realme GT Neo 3 150W review în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

4.712 ori
<b>realme GT Neo 3 150W review în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>La final de an 2021 un telefon şosea în redacţia noastră şi se introducea imediat în conştiinţa colectivă drept "cel mai bun telefon midrange din 2021". E vorba despre realme GT Neo2 şi când venea vorba despre performanța şi baterie, mai ales autonomie..

Introducere

La final de an 2021 un telefon şosea în redacţia noastră şi se introducea imediat în conştiinţa colectivă drept "cel mai bun telefon midrange din 2021". E vorba despre realme GT Neo2 şi când venea vorba despre performanța şi baterie, mai ales autonomie chiar nu aveai să îi reproşa. Aşteptările au crescut în 2022 şi uite aşa a venit urmaşul său realme GT Neo 3 150W, anunţat imediat după MWC 2022 în martie. În România intra prin vară, i-am făcut unboxing la momentul oportun şi un TikTok care vă prezintă "live" cât de rapidă e acea încărcare în sub 20 de minute.

Acesta este un flagship killer, nu e urmă de îndoială, dar o parte din dotările astea parcă le-am mai văzut undeva. Are ceva de OnePlus Nord 2T şi OnePlus 10T, mai ales dacă te uiţi la camere (Sony IMX-ul de 50 MP e un star), poate şi la încărcare în cazul lui 10T.

Propune totuşi un ecran AMOLED de 6.7 inch cu refresh rate de 120 Hz, deci mai mare decât OnePlus Nord-ul amintit. Procesorul MediaTek Dimensity 8100 e unul dintre cele mai puternice chipseturi de pe piaţă, poziţionat predictiv că rival pentru urmaşul lui Snapdragon 870... care nu a mai apărut.

Şi nu uităm de răcirea avansată, cu vreo 6 metode de a îl ţine în frâu pe Mediatek: gel cu diamante, grafen, cupru, grafit, gel din silicon. Totul pentru gaming... chit că acest model nu e promovat ca gaming phone. Deşi ce e drept spatele acela albastru cu dungi stil maşini de curse duce în acea direcţie... şi ne aminteşte şi de realme GT 5G, care a făcut senzaţie la vremea să. Acum realme GT Neo 3 150W vine la un preţ aproape de 3000 de lei şi noi l-am pus la treabă serios.

Design realme GT Neo 3 150W

Flacăra mov are personalitate

realme GT Neo 3 150W calcă pe urmele lui realme GT 5G, cu inspiraţia din lumea bolizilor auto. "Dungă de curse" din spate e cel mai clar indicator al acestui lucru. Telefonul este disponibil pe negru, alb şi ceea ce ar fi pe hârtie albastru, dar e de fapt un soi de mov mai fistichiu.

Video-review realme GT Neo 3 150W, secțiunea Design

Există şi o ediţie Naruto pentru pasionaţii de anime-uri, în culorile specifice. Telefonul măsoară 8.2 mm în grosime şi cântăreşte 188 de grame. Nu îl găsesc nici prea greu, nici prea gros şi destul de manevrabil. Spatele arată de parcă ar fi fabricat din metal, dar suspectez că e mai degrabă sticlă. Limbajul de design e clar înrudit cu realme GT 2 Pro, lucru reflectat şi în zona camerei. A se remarca şi faptul că deşi spatele e mat, modulul camerei e lucios, cu un luciu aparte clar, care distrage de la restul spatelui.

Avem de-a face aici cu un telefon destul de lung, nu chiar uşor de manevrat cu o singură mână, dacă ai degetele scurte (cum am eu). Muchiile ecranului au o grosime medie, nu arată aşa flatant că în randarile oficiale. Avem şi protecţie de ecran aplicată din fabrică, pe lângă Gorilla Glass 5. Butoanele laterale sunt comode, iar construcţia e solidă. Spatele are muchii laterale uşor curbate, pentru a sta mai bine în palmă. 

Rama e fabricată din plastic aici şi la primele utilizări telefonul mi s-a părut oarecum alunecos, dar apoi m-am invatat cu el. Are şi husă în pachet, care îi creşte aderența şi îl scapă de murdărie şi zgârieturi. E drept că spatele nu atrage prea multe amprente. O ciudățenie e amplasarea cititorului de amprente prea jos, cum am văzut şi la GT 2. Degetul nu ajunge natural acolo.

Display realme GT Neo 3 150W

Satisfăcător, dar nu sunt fan al colțurilor curbate

realme GT Neo 3 150W se vrea a fi telefon de gaming, deci display-ul e o componentă vitală în această ecuaţie. Avem de-a face cu un AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluţie de 2412 x 1080 pixeli, cu protecţie Gorilla Glass 5. Afişează 1 miliard de culori, are refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+. Muchiile au grosime medie.

Video-review realme GT Neo 150W, secțiunea Display

Am vizionat câteva trailere pe YouTube şi seriale pe Netflix constatând următoarele: colţurile curbate mi se pare că mă distrag de la vizionare şi strică experienţa. Orificiul pentru camera selfie e măricel, dar culorile sunt vii, panoul e luminos şi unghiurile de vizualizare sunt largi. Contrastul e OK în bătaia soarelui, dar negrul nu mi se pare aşa adânc ca la alte OLED-uri. Au fost momente când am avut un vibe de LCD.

Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la un satisfăcător 622 LUX. Cu această valoare depăşim Xiaomi 12 Lite, Honor 70, Xiaomi 11T. Suntem sub Huawei Nova 10 Pro şi Motorola Edge 30. Setările includ opţiuni pentru luminozitate şi Auto Brightness, dar şi moduri de culoare precum Vivid, Natural şi Pro. Temperatura culorii se poate regla folosind un slider de la cald la rece. Avem parte şi de mod Eye Comfort, dar şi opţiunea Bright HDR Video Mode. 

Refresh rate-ul se poate seta pe Auto, 120 Hz sau 60 Hz şi poţi ascunde şi orificiul din ecran. Jocurile s-au mişcat destul de fluid pe acest panou, nu am simţit vreo pierdere de frame-uri. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
realme GT Neo 3 150W9,0910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×