Philips Xenium W8510 Review: smartphone midrange cu dotări ca atare și baterie de flagship, dar nu chiar impresionantă (Video)

2.864 ori
<b>Philips Xenium W8510 Review: smartphone midrange cu dotări ca atare și baterie de flagship, dar nu chiar impresionantă (Video)</b>Philips este un brand cunoscut pentru faptul că oferă pe piața telefoane cu baterii mari, cu capacitate crescută și durata de viață lungă. Un prim telefon al acestui producător testat la Mobilissimo.ro este Philips Xenium W8510, detaliat mai jos....

Philips este un brand cunoscut pentru faptul că oferă pe piața telefoane cu baterii mari, cu capacitate crescută și durata de viață lungă. Un prim telefon al acestui producător testat la Mobilissimo.ro este Philips Xenium W8510, detaliat mai jos. Acest model este unul dual SIM, lansat în toamna lui 2013, iar prețul sau este de aproximativ 1000 de lei, sau 800 lei la eMAG.ro în varianta resigilată.

Terminalul are un aspect de "cărămidă", fiind destul de gros și având un design solid, masiv, greu, dar fiind și bine construit. W8510 măsoară 10.4 mm în grosime, cântărește 173 de grame și are o carcasă din plastic ușor rotunjită. în zona frontală a acestui terminal se află difuzorul pentru convorbiri, camera frontală, senzorii și butoanele capacitive, iar în spate găsim camera și blitzul LED, plus difuzorul principal și în zona superioară se află un capac, sub care găsim slot-urile SIM și cel microSD.

Philips Xenium W8510- Buton Power Saving

în partea de sus a handset-ului găsim jackul audio, portul microUSB și butonul On/Off, cu feedback destul de slab, deoarece butonul e prea puțin ridicat față de carcasă. în zona inferioară a telefonului avem un microfon, iar în dreapta se află butoanele de volum metalice cu feedback bun. în cele din urmă, în stânga observăm un buton special Power Saving, care activează această funcție sau o dezactivează.

Philips Xenium W8510 - partea spate

Telefonul mai include și o margine metalică, în jurul ecranului, ușor ridicată față de corpul acestui handset. Per total Philips Xenium W8510 are un design solid și masiv, deci nu e potrivit pentru cineva care vrea un model ultraslim, ci mai degrabă pentru cei care sacrifică designul în favoarea dotărilor. în ce privește hardware-ul, acest telefon vine cu un procesor quad core MediaTek MT6589 de 1.2 GHz (Cortex A7), GPU PowerVR SGX544 și un display IPS LCD de 4.7 inch, cu rezoluție de 1280 x 720 pixeli.

Philips Xenium W8510

Avem la dispoziție și 4 GB memorie internă, dintre care 1.7 GB sunt disponibili, plus slot microSD cu suport pentru până la 32 GB extra. Acest model include și 1 GB RAM, o cameră de 8 megapixeli în spate cu blitz LED, o cameră frontală de 1.3 MP și pe partea de conectivitate HSDPA cu viteza de download de 42 Mbps, WiFi, Bluetooth 4.0, EDGE și microUSB 2.0. Primim și GPS, accelerometru și senzor de proximitate, iar bateria este o unitate Li-Ion de 3300 mAh.

Bateria lui Philips Xenium W8510

Pe hârtie ea asigură 18 ore de convorbiri, 10 ore de web browsing sau 860 ore de funcționare în standby. Aceeași baterie oferă 65 de ore de playback audio, iar la testul nostru de playback video HD am atins 12 ore și 14 minute de playback, cu luminozitate la 50% și WiFi pornit. Puteți obține și 4 ore de gaming de la aceeași unitate, iar încărcarea durează 3 ore și 15 minute. Aș spune că nu sunt foarte impresionat de această baterie, mai ales că Galaxy S5 oferă 11 ore de playback video HD și la fel și iPhone 5s, dar acelea sunt modele flagship, iar acesta este un midrange.

Philips Xenium W8510 Review

Cu acest Philips Xenium veți atinge cu utilizare moderată cam 2 zile de funcționare, poate chiar 3 dacă drămuiți bine utilizarea. Funcția Power Saving include o opțiune Default și una Custom, care va permite să setați o anumită luminozitate, timeout pentru ecran, WiFi pornit/oprit, trafic de date, Bluetooth, GPS și oprirea aplicațiilor ce rulează în fundal. Per total bateria este bună, foarte bună pentru un midrange, dar nu fantastică, față de așteptările mele când am auzit de brandul Philips. Ce e de lăudat totuși e includerea unui buton fizic Power Saving și funcția Fast Charge, care va permite să obțineți 2 ore de convorbiri cu 10 minute de încărcare.

Volumul lui Philips Xenium W8510

în ce privește acustica și experiența audio, avem la dispoziție un player audio stock, iar difuzorul de pe handset se aude ușor înfundat. Basul este OK, iar volumul este nu foarte ridicat. Egalizatorul e cel stock, cu opțiuni de bass boost și reverb, plus opțiuni speciale pentru genuri muzicale. Toate notele se aud bine, iar căștile oferite la pachet cu telefonul sunt fabricate din plastic ieftin aparent și vin cu o telecomandă mare, dar măcar sunt comode. Ele au bas bun, dar la volum maxim se aud distorsionat. Am testat volumul difuzorului și cu decibelmetrul și am atins 81.9 dBA în spate și 81.7 dBA în zona frontală, ceea ce nu prea e impresionant.

Philips Xenium W8510 - am atins un nivel de luminozitate de 396 LUX

Avem la dispoziție și radio FM. Ecranul acestui telefon Philips este un IPS LCD de 4.7 inch cu unghiuri largi de vizualizare și care suferă ușor de suprasaturare. Ecranul este luminos, oferă o imagine clară, iar pixelii sunt de tip RGB Stripes. Am atins un nivel de luminozitate de 396 LUX, ceea ce nu e rău pe acest model, mai ales că un flagship că LG G3 atinge doar 343 lux, iar Xperia Z2 doar 366 lux. Per total aș spune că în afară de suprasaturare ecranul este de unul de calitate.

Camera lui Philips Xenium W8510

Camera e una tipică pentru un midrange, o unitate de 8 MP cu deschidere F/2.4, lungime focală de 35 mm și o interfață destul de comună. Ea include un shortcut către camera frontală, opțiuni pentru blitz și moduri de captură precum HDR, Normal, Beauty, Panorama, fotografie 3D, Auto Scene, Smile Capture, Best Shot și EV Bracket Shot. Setările și opțiunile includ balans de alb, localizare GPS, expunere, efecte de culoare, moduri scenă și personalizări că nuanța, saturare, claritate, luminozitate și contrast. Lista de opțiuni e mai lungă și pe ea se afla Anti Flicker, zero shutter delay, detectare facială, self timer, captura continuă (până la 99 de cadre), ISO până la 1600, iar setările video sunt: EIS, microfon, audio (meeting/normal), time lapse și efecte.

Galerie foto Philips Xenium W8510

Camera e capabilă de zoom 4X, iar aruncând o privire în galerie descoperim că fotografiile sunt tipice pentru nivelul unui smartphone midrange. Imaginile sunt suprasaturate, arse de soare, dar macro-urile arata destul de bine, cele cu flori. Panorama arată bine și imaginile 3D sunt OK, deși nu impresionează în mod deosebit. Fotografiile HDR au luminozitate sporită față de cadrele normale și arata și ele rezonabil. Camera de pe acest Philips se comportă cam ca o cameră de Allview de 8 megapixeli de anul trecut, iar imaginile sunt clare și bine luminate. Uneori fotografiile ies neclare din senin, iar captura foto e rezonabil de rapidă, ca și focalizarea. Captură video se realizează în Full HD la 30 FPS și format 3GPP, care nu e deloc formatul mau preferat, din cauza bitrate-ului scăzut.

Imaginea capturilor video este clară, balansul de alb e bun, iar expunerea și calitatea sunt OK. Culorile sunt și ele destul de realiste, dar stabilizarea este slabă, iar ca punct în plus măcar nu avem pierderi de focalizare. Zoomul e destul de sacadat, iar per total filmarea e OK. Trăgând linie, această cameră este rezonabilă în segmentul midrange. Editarea de imagini include obișnuitele filtre, rame foto, crop, rotate, mirror, expunere, contrast și umbre. Temperatura atinsă de acest model este de 42 de grade Celsius și deși ea nu este exagerată, tinde să se cam simtă neplăcut, pentru că se încinge toate zona superioară frontală a ecranului.

Browserul lui Philips Xenium W8510 este rapid și tastatura este cea stock și destul de comodă. în ce privește rularea de benchmark-uri, am comparat acest Xenium cu Prestigio MultiPhone 5044 Duo și Allview A5 Quad, toate 3 modele quad core cu CPU Cortex A7. Iată cum arată rezultatele:

 Philips Xenium W8510Prestigio Multiphone 5044 DuoAllview A5 Quad
Quadrant476339185921
AnTuTu139121321616859
NenaMark44.6 FPS45.7 FPS62.9 FPS
Vellamo160714681961
3DMarkXXX
GeekBench 3327/1100XX
GFX2.8 FPSXX
Sunspider143710001200
BrowserMark 2.0659X2000
SpeedTest25/21 MbpsXX

în ce privește telefonia, acest handset este un model dual SIM ce oferă un semnal OK, volum ridicat la convorbiri și claritate deosebită. Earpiece-ul e scos în evidență în partea superioară a carcasei, după cum vedeți în review. De remarcat și că semnalul WiFi e mai mereu slab, fiind cam la 50% din nivelul maxim. Ca OS avem Android 4.2.2, fără pic de lag, iar telefonul rulează Asphalt 8 și Riptide GP2 fără probleme.

Jocuri pe Philips Xenium W8510

Experiența software este cea stock în mare, plus minus câteva widgeturi și iconuri, dar și wallpaper-uri speciale. Pe lista de aplicații preinstalate se afla Backup File Manager, Kingsoft Office, News+Weather, Notebook, Sound Rec, To Do și tastatura TouchPal, cu numeroase opțiuni, skin-uri și gesturi comode de input. Lista se încheie cu Wireless Input și Xenium Club, un App Store special pentru utilizatorii de telefoane Philips Xenium, care include teme, jocuri și aplicații.

Iată și verdictul legate de acest telefon!

Aspectele Pro sunt:

 • baterie bună pentru un midrange, la nivel de flagship
 • încărcare rapidă
 • ecran de calitate, luminos
 • camera rezonabilă pentru un midrange
 • fără lag
 • rulează jocuri noi
 • construcție solidă

și cele Contra:

 • design gros și masiv
 • acustică slabă
 • supraîncălzirea ecranului în zona superioară
 • semnal WiFi slab
 • probabil va rămâne la Android 4.2.2
 • mă așteptam la puțin mai mult de la baterie

Philips Xenium W8510 primește nota 8.7 pentru design, un 9 pentru hardware și un 8.7 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.8 din 10, iar teoretic aceasta ar fi cea mai bună baterie de pe un telefon testat la Mobilissimo.ro, dar doar în segmentul de sub 5 inch. El este cu o oră peste Galaxy S5 și departe de cele 17 ore atinse de Lumia 1520. Acesta rămâne totuși un midrange cu baterie mare și încărcare rapidă, la preț accesibil. [FORUM]

Philips Xenium W8510, prețuri actualizate:

Review Philips Xenium W8510
 

Philips W8510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×