OPPO Find N2 Flip - Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

2.849 ori
<b>OPPO Find N2 Flip -  Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>OPPO Find N2 Flip a debutat într-un peisaj chic la Londra, mizând pe feminitate şi elegantă. Nu doar atât, ci şi recorduri şi superlative. Şi-a propus să ofere "cel mai mare ecran extern" din segment, cea mai mare baterie şi cea mai rapidă încărcare

Introducere

OPPO Find N2 Flip a debutat într-un peisaj chic la Londra, mizând pe feminitate şi elegantă. Nu doar atât, ci şi recorduri şi superlative. Şi-a propus să ofere "cel mai mare ecran extern" din segment, cea mai mare baterie şi cea mai rapidă încărcare. În plus are cea mai bine ascunsă cută a ecranului pliabil şi vine cu puternicul procesor Dimensity 9000+ care a făcut senzaţie pe un telefon de gaming ASUS. 

E un rival pentru Huawei P50 Pocket, Moto RAZR-uri şi Galaxy Z Flip-uri. Diagonala ecranului extern ajunge la 3.26 inch, acolo unde Galaxy Z Flip-urile oferă ecrane de 1.8 inch şi Moto RAZR 2022 2.7 inch. Avem şi o balama ultra rezistenta, închidere fără goluri şi o nuanţă mov care atrage publicul feminin.

Noi avem modelul negru, care e ceva mai sobru. Are şi o cameră duală în spate, cu tehnologie Hasselblad, o cameră selfie de 32 MP cu autofocus şi promite să fie companion pentru influenceri şi fashionisti.

Dacă trece de complexul clasic al unui Flip aflaţi în recenzie. A debutat la final de lună martie, la preţul de 4999 lei, cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare, plus ofertă cu căşti Enco X2 şi husa la precomandă.

Design OPPO Find N2 Flip

Fără certificare IP, dar în rest nu avem ce reproşa

OPPO Find N2 Flip nu se abate prea mult de la reţeta clasică de design a telefonului pliabil cu clapeta, deşi e mai îngust decât Moto RAZR 2022, mai manevrabil şi nu recurge la briz-briz-urile lui Huawei P50 Pocket.

Video-review OPPO Find N2 Flip, secțiunea Design

Are 7.5 mm în talie deschis şi 16 mm închis, iar greutatea este de 191 de grame. Are ramă din aluminiu şi ecranul vine cu protecţie din spate, în vreme ce spatele e acoperit cu sticla. Îmi place și pe negru, dar cred că pe mov este cel mai frumos pliabil din această categorie. Se pliază fără spațiu la balama, iar marginile sunt decent de înguste.  Când e închis, datorită ecranului mare exterior și a simetriei distribuției elementelor de pe telefon, terminalul este plăcut privirii. 

Are și o textură foarte plăcută la atingere, ușor abrazivă, care permite o priză fermă, fără să îți fie frică că îți alunecă din mână. Parcă seamănă textura materialului cu cea a unei pile de unghii. Evident mai fină... Pare solid telefonul pentru un pliabil de acest tip, nu am resimţit fragilitate şi balamaua nu opune prea multă rezistenţă la pliere.

Singura neplăcere am avut-o când am încercat să apăs butonul on-off și cel de volum down pentru screenshots. Nu mergea... până mi-am dat seama că apăs volume down și balamaua. Butonul on-off e puțin mai sus. Nu e o problemă, înveți unde e în 2 minute, doar că m-a păcălit.

N-are certificare IP totuşi, iar ca mare plus e că închis OPPO Find N2 Flip încape în orice buzunar. 

Display OPPO Find N2 Flip

Campion incontestabil pentru ecranul intern, doar OK pentru cel extern

OPPO Find N2 Flip are ecranul AMOLED LTPO pliabil de 6.8 inch la bord, cu o cută foarte bine ascunsă, aproape invizibilă aş zice. Vine cu rezoluţie de 2520 x 1080 pixeli, refresh rate de 120 Hz, suport HDR10+ şi promisiunea a 1600 de nits de luminozitate. Are şi muchii înguste, dar protecţia rămâne din plastic. 

Video-review OPPO Find N2 Flip, secțiunea Display

Ecranul extern e cel mai mare din segment: 3.26 inch, cu orientare verticală şi nu orizontală. E un AMOLED cu protecţie Gorilla Glass 5, cu rezoluţie de 720 x 382 pixeli şi promisiunea a până la 900 nits de luminozitate. 

Ecranul de 6.8 inch AMOLED LTPO e superb: viu colorat, luminos, imersiv, cu unghiuri largi. Configurație de pixeli Pentile Matrix. E și foarte luminos la peste 900 LUX. De fapt e 915 LUX şi e pe primul loc în acest moment în ierarhia noastră. E peste Galaxy Z Flip 4, care atinge 530 LUX şi peste Moto RAZR 2022, care ajunge 660 LUX. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 25.OPPO Find N2 Flip915 (LUX)
  • 26.Vivo X90 Pro913 (LUX)
  • 27.Honor Magic V2911 (LUX)
  • 28.Xiaomi 13 Ultra910 (LUX)
  • 29.Motorola Edge 50 Pro910 (LUX)
  • 30.Redmi Note 12 Pro+ 5G907 (LUX)
  • 31.Motorola Edge 40 Neo890 (LUX)
  • 32.realme 12 Pro+881 (LUX)
  • 33.OPPO Reno10874 (LUX)

Setările ecranului principal includ refresh rate-ul setabil până la 120 Hz, Video Color Enhancer, plus reglaje de culoare> avem Vivid, pentru cei care vor mai multă culoare, dar şi Natural, care e mai aproape de sRGB-ul clasic. Mai e şi Cinematic în zona Pro. 

Ecranul Cover AMOLED are 3.26 inch, cu mult mai mare decât orice oferă Samsung, Huawei, Motorola. Are 6 funcţii, deci mai puţine decât Z Flip 4, care are 10. E vorba despre shortcut cameră, captura audio, vreme, calendar, notificări, plus animale virtuale de companie. Simt că se putea mai mult. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
OPPO Find N2 Flip
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×