RETROreview iPhone 1: începutul poveştii iPhone şi al unui deceniu de telefoane cu adevărat deştepte (Introducere, Video Review)

3.823 ori
<b>RETROreview iPhone 1: începutul poveştii iPhone şi al unui deceniu de telefoane cu adevărat deştepte</b>Unul dintre cele mai aşteptate review-uri din seria RETROreview e cu siguranţă cel al primului iPhone. iPhone 1 e pe cale să împlinească un deceniu de existenţă, el fiind anunţat în ianuarie 2007. Suntem în aceste zile sub semnul lui iPhone 7..

Introducere

Unul dintre cele mai aşteptate review-uri din seria RETROreview e cu siguranţă cel al primului iPhone. iPhone 1 e pe cale să împlinească un deceniu de existenţă, el fiind anunţat în ianuarie 2007. Suntem în aceste zile sub semnul lui iPhone 7, cu atât de multe generaţii de la primul iPhone, de aceea prezentarea de mai jos e cu atât mai nostalgică, vitală, importantă.

Apple e compania care ne-a învăţat să interacţionăm la nivel touch cu telefoanele şi ne-a trecut definitiv în epoca ecranelor capacitive. Primul iPhone sosea cu un format considerat oarecum masiv la debut, un device destul de greu, dar comod de ţinut în mână. Butonul sau Home a fost atât de iconic că a fost copiat de mai toţi şi a rămas şi azi simbol al interacţiunii cu un smartphone modern.

Ecranul cu suport multi touch permitea recunoaşterea a mai mult de un deget simultan, ceea ce punea la dispoziţie şi gesturi pinch to zoom in şi out, din nou revoluţionare în 2007. Primului iPhone îi lipsa suportul 3G, Apple preferând probabil să păstreze tehnologia pentru următorul release. Ecranul era fantastic prin culori şi iluminare la acea vreme, iar browser-ul a fost cu adevărat cu 10 clase peste orice ofereau handset-urile vremii.

iPhone OS punea la dispoziţie o serie de "aplicaţii" web apps bazate pe Ajax şi rulate prin intermediul lui Safari. Ulterior soseau şi iOS şi App Store, pentru a schimba complet paradigma. Evident mulţi se loveau pentru prima oară de sistemul iTunes şi chichiţele sale, dar având în vedere experienţa elegantă a interfaţei şi funcţionalitatea telefonului, preţul era mic de plătit.

Sunt 9 ani şi 8 luni de când a debutat acest iPhone, un reper în istoria mondială a gadgeturilor în general, a produselor electronice de orice fel chiar. O serie care a vândut miliardul de telefoane, a stârnit pasiuni, a avut în spate oameni care îşi jertfeau viaţa muncind pe brânci în fabricile Foxconn şi alţii care îşi jertfeau sănătatea stând la coada cu săptămânile să fie primii, ba unii chiar amanetând organe pentru a cumpăra un iPhone. Acesta este primul iPhone, mai mult decât un măr, un fruct al pasiunii pentru tehnologie.

Video Review Apple iPhone

  • 1
Apple iPhone
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×