RETROreview Nokia 5510: music phone înaintea vremurilor sale, cu o tastatură QWERTY neînţeleasă (Video) (Introducere, Video Review)

2.614 ori
<b>RETROreview Nokia 5510: music phone înaintea vremurilor sale, cu o tastatură QWERTY neînţeleasă (Video)</b>Am revenit cu un nou RETROreview la Mobilissimo.ro, cu un clasic Nokia de această dată. Lansat în 2001, Nokia 5510 era un model îndrăzneţ, care reuşea să combine ideea de music phone cu cea a unui device cu tastatura QWERTY. Înrudit cu Nokia 3310 şi..

Introducere

Am revenit cu un nou RETROreview la Mobilissimo.ro, cu un clasic Nokia de această dată. Lansat în 2001, Nokia 5510 era un model îndrăzneţ, care reuşea să combine ideea de music phone cu cea a unui dispozitiv cu tastatura QWERTY. Înrudit cu Nokia 3310 şi parcă inspirând modelele NGage prin formatul general, terminalul e luat sub lupa noastră mai jos.

Handset fabricat din plastic şi metal, acest telefon era o "cărămidă" cu design atipic. Separa tastatura QWERTY în două segmente şi se simţea foarte ciudat când era ţinut la ureche. Primeam un generos spaţiu de stocare de 64 MB şi potenţialul de playback pentru muzica digitală era binevenit la început de mileniu. La acea vreme CD playerele încă erau cool sau acceptate, iar industria muzicală începea să se schimbe odată cu iPod.

Pe Nokia 5510 putem transfera muzica via USB, iar el suporta fişiere MP3 şi avea şi radio FM. Volumul acusticii era excelent, iar bateria oferea 10 ore de playback MP3 fără probleme, ceea ce şi în ziua de azi nu ar fi rău deloc. Nu totul era perfect totuşi, deoarece trebuia să atingi faţa de butoane la convorbiri, iar dispunerea tastelor nu era cea mai inspirată din lume, mai ales cea a butoanelor numerice.

Supradoza de butoane continua şi lateral, cu butoane de navigare în meniu, buton radio, buton pentru player muzical şi multe altele. Headset-ul cu 2 conectoare audio ce venea la pachet era cu siguranţă inedit, dar se auzea binişor. Controversat sau nu, muzical prin definiţie şi având o tastatură "riscantă", Nokia 5510 rămâne în istorie ca un model de început de mileniu ce avea să inspire multe alte handset-uri.

Video Review Nokia 5510

  • 1
Nokia 5510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×