Prestigio Multiphone 5400 Duo review: un telefon midrange quad-core solid (Video)

4.417 ori
<b>Prestigio Multiphone 5400 Duo review: un telefon midrange quad-core solid (Video)</b>După ce am testat telefonul Prestigio 5044 Duo, este rândul unui handset midrange de la același producător. Prestigio Multiphone 5400 Duo este acest device, care costă 649 lei la evoMAG.ro și este un terminal dual SIM quad core de calitate lansat...

După ce am testat telefonul Prestigio 5044 Duo, este rândul unui handset midrange de la același producător. Prestigio Multiphone 5400 Duo este acest device, care costă 649 lei la evoMAG.ro și este un terminal dual SIM quad core de calitate lansat în această vară. Hai să vedem ce poate acest terminal.

La capitolul design, avem parte de o carcasă din plastic glossy destul de alunecos, cu grosime de 9.9 mm, iar acest telefon cântărește 132 de grame. Avem parte de o zonă destul de mare a camerei, care iese în afară destul de mult și un capac spate ușor de înlăturat. Designul este solid, iar terminalul folosește butoane capacitive pentru a accesa funcțiile sale.

Review Prestigio Multiphone 5400 Duo

Remarcăm aici și marginile ridicate, cu rolul de a proteja ecranul lui MultiPhone 5400 Duo. Un plus este și rama sa metalică și apreciez și faptul că acest handset e ușor de folosit cu o singură mână. Specificațiile acestui smartphone includ un display TFT de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, 4 GB memorie internă, slot microSD și 512 MB RAM, iar pe partea de conectivitate avem GPRS, EDGE, HSDPA, WiFi și Bluetooth 4.0.

Specificatii Prestigio Multiphone 5400 Duo

Procesorul sau este un Snapdragon MSM8225Q, un quad core Cortex A5 de 1.2 GHz și avem parte și de un GPU Adreno 203. Acest telefon folosește o cameră de 8 megapixeli în spate, cu bliț dual LED, iar în zona frontală se afla o cameră de 0.3 MP. Prestigio Multiphone 5400 Duo integrează un GPS, radio FM, G sensor, senzor de luminozitate și de proximitate.

Display Prestigio Multiphone 5400 Duo

Bateria acestui device este o unitate Li-Ion de 1700 mAh, care atinge 3 ore și 40 de minute de playback YouTube HD cu luminozitatea la 50% și WiFi pornit. Aceasta durată nu e chiar rea, dar se putea puțin mai bine, dacă e să fim cârcotași. Trecând la experiența multimedia, apreciem aici volumul difuzorului, claritatea și basul, dar există și un ușor fâsâit, care ar putea fi totuși cauzat de anumite melodii, nu neapărat de device.

Recenzie Prestigio Multiphone 5400 Duo

Căștile le apreciem, iar în video review vedeți și un demo al funcției radio FM. Pe partea de video avem la dispoziție un display de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli și panou TFT LCD. Unghiurile sale de vizualizare sunt desul de slabe, iar luminozitatea este de 266 unități LUX, deci mai bine decât Galaxy S4, spre exemplu.

Display Prestigio Multiphone 5400 Duo pe albDispaly Prestigio Multiphone 5400 Duo pe negru

Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar contrastul nu e chiar impresionant. Culorile sunt totuși vii, deci per total ecranul își face treaba. Trecând la cameră, acest senzor de 8 MP permite realizarea de prim planuri bune, dar există și momente în care zgomotul poate fi o problemă. Panorama arată bine, iar captura video se realizează în rezoluție maximă 720p și codare în format 3GP.

Galerie foto Prestigio MultiPhone 5400 Duo

Interfața stock a camerei aduce o mulțime de setări și opțiuni, printre care cele de bliț, balans de alb, expunere, moduri scenă, detectare facială, modalități de focalizare, calitate a imaginii și efecte de culoare. Puteți modifica și săturarea, contrastul, claritatea, nivelul ISO și reduce nivelul de noise cu o opțiune specială Denoise. 
​

Trăgând linie, camera nu e chiar un punct forțe aici, dar după cum am spus prim planurile arată bine, culorile sunt vii și avem și captura 720p, deși imaginile pot ieși uneori ușor arse. în ce privește software-ul, Prestigio Multiphone 5400 Duo rulează Android 4.1.2 Jelly Bean, iar browserul său preinstalat are o viteză rezonabilă.

Toate aceste aprecieri de mai sus sunt făcute reținând faptul că acesta este un telefon de sub 650 de lei, de aceea folosim acești termeni în review: "OK", "rezonabil", "solid" și altele. Trecând la benchmark-uri, am comparat handsetul cu E-Boda V200 și E-Boda V100 și asta pentru simplul motiv că acest telefon Prestigio se încadrează fix între ele.

Benchmark-uri Prestigio Multiphone 5400 Duo

Astfel, în Quadrant obținem 4726 puncte, depășind cele 4037 puncte ale lui E-Boda V200 și depășind și cele 2515 puncte ale lui V100. în AnTuTu am depășit modelul V100, cu 10.614 versus 7300, în vreme ce E-Boda V200 a obținut mai mult: 13.307 puncte. în NenaMark 2 suntem din nou peste V100, cu 37.3 FPS, dar sub V200 și ale sale 49 FPS. în Vellamo am obținut 1257, sub ambele modele E-Boda, iar în BrowserMark 2.0 am depășit ambii rivali, cu 1896 puncte, un scor foarte bun pentru un telefon midrange.

Pareri despre Prestigio Multiphone 5400 Duo

Terminalul atinge o temperatură de 36.5 grade Celsius după o perioadă de 15 minute de gaming (Riptide GP2), ceea ce nu e rău, mai ales că nu am simțit că handsetul s-a încins în vreun moment. în ce privește interfața, în mare avem la dispoziție experienta stock aici, iar în ce privește calitatea convorbirilor, apreciem semnalul puternic și claritatea, dar volumul putea fi mai ridicat.

Am apreciat faptul că handsetul nu suferă de lag absolut deloc, iar sărind direct la aspectul aplicații preinstalate, aici Prestigio ne oferă câteva softuri atractive. Găsim un e-reader Prestigio, care se mișca bine, arată bine și include numeroase cărți digitale în biblioteca să virtuală. Avem la dispoziție și mii de autori romani, ceea ce e un mare plus.

Pret Prestigio Multiphone 5400 Duo

Prestigio oferă și un installer, care ne permite să instalăm diferite aplicații third party recomandate de producător, precum Navitel, care sincer să fiu nu e o alternativă deloc rea de soluție navigațională, chiar și comparat cu Nokia Drive, spre exemplu. Pe partea de securitate ni se prezintă Mcafee, iar lista de aplicații de pe device include Office Suite. 
​

Prestigio Multiphone 5400 Duo review: un telefon midrange quad-core solid (Video)

Am încheiat prezentarea și cu un scurt joc, care a rulat fără probleme, iar titlurile de tip Temple Run nu vor avea probleme pe acest telefon. și acum să vedem și aspectele Pro și Contra ale acestui produs.

Cele Pro sunt:

 • prețul scăzut
 • performanța bună (fără lag)
 • căști de calitate
 • husă la pachet cu telefonul
 • numeroase opțiuni ale camerei
 • prim planuri bune ale camerei
 • volum ridicat
 • aplicații bune în Installer
 • design solid al terminalului

și aspecte Contra:

 • zgomot la fotografiere în unele situații
 • bateria putea fi mai bună
 • unghiuri slabe de vizualizare
 • ecran slab în bătaia soarelui
 • interfața aglomerată a camerei

Prestigio Multiphone 5400 Duo rămâne un telefon midrange bun pentru cei care nu vor să cheltuiască prea mult, iar în perioadele de reduceri sunt sigur că puteți prinde prețuri și mai bune. El primește o notă de 8 din 10 pentru design, 8 din 10 pentru hardware și 8 din 10 pentru OS și UI, nota finală fiind de 8 din 10. Având în vedere prețul acestui produs, putem spune că el este atractiv.

Prețuri actualizate:

Review Prestigio Multiphone 5400 Duo

​

Prestigio MultiPhone 5400 Duo
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×