Review Karbonn Titanium S6: frate geamăn al lui Galaxy S4, vine cu ecran luminos dar filmare sub așteptări (Video)

4.913 ori
<b>Review Karbonn Titanium S6: frate geamăn al lui Galaxy S4, vine cu ecran luminos dar filmare sub așteptări (Video)</b>După Karbonn Sparkle V, e momentul ca încă un terminal Karbonn să poposească în teste la Mobilissimo.ro, de această dată modelul Karbonn Titanium S6. Karbonn este o firmă din India, specializată pe telefoane cu prețuri accesibile. Acest handset...

După Karbonn Sparkle V, e momentul ca încă un terminal Karbonn să poposească în teste la Mobilissimo.ro, de această dată modelul Karbonn Titanium S6. Karbonn este o firmă din India, specializată pe telefoane cu prețuri accesibile. Acest handset ne-a fost oferit în teste de către Karbonn România și îl puteți câștiga la un concurs detaliat la final de recenzie.

Prețul sau este de 549 lei la eMAG.ro prin intermediul unei reduceri și avem de-a face aici cu un telefon dual SIM cu look ce amintește de al lui Samsung Galaxy S4 puțin. în ce privește designul, terminalul măsoară 7.6 mm în grosime și cântărește 104 grame. El este puțin mai lung decât Galaxy S4, dar și puțin mai lat și mai rotunjit. Carcasa este fabricată din policarbonat, puțin glossy și alunecoasă.

Review Karbonn Titanium S6

Device-ul e destul de solid și e ușor de utilizat cu o singură mână. El are marginile ecranului mai mari decât ale lui Samsung Galaxy S4 și le comparăm pe cele două doar pentru că seamănă și nu și pentru dotări sau preț. Am primit Karbonn Titanium S6 în teste cu un strat protector aplicat și am remarcat și faptul că în spate camera iese puțin în relief. în zona frontală avem parte de un earpiece pentru convorbiri, camera frontală, senzori și 3 butoane capacitive sub ecran.

Design Karbonn Titanium S6

în spate găsim camera principală, blitzul LED, difuzorul, iar sub capacul bateriei se află două slot-uri SIM și unul microSD, plus bateria. în zona superioară se află jackul audio și portul microUSB, iar jos doar un microfon. în stânga găsim butonul On/Off, iar în dreapta cele de volum, ele fiind prea subțiri pentru a oferi un feedback bun, deoarece va aluneca degetele pe ele.

Specificatii Karbonn Titanium S6

Telefonul e disponibil pe alb sau negru și are un design OK pentru prețul aplicat, dar el cu siguranță nu câștiga concursuri de frumusețe. în privința specificațiilor, avem la dispoziție un display IPS LCD de 5 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli, un procesor quad core MediaTek MT6582 de 1.3 GHz, GPU Mali 400 MP și 4 GB stocare, din care 2 GB sunt liberi. Avem la dispoziție și 1 GB RAM, un slot microSD cu suport pentru până la 32 GB stocare în plus, o cameră de 8 MP în spate și una frontală de 2 MP. Karbonn Titanium S6 oferă suport pentru WiFi, radio FM, HSDPA, Bluetooth 4.0 și GPS, iar alte dotări includ și accelerometru, senzor de proximitate și o baterie Li-Ion de 2000 mAh.

Karbonn Titanium S6 - testul bateriei

Pe hârtie, bateria asigura 250 de ore de funcționare în standby sau 300 de minute de convorbiri. La testul nostru, de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%, am atins 5 ore de playback, ceea ce e în regulă pentru prețul practic. Nu suntem departe de Nexus 5, ceea ce e un compliment pentru acest handset. încărcarea se realizează în 2 ore și jumătate, ceea ce iar este OK. Nu avem funcții de Power Saving aici, din păcate.

Remarc și că mufa încărcătorului iese puțin cam mult din portul microUSB, într-un mod ușor inestetic. Să trecem acum la aspectul acustică. Acest telefon are forma difuzorului similară cu a lui Galaxy S4, iar handsetul vine cu două playere muzicale: cel vechi stock și Google Play Music. Difuzorul sau oferă un volum rezonabil, sunet clar și un bas mediocru. Notele se aud OK și nu există o acoperire a difuzorului prea mare pe o suprafață plată.

Castile lui Karbonn Titanium S6

Egalizatorul este cel stock, iar trecând la căști, ele arăta precum cele ce vin cu telefoanele din seria Samsung Galaxy S, dar cu siguranță nu sună ca ele. E drept că aceste căști sunt comode, dar telecomanda este inestetica, iar sunetul se aude înfundat, fără bas și cu un fâsâit în fundal. Aplicația radio FM e cea stock, iar funcțiile sale sunt cele obișnuite: Search, Speaker, Record.

Putere volum Karbonn Titanium S6

Am atins 86 dBA la difuzorul lui Titanium S6, în zona din spate și 84.5 dBA în față, deci stăm OK, având în vedere că un iPhone 6 Plus atinge doar 83.8 dBA, iar un Xperia Z3 ajunge la 84.1 dBA. Păcat de căști totuși... Avem la dispoziție în zona de setări și funcția BesAudioEnhance pentru amplificarea sunetului. Analizăm acum ecranul, care este un IPS LCD de 5 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli și care oferă o luminozitate bună și imagine clară. Există și suprasaturare, dar nu foarte multă, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Pixelii sunt de tip RGB Stripe, iar contrastul nu e foarte bun.

Am folosit luxmetrul și am atins 409 unități LUX cu acest model

Am folosit luxmetrul și am atins 409 unități LUX cu acest model, ceea ce înseamnă destul de luminos. Am depășit cu Karbonn Titanium S6 telefoane cu pretenții ca Xperia Z2 sau Z3, la capitolul luminozitate. Suntem totuși sub Wiko Rainbow puțin, într-o gamă similară de preț și cu 424 LUX de luminozitate. Nu există opțiuni speciale pentru display în zona de setări, iar per total ecranul își face bine treaba și are luminozitate ridicată.

Camera lui Karbonn Titanium S6

Camera este o unitate de 8 MP, cu blitz LED singular și rezoluție de 3264 x 2448 pixeli la fotografiere. Aplicația folosită aici este Google Camera, cu interfața pe care o cunoaștem deja, dar cu funcții lipsa. Astfel, avem la dispoziție doar Camera, Lens Blur și Video, fără Panorama. în partea dreaptă a ecranului se afla zona Settings, cu rezoluția (8 MP în 4:3 sau 6 MP în 16:9), în vreme ce la filmare rezoluția maximă este doar 480p, ceea ce mi se pare foarte ciudat.

Setari camera Karbonn Titanium S6

Calitatea lui Lens Blur poate fi și ea setată pe normal sau low și există funcții pentru localizarea fotografiilor sau setări manuale de expunere. în dreapta, dacă nu facem swipe, avem opțiuni precum shortcut către camera frontală, opțiuni blitz, HDR, grila, timer și expunere. Trebuie menționat că această cameră e capabilă de o captură destul de lentă, iar viteza de focalizare nu este nici ea prea bună.

Fotografii realizate cu Karbonn Titanium S6

Măcar zoomul e destul de fluid. Galeria foto realizată cu acest telefon include capturi dintr-o zi rece și înnorată, circumstanțe atenuante pentru unele dintre cadrele albicioase realizate aici. Culorile sunt reci, dar imaginile sunt destul de clare. Macro-urile arată bine, iar Lens Blur e și el reușit, cu posibilitate de refocalizare și blurare a fundalului sau prim planului.

Mostre foto realizate cu Karbonn Titanium S6

Rețineți și că fotografiile realizate cu Karbonn Titanium S6 se văd mai bine pe telefon decât pe PC. Capturile HDR arată bine, scoțând detaliile în evidență, iar nivelul de detalii este OK la fotografiile standard, ca și expunerea și balansul de alb. în afară de acel strat albicios aplicat imaginii, nu avem obiecții, mai ales că în lumină bună capturile ies destul de bine. Am remarcat și că această cameră nu generează fotografii blurate sau pierderi de focalizare.

Lipsa Panoramei totuși și cantitatea redusă de opțiuni foto sunt dezavantaje. Ca să nu mai vorbim de faptul că nu putem filma HD sau Full HD, ci doar 480p. Astfel, capturile video realizate cu acest model Karbonn sunt la rezoluție de 640 x 480 pixeli, în format 3GPP și cu frame rate de 30 FPS și bitrate de 6 Mbps. Per total captura video este slabă, dar cu o captură acustica rezonabilă, în ciuda ușorului ecou înregistrat.

Nivelul de detalii la filmare nu este bun, imaginea e albicioasă și stabilizarea e slabă. Singurul lucru de lăudat aici e lipsa problemelor de focalizare și un balans de alb oarecum bun. Concluzia e ca fotografiile sunt mediocre iar filmarea e slabă. Opțiunile de editare foto sunt cele obișnuite, de la filtre și rame la crop/rotate, mirror, expunere, contrast și altele.

Acest telefon atinge o temperatură de 43.5 grade Celsius​

Acest telefon atinge o temperatură de 43.5 grade Celsius, după 15 minute de jucat Riptide GP2, ceea ce înseamnă că suferă de supraîncălzire. Browserul web are o viteză OK, iar tastatura virtuală e comodă. Pe partea de telefonie, avem un dialer care arată bine, funcție Speed Dial, dar și o poziționare puțin cam bizară a sloturilor SIM, care se suprapun. Totuși, avem parte de un volum și semnal bun la convorbiri, dar fundalul acustic e cam zgomotos.

Karbonn Titanium S6 benchmarks

Să trecem acum la benchmark-uri, unde am comparat acest telefon Karbonn cu Wiko Rainbow și Allview V1 Viper E. Toate 3 au același procesor MediaTek MT6582, 1 GB RAM și rezoluțiile sunt ușor diferite. în plus V1 Viper E are diagonală de 4.5 inch, în vreme ce celelalte modele au ecrane de 5 inch. Iată rezultatele:

 Karbonn Titanium S6Wiko RainbowAllview V1 Viper E
Quadrant880557607279
AnTuTu194181882818490
NenaMark60.4 FPS52.8 FPS55.1 FPS
Vellamo175522361766
3DMark212229493240
GeekBench 3353/1186351/1159352/1159
GFX4.2 FPS4.2 FPS4.2 FPS
BrowserMark9745731008
Sunspider160813761352
SpeedTest20/19.9 Mbps23/19 Mbps20/22 Mbps
Preț549 lei659 lei529 lei

Acest model câștiga jumătate dintre bătăliile în testele benchmark și rulează Riptide GP2 fără probleme, dar interfața să are totuși puțin lag. Ca OS avem parte de Android 4.4.2, cu iconuri personalizate și cu o interfață colorată. Widgeturile sunt împărțite între cele stock și cele Karbonn, iar dacă ținem butonul Home apăsat putem accesa Google Now. O dublă apăsare a butonului Home activează multitasking-ul pe bază de swipe.

Karbonn Titanium S6 rulează Riptide GP2 fără probleme

Google Now își face simțită prezența în zona de notificări sub forma unui cârd de vreme. Zona Quick Settings arata ca de obicei, cu o serie de shortcut-uri către funcțiile importante, iar în zona Settings găsim opțiunile obișnuite. Lista de aplicații preinstalate pe acest smartphone Karbonn e plină de bloatware și include aplicații ca Alarm Clock, Calendar, Chrome, Drive, Facebook, File Manager, Email, jocul Gold Mâner, Google+, Hangouts, Holo Torch, Maps, Movie Studio, News + Weather, office Suite, Opera Mini, Photos sau Quick Office.

Review Karbonn Titanium S6

Lista nu se termină aici, ci mai include și jocul Real Football 2015, Sound Recorder, un joc Spiderman, jocul The Avengers, o aplicație To Do și Voice Search, Whatsapp, YouTube și Weather. Există și un widget special care activează deblocarea ecranului prin gesturi swipe speciale. și acum hai să trecem la verdictul legat de acest model.

Iată aspectele Pro:

 • baterie bună pentru prețul aplicat
 • volum destul de ridicat
 • ecran luminos
 • fotografii rezonabile pentru postarea pe Facebook
 • performanța OK la rularea de jocuri cu grafică 3D
 • design solid
 • imitația designului lui Galaxy S4 poate fi atractivă pentru fanii acelui telefon

și aspectele Contra:

 • căști slabe
 • captură video foarte slabă și fără opțiuni de filmare HD și Full HD
 • prea puține opțiuni ale camerei
 • ușoară supraîncălzire
 • interfață cu puțin lag
 • puțină stocare internă

Karbonn Titanium S6 primește de la noi o notă de 8 pentru design, un 8.2 pentru hardware și un 8.4 pentru OS și UI. Nota finală este de 8.2 din 10 pentru acest smartphone, care are ca avantaj principal prețul și designul în stil Galaxy S4. Ca dezavantaje avem supraîncălzirea și captura video. Poate cu o schimbare de launcher, acest model poate deveni și acel telefon fără lag pe care îl căutați!

și acum hai să vedem cum puteți câștiga handsetul. Iată regulile concursului:

 • Like la pagina de Facebook Karbonn Mobile România
 • Postați comentariu la articolul de unboxing/review cu răspuns la întrebarea "Ați auzit de Karbonn Mobile? Ce știți despre această companie?". Rețineți să nu postați comentariul pe YouTube, ci doar pe site!
 • Share public pe contul vostru personal de Facebook la articol de unboxing/review.

Cele 3 capturi le trimiteți pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs Karbonn Titanium S6", plus nume real, număr de telefon și adresa. Pe date de 6 februarie la ora 21:00 avea loc o tragere la sorți prin random.org pentru a acorda premiul.

Karbonn Titanium S6 prețuri actualizate:

Review Karbonn Titanium S6
 

Karbonn Titanium S6
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×