Review HTC Titan - un gigant care nu iese cu multe În evidență față de competiție (Video)

8.564 ori
<b>Review HTC Titan - un gigant care nu iese cu multe În evidență față de competiție (Video)</b>HTC Titan este unul dintre primele telefoane cu Windows Phone 7.5 Mango care au ajuns pe piață, iar la Mobilissimo.ro a ajuns în teste ca de obicei prin amabilitatea evoMAG.ro. Avem de-a face cu un handset uriaș, o veritabilă "paleta de ping-pong",...

HTC Titan este unul dintre primele telefoane cu Windows Phone 7.5 Mango care au ajuns pe piață, iar la Mobilissimo.ro a ajuns în teste ca de obicei prin amabilitatea evoMAG.ro. Avem de-a face cu un handset uriaș, o veritabilă "paletă de ping-pong", care nu își va găsi locul într-un buzunar normal de jeanși. Să vedem totuși ce ne rezervă acest smartphone...

Pentru cât de mare în diagonală este acest telefon de 4.7 inchi, trebuie să recunosc că el este chiar subțire, la 9.9 mm și ușor la 160 de grame. Aflați că ecranul său cu diagonală impresionantă este un S-LCD cu obișnuita rezoluție de 480 x 800 pixeli, care deja este trademark pentru device-urile Windows Phone. HTC Titan vine cu sistem audio Dolby Mobile, 16 GB memorie internă și 512 MB RAM, încă un trademark pentru WP7, care nu necesită prea mult RAM pentru a rula aplicații. Nu avem la dispoziție vreun slot pentru card microSD, deci trebuie să vă mulțumiți cu 16 GB de stocare, de fapt mai puțin, deoarece 1-2 GB se vor pierde din start pentru aplicații de bază din Mango OS și alte softuri inițiale.

Hardware HTC Titan

Titan suporta conectivitate HSDPA de 14.4 Mbps, WiFi, DLNA, Bluetooth 2.1 cu A2DP și microUSB 2.0, iar mulțumită lui Mango puteți realiza și Internet Sharing, transformând telefonul în hotspot WiFi. Sub carcasa acestui smartphone HTC se ascunde un procesor Scorpion de 1.5 GHz și un GPU Adreno 205 care face un joc cu cascadorii și mașini să arate excelent, după cum se vede și în recenzia noastră video. Terminalul folosește o baterie Li-Ion de 1600 mAh, care se descurcă rezonabil cu toate sarcinile lui Mango OS și oferă în jur de 11 ore de convorbiri 2G. In regim de utilizare normal veti prinde doua zile cu acest device, daca stiti cum sa setati actualizarile serviciilor de socializare.

Camera HTC Titan

Mascota Mobilissimo

Făcând parte din generația de smartphone-uri Mango, Titan primește și o cameră frontală de 1.3 megapixeli pentru videoconvorbiri, în vreme ce camera din spate are o rezoluție de 8 megapixeli, este capabilă de autofocus, geotagging, captura video 720p și vine cu bliț dual LED. Mai jos aveți și o mostră de fotografie realizată cu acest device, dacă v-am făcut curioși:

Mostre foto HTC Titan

și iată că telefonul a prestat și filmare 720p, care are totuși un mic dezavantaj și anume că la captura audio a filmării se aude un zgomot de fond ușor enervant:

Probabil că vă întrebați ce aduce Mango OS în plus pe acest terminal... Ei bine schimbările nu sunt radicale, dar includ printre altele multitasking, disponibil dacă țineți apăsat butonul Back, care va declasa un meniu în care vedeți sub formă de taburi aplicațiile deschise. Apoi avem la dispoziție și IE 9 drept browser, care adopta un design original și implementează bara de adrese în partea inferioară a ecranului. Același IE 9 oferă și accelerare hardware, dar tot nu suporta Flash.

Mango OS - Internet Explorer 9 nu suporta flash

Alte modificări aduse pe Windows Phone 7.5 sunt integrarea lui Twitter în secțiunea de socializare, posibilitatea de a salva (în sfârșit!) setările camerei pentru a nu mai reveni mereu asupra lor, tile-uri mai dinamice, integrare Office 365 și previzibilele bug fix-uri. Pe Titan HTC ne pune la dispoziție și Hubul sau special, care include vremea într-o prezentarea grafică atractivă, știri și aplicații specifice HTC. Printre acestea se numără și un soft pentru editarea fotografiilor la nivel rudimentar, prin implementarea de efecte. Nici nu se compară cu softul Photoshop Express de pe Android, deci nu sunt impresionat...

Multitasking-ul nu mi s-a părut cine știe ce, deoarece el va permite doar să reveniți în aplicația deschisă și nu să o închideți direct din taburi, eventual apăsând pe un X roșu cum se întâmplă la MeeGo. și Bing a primit câteva îmbunătățiri, având acum funcția Vision, care permite recunoașterea de coduri QR și text, în vreme ce Bing Music este un fel de Shazam care recunoaște melodii și va permite să le cumpărați online.

People Tile - Windows Phone Mango

Zune isi face in continuare treaba excelent, mai ales la capitolul organizare a continuturilor media, iar playerul va tine minte atat melodiile pe care le-ati deschis recent, cat si clipurile YouTube vizualizate. Socializarea este integrata pretutindeni in OS, astfel ca si zona de galerie foto va afisa imagini din contul vostru Facebook, spre exemplu. Si inca o mentiune pentru Mango: acesta va permite acum sa creati grupuri de contacte.

Jocuri pe HTC Titan - Xbox Live

Angry Birds Windows Phone

Per total experiența cu HTC Titan este una deosebită dacă ești obișnuit cu un telefon cu ecran de 3.5 inchi precum Apple iPhone. în primul rând nu poți folosi un Titan cu o singură mână, asta e clar. în schimb la capitolul playback audio și video handsetul sta foarte bine, display-ul mare fiind folosit din plin. Având în vedere faptul că avem acum și modele Nokia cu WP Mango și chiar unul care arata că N9, este greu să îl mai consideri pe Titan drept cel mai atractiv handset WP7.5 de pe piață...

Cel mai mare nu înseamnă și cel mai bun, de aceea că recomand să mai așteptați fie ieftinirea acestui model, fie apariția unuia mai original, mai complet și mai... comod.

Review HTC Titan:

HTC Titan
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×