realme GT Master Edition Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

6.449 ori
<b>realme GT Master Edition Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Realme GT 5G a făcut senzaţie la început de vară, drept unul dintre cele mai atractive telefoane de gaming şi cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 888. Inspirat de maşinile de curse el ne-a livrat şi un ecran şi difuzoare excelente

Introducere

realme GT 5G a făcut senzaţie la început de vară, drept unul dintre cele mai atractive telefoane de gaming şi cel mai ieftin telefon cu procesor Snapdragon 888. Inspirat de maşinile de curse el ne-a livrat şi un ecran şi difuzoare excelente, plus o încărcare foarte rapidă. Acum, în septembrie vine şi un model derivat din el, ceva mai artistic, realme GT Master Edition.

Poate fi privit ca un realme GT 5G Lite, cu un singur difuzor, un procesor din zona midrange (Snapdragon 778G 5G), dar păstrând acelaşi ecran AMOLED de 120 Hz şi o baterie un pic mai mica (4300 mAh), dar cu o încărcare fabulos de rapidă. Porneşte de la 1799 lei pentru versiunea cu 128 GB stocare şi în perioada de precomandă din septembrie aduce ca bonus/cadou un ceas realme watch 2.

Realme GT Master Edition

Există și o versiune de 256 GB la 1999 lei. Avem de-a face cu un telefon care ne-a sosit pe alb, dar ne-am fi dorit să îl vedem şi pe versiunea gri, deoarece aceea este o creaţie a designerului şi artistului Naoto Fukasawa, inspirat de genţi de voiaj şi trollere, cu spate cu mici “dealuri”, plus o textura aparte. 

Versiunea noastră albă este şi ea destul de "fashion", mai ales că nu prea mai vedem telefoane de un alb pur în ziua de azi. realme GT Master îşi propune să fie un "high midrange killer" şi l-am pus la treabă serios pe parcursul unei săptămâni. Plusează cu funcţii pentru gameri şi extra moduri de captură Bokeh Flare faţă de realme GT 5G. 

Design realme GT Master Edition

realme apelează la artişti căutând o nouă direcţie, formatul e familiar în mare

realme GT Master Edition este un telefon special, pentru că poartă amprenta şi semnătura artistului japonez Naoto Fukasawa. Inspirate de valize, trolere, bagaje şi călătorii, artistul a creat o versiune a acestui telefon cu spate acoperit cu piele vegană cu acele denivelări specifice unui troler. 

Video-review realme GT Master Edition, secțiunea Design

Ajută mult şi la aderență ce e drept şi chiar vedem semnătura designerului pe acea variantă gri. Doar în poze.... pentru că noi o avem pe cea albă, soft touch, perlată aş zice. E un alb pur, dar nu se murdăreşte uşor, nu atrage amprente, grăsime sau scame. Varianta se numeşte Luna White şi are un modul lucios al camerei acoperit cu sticlă. GT Master cel alb e fabricat din plastic (spate şi rama) şi măsoară 8 mm în talie, cântărind 174 de grame.

Finisajul e mai degrabă mat decât lucios şi telefonul e uşor de manevrat cu o mână şi destul de aderent. Butoanele sunt comode, deşi cel Power e cam clicky. Camera din spate nu iese în relief prea mult, dar e totuşi destul cât să nu stea telefonul plat pe o masă şi să "joace" lângă cafea, o carte, un laptop la cafenea. Rama e lucioasă pentru extra personalitate, iar în fată avem orificiu pentru camera selfie şi o protecţie din plastic pentru ecran, din fabrică. 

Muchiile au grosime medie, nici prea mici, nici prea mari. Am simţit telefonul că binişor construit şi cred că ar supraviețui şi după o scăpare accidentală pe jos. Nu are certificare IP dacă vă întrebaţi

Display realme GT Master Edition

Satisfăcător, mai luminos decât realme GT 5G

realme GT Master Edition vine cu acelaşi ecran ca şi realme GT 5G, adică un Super AMOLED de 6.43 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, refresh rate de 120 Hz şi orificiu în ecran pentru camera selfie. Integrează şi cititorul de amprente optic apropo.

Video-review realme GT Master Edition, secțiunea Display

Muchiile ecranului au o grosime medie, iar pe partea de protecţie nu ştim exact ce oferă Realme aici şi mă refer la versiunea de Gorilla Glass. Ce e cert e că avem o protecţie de plastic aplicată din fabrică. Aspectul e 20:9, iar când am pornit un clip pe YouTube, am avut parte de o experienţă imersivă, unghiuri destul de largi de vizualizare, negru adânc şi culori vii. Contrastul e OK şi panoul rămâne perfect lizibil inclusiv în bătaia soarelui.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 172.realme GT Master Edition570 (LUX)
  • 173.Apple iPhone SE (2020)569 (LUX)
  • 174.Redmi Note 10S569 (LUX)
  • 175.Evolio Onyx564 (LUX)
  • 176.Vivo Y70564 (LUX)
  • 177.OPPO Reno5 Lite563 (LUX)
  • 178.Samsung Galaxy S21 5G562 (LUX)
  • 179.Samsung Galaxy S21+ 5G561 (LUX)
  • 180.OPPO Reno5 5G560 (LUX)

La testul cu luxmetrul am stat bine, ajungând la 570 de LUX, depăşind cei 461 LUX ai lui Realme GT 5G. Am întrecut şi OnePlus Nord 2 5G şi Galaxy A52 5G. Suntem la egalitate cu Realme 8 Pro şi ne întrec telefoane ca Xiaomi Mi 10 Lite 5G, Mi 11 Lite 4G, Mi 11 Lite 5G, Realme 7 Pro.

realme GT Master Edition

Setările ecranul includ luminozitate, luminozitate automată, Eye Comfort, slider pentru temperatura culorii, OSIE Visual Effect şi 3 Moduri de culoare: Vivid, Gentle şi Brilliant. Primul e P3 pentru culori vii, al doilea sRGB pentru culori realiste şi al treilea culori cu un boost.

Există şi opţiuni pentru font şi Always On Display personalizabil la nivel de imagine afişată şi un text inspirational. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
realme GT Master Edition8,8010
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×