Review Samsung Galaxy A3, unul dintre cele mai elegante smartphone-uri de sub 1000 lei, ce merită urmărit de Black Friday

3.228 ori
<b>Review Samsung Galaxy A3, unul dintre cele mai elegante smartphone-uri de sub 1000 lei, ce merită urmărit de Black Friday</b>Preț de mai bine de c&acirc;teva săptăm&acirc;ni am ajuns să folosesc un smartphone Samsung Galaxy A3 ca și device principal, un telefon care mi-a depășit așteptările inițiale. Acest terminal complet metalic a fost lansat oficial pe piața din...

Preț de mai bine de câteva săptămâni am ajuns să folosesc un smartphone Samsung Galaxy A3 ca și device principal, un telefon care mi-a depășit așteptările inițiale. Acest terminal complet metalic a fost lansat oficial pe piața din România chiar la sfârșitul lunii ianuarie, moment în care participam la evenimentul de presă.

Cu toate că pe hârtie smartphone-ul nu pare a impresiona la prima vedere, lucrurile se schimbă odată ce îl utilizăm în viața de zi cu zi. După cum știți, telefonul vine cu display qHD Super AMOLED de 4.5 inch (960 x 540 pixeli), cu procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 410 tactat la 1.2 GHz (pe 64-bit) și cu 1.5 GB RAM la pachet.

Vom primi Android 5.0.1 Lollipop, 16 GB spațiu intern de stocare, un slot microSD pentru carduri de până la 64 GB, conectivitate 4G LTE, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, cât și o baterie Lithium-Ion de 1.900 mAh. Revenind la display, aflați că acesta aduce și protecție Corning Gorilla Glass 4.

În cazul în care urmăriți achiziția acestui device odată cu campania de reduceri BlackFriday, vă îndemn să mergeți mai degrabă pe varianta SM-A300FU, modelul ce vine cu 1.5 GB memorie RAM la pachet. Această versiune stă și pe biroul meu în acest moment, un telefon al cărui preț nu depășește la ora actuală pragul de 999 lei.

Cum vă informam și la începutul acestui articol, folosesc device-ul Galaxy A3 de mai bine de câteva săptămâni, o perioadă în care am testat mai pe larg funcțiile sale, și astfel pot veni cu o părere. Ei bine, probabil cea mai bună întrebare legată de acest terminal, este - merită achiziția sa?

Da, răspunsul este cu siguranță unul pozitiv, și asta pentru că modelul de față se descurcă de minune în mâinile unui utilizator ce nu pune accent pe performanță. Deși este greu de crezut, în cele câteva săptămâni de testare, nu am întâlnit momente de lag, lucru ce se poate datora și faptului că procesorul nu are mult de furcă cu rezoluția relativ modestă de 960 x 540 pixeli.

Totuși, display-ul adus aici de Samsung se numără la rândul său printre punctele forte ale telefonului, panou ce aduce tehnologia Super AMOLED. Acest lucru este sinonim cu afișarea de culori foarte vii, dar și a acelei nuanțe de negru aproape de realitate, tehnologia fiind regăsită și pe flagship-urile Galaxy S6/S6 Edge, dar și pe alte terminale de pe piață.

Tot la capitolul puncte pro, trebuie să includem și design-ul terminalului, unul elegant, ce impresionează prin carcasa uni-body realizată complet din metal, corp cu grosime de doar 6.9 mm și greutate de 110 grame. Telefonul este extrem de ușor, pare că bateria lipsește de la interior, dar nu este deloc așa.

Varianta de culoare pe care o am la îndemână, este ceva mai specială și denumită oficial Midnight Black. Astfel, folosit în condiții ceva mai slabe de iluminare, telefonul pare a fi de culoare neagră, dar utilizat în razele soarelui sper exemplu, device-ul își dezvăluie nuanța de albastru-închis.

Ca de fiecare dată și camerele foto constituie un punct de interes pentru utilizatori, iar Galaxy A3 ne pune la dispoziție un senzor principal de 8 megapixeli cu bliț LED, modul cu deschidere f/2.4 ce oferă fotografii la o rezoluție de 3264 x 2448 pixeli. Pentru amatorii de fotografiere, camera de pe acest model se poate dovedi a fi destul de bună, una ce oferă chiar imagini de calitate în condiții de iluminare bună.

Pozele sunt numai bune pentru distribuirea pe rețele de socializare în mare parte, lucru pe care mai toți dintre noi îl facem. Pe partea selfie ni se oferă un senzor de 5 megapixeli similar cu cel întâlnit pe alte device-uri cum este și cazul lui Galaxy Grand Prime. Pentru că tot am ajuns la acest device, aflați că ambele terminale împart în mare același dotări tehnice.

Nu în ultimul rând, aflați că bateria oferă o autonomie destul de bună într-un regim de utilizare normal. După 24 de ore de la încărcarea completă, telefonul încă afișează un procentaj de 25-30% energie rămasă a doua zi dimineața. În acest interval, folosesc device-ul pentru apeluri, browsing web, mesagerie, cât și pentru email-uri.

Ca o impresie finală, pot spune să Samsung Galaxy A3 se descurcă de minune la o utilizare de zi cu zi, fiind un smartphone echilibrat ce impresionează prin grosimea redusă, dar și prin eleganța dată de către carcasa metalică. Este un smartphone pe care l-aș recomanda tinerilor în special, celor al căror buget este unul redus.

Mai ales că Black Friday ne bate la ușă, este posibil ca prețul telefonului să scadă și mai mult, poate sub pragul de 800 lei, o sumă ce se află în spatele unei achiziții inspirate. Dacă articolul de față nu v-a răspuns la toate întrebările pe care le aveți, așteptăm comentariile voastre în secțiunea de mai jos. Puteți urmări prețul telefonului prin Compari.ro!

Samsung Galaxy A3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×