Review Evolio Neura 3G - tableta low end cu pretenții de high end (Video)

Autor:  | Publicat în:  Evolio 8.230 ori
<b>Review Evolio Neura 3G - tableta low end cu pretenții de high end (Video)</b>Tableta Evolio Neura a pornit la drum cu ambiții mari pentru piața din România... Un "iPad killer din Carpați" părea la început acest device, inflamând numeroși fani Apple și pasionați de tablete Honeycomb. și pe bună dreptate, deoarece aici...

Tableta Evolio Neura a pornit la drum cu ambiții mari pentru piața din România... Un "iPad killer din Carpați" părea la început acest device, inflamând numeroși fani Apple și pasionați de tablete Honeycomb. și pe bună dreptate, deoarece aici avem de-a face cu un device cu ecran de calitate, dar pe care software-ul îl trage în jos rău de tot. Am avut în teste de la evoMAG tableta Evolio Neura 3G și mai jos aflați și concluziile mele.

O tabletă cu Android 2.2, fără camera în partea din spate și cu un ușor lag în OS nu va avea un viitor prea luminos, asta e clar... Prețul poate fi un oarecare avantaj, deoarece la evoMAG produsul costă 1.499 lei în varianta WiFi și 1.899 lei în varianta cu 3G. Problema acestei din urmă variante e că e la doar 200-300 de lei distanță de cel mai ieftin iPad și aici distanța e mult mai mare decât pare, la capitol calitate, în favoarea produsului Apple evident.

Pentru cei nefamiliarizați cu ce se ascunde de fapt sub ideea de "prima tabletă românească dual core", avem aici de-a face cu un terminal chinezesc Malata rebranduit si dotat cu procesor dual core Tegra 2, 1 GB RAM DDR 2 și spațiu de stocare de 16 GB. Tableta vine cu un ecran multitouch de 9.7 inchi și avem la indemana un display bazat pe tehnologia IPS, care garantează o calitate superioară filmelor. Evolio Neura nu este chiar cel mai comod device, având o grosime de 14 mm și cântărind 780 de grame, deci cam cât un Motorola Xoom.

Evolio Neura

De remarcat prezența unui slot microSD și a unui port full USB pe acest device, iar Neura rulează și filme full HD 1080p, dar asta cu ajutorul unui docking station. O surpriză plăcută este garanția pe 3 ani pe care ne-o promite Evolio, care ne oferă și câteva aplicații specific romanești pe acest device. Printre acestea se numără și o aplicație de Revista Presei, cu un widget aferent.

Am avut la dispoziție și o aplicație ce permite vizualizarea fișierelor Office, fie că e vorba de tabele, prezentări sau documente. Dacă dorim să edităm va trebui să plătim pentru aplicația profesională. Mai aveți la dispoziție și serviciul evoBooks, prin care vă sunt oferite cărți de tip ebook, chiar printr-un site special.

Review Evolio Neura 3G - tableta low end cu pretenții de high end (Video)

în partea frontală a device-ului regăsim camera de 1.3 megapixeli, ce va servi pentru videoconvorbiri și trebuie să aflați că există numeroase accesorii pentru acest terminal, oferite de Evolio: adaptor HDMI, huse de protecție de tot soiul, docking station cu LAN și HDMI, standuri, suporturi pentru tetiera și creioane capacitive, pe care le-am văzut în acțiune atunci când v-am oferit un preview al lui Neura.

Calitatea audio și video este ireproșabila pe acest device, dar nu am găsit ceva ieșit din comun la Neura. Când mă gândesc că la prețul de 1500 lei poți achiziționa un Samsung Galaxy Tab, iar la 1.699 lei deja depășesc un ASUS Eee Pad Transformer, ceva e în neregulă. Pe undeva pe la 1.000 - 1.200 ar fi fost un preț corect pentru acest produs, dar poate că Evolio va face o mișcare în acest sens. Un lucru nu am apreciat deloc: tema de Honeycomb și widgetul ceas specific Android 3.0, care parcă ar vrea să păcălească noul cumpărător că are de-a face cu un device Honeycomb.

Angry Birds pe Evolio Neura

Poate sunt eu paranoic, dar cam așa pare situațae... și în plus ni s-a promis update la Honeycomb în curând, când știm foarte bine că nici măcar Google nu oferă garanții de acest gen și că își alege partenerii cu mare grijă.... Rămâne de văzut cum va sosi update-ul și o actualizare la Android 3.0 nu ar face decât să îmi îmbunătățească părerea despre tableta, dar până atunci, pe mine Evolio Neura 3G nu m-a convins deloc. Să mai menționez că tableta își pornește ecranul din senin atunci când se încarcă? Sau ca unele rețele wireless nu sunt prinse de terminal?

Review Evolio Neura 3G:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×