Review Allview P3 Alldro - un prim model high(er) end de la Allview, cu ecran și cameră surprinzătoare (Video)

6.443 ori
<b>Review Allview P3 Alldro - un prim model high(er) end de la Allview, cu ecran și cameră surprinzătoare (Video)</b>De obicei asociam brandul Allview cu terminale mobile (tablete și telefoane) cu preț redus și cu specificații modeste, dar iată că acum prin modelul P3 Alldro, avem acces într-o gamă căreia îi putem spune midrange superior. Telefonul Allview P3...

De obicei asociam brandul Allview cu terminale mobile (tablete și telefoane) cu preț redus și cu specificații modeste, dar iată că acum prin modelul P3 Alldro, avem acces într-o gamă căreia îi putem spune midrange superior. Telefonul Allview P3 Alldro ne-a fost oferit în teste de către Allview, care vinde acest device prin partenerii săi și direct pe site-ul sau la prețul de 999 lei.

Avem de-a face aici cu un design mai elegant decât ne-a obișnuit compania producătoare, cu un inel metalic în jurul handsetului și o carcasă din plastic, glossy care pare destul de rezistență și se simte bine în mâna utilizatorului. Ca look telefonul amintește ușor de iPhone 3GS în partea din spate în vreme ce în partea frontală aduce ușor cu LG Optimus 2X. Avem și un difuzor puternic lângă camera de 8 megapixeli, un buton on/OFF și jackul audio în partea superioară, în vreme ce lateral se afla portul microUSB și butoanele de volum.

Rețineți și că acesta este un telefon Android dual SIM, iar sloturile SIM și cel microSD le găsim sub baterie. Designul acestui device mai implica și 4 butoane capacitive Android plasate sub ecranul de 4.1 inch, cu rezoluție de 480 x 800, deci egală cu a lui Samsung Galaxy S II și a celor mai moderne modele Windows Phone. Ecranul arăta foarte bine, are unghiuri de vizualizare bune și este mai luminos și mai clar decât cel de pe P2 Alldro. P3 măsoară 12.9 mm în grosime și cântărește 135.5 grame, deci nu este chiar cel mai ușor și subțire telefon de pe piață.

Allview P3 Alldro

Device-ul rulează Android 2.3.5 cu o interfață personalizata de Allview, iar având în vedere că această companie a oferit recent actualizarea la Android 4.0 pentru tableta Alldro Speed, nu m-ar mira să facă la fel și cu acest telefon. Dotările sale mai includ și un CPU ARM11 de 670 MHz, un GPU PowerVR SGX531, 512 MB RAM, GPS și 512 MB ROM. Avem și un slot microSD, după cum am spus, plus o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED în partea din spate și o cameră frontală de 0.3 megapixeli, utilă pentru videoconvorbiri. Lângă camera frontală se afla un LED de notificări, care vă va semnala luminos atunci când ați primit un SMS, o mențiune pe Twitter sau o notificare de update de la o aplicație.

cameră de 8 megapixeli cu bliț LED

La capitolul conectivitate, beneficiem de 3G HSDPA de 7.2 Mbps, WiFi și Bluetooth 2.1, iar terminalul mai vine și cu un accelerometru și o baterie Li-Ion de 1900 mAh, care asigură 300 de minute de convorbiri și 1-2 zile de funcționare. în ce privește software-ul observați că zona dock din partea inferioară a ecranului a fost personalizata de Allview astfel încât să includă un dialer, secțiunea de aplicații (care se deschide și navighează cu o animație 3D interesantă) și browserul web.

Allview P3 Alldro recenzie

în rest, experienta Gingerbread este standard, cu ecrane Home personalizabile cu widgeturi, aplicații și foldere, cu bară de notificări dropdown din partea superioară a ecranului și cu un lockscreen care poate afișa și starea playerului audio, astfel că puteți pune pauză la melodie chiar și fără a debloca ecranul. în ce privește aspectul multimedia, telefonul are un volum ridicat și melodiile se aud destul de OK, poate puțin distorsionat dacă exagerați cu volumul. Playback-ul audio se realizează fără probleme, în limita rezoluției suportate, iar imaginea este clară și culorile sunt vii.

Allview P3 Alldro

în ce privește cameră, pot spune că ea a fost o surpriză plăcută și asta o confirmă și galeria noastră foto și clipul video de mai jos. Avem la dispoziție un senzor de 8 megapixeli, care deși nu se compară cu alți senzori omonimi, oferă o calitate bună pentru un telefon de doar 1000 lei. Camera vine cu bliț LED, autofocus, geotagging, detectare facială și alte câteva opțiuni precum balans de alb, setări ISO, pe care le aflați din recenzia video.

Mostre foto Allview P3 Alldro

Handsetul poate servi drept hotspot WiFi pentru până la 8 terminale și acum trecem la partea negativă și anume software-ul. Dacă pe P2 Alldro am instalat manual Android Market, între timp devenit Google Play, pe P3 Alldro nu am reușit, nici în varianta veche și nici în cea nouă a magazinului de aplicații Android. și asta în condițiile în care telefonul venea fără YouTube, Google Maps, funcție de socializare și alte aplicații de bază. Astfel, am recurs la 1 Mobile Market, magazin de aplicații Android care vine la pachet cu telefonul. Din fericire acesta are cam 60-70% din aplicațiile din Google Play, excepție făcând cele cu plata și se pare și YouTube. Din fericire am reușit să instalez Gmail, Google Maps, Twitter, Facebook și Google+, pentru o experiență standard cu acest device.

Review Allview P3 Alldro

Google Maps arată bine pe ecranul de 4.1 inch, iar socializarea se realizează fără probleme prin Twitter, FB și Google+, câtă vreme administrați resursele telefonului cum trebuie folosind un task killer, altfel riscați să apară lagul. Am sincronizat și lista de contacte cu contul meu Android și apoi și calendarul și Gmail, reușind să îmi acceseze toate întâlnirile și mail-urile fără probleme. Device-ul mai vine la pachet și cu magazinul de aplicații Allview Aply Store, dar acesta nu este populat cu softuri interesante, din păcate.

Am instalat mai mult de curiozitate și Google Books, pentru a vedea cum se descurcă P3 Alldro într-o sesiune de e-reading și rezultatele au fost destul de bune. Avantajul e că poți începe să citești o carte pe P3 Alldro și apoi să o continui pe computer sau tableta, sincronizând contul Google cu aplicația Books. în ce privește apelarea, dialer-ul nu mai are acum opțiuni separate de apel pentru fiecare SIM, că la Allview P2 Alldro. în schimb atunci când formați un număr vi se oferă 3 opțiuni: apel SIM 1, apel SIM 2 sau apel via Internet. Mesageria este în continuare afișată sub formă de thread-uri, iar revenind la convorbiri pentru o clipă, calitatea acestora este bună, deci puteți purta conversații fără probleme pe ambele SIM-uri. și acum hai să aflăm ce puncte pozitive și negative are telefonul dual SIM Android de nouă generație de la Allview.

Ce am apreciat la P3 Alldro:

  • designul elegant și ecranul luminos
  • camera surprinzător de bună
  • este un telefon Android dual SIM cu preț bun
  • avem apeluri via Internet și apelare video
  • calitate audio și video bună

și ce mi s-au părut a fi neajunsuri:

  • lipsa de suport pentru Google Play/Android Market
  • un ușor lag atunci când aplicațiile sunt deschise și consuma resurse
  • 1 Mobile Market nu prea e populat cu aplicații interesante, mai ales jocuri
  • durează mult să se încarce bateria

în concluzie, Allview Alldro P3 nu este telefonul perfect, dar este foarte bun pentru gamă de preț pe care o reprezintă. Avem aici un telefon Android 2.3 dual SIM, cu o cameră bună, performante audio bune, design elegant și un display superior predecesorilor săi. Allview a evoluat cu adevărat prin acest device care costă doar 999 lei și sper că următorul handset să fie cu adevărat un smartphone, cu CPU dual core și tot tacâmul...

Review Allview P3 Alldro:
 

Allview P3 AllDro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×