realme GT 7 Pro review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

5.610 ori
<b>realme GT 7 Pro review detaliat în limba română (evaluare Mobilissimo)</b>Iată că a sosit ziua cea mare. După o mulțime de zvonuri ajunse online și lansarea noului procesor Snapdragon 8 Elite, pe masa de teste Mobilissimo.ro a ajuns primul telefon cu acest CPU sub capotă. E o premieră atât faptul că cipsetul ajunge atât

Introducere

Iată că a sosit ziua cea mare. După o mulțime de zvonuri ajunse online și lansarea noului procesor Snapdragon 8 Elite, pe masa de teste Mobilissimo.ro a ajuns unul dintre primele telefoane cu acest CPU sub capotă. E o premieră atât faptul că cipsetul ajunge atât de rapid în Europa, cât și compania ce lansează un prim astfel de model. realme GT 7 Pro e unul dintre primele telefoane lansate la nivel global cu noul și puternicul cipset Snapdragon 8 Elite.

Toate funcționalitățile de top incluse de către realme pe modelele GT lansate în trecut pare că au ajuns aici. Avem un display AMOLED generos și extrem de luminos, curbat pe 4 laturi, un setup foto promițător, un design impunător și cireașa de pe tort: o baterie de 6500 mAh Siliciu-Carbon ce se încarcă la 120W pe fir.

Dispare încărcătorul din pachet, din păcate, dar găsim în continuare în cutie o husă pentru noul smartphone. Aș zice că brand-ul cu cea mai rapidă creștere a ajuns la o oarecare „maturitate”, iar acest telefon nu mai e promovat drept smartphone pentru gameri în mod exclusiv, ci mai mult ca un camera-phone. 

Primim certificare IP68/IP69 pentru rezistență la apă și praf, senzor pentru amprente ultrasonic, iar terminalul e disponibil pe nuanțele Mars Orange, Galaxy Grey și White. realme GT 7 Pro a fost testat în ultimele zile riguros, iar acum putem declara oficial deschisă recenzia sa.

Design realme GT 7 Pro

Sticlă în spate, margini fabricate din aluminiu + certificare IP68/IP69

Gama GT de la realme a devenit extrem de atractivă încă din primii ani de existență. Primul GT aducea un look inspirat de supermașini, cu piele sintetică în partea din spate, fiind extrem de atractiv pentru gameri. Ajungând la GT 7 Pro, simt că se încearcă extinderea audienței spre cei pasionați de terminale cu look business și camera-phone-uri. De ce spun asta? 

Video-review realme GT 7 Pro, secțiunea Design

Ei bine, realme GT 7 Pro pare un smartphone masiv, pe hârtie cel puțin. Cântărește 222.8 grame, măsoară 165.5 x 76.9 și recunosc că încă mă intrigă talia de doar 8.6mm, acest telefon având sub capotă o baterie de 6500 mAh. În realitate nu îl simt tocmai greu în timpul utilizării, greutatea fiind bine distribuită în acest caz. 

Ca materiale discutăm despre sticlă în partea din spate + metal pentru muchii. Adoptă un display ușor „bombat”, fiind curbat pe 4 laturi. Are muchii plate, colțuri rotunjite, spate ușor curbat spre extremități, pentru o ușurință în ceea ce privește manevrarea și un confort sporit la utilizare intensă. 

În spate apare un modul foto de mari dimensiuni a cărui protuberanță e ușor mascată de existența unui panou din sticlă ce acoperă senzorii. La noi a sosit varianta Galaxy Grey care adoptă un spate de culoare gri. Vorbim în acest caz despre sticlă mată care nu lasă le vedere umbre de amprentă sau murdărie. Privită din anumite unghiuri, sticla folosită seamănă chiar cu metalul, mai ales că apare aici și un pattern format din linii verticale.

În partea de jos apare grila pentru difuzorul principal, portul USB-C, dar și SIM-tray-ul. În partea de sus avem un emițător infraroșu, iar frontal există un senzor pentru amprente ultrasonic + orificiu subtil pentru camera selfie. Din fabrică apare aplicată peste display o folie de plastic. Telefonul e rezistent la apă și căzături în regim IP68/IP69 și poate filma chiar sub apă, având un mod special de captură. 

Pentru extra-rezistență apare și sticlă Coring Gorilla Glass Victus 2. Deși simt că avem de-a face mai mult ca niciodată cu un smartphone cu design „business” de la realme, merită menționat că producătorul nu a renunțat la compararea performanței și a vitezei oferite cu cea a mașinilor sport. Există materiale promoționale în care apar supermașini, iar modul GT pentru extra-performanță este încă prezent.

Per total sunt mulțumit de design. realme GT 7 Pro adoptă cu siguranță un look mai rafinat ca oricând și acoperă o varietate mai mare de „gusturi” când vine vorba de smartphone-uri.

Display realme GT 7 Pro

Ajunge la peste 2000 de LUX cu modul „Extra Brightness” activ

Aș zice că nu surprinde pe nimeni faptul că realme a ales un display AMOLED generos pentru cel mai nou flagship din portofoliu. Pare că vorbim chiar despre cel mai avansat display fabricat de către Samsung până acum, numit Eco² OLED Plus. Panoul inclus pe realme GT 7 Pro are 6.78 inch în diagonală, margini curbate pe 4 laturi, oferă o rezoluție de 1264 x 2780 pixeli și o densitate a pixelilor de 450 ppi. Pe hârtie luminozitatea oferită ar fi de 6500 nits în peak. 

Video-review realme GT 7 Pro, secțiunea Display

Înainte de a ajunge la clasamentul nostru trebuie să vă detaliez puțin cum e experiența oferită de acest panou. El afișează 1.07 miliarde de culori, beneficiază de certificare HDR10+ și suportă Dolby Vision. Acoperă 120% din gamutul de culoare DCI-P3, oferă refresh rate de 120Hz, un touch sampling rate de 2600Hz pentru gameri, cât și un PWM Dimming de 2600Hz. Astfel, ochii nu ar trebui să îți obosească prea tare la utilizare intensă.

Test Luminozitate ecran

  • 1.realme GT 7 Pro2400 (LUX)
  • 2.Google Pixel 9 Pro XL1906 (LUX)
  • 3.Google Pixel 9a1821 (LUX)
  • 4.Google Pixel 91753 (LUX)
  • 5.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 6.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • 7.Sony Xperia 1 VI1400 (LUX)
  • 8.Samsung Galaxy Z Fold61394 (LUX)
  • 9.ASUS Zenfone 11 Ultra1363 (LUX)
  • 10.Nubia Flip 2 5G1350 (LUX)
  • 11.OnePlus 121338 (LUX)
  • +

Cât despre teste, realme GT 7 Pro a reușit să spulbere toate modelele aflate în clasamentul nostru. Inițial am obținut un scor „modest” de 1357 LUX, doar că în setări apare opțiunea „Extra Brightness” care poate fi folosită atât la interior, cât și la exterior. Astfel am ajuns la un scor impresionant de 2400 de LUX. Consumul energetic crește dacă îl vei utiliza în acest mod, dar cu siguranță funcția va fi extrem de utilă când utilizezi telefonul la exterior.

realme GT 7 Pro reușește astfel să detroneze nume importante precum Google Pixel 9 Pro XL (1906 LUX), Google Pixel 9 (1753 LUX), dar și HUAWEI Pura 70 Pro (1749 LUX).

În zona de setări găsim Dark Mode, moduri de culoare precum Natural, Pro, Vivid + ajustări rece / cald pentru acestea. Apare și „Adaptive Tone” care va ajusta temperatura culorilor în funcție de mediul ambiant, dar și opțiuni ce folosesc AI precum Image Sharpener și Video Color Boost pentru culori chiar mai vii în timpul redării de conținut media.

Rezoluția poate fi ajustată între 2376 x 1080 pixeli și 2780 x 1264 pixeli, iar refresh rate-ul oscilează între 1 Hz și 120 Hz. Panoul e ușor „bombat”, fiind curbat pe 4 laturi, dar cumva e mai confortabil decât display-urile ce au doar două muchii curbate, mai ales când vine vorba de gaming.

E un display excelent, peste așteptări!

  • 1234
realme GT 7 Pro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×