realme GT Neo2 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.478 ori
<b>realme GT Neo2 Review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>realme ne-a surprins în acest an odată cu lansarea lui realme GT 5G, aducând procesorul Snapdragon 888 şi pe telefoane care costau 2000 de lei sau chiar sub, cu oferta iniţială. Până atunci fusese limitat doar la flagshipuri. Acel model realme sosea

Introducere

realme ne-a surprins în acest an odată cu lansarea lui realme GT 5G, aducând procesorul Snapdragon 888 şi pe telefoane care costau 2000 de lei sau chiar sub, cu oferta iniţială. Până atunci fusese limitat doar la flagshipuri. Acel model realme sosea inspirat din supermasini, din muscle car-uri americane şi ne-a surprins plăcut şi la autonomie, viteza de încărcare şi alte câteva aspecte. A fost urmat de un realme GT Master Edition, un soi de versiune Lite a sa, cu spate conceput de un artist japonez. Era un telefon boem midrange, dar cu performanţa admirabilă în segmentul său. 

Acum a sosit pe masa noastră de teste realme GT Neo2, care a început să se vândă în România fix de Moş Nicolae, pe 6 decembrie 2021. În momentul redactării recenziei costă 2138 lei la IT Galaxy, în versiunea cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare. La precomandă a avut şi bundle-uri atractive, precum cel cu ceas Realme Watch 2 la versiunea cu 8 GB RAM/ 128 GB stocare sau cel cu ceas Realme Watch 2 Pro la versiunea cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare. 

realme GT Neo2

Avem de-a face aici cu un telefon high midrange, unul cu procesor Snapdragon 870, cu extra mecanisme de răcire (pastă/gel cu diamante), cu ecran AMOLED de 120 Hz mai mare decât pe realme GT 5G şi cu o baterie mai mare, de 5000 mAh. Se încarcă tot rapid, la 65W. Are un spate arătos, pe gradient albastru frosted, dar m-am îndrăgostit de versiunea verde crud, care din păcate nu ajunge în spaţiul Carpato Danubiano Pontic. 

Acest telefon e clar un gaming phone dacă te uiţi la opţiunile de gaming şi un battery phone dacă te uiţi la câte ore a scos la testele noastre. realme nu l-a promovat nici aşa... şi nici aşa. Practic te invită să îl descoperi şi fix asta am făcut şi noi. 

Design realme GT Neo2

Construcţie solidă, ergonomie bunicică

realme GT 5G a fost un telefon inspirat de un Ford GT, în vreme ce realme GT Master Edition a avut un spate creat de un designer japonez, inspirat de trolere. realme GT Neo 2 merge pe ruta spatelui "frosted", adică un finisaj tip geam aburit, cu 7 nano straturi aplicate, unele anti glare. Telefonul se găseşte pe Neo Black şi Neo Blue şi noi avem această din urmă versiune, în gradient.

Video-review realme GT Neo2, secțiunea Design

Păcat că nu avem şi versiunea verde, pentru că e acel verde al broscuţelor ce apar în documentarele de pe televizoarele din showroom-uri. Telefonul e fabricat din plastic (spate şi ramă) şi are sticlă în faţă, cu protecţie Gorilla Glass 5 şi protecţie din plastic aplicată din fabrică. Are muchii simetrice ale ecranului şi orificiu decupat în ecran. Telefonul e puţin mai greu de manevrat cu o mână decât realme GT 5G, având şi diagonală mai mare.

E totuşi aderent, are priză bună şi modulul camerei are finisaj oglindă şi nu "frosted", ceea ce îl scoate în evidenţă. Spatele nu atrage amprente, telefonul e solid construit şi măsoară 9 mm în talie. Cântăreşte 199.8 grame şi are butoane fizice comode, responsive. Singurul lucru care lipseşte de aici e finisajul IP, atât. 

Display realme GT Neo2

Un panou superior, peste segmentul telefonului

realme a ales un panou Samsung AMOLED E4 pentru acest telefon, un ecran de 6.62 inch, cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli şi refresh rate de 120 Hz. Are suport HDR10+ şi luminozitate de până la 1300 de nits. Se bucură de protecţie Gorilla Glass 5, dar are şi un strat de plastic aplicat din fabrică, anti zgârieturi. Camera selfie e decupată în ecran şi muchiile au grosime simetrică. Poate bărbia să fie ceva mai mare. 

Video-review realme GT Neo2, secțiunea Display

Ca aspect inedit telefonul are senzori tripli de lumină ambientală, orientaţi la 360 de grade, care ajută la reglarea luminozităţii ecranului într-un mod superior. Acest panou are şi contrast de 5 milioane la 1, iar touch sampling rate-ul şochează, fiind de 600 Hz. Asta înseamnă dublu faţă de ASUS ROG Phone 5! E drept că şi producătorii de telefoane aruncă uşor cu aceste cifre, care sunt greu de probat.

Dincolo de jocurile care sunt responsive şi care se mişca fluid, e greu să probezi asta fără echipament specializat. Cat despre experienţa de vizualizare, ecranul e viu colorat, luminos şi are unghiuri largi de vizualizare. Contrastul este excelent la soare, negrul e adânc, iar culorile mi-au dat senzaţia că sunt ceva mai reci decât la alte AMOLED-uri testate recent. 

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 164.realme GT Neo2576 (LUX)
  • 165.Sony Xperia X Performance575 (LUX)
  • 166.OnePlus 6T575 (LUX)
  • 167.Apple iPhone 6s Plus573 (LUX)
  • 168.Motorola Moto G6 Plus573 (LUX)
  • 169.Xiaomi 11T573 (LUX)
  • 170.Apple iPhone 6570 (LUX)
  • 171.realme 8 Pro570 (LUX)
  • 172.realme GT Master Edition570 (LUX)

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 576 LUX, un scor excelent. E peste realme GT Master cu 6 LUX şi peste realme GT 5G cu 115 LUX. A depăşit şi Motorola Moto G100, dar şi pe Huawei Nova 9. Telefoane din acelaşi segment care sunt mai luminoase sunt Xiaomi Mi 11 Lite 5G, OPPO Reno6 Pro 5G, dar şi POCO F3. 

Şi am ajuns şi la setări, iar dacă mă iau după alte telefoane realme, ar trebui să avem multe opţiuni aici. Avem pentru început reglaje ale vitezei animaţiilor şi opţiuni Always On Display, la nivel de imagine afişată şi text. Apoi vine Eye Confort, urmat de Temperatura Culorii, cu un slider între rece şi cald, cu Default la mijloc. Apoi avem modurile de culoare: Vivid, Gentle şi Brilliant.

Nu neglijăm un convertor SDR la HDR, care face gama de culori mai largă şi avem şi Video Image Sharpener. Primim şi opţiuni legate de fonturi şi Bright HDR Mode, iar refresh rate-ul e în mod curios băgat la "Şi altele/ More", cu sub setările Auto, 60 Hz sau 120 Hz.

Un ecran excelent, poate doar colorat cam rece. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
realme GT Neo2
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×