Razer Phone 2 Review (Introducere, Design, Display)

1.100 ori
<b>Razer Phone 2 Review</b>În ultimul an telefoanele de gaming au început să apese tare pedala de acceleraţie şi au apărut în tot mai multe variante, de la mai multe companii. Razer a fost un pionier cu primul Razer Phone, iar acum avem şi companii deja la generaţia a treia de..

Introducere

În ultimul an telefoanele de gaming au început să apese tare pedala de acceleraţie şi au apărut în tot mai multe variante, de la mai multe companii. Razer a fost un pionier cu primul Razer Phone, iar acum avem şi companii deja la generaţia a treia de telefon de gaming, precum Xiaomi. Razer Phone 2 a debutat în toamna anului trecut şi a ajuns şi la noi în sfârşit, pentru un review detaliat.

Costă deja sub 3.000 de lei la retailerii locali, dar şi 499 de dolari pe Razer.com. Este al doilea telefon de gaming pe care îl testăm, după ASUS ROG Phone (scump, dar bun, mai ales cu accesorii).  Razer Phone 2 se remarcă totuşi prin ecranul de 120 Hz şi evident vine cu procesorul puternic Snapdragon 845 şi Android cu Nova Launcher peste. Am avut ocazia să testăm telefonul la pachet cu o pereche de căşti Hammerhead USB-C ANC.

Hai să vedem dacă Razer poate reuşi şi dincolo de lumea perifericelor de gaming.

Design Razer Phone 2

Are personalitate şi materiale premium, dar nu e pentru oricine

Razer Phone 2 nu are vreo cale de mijloc când vine vorba de design: fie îl iubeşti, fie îl urăşti. În ziua de azi când totul e curbat, s-ar putea să îl urăşti. Asta pentru că e perfect angular, dreptunghiular, nu are curburi.

Este un design industrial, nerdy, geeky, SF cumva. Are aceeaşi lungime ca Razer Phone 1, e cu 1 mm mai lat şi cu 0.5 mm mai gros. Măsoară 8.5 mm în grosime şi cântăreşte 220 de grame, deci e destul de greu chiar și față de alte flagship-uri măricele. 220 de grame e mult mai ales la o diagonala sub 6 inch. Terminalul este fabricat din sticlă şi metal, iar în spate găsim un logo Razer iluminat RGB Chroma, cu setări dedicate. Spatele e magnet de amprente, iar difuzoarele uriaşe din față atrag şi ele murdăria.

Aderența e OK, dar telefonul nu e confortabil de utilizat cu o singură mână. În schimb în landscape îţi dă siguranţă şi e chiar comod. Posibil să vă deranjeze la degete angularitatea sa totuşi. Cert e că Razer Phone 2 are personalitate, e diferit şi îşi asumă riscuri. Este şi certificat IP67, având oarecare rezistenţă la apă, nu ca IP68 totuşi.

Dacă navele spaţiale paralelipipedice sunt cool, atunci şi Razer Phone 2 poate fi cool.

Display Razer Phone 2

Vrem mai mult...

În ziua de azi lumea a ajuns să strâmbe din nas la telefoane cu diagonală sub 6 inch, iar când vine vorba de gaming cerinţa aceasta de diagonala 6+ inch  e cu atât mai clară. Razer Phone 2 riscă puţin, cu o diagonală de 5.72 inch, dar promite refresh rate de 120 Hz, care se simte mai degrabă în meniuri decât in jocuri aș zice.

Display-ul lui Razer Phone 2 vazut la microscop

E vorba despre un ecran IPS LCD IGZO aici, cu rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli şi protecţie Gorilla Glass 5. Am ceva probleme cu acest ecran şi nu neapărat pentru muchiile groase. La playback video rămâne o margine neagră urâtă în jurul imaginii şi la fel şi la jocuri. Apoi, ecranul pare nelaminat, este albicios şi lăptos, ca un TFT aproape.

Luminozitatea e OK, culorile sunt calibrate acceptabil şi se descurcă şi la contrast. Unghiurile de vizualizare sunt largi, dar negrul nu este adânc. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 478 LUX, un scor solid. E peste Galaxy S10+ şi PocoPhone F1, dar sub ASUS ROG Phone, cu ai săi 610 LUX şi OnePlus 6.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 99.Razer Phone 2478 (LUX)
 • 100.Samsung Galaxy S6475 (LUX)
 • 101.Nokia 8 Sirocco475 (LUX)
 • 102.Sony Xperia XA1472 (LUX)
 • 103.Xiaomi Mi A1472 (LUX)
 • 104.Motorola Moto G7 Plus472 (LUX)
 • 105.Sony Xperia 1472 (LUX)
 • 106.Samsung Galaxy A20e472 (LUX)
 • 107.Allview X2 Soul Pro471 (LUX)

Avem şi Setări pentru display, ca refresh rate, setat la 60, 90 sau 120 Hz, dar şi reglaje de culori: Natural, Boosted sau Vivid. Putem schimba şi rezoluţia, mărimea de fonturi şi luminozitatea. Un ecran dezamăgitor sincer vorbind şi mă aşteptam la mai mult... şi mai mare.

 • 1234
Razer Phone 27,9910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×