul cu camera selfie e foarte bun şi nu mai e atât de "hit and miss" precum cel cu camera principală. Poate şi pentru că vezi exact ce faci în timp real şi cum te separi de fundalul tău. Dacă vreţi să faceţi poze pentru Instagram, Facebook şi albume de vacanţă, OnePlus 6 e la fel de bun pentru voi că iPhone X, Galaxy S9+, Pixel 2 XL sau HTC U12+.

E peste Huawei P20 Pro şi Xperia XZ2 că pachet total, dar anumite fotografii arata parcă prea bine şi le bănuim de supra procesare. HTC U12+ e mai realist şi mai pragmatic parcă. Selfie-urile sunt de top 5 şi dacă ar fi mai bine calibrate Bokeh-ul şi culorile, OnePlus 6 ar intra lejer şi în top 5 pentru camera principală.

Când vine vorba de captură low light, am avut nişte culori fără cusur, asta am remarcat întâi. Luminozitatea este satisfăcătoare, dar acesta nu e vreun Galaxy S9+ şi nici vreun Pixel 2 XL. Nivelul de galben emanat de luminile stradale este rezonabil, nici icter, dar nici portocaliu, mov sau roşiatic. Zoomul e decent, dar halourile luminilor de pe stradă sunt măricele.

Radiază că o coroană chiar, ceea ce nu prea vedem la flagship-uri şi nu e OK. Captură nocturnă e foarte aşezată şi nu lasă să răzbată vreun neajuns sau defect. Bliţul a fost la rândul său excelent, fără a albi prea mult imaginea, sau a o albăstri sau a o îneca cu vreo culoare ciudată. OnePlus 6 face poze de top 5 noaptea, dar iar am simţit că e ceva ciudat aici, cum am simţit şi ziua.

E ceva nenatural, e ceva nepământean în modul în care face capturile, de aceea tot bănuiesc că umblă la cadre din software, cum am zis şi ziua. Menţionez şi întunecimea versus Galaxy S9...

Vorbind şi despre captura video, am operat la nivel de Full HD, MP4, 30 FPS şi 20 Mbps. Întâi am observat am cam ars vegetaţia, dar nu eu, ci astrul nostru de z. Nici zoomul nu a fost de campion, în vreme ce microfonul a făcut senzaţie. Am prins o manifestare culturală în Cişmigiu şi am prins un giga, mega bas. Imaginaţi-vă cum s-ar auzi la un UNTOLD sau Summer Well.

Nu a fost doar o excepţie sau coincidenţă, pentru că microfonul a strălucit iar şi iar şi iar la fiecare filmare. Orice glas, lătrat, pasăre, piuit sau vânt s-a auzit perfect. Filmarea 4K la 60 FPS e fix ce trebuie, e maximul la care ai putea filma cu un telefon în ziua de azi. Maximul la culori, claritate, detalii şi focalizare. Cerul arata excelent şi nu e aşa ars că vegetaţia.

Pe de altă parte stabilizarea nu e chiar ce trebuie. E puţin cam "beată", că după 2-3 beri şi un pic tremurată pentru un device care se lauda cu tandemul EIS + OIS. Nu avem vreo refocalizare, dar avem acel "joc" al imaginii, care se mută "maşinal" de la dreapta la stânga la panning şi tot maşinal aranjează imaginile în vreme ce filmezi din mers. Cel mai clar se vede asta când am filmat cu camera selfie.

E ca şi cum s-ar ajusta în timp real o serie de fotografii cu frame rate foarte ridicat şi ochiul uman ar prinde în fault sistemul. Captură FHD 60 FPS e foarte slabă, arsă, nu prea clară, din păcate. Avem şi un slow motion cu un porumbel simpatic, iar camera frontală a fost aşa de bine stabilizata la captura selfie, că zici că foloseam un gimbal. Până acum la 2 aspecte e campion OnePlus 6: microfon şi filmare selfie. Nu prea are rival în 2018.

Ah da, şi la 4k 60 FPs... Pe de altă parte mişcarea maşinală şi unele arsuri şi tremurături îl fac sub Galaxy S9+, iPhone X sau HTC U12+. Suntem mai degrabă în zona lui Huawei P20 Pro, poate şi cea a lui Xperia XZ2, cu ceva indulgenţă.

La captura low light video lucrurile devin gălbui, ca zăpada după ce ai fost cu câinele la plimbare în parc. Stabilizarea e şi mai în petec, apar tremurături, zoomul e slab pentru că apare grain-ul până să zici 3X, dar microfonul rămâne de nădejde. Întunecat, tremurat, artefacte în cadru, nu sunt chiar încântat de rezultatele capturii nocturne.

E prea mult flicker pentru că OnePlus să înceapă să intre în Panteonul producătorilor de telefoane care merită să fie pe podiumuri. Halourile luminilor stradale sunt OK şi am avut un vibe de Huawei P20 Pro şi de ZenFone 5z, dar sub Galaxy S9+ şi Google Pixel 2 XL. E şi sub iPhone X apropo. Degeaba face OnePlus 6 atâtea lucruri bune, dacă nu reuşeşte să completeze ceva de gen 4.7 căsuţe din 5.

Acum e la vreo 3.5 sau 4 căsuţe din 5 şi dacă ar fi Uber nu aş lua maşina cu ratingul ăsta.

Benchmark-uri OnePlus 6

Locul 1 şi 2 asigurate în majoritatea testelor

Dacă v-a impresionat ASUS ZenFone 5z cu rezultatele sale în benchmark-uri, staţi să vedeţi ce oferă OnePlus 6. Terminalul vine cu procesor Snapdragon 845, 6 sau 8 GB RAM, plus 64, 128 sau 256 GB stocare. Nu are microSD totuşi. Este un telefon care se mişcă excelent, foarte fluid, fără să agaţe, fără sughiţuri, fără freeze-uri. Androidul curat ajută.

Samsung Galaxy S9+OnePlus 6Huawei P20 ProASUS ZenFone 5z (ZS620KL)HTC U12+3DMark Sling Shot Extreme ES 3.1328444712875451934373DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Graphics362449952880519534583DMark Sling Shot Extreme ES 3.1 - Physics247232712859310433673DMark Sling Shot Extreme Vulkan300834543324356728283DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Graphics329137583690403829123DMark Sling Shot Extreme Vulkan - Physics23122692246825342569AnTuTu v6179868179002146047177728141810AnTuTu v6 - 3D3849743224316304470334407AnTuTu v6 - CPU5415551311388165140435289AnTuTu v6 - RAM1188996401195993037301AnTuTu v6 - UX7532474827636427231864813AnTuTu v7245859286700208812269185256110AnTuTu v7 - CPU8850291525713389104085913AnTuTu v7 - GPU9286112677777826107750104135AnTuTu v7 - MEM835410424138521108911997AnTuTu v7 - Temperature34,5 (°C)35,3 (°C)39 (°C)38 (°C)36 (°C)AnTuTu v7 - UX5614257974457965930654065Basemark ES 3.1×1203×1176×Basemark OS II32564201332742993786Basemark OS II - Graphics64807899382078307969Basemark OS II - Memory25253800421142242414Basemark OS II - System62148100591778357678Basemark OS II - Web11051281128713181391Basemark Web206,42320,16218,54323,88305,25GFX Bench 4.0 - ALU 216701795179617961806GFX Bench 4.0 - Car Chase ES 3.11531191012651964700GFX Bench 4.0 - Driver Overhead 2688,71767425,612491761GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.035433380193836272033GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.126883055117836412344GFX Bench 4.0 - Manhattan ES 3.1.116232065630,721441325GFX Bench 4.0 - T-Rex33453350275133383309GFX Bench 4.0 - Tessellation ES 3.117801792160217911714GFX Bench 4.0 - Texturing54501484768011505814176GeekBench 4 - Compute61781374482521382912797GeekBench 4 - Multi-Core89188891673785698748GeekBench 4 - Single-Core37052462190724672448JetStream56,1389,4657,2186,0786,4Linpack - Multi-Thread2517,41 (MFLOPS)1738,83 (MFLOPS)1775,44 (MFLOPS)1794,33 (MFLOPS)2162,39 (MFLOPS)Linpack - Single Thread806,09 (MFLOPS)1309,9 (MFLOPS)790,88 (MFLOPS)1232,84 (MFLOPS)1497,02 (MFLOPS)PCMark Work 2.052128378685976578557PCMark Work 2.0 - Data manipulation53016243555346896958PCMark Work 2.0 - Photo editing583016885113341773616675PCMark Work 2.0 - Video editing49905858542156376179PCMark Work 2.0 - Web browsing55127252749069307615PCMark Work 2.0 - Writing45239216594381018400RealPi Benchmark4,75 (s)2,72 (s)3,99 (s)2,67 (s)2,8 (s)SunSpider1071,9 (ms)380,1 (ms)556,6 (ms)418,9 (ms)404,8 (ms)Vellamo - Browser62448993651080558414Vellamo - Metal45633923274638705004Vellamo - Multicore52075074502147634420TOTALURI81321710

Rulează orice joc vă puteţi imagina, de la PUBG la Asphalt 9 şi sunt sigur că va zbura Fortnite pe el. Să vedem cum stăm cu benchmark-urile. În AnTuTu 6 am depăşit ASUS ZenFone 5z şi Samsung Galaxy Note 8, dar am rămas sub Galaxy S9+ şi Nokia 8. În AnTuTu 7 am cucerit castelul şi nu am luat prizonieri. OnePlus 6 e pe locul întâi, iar pe 2 îl găsim pe ASUS ZenFone 5z, apoi vine liotă de telefoane din ultimul an.

Test Temperatură în Benchmarks

 • 1.Xiaomi Redmi Note 4X28 (°C)
 • 2.Motorola Moto Z2 Play28,8 (°C)
 • +
 • 166.OnePlus 639,5 (°C)
 • 167.Sony Xperia XZ1 Compact39,5 (°C)
 • 168.Allview X3 Soul Lite39,7 (°C)
 • 169.Huawei Honor 8X39,8 (°C)
 • 170.Huawei Mate 939,9 (°C)
 • 171.Huawei P20 Pro40 (°C)
 • 172.Samsung Galaxy S840 (°C)
 • 173.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)40,5 (°C)
 • 174.HTC U12+40,5 (°C)

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 31.OnePlus 633,9 (°C)
 • 32.Apple iPhone SE33,9 (°C)
 • 33.Allview A5 Quad33,9 (°C)
 • 34.Xiaomi Mi 9T34 (°C)
 • 35.Samsung Galaxy A4034 (°C)
 • 36.Huawei G834 (°C)
 • 37.Samsung Galaxy S7 Edge34 (°C)
 • 38.Allview X2 Soul Lite34 (°C)
 • 39.Motorola Moto Z3 Play34,1 (°C)

În GeekBench 4 Multi Core am depăşit HTC U12+ şi ASUS ZenFone 5z, dar am rămas sub Galaxy S9+ şi iPhone X. Marele test a fost cel de GPU, în Slingshot 3.0, acolo unde am ocupat locul 2, doar în spatele lui ASUS ZenFone 5z la câteva puncte. Depăşim şi HTC U12+ şi Galaxy S9+. Scoruri foarte solide şi fără a sacrifica temperatura. Am atins 39.5 grade Celsius în GFXBench şi 33.9 grade în Riptide GP Renegade, deci nu avem supraîncălzire.

 • 1234
OnePlus 69,2510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×