Review Allview A5 Duo: telefon pentru tineri, preț accesibil, cameră surprinzătoare (Video)

8.999 ori
<b>Review Allview A5 Duo: telefon pentru tineri, preț accesibil, cameră surprinzătoare (Video)</b>Mereu găsim surprize la terminalele pe care le testam și de obicei ele au de-a face cu camera. în ultima vreme am fost surprinși de camera lui Nexus 7 2013 și de camera lui Galaxy Note 3, dar nici terminalele low end nu se lăsă. Astfel, Allview A5...

Mereu găsim surprize la terminalele pe care le testam și de obicei ele au de-a face cu camera. în ultima vreme am fost surprinși de camera lui Nexus 7 2013 și de camera lui Galaxy Note 3, dar nici terminalele low end nu se lăsă. Astfel, Allview A5 Duo surprinde pe partea de cameră, dar are și alte atuuri pe care le aflați mai jos.

Acest device a fost lansat în luna august și are ca public țintă tinerii. Terminalul costă 549 de lei și este un telefon dual SIM dual core cu ecran de 4 inch. în ce privește designul, acest handset este masiv, dar are aderență bună și o carcasă solidă. în spate întâlnim o textură plăcută, iar capacul bateriei se închide cam greu, ce-i drept.

Partea spate a lui Allview A5 Duo

Allview A5 Duo măsoară 11.5 mm în grosime, cântărește 137.7 grame și are un design plăcut al camerei din spate. Ce mă intrigă la acest telefon e faptul că butonul Power are un design alungit, în mod inexplicabil. Totuși acest butoane, dar și restul butoanelor fizice sunt ușor de apăsat și au feedback bun.

Design Allview A5 Duo

Mai menționez și prezența unei rame metalice false în jurul marginii acestui handset. Trecând la hardware, acest terminal vine cu un procesor dual core MediaTek MT6572 de 1.2 GHz, un Cortex A7 și avem la dispoziție și un GPU Mali 400 MP, plus display de 4 inch TFT LCD, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli. Handsetul vine și cu GPS, apelare video 3G, 4 GB memorie internă (1.5 GB disponibili pentru utilizator) și 512 MB RAM.

Allview A5 Duo Dual SIM si slot microSD

Allview A5 Duo integrează un slot microSD, amplificator Yamaha, radio FM și dispune de o cameră de 3.2 MP în spate și una frontală de 0.3 megapixeli. Telefonul suporta conectivitate HSDPA de 21.6 Mbps, Bluetooth 4.0, WiFi, microUSB 2.0 și avem la dispoziție și un G Sensor, senzor de proximitate, senzor de luminozitate și busolă.

Pe partea de baterie, avem la dispoziție o unitate Li-Ion de 1700 mAh, care pe hârtie asigura 240 de ore de funcționare în standby sau 600 de minute de convorbiri 2G. Bateria se încarcă în 3 ore și jumătate, iar la testele noastre după 2 ore de playback video cu WiFi pornit și luminozitate de 50% telefonul a pierdut 33% din baterie.

Baterie Allview A5 Duo

în total veți atinge 6 ore de playback video și aveți un widget Power foarte interesant și util pentru administrarea energiei. Interesant e că acest telefon poate prinde lejer o zi de funcționare normală, având o baterie destul de bună. în setări găsiți și o funcție de economisire a energiei: Economizer.

Allview A5 Duo pe partea audio

în ce privește acustica, acest telefon oferă un volum ridicat, voce clară, bas bun, dar spatele său vibrează la volum maxim. Personal am fost plăcut impresionat de calitate audio a acestui model Allview, iar căștile oferă la rândul lor bas bun și volum ridicat, plus că au un design destul de bun față de normă.

Dispaly Allview A5 Duo pe AlbDispaly Allview A5 Duo pe Negru

Pe partea video ne întâmpină un ecran TFT LCD de 4 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, culori vii, dar fără suprasaturare și unghiuri de vizualizare nu prea bune. Display-ul e destul de luminos, la 220 de unități LUX conform măsurătorilor noastre pe alb și 1 lux pe negru. Telefonul e cam la fel de luminos că Galaxy S4 Mini și are pixeli RGB Stripe pe ecran.

Camera lui Allview A5 Duo

Camera sa de 3.2 megapixeli e o surpriză plăcută, repet, pentru acest gen de produs și nu în comparație cu high end-uri. Avem la dispoziție un senzor de 3.2 MP cu bliț LED, geotagging, detectare facială și captura video 720p. Interfața foto nu e foarte arătoasă și pare învechită, dar își face treaba, oferind o serie de opțiuni care include panorama, face beauty, efecte, moduri scenă, balans de alb, phone booth și captură continuă.

Mostre foto realizate cu Allview A5 Duo

Putem regla expunerea, iar trecând la mostrele foto, am obținut imagini bine iluminate, dar parcă clipurile video erau ușor albicioase. Culorile sunt realiste, iar pozele arată foarte bine pentru această cameră de pe un handset low end. Captură video nu e prea bună, din păcate. 
​

La capitolul benchmark am decis să comparăm acest model cu E-Boda V100, care se încadrează cam în aceeași categorie de produs. Allview A5 Duo obține 2896 puncte în Quadrant, cu 300 mai mult decât E-Boda V100, în vreme ce același Allview atinge 11.236 puncte, cu 4000 peste E-Boda. în NenaMark 2 câștigă tot Allview, cu 32.2 FPS față de 28 FPS, iar în Vellamo se impune A5 Duo cu 1700 față de 1361.

Benchmark-uri Allview A5 Duo

Temperatura lui Allview A5 Duo ajunge la 34 de grade Celsius după playback video timp de 20 de minute, iar telefonul nu se încinge rău. în privința convorbirilor și semnalului nu sunt obiecții, iar volumul și claritatea sunt OK. în ce privește software-ul, avem la dispoziție o versiune de Android ușor modificată de Allview, mai ales la capitolul iconuri, teme și setări. Putem schimba și efectele și tranzițiile între ecrane Home și avem la dispoziție și o serie de wallpaper-uri specifice Allview.

Temperatura lui Allview A5 Duo ajunge la 34 de grade Celsius

Pe lista de aplicații preinstalate pe acest telefon se afla un File Explorer, Google Maps, App Manager, System Update, Bitdefender, Wireless Input (conexiune la mouse cred), câteva jocuri Gameloft și obișnuitul Office Suite. Jocurile de tip Temple Run merg bine pe acest device, după cum se vede și în video review. Acest device dispune de Android 4.2.2 drept OS și de un browser web nu chiar rapid.

Review Allview A5 Duo

și acum hai să tragem câteva concluzii!

Iată aspectele Pro ale acestui model:

 • preț scăzut, performanta bună
 • design solid și carcasa rezistență
 • amplificator Yamaha și calitate audio ridicată
 • cameră bună pentru acest segment de produs (fotografii)
 • bateria tine o zi sau mai mult
 • benchmark-uri și performanță bună

și aspectele Contra:

 • capacul bateriei se închide greu
 • prea puțin spațiu de stocare
 • unghiuri de vizualizare slabe
 • interfața camerei neplăcută
 • captură video sub așteptări

Allview A5 Duo primește o notă de 8 pentru design, 8.3 pentru hardware și 8.5 pentru OS și UI, cu o notă finală de 8.26 din 10. Telefonul este o opțiune bună pentru cei ce doresc să cumpere un smartphone Android la un preț modic! îl recomandăm mai ales acelor posibili cumpărători, care nu se dau în vânt după performanțe, dar apreciază multitudinea de funcții și aplicații ce vin cu un asemenea device!

Prețuri Actualizate:

Review Allview A5 Duo

Allview A5 Duo
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×