Review Allview P2 Alldro - surprinzător de bun În gama sa de preț, cu unele adăugiri ale utilizatorului (Video)

6.684 ori
<b>Review Allview P2 Alldro - surprinzător de bun În gama sa de preț, cu unele adăugiri ale utilizatorului (Video)</b>Până acum am testat destul de multe terminale Allview, iar fiecare dintre ele avea un oarece bug sau mică problemă care mă făcea să strâmb din nas. Acum, la Allview P2 Alldro am fost surprins plăcut, acest telefon dual SIM cu Android fiind o...

Până acum am testat destul de multe terminale Allview, iar fiecare dintre ele avea un oarece bug sau mică problemă care mă făcea să strâmb din nas. Acum, la Allview P2 Alldro am fost surprins plăcut, acest telefon dual SIM cu Android fiind o alternativă rezonabilă la terminalele Android low cost de pe piață. îl găsiți pe P2 Alldro în oferta celor de la Allview și a magazinelor partenere la prețul de 749 de lei. Rezonabil? Da, dar haideți să aflăm și ce ni se oferă la acest preț.

Avem de-a face cu un terminal cu ecran de 3.5 inch, cu rezoluție de 320 x 480 pixeli, un procesor ARM11 de 670 MHz, 256 MB RAM, Bluetooth, WiFi, conectivitate 3G și GPS. Handsetul rulează Android 2.3.5 și mai vine și cu funcția de hotspot pentru până la încă 8 terminale, 512 MB ROM și un slot pentru carduri microSD. Rețineți că handsetul vine fără card de memorie, deci trebuie să cumpărați unul și mai vine fără Android Market și suita obișnuită Google (YouTube, Gmail, Google Maps, Calendar etc). Allview P2 Alldro măsoară 12.8 mm în grosime, cântărește 126 de grame și oferă utilizatorului un design destul de bun cu o calitate a materialelor rezonabilă.

Allview P2 Alldro - spate Allview P2 Alldro

Nu este chiar cel mai subțire și ușor telefon testat de mine, dar apreciez capacul metalic al bateriei și faptul că portul microUSB are un capac. în plus, avem și buton pentru cameră, ceea ce nu vezi pe terminalele Android în fiecare zi. în partea din spate se afla o cameră de 5 megapixeli despre care vom vorbi mai încolo și un difuzor foarte puternic. Să nu uităm și de cameră de 0.3 megapixeli din partea frontală și de bateria de 1400 mAh, care va asigura cam 370 de minute de convorbiri și cam o zi de funcționare normală.

Allview P2 Alldro - buton camera

Aspectul atractiv al device-ului este cu siguranță suportul dual SIM, iar în recenzie am folosit o cartelă Orange și una Vodafone, ambele funcționând fără probleme pe telefon. Aveți în meniul de apelare câte un buton dedicat de apel pentru fiecare SIM și am avut și curiozitatea de a testa dacă putem fi apelați pe un SIM în vreme ce vorbim pe celălalt. Din păcate nu se poate, iar dacă veți fi sunați pe cartela 2, în vreme ce folosiți cartela 1, apelantul va fi întâmpinat de căsuța vocală sau de mesajul că abonatul nu este disponibil.

Allview P2 Alldro - aplicatii

în schimb puteți face trafic de date pe o cartelă în vreme ce vorbiți pe celălalt SIM. Telefonul oferă și 250 de ore de funcționare în standby și o experiență Android 2.3 Gingerbread personalizata. Este vorba aici de câteva widgeturi și iconuri pe care Allview le oferă, plus experienta magazinului Aply Store, pe care vi l-am arătat în recenzia video. în afară de câteva jocuri și aplicații de bază (tool-uri) nu am găsit mare lucru în acest magazin. Am apreciat prezența unei aplicații de luat notițe și a unei aplicații de știri, chiar dacă aceasta din urma ducea în browserul web, unde găsiți linkuri către site-uri de știri.

Allview P2 AllDro - Bara de notificari

Avem și un widget meteo care își ia informațiile din Yahoo, dar nu avem vreun widget dedicat de socializare oferit de Allview. Astfel, am folosit obișnuitele aplicații oficiale Facebook și Twitter. și acum să trecem la partea care să interesează: cum facem din Allview P2 Alldro un telefon comparabil cu un Samsung Galaxy Ace, de exemplu? întâi, va trebui să instalăm Android Market, folosind un .APK luat de pe web și copiat pe cardul microSD. Deschidem .APK-ul și începem instalarea folosind ES File Explorer, de exemplu. Toate bune și frumoase acum, mai ales după ce introducem contul Google obișnuit și începem descărcarea de aplicații. Totuși, observăm că telefonul nu a preluat și contactele și calendarul din contul Google sincronizat în Android Market. Ce e de făcut?

Allview P2 AllDro

întâi terminăm descărcarea suitei Google din Market, de la Gmail, la Google Maps, Search, Docs, Calendar, YouTube și ce vă mai poftește inima. Apoi în meniul de apelare sau cel de contacte vom apăsa pe butonul Menu al telefonului și vom selecta adăugare de cont, folosind apoi ușerul Google, parola și serverul m.google.com. Astfel ni se va prelua atât calendarul, cât și mail-urile din Gmail și lista de contacte. Le puteți adăuga și pe cele din Facebook dacă doriți. Simplu? Așa mi s-a părut și mie...

Allview P2 AllDro din lateral

Allview P2 AllDro - camera

Telefonul nu are chiar cea mai rapidă interfața din lume, dar nici nu suferă de un lag deranjant, deci e OK la acest capitol. Din când în când am folosit totuși un Task Killer pentru a mai opri din aplicații, care necesitau multe resurse. Cei 256 MB RAM se simt, mai ales pentru un telefon aflat în 2012, cu aplicații tot din 2012, deci foarte pretențioase. în ce privește cameră, ea face fotografii rezonabile, poate cu o mică problemă a culorilor șterse. Mai jos aveți o galerie foto realizată cu Allview P2 Alldro:

Mostre foto si video Allview P2 AllDro

La capitolul captura video, senzorul de 5 megapixeli ne oferă filmare 480p la 30 fps, rezultatul fiind o captură demnă de un telefon din 2010, dar la 749 lei nu avem pretenții de DSLR:

Aceeași cameră mai suporta și autofocus, recunoaștere a zâmbetului și fetei subiecților, efecte de culoare, balans de alb și alte asemenea setări de bază. Am menționat anterior difuzorul acestui device, care poate deveni asurzitor dacă este dat la maxim, deci o performanță audio deosebită. Vă recomand totuși să ascultați muzica cu volumul cam la 2/3 din capacitatea maximă, deoarece partea din spate a device-ului tinde să vibreze. Am descărcat și un player al cărui fan sunt de ceva vreme, playerul video QQPlayer, care are o interfață simpatică și a redat excelent un trailer al filmului Girl with the Dragon Tattoo.

Recenzie Allview P2 AllDro

Revenind la aspectul de comunicare, convorbirile se aud bine pe ambele SIM-uri și aveți și numeroase opțiuni pentru acestea în zona de setări, de la blocare de apeluri, la redirecționare și alte asemenea opțiuni uzuale. și acum să vedem verdictul pentru acest handset. Ce pot spune că am apreciat la el este:

 • faptul că arată mai bine decât un model low/mid end obișnuit
 • volumul ridicat al difuzorului
 • este un telefon dual SIM Android cu preț bun
 • nu suferă de lag prea mult
 • camera este rezonabilă
 • puteți face trafic de date pe un SIM în vreme ce vorbiți pe celălalt
 • avem buton pentru cameră

și dacă mă întrebați ce neajunsuri are acest model, aflați că:

 • aș fi dorit să putem fi apelați pe un SIM atunci când îl folosim pe celălalt
 • aș fi dorit ca Android Market să fie instalat, sau măcar aplicațiile Google și să avem și un card microSD la pachet
 • Allview putea continua personalizare și cu un widget de socializare măcar
 • butonul On/OFF nu este prea comod de apăsat
 • la utilizarea aplicațiilor ce necesită resurse serioase, handsetul se poate bloca
 • rezoluția ecranului este dezamăgitoare
 • bateria putea fi mai bună

Per total, la un preț de 749 primiți toată experienta Android, într-un pachet cu design plăcut, cu o cameră decenta și cu două SIM-uri la dispoziție. Imaginați-vă că la următoarea reducere sau superoferta, acest handset ar putea deveni un best seller, mai ales că este un telefon Android dual SIM, cu buton pentru cameră, o interfață marca Allview și specificații decente.

Preț Allview P2 AllDro în magazinele online:

Review Allview P2 AllDro:

Allview P2 AllDro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×