Review Allview P4 Duo: ce e mai bun din P5 și P4 Alldro combinat (Video)

7.781 ori
<b>Review Allview P4 Duo: ce e mai bun din P5 și P4 Alldro combinat (Video)</b>Telefoanele Allview P4 Alldro și P5 Alldro au trecut deja pe la Mobilissimo.ro și iată că au primit acum și urmași, sub forma lui P5 Mini și P4 Duo. Acesta din urmă a ajuns și la noi, mulțumită celor de la Allview și am realizat un review...

Telefoanele Allview P4 Alldro și P5 Alldro au trecut deja pe la Mobilissimo.ro și iată că au primit acum și urmași, sub forma lui P5 Mini și P4 Duo. Acesta din urmă a ajuns și la noi, mulțumită celor de la Allview și am realizat un review detaliat pentru noul smartphone, care costă 1245 lei, dar datorită unor reduceri a ajuns și la 999 lei în timpul Black Friday. Avem de-a face cu un model lansat în octombrie, un telefon dual SIM dual core cu ecran Super AMOLED Plus.

Practic, acest device combină ce a avut mai bun Allview P4 cu P5, luând de la primul camera și ecranul și de al doilea procesorul și amplificatorul Yamaha. Ca design P4 Duo ni se prezintă ca un terminal elegant, ce aduce cu modelele iPhone și mai ales cu Samsung Galaxy S II. El are o aderentă bună, iar portul său microUSB din partea superioară e acoperit cu un capac, pentru un plus de protecție. Sub capacul bateriei se află două sloturi SIM și cel microSD, iar în partea din spate găsim și difuzorul și o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED.

Allview P4 Duo spate

Lateral se afla butoanele On/OFF și cele de volum, în vreme ce în partea inferioară a telefonului se afla o margine neutilizată pentru vreun buton fizic sau capacitiv, în mod inexplicabil. Pe ecran, deasupra acestei "buze" se afla butoane virtuale pentru Android, integrate în interfața. în fine, aflați că P4 Dup măsoară 9.9 mm în grosime și cântărește 118 grame, deci e foarte ușor, având doar cu 6 grame mai mult decât iPhone 5. Marginea sa metalică îi conferă un plus de elegantă, iar dacă doriți telefonul și pe negru, îl găsiți și în această versiune.

Allview P4 Duo - Android Dual SIM

Trecând la hardware, Allview P4 Duo oferă un ecran de 4.3 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, 240 dpi, 16 milioane de culori și tehnologie Super AMOLED Plus. Ecranul are protecție Gorilla Glass și este un display capacitiv multitouch. La bordul telefonului se afla și un procesor Mediatek MT6577 dual core, un Cortex A9 de 1 GHz, cu GPU PowerVR SGX 531 Ultra. Avem la dispoziție și 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare, din care 2 GB disponibili pentru utilizator, plus un slot microSD pentru încă 64 GB spațiu de stocare.

Allview P4 Duo oferă un ecran de 4.3 inch, cu rezoluție de 480 x 800 pixeli, 240 dpi, 16 milioane de culori și tehnologie Super AMOLED Plus

în privința conectivității, P4 Duo oferă suport WiFi 802.11 a/b/g/n, DLNA, WiFi Direct, Bluetooth 3.0 A2DP, microUSB și evident dual SIM dual standby. Avem și GPS pe lista de dotări, accelerometru, radio FM și conectivitate HSDPA de 7.2 MBps. în spatele acestui terminal se afla o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED, senzor Omnivision OV8830, același ca la Allview P4 și iPhone 4. în partea frontală se afla o cameră de 0.3 megapixeli, iar sub carcasa își aduce aportul la sonorizare un amplificator Yamaha.

Aduce aportul la sonorizare un amplificator Yamaha

Ca baterie avem o unitate Li-Ion de 1600 mAh și 3.7 V, care asigură 300 de minute de convorbiri și 240 de ore de funcționare în standby. Practic, P4 Duo oferă cam o zi de funcționare normală, cu apeluri, browsing web și câteva jocuri. După 2-3 ore de jocuri el pierde cam 70% din baterie, asta vă spun sigur. Trecând la aspectul multimedia, în privința playback-ului video, P4 Duo ne-a oferit nuanțe de negru adânci, unghiuri bune de vizualizare, vizibilitate bună la soare, dar luminozitatea ar fi putut fi o idee mai bună.

Camera lui Allview P4 Duo

Pe zona de audio suntem foarte încântați de volumul foarte ridicat, basul e bun și înaltele se aud excelent. Nici măcar chitara acustică, care pune în dificultate multe difuzoare nu a făcut telefonul să "scârțâie". în ce privește cameră, ea ne întâmpină cu o interfață foarte simplă, personalizata de Allview. Avem la dispoziție HDR, captura video 720p maxim la 30 de FPS. Senzorul de 8 megapixeli suportă și autofocus și face o focalizare bună, rapidă și eficientă.

Camera Allview P4 Duo

Avem și stabilizator de imagine, geotagging și evident și touch focus. Trebuie să recunosc că deși camera e destul de bună, ea parcă e o idee inferioară celei de pe P4, sau cel puțin așa mi s-a părut mie. Mai jos aveți o mostră video și aici o galerie foto completă.

Mostre foto Allview P4 Duo

Allview P4 Duo rulează Android 4.0.4 cu interfața Berry a celor de la Allview aplicată peste. Găsim obișnuitele slidere și butoane pentru conectivitate în zona de notificări, zona pe care o putem activa cu un swipe vertical pe ecran oriunde, nu doar de la marginea superioară a ecranului în jos. De asemenea, aflați că zonă de widgeturi și cea de aplicații nu sunt unite într-un singur segment, ci zona de widgeturi se accesează ținând apăsat pe ecran. și acum hai să vedem ce ne rezervă P4 Duo la capitolul benchmark-uri. Am ales să îl cumpărăm cu Allview P4, P5 și Samsung Galaxy S II.

Allview P4 Duo rulează Android 4.0.4 cu interfața Berry

Astfel, în Quadrant am obținut 2742 punct de puncte cu P4 Duo, în vreme ce P4 obținea 2344, iar P5 a scos 2585. Galaxy S II, rulând același Android ICS ca și P4 Duo a obținut 4018 puncte. Totuși, lucrurile devin interesante în AnTuTu, unde P4 Duo obține 6310 puncte, fiind peste P4, cu 3914, P5 cu 5600 și Galaxy S II, cu 6200. în NenaMark 2 lucrurile nu stau chiar atât de bine, cu 23.6 FPS, cam la fel ca la P5 și P4 și destul de mult sub cele 54.1 FPS pe Galaxy S III.

în cele din urmă, în Vellamo obținem 1117 puncte, foarte aproape de cele 1165 ale lui Galaxy S II, tot pe Android 4.0.4. în privința browserului web, el ne-a oferit un scor de 1505 puncte în noul Browsermark, față de 2800 puncte, cât obține Galaxy Nexus, de exemplu. în ce privește personalizarea software, cei de la Allview ne oferă o mare varietate de teme, iconuri și widgeturi pe device, poate puțin cam prea jucăușe, sau cel puțin așa am auzit unii utilizatori plângându-se. Personal nu m-a deranjat deloc varietatea și coloritul acestora și e plăcut să mai schimbi peisajul din când în când.

Review Allview P4 Duo

Rețineți și că tastatura standard a lui P4 Duo e foarte înghesuită și ușor neplăcută la input, astfel că am trecut imediat la cea standard din Android. Avem la dispoziție ca de obicei setări pentru ambele SIM-uri și remarc faptul că telefonul are o izolare foarte bună a sunetului și o claritate deosebită la convorbiri. Pe partea negativă, am remarcat puțin lag la unele jocuri, precun Nun Attack sau Death Dome, plus un ușor lag și la ultima versiune de Google Maps, deci procesorul nu face față cu brio chiar tuturor provocărilor.

Recenzie Allview P4 Duo

La pachet cu telefonul primiți și Bitdefender Mobile Security Premium, cu care scanați device-ul de viruși și malware. în ciuda ușorului lag în Maps și unele jocuri, funcționarea telefonului la utilizarea zilnică nu a fost una cu probleme și nu am avut parte de blocaje sau lag. și acum hai să aflăm concluziile noastre legate de acest device.

Iată aspectele pro:

 • design elegant și subțire
 • cameră destul de bună
 • calitate audio fără cusur
 • dual SIM, dual core, preț bun mai ales de sărbători
 • baterie decentă
 • amplificator Yamaha
 • ecranul Super AMOLED Plus - culori vii, unghiuri bune
 • interfața Berry UI da un aspect unic

și aspectele negative:

 • cantitatea scăzută de RAM și spațiu de stocare
 • rezoluția scăzută
 • lag în unele jocuri și Maps
 • partea de sub ecran e inutilă în designul carcasei
 • tastatura virtuală default incomodă

în concluzie, îi dăm lui P4 Duo nota 9 la design, 8 la hardware, 8 la interfața și OS, pentru un total de 8.33 din 10. Telefonul este o combinație dintre P4 și P5, de la care a luat elementele cele mai bune, dar din păcate nu face fața unor aplicații și jocuri mai solicitante. Totuși, la prețul recent scăzut în jurul valorii de 1000 la unii retaileri, acest model rămâne o opțiune serioasă pentru cadourile de Crăciun.

Review Allview P4 Duo
 

Allview P4 AllDro, Allview P4 Duo
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×