Review BlackBerry PlayBook - o alternativă pentru iPad, dependentă de smartphone BlackBerry (Video)

3.824 ori
<b>Review BlackBerry PlayBook - o alternativă pentru iPad, dependentă de smartphone BlackBerry (Video)</b>BlackBerry PlayBook este o cunoștiință mai veche de-a noastră, fiind un model de tabletă care ne-a fost prezentat pentru prima oară în cadrul întrunirii iMeetup din urmă cu câteva săptămâni. Ei bine, de această dată am avut tableta...

BlackBerry PlayBook este o cunoștiință mai veche de-a noastră, fiind un model de tabletă care ne-a fost prezentat pentru prima oară în cadrul întrunirii iMeetup din urmă cu câteva săptămâni. Ei bine, de această dată am avut tableta BlackBerry (varianta WiFi de 16GB) și în teste, oferită de către evoMAG.ro, care vinde acest produs pornind de la prețul de 1.944,57 lei.

Din start trebuie menționat faptul că acest terminal produs de canadienii de la RIM este dependent de un smartphone BlackBerry, care îi va furniza contactele, calendarul și alte funcții vitale, via BlackBerry Bridge. Ce am apreciat la această tabletă este ușurința de utilizare și faptul că modalitatea sa de control se bazează pe gesturi.

Astfel prin swipe pe ecran de la dreapta la stânga sau invers putem debloca terminalul, iar prin swipe din partea superioară sau inferioară a ecranului vom activa meniurile tabletei sau vom mări ferestrele disponibile. PlayBook vine cu un procesor dual core de 1 GHz, care își face treaba perfect și împreună cu 1GB RAM permite realizarea unui multitasking ce ține multiple ferestre deschise într-un mod preview în care jocurile continuă să ruleze, iar camera este pornită spre exemplu.

Review BlackBerry PlayBook

Fiindcă am menționat camera, terminalul dispune de un modul foto/video frontal de 3 megapixeli și de unul de 5 megapixeli în partea din spate. Ambele sunt lipsite de bliț și capabile de captură video 1080p se pare, deși nouă testele nu ne-au lăsat această impresie. O mostră de captură foto poate fi admirată mai jos, iar o galerie completă de fotografii realizate cu tableta găsiți aici.

Review BlackBerry PlayBook - mostra foto

Aveți la dispoziție și o captură video pe care am realizat-o cu BlackBerry PlayBook în clipul imediat următor:

Gadgetul măsoară 10 mm în grosime, cântărește doar 425 de grame, deci mai puțin decât iPad 2 și vine cu un ecran touch TFT capacitiv, cu rezoluție de 1024 x 600 pixeli. PlayBook include și difuzoare stereo care se comportă foarte bine atunci când ascultăm muzică, dar și la vizualizarea de clipuri video, oferind un volum ridicat și un sunet de calitate.

Sistemul de operare de pe această tabletă este QNX OS, care va sosi în curând și pe terminalele BlackBerry de nouă generație. Această platformă include o interfață simplistă, bazat pe navigarea touch, un multitasking foarte eficient și o dispunere la îndemână a aplicațiilor. Am apreciat și browserul pe care îl include OS-ul, foarte ușor de folosit, cu navigarea simplă între taburi și suport pentru elemente Flash.

Cum s-a comportat jocul NFS și cum arată Bing Maps cu o grafică a clădirilor tridimensională vedeți în recenzia vidoe de mai jos. Rețineți că puteți achiziționa tableta de la evoMAG.ro la următoarele prețuri:

  • Tableta PlayBook 16GB: 1.944 Lei 
  • Tableta PlayBook 32GB: 2.418 Lei 
  • Tableta PlayBook 64GB: 2.799 Lei

BlackBerry PlayBook
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×