Review HTC One S - cel mai subțire HTC, cel mai performant telefon dual-core și un One de ținut minte (Video)

Autor:  | Publicat în:  HTC 7.683 ori
<b>Review HTC One S - cel mai subțire HTC, cel mai performant telefon dual-core și un One de ținut minte (Video)</b>După ce l-am primit în teste pe HTC One X și v-am oferit recenzia completă a primului telefon quad core din țara noastră, iată că a venit rândul unui alt model din seria One să ajungă la noi. V-am prezentat deja unboxing-ul lui HTC One S, cel...

După ce l-am primit în teste pe HTC One X și v-am oferit recenzia completă a primului telefon quad-core din țara noastră, iată că a venit rândul unui alt model din seria One să ajungă la noi. V-am prezentat deja unboxing-ul lui HTC One S, cel mai subțire telefon HTC, cu care am făcut cunoștință încă de la Mobile World Congress 2012, în martie, când v-am oferit și un hands on cu acest terminal. și acum haideți să vedem ce argumente îl fac o alternativă viabilă la HTC One X! One S ne-a fost oferit în teste de către QuickMobile.ro.

în primul rând aflați că HTC One S costa mai puțin decât HTC One X, având un preț de 2299 lei la retailerul QuickMobile.ro. Telefonul este disponibil pe negru sau ceramic black și măsoară 7.8 mm, de aici și categorisirea drept cel mai subțire telefon HTC. Terminalul dual core cântărește 119.5 grame și are o carcasă acoperită cu un strat cu textură de material ceramic, obținută prin procesul de oxidare microarc. Acesta implică aplicarea unui curent cu voltaj ridicat asupra unei plăci metalice. în partea din spate a lui One S logo-ul Beats Audio în partea inferioară, unde se afla și difuzorul, iar sus avem camera de 8 megapixeli. Pe părțile laterale se afla butoanele de volum și portul microUSB, iar în partea superioară găsim jackul audio și butonul On/OFF.

partea din spate a lui One S

în partea frontală avem ecranul Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli și protecție Gorilla Glass, plus cele 3 butoane capacitive specifice lui Android 4.0 și camera frontală pentru videoconvorbiri. Telefonul stă perfect în mână și nici nu îl veți simți în buzunar. Din cauza materialului carcasei sale el are tendința să alunece pe țesătura hainelor voastre, dar și din palmă, deci aveți mare grijă să nu îl scăpați. Dotările sale includ și 1 GB RAM, 16 GB memorie internă, conectivitate HSDPA, WiFi, DLNA, Bluetooth 4.0 și microUSB 2.0. Telefonul folosește un slot microSIM ascuns sub un capac din plastic care acoperă și senzorul camerei. HTC One S nu dispune de slot microSD, deci vă veți mulțumi doar cu cei 16 GB spațiu de stocare și spațiul de pe Dropbox (25 GB).

ecranul Super AMOLED de 4.3 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli și protecție Gorilla Glass

Creierul acestui telefon este un procesor Qualcomm Snapdragon Krait dual core de 1.5 GHz, care aduce și un GP Adreno 225 care face jocuri precum Crash Course Ice să arate foarte bine. Trecând mai departe, trebuie să menționez că avem la dispoziție pe acest telefon și un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busolă digitală, radio FM stereo și AGPS. Bateria lui HTC One S este o unitate de 1650 mAh foarte eficientă, care va ajunge și la 2 poate chiar 3 zile de funcționare. Rețineți că am participat la un concert recent și am filmat câte 2-3 minute full HD din fiecare melodie, plus poze numeroase și după cele câteva ore de captură foto/video, bateria scăzuse cu doar 20%.

HTC One S

Trecând la latura software, avem aici exact aceeași experiență ca și pe HTC One X adică Android 4.0 Ice Cream Sandwich + HTC Sense 4.0. Ce presupune asta? O interfață simplă și curată, fără acel carusel rotativ inutil, cu o listă amplă de widgeturi și ecranele Home poziționate în partea superioară a ecranului atunci când alegeți widgetul pentru amplasare. Fiindcă avem acum doar butoane capacitive Home, Back și Recent Apps, zona de setări este accesată din bară de notificări. De remarcat și prezența unei legături direct către Google Play Store direct din lista de aplicații de pe telefon.

Recenzie HTC One S

Widgeturile sunt de toate formele și mărimile, inclusiv cel Friend Stream, care nu a cunoscut vreo schimbare, decât poate una pozitivă, de viteză. Funcția muzicală este practic o colecție de aplicații, albume și orice are legătură cu muzica pe telefon. Zona Music include și aplicații radio, aplicații de streaming și albumele voastre. Aveți și un egalizator la dispoziție, care în tandem cu căștile Beats oferă un bas de calitate. Din păcate am fost dezamăgit de tăria difuzorului din spatele lui HTC One S, deoarece mi-aș fi dorit un volum mai ridicat.

Camera lui HTC One S

La capitolul playback video nimic de reproșat, deoarece culorile arată fantastic, calitatea ecranului este bună, unghiurile de vizualizare sunt foarte bune și funcționarea în bătaia luminii soarelui este rezonabilă. Trecând la cameră, beneficiem de același senzor de 8 megapixeli de pe HTC One X, cu autofocus, bliț LED și posibilitatea de captură video și foto simultană. Puteți să faceți fotografii și în momentul în care priviți un clip video pe ecranul telefonului. Vedeți mai jos câteva mostre foto care arată bine și menționez și că One S oferă și captura HDR, filmare slow motion (o mostră mai jos) și captura foto în mod rafală:

Mostre foto HTC One S

Filmarea se face la 1080p și 30 fps, iar captura audio este una stereo și beneficiați și de stabilizator video. în plus aveți numeroase opțiuni de efecte la dispoziție și numeroase opțiuni de modificat la fiecare fotografie și clip.

Revenind puțin la software și performanțe, telefonul are rezultate destul de bune în benchmark-uri, ba chiar mai bune decât pe HTC One X, în cazul lui Quadrant cel puțin (să nu uităm însă ca One X are de mișcat mai mulți pixeli). Astfel, HTC One S a scos 5103 puncte în Quadrant, în vreme ce One X a ajuns la 4605 puncte. în Antutu câștiga One X cu 11.200 de puncte versus 7.069 atinse de One S. în NenaMark 2, cel mai subțire smartphone HTC ajunge la 60.3 fps, în condițiile în care tableta quad-core Tegra 3 ASUS Transformer Pad 300 a scos 45 fps. în cele din urmă, în benchmark-ul SunSpider 0.9.1 telefonul a scos 1785.7 ms.

Teste Benchmark HTC One S

și dacă toate aceste cifre și realizări nu vă impresionează, aflați că și funcționarea de zi cu zi este excelentă. Fie că ascultați muzica, faceți multitasking între aplicații solicitante, jucați un joc 3D sau priviți un clip video HD, smartphone-ul se comportă excelent și nu are nici urmă de lag. Ca aplicație preinstalată pe acest telefon remarc prezența lui Dropbox, evident, dar și a lui Navigon, într-o variantă care nu ne-a folosit prea mult, deoarece nu funcționa în regiunea noastră. Apoi v-am prezentat în recenzia video și foarte utilă aplicație Car Mode. Ea permite funcționarea în landscape a telefonului și oferă funcțiile strict necesare atunci când sunteți la volan, precum accesarea unei liste de contacte și apelarea rapidă, accesarea funcției de navigare prin Google Maps și a playlist-ului muzical.

HTC One S review

în privința apelării, telefonul se comportă excelent, calitatea convorbirilor este bună și volumul este OK. și acum haideți să vedem care este verdictul cu privire la telefon și ce plusuri și minusuri are el.

Ce am apreciat la HTC One S:

  • designul foarte plăcut privirii și atingerii, grosimea scăzută
  • camera de calitate, captura video arata foarte bine
  • sistemul de operare se mișca excelent
  • preț mai mic decât HTC One X
  • procesor excelent
  • bateria rezista chiar 2-3 zile

și dacă mă întrebați ce minusuri am descoperit:

  • doar 16 GB memorie internă și fără slot microSD
  • rezoluția nu este 720p în cazul ecranului
  • capacul microSIM este greu de închis și materialul din spate face telefonul ușor de scăpat
  • ambalajul nu e deloc premium (trebuie menționat totuși, e un super terminal, într-un ambalaj modest)

Per total îi acordăm lui HTC One S nota 9 la design, 8 la hardware (16 GB plus rezoluție inferioară lui One X) și 9 la software, pentru un total de 8.66 din 10. La prețul de 2.299 lei la Quickmobile și cu scăderi prevăzute pentru lunile viitoare, avem aici un telefon foarte atractiv și o alternativă excelentă pentru HTC One X, care îl și depășește la unele capitole. în final alegerea rămâne a voastră și până atunci vă invităm la discuții despre One S pe forum, comentarii pe canalul YouTube și să rămâneți pe Mobilissimo.ro pentru o recenzie de joc și aplicație, ambele pe One S!

Review HTC One S:

HTC One S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×