Review comparativ: Nokia N95 versus Sony Ericsson P990

13.636 ori
<b>Review comparativ: Nokia N95 versus Sony Ericsson P990</b>Review comparativ: Nokia N95 versus Sony Ericsson P990 Nu pare drept sa compari un telefon vechi de un an cu unul de abia lansat, dar din cauza numeroaselor asemanari si alte argumentelor pro si contra la care ne putem gandi inainte de a cumpara...

Review comparativ: Nokia N95 versus Sony Ericsson P990

Nu pare drept sa compari un telefon vechi de un an cu unul de abia lansat, dar din cauza numeroaselor asemanari si alte argumentelor pro si contra la care ne putem gandi inainte de a cumpara terminalele iata ca le vom compara:

Nokia N95 se poate conecta la alte terminale prin numeroase cai, fie prin WLAN (b/g), Bluetooth, EDGE, 3G, HSDPA de 3.6 mbit/s si miniUSB. In schimb cea mai rapida retea mobila pe care o suporta P990 este 3G, iar terminalul suporta WLAN, desi opereaza doar in standardul b. La capitolul emailuri si mesaje, ambele telefoane se descurca excelent, in special P990, aratand avantajele tastaturii sale complet QWERTY. N95 face unele probleme utilizatorilor cu mailurile primite pe Gmail, refuzand sa le stearga dintr-un motiv sau altul.

Ambele telefoane sunt considerate "giganti" in domeniul terminalelor multimedia, iar N95 include un GPS si o camera de 5 megapixeli, in timp ce P990 este dotat cu un touchscreen urias. P990 are o rezolutie a camerei de aproape aproape 3 ori mai mica decat cea a lui N95, telefoanele fiind dotate si cu autofocus. Telefonul produs de Nokia triumfa si cand vine vorba de inregistrari video, posibile la rezolutie de 4 ori mai mari pe N95 decat pe P990, dotat doar cu o camera VGA pentru aceasta sarcina. Music playerele incluse in terminale sunt similare, dar Nokia N95 soseste cu un headset care se aude extrem de prost, iar telefonul sufera de lag atunci cand ascultati muzica si editati setarile.

N95 si P990 ruleaza Symbian OS 9, dar exista si aici o diferenta, deoarece telefonul celor de la Sony Ericsson este dotat cu versiunea 9.1, in timp ce terminalul lansat de Nokia foloseste versiunea 9.2. Si interfata este diferita, P990 folosind platforma UIQ 3, iar N95 utilizand S60, editia a treia cu feature pack 1. In mod clar interfata telefonului Nokia este mai user-friendly, fiind produsul multor ani de munca, dar UIQ este destul de incomoda, reprezentand un handicap pentru P990.

In ce priveste designul telefoanelor, N95 este cu siguranta castigatorul, fiind un adevarat "seducator", dotat cu un mecanism glisant care functioneaza perfect. P990 este un telefon cu stil, destinat oamenilor de afaceri, foarte durabil si rezistent. Faptul ca terminalul mobil produs de Nokia este fabricat din plastic poate genera nemultumiri, facand fanii telefonului sa opteze pentru modelul Sony Ericsson P990, fabricat din plastic si metal (rama din jurul ecranului este fabricata din metal).

Este evident ca Nokia N95 prevaleaza la toate categoriile, dar acest lucru nu sperie adversarul P990, care este aproape la fel de performant. Daca aveti o suma mare de bani de investit in telefonul personal, cumparati N95, daca doriti sa cheltuiti mai putini bani pentru aproximativ aceleasi feature-uri cumparati P990. De mentionat este si faptul ca Nokia N95 costa de 2 ori mai mult decat acest model Sony Ericsson...

Sursa

Nokia N95, Sony Ericsson P990
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×