Review LG Optimus G: mai bun decât Nexus 4, superior lui Xperia Z, camera ușor dezamăgitoare (Video)

9.918 ori
<b>Review LG Optimus G: mai bun decât Nexus 4, superior lui Xperia Z, camera ușor dezamăgitoare (Video)</b>LG Optimus G, în versiunea E975 a ajuns și la noi teste, pentru un review cât se poate de detaliat. Telefonul a fost primit în teste de la LG România și trebuie să aflați că acest handset este "fratele geamăn" al lui Nexus 4. Terminalul are un...

LG Optimus G, în versiunea E975 a ajuns și la noi teste, pentru un review cât se poate de detaliat. Telefonul a fost primit în teste de la LG România și trebuie să aflați că acest handset este "fratele geamăn" al lui Nexus 4. Terminalul are un preț de 159 de euro la Orange România, cu abonament Pantera 49. Handsetul costă 499 euro fără abonament și a fost anunțat în luna august a anului trecut și lansat în noiembrie.

A ajuns la noi atât de târziu, deoarece ne-au trecut prin mână numeroase terminale și ce-i drept acest model a fost destul de greu de găsit la noi în țară, până să ajungă la Orange. La capitolul design, avem de-a face cu un smartphone cu grosime de 8.5 mm și greutate de 145 de grame și cu spate din sticlă ca și Nexus 4 și Xperia Z. Sub panoul de sticlă se poate vedea o textură punctată, vag similară cu cea de pe Nexus 4.

Spate LG Optimus G

în partea frontală a handset-ului se remarcă o ramă metalică subțire în jurul ecranului, fabricată din oțel inoxidabil. Telefonul este mai degrabă lat decât lung și e cu siguranță mai lat decât Samsung Galaxy S III. Smartphone-ul are colțuri ușor rotunjite, iar camera sa este singura protuberanță din spate, fiind ușor deranjantă pe o suprafață plată, deoarece telefonul se sprijină în cameră.

LG Optimus G

în partea din spate a telefonului avem camera de 13 megapixeli cu bliț, logo-ul LG și difuzorul, în vreme ce în partea frontală se află difuzorul pentru convorbiri, camera frontală, senzorii, ecranul și butoanele capacitive. în partea din stânga descoperim butoanele de volum, slotul microSIM, în vreme ce în dreapta se afla butonul On/OFF, iar în partea superioară descoperim jackul audio și microfonul.

în cele din urmă, în partea inferioară a telefonului LG Optimus G dispune de port microUSB și încă un microfon. Ce am apreciat cel mai mult la acest design? Marginile foarte subțiri din jurul ecranului, aproape inexistente. Trecând la hardware, terminalul vine cu un display True HD IPS+ LCD de 4.7 inch, cu rezoluție de 1280 x 768 pixeli, densitate de 318 ppi și protecție Gorilla Glass 2.

Recenzie LG Optimus G

Avem parte de sonorizare Dolby Mobile, iar terminalul nu vine cu slot microSD, în cazul în care vă întrebați. LG Optimus G dispune de o memorie internă de 32 GB, din care 25 GB sunt disponibili pentru utilizator, plus 2 GB RAM. Lista de specificații include și o cameră de 13 megapixeli cu bliț LED în spate, o cameră frontală de 1.3 MP, iar creierul acestui smartphone este un procesor quad core Qualcomm Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz, cu GPU Adreno 320.

în ce privește conectivitate, ni se pune la dispoziție 4G LTE, HSDPA de 42 Mbps, WiFi dual band, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC și microUSB 2.0 cu MHL. Avem pe acest handset și accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, radio FM stereo cu RDS, GPS, Glonass și un sistem de anulare activă a zgomotului de fond. LG Optimus G este disponibil pe negru sau alb și se folosește de o baterie Li-Polimer de 2100 mAh, pe care nu o puteți scoate. Pe hârtie, ea asigură 456 de ore de funcționare în standby sau 15 ore de convorbiri 2G. Bateria este aceeași ca și pe Nexus 4, deci impresionează plăcut, atingând la testele noastre 20 de ore de funcționare.

Specificatii LG Optimus G

Există și un mod Eco, care odată activat va mări durata de viață a telefonului, alternând modul de funcționare quad core al procesorului cu unul dual core. LG afirmă și că bateria să este cu 30% mai densă decât alte baterii de 2100 mAh și că rezistă la 800 de cicluri de încărcare față de 500 ale rivalilor.

Acum că am terminat cu hardware-ul, ne putem ocupa de aspectul multimedia, începând cu cel audio. Sunetul este excelent, mai ales la căști, care sunt foarte arătoase, elegante și stau bine în ureche. Căștile funcționează foarte bine și în tandem cu alte playere sau telefoane. Volumul este uriaș la căști și foarte bun la difuzorul lui LG Optimus G. Basul este foarte bun, claritatea este deosebită și nu am avut probleme cu distorsionarea.

Casti LG Optimus G

Playerul audio are setări speciale Dolby și câteva pentru amplificarea basului sau alte opțiuni de acustică. Primim și radio FM și per total experienta audio e peste cea de pe Sony Xperia Z și poate chiar și peste cea a lui Galaxy S III. Rețineți și că LG Optimus G permite realizarea de apeluri HD în rețeaua Orange, care se aud excelent.

Trecând la playback-ul video și aici strălucește smartphone-ul, având o aplicație de playback video care suportă pinch to zoom și opțiunea Q Slide, un soi de pop up play în varianta LG. Vă reamintesc că ecranul este un True HD IPS Plus cu tehnologie Zero Gap Touch, ceea ce înseamnă că panoul LCD este fuzionat cu sticla, astfel că pixelii par mai apropiați de suprafață.

LG Optimus G - display de tip RGB Stripes

Ecranul are o densitate de 318 ppi, iar aranjarea pixelilor este una Standard RGB. Textul se vede fantastic pe ecran, unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, iar luminozitatea este OK. Culorile sunt vii, parcă o idee prea vii, spre suprasaturate chiar. Negrul este adânc, iar playerul telefonului suporta MP4, DivX, WMV, H.264 și FLAC. Beneficiem și de streaming Miracast, iar Q Slide poate fi folosit și în cazul clipurilor video de pe YouTube văzute din browser.

în ce privește camera, avem la dispoziție un senzor de 13 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, geotagging, detectare facială și stabilizare a imaginii. Terminalul e capabil de captură video 1080p la 30 FPS și suportă și control vocal pentru realizarea capturilor. Astfel, dacă spuneți "Cheese" sau "Whisky" veți realiza o fotografie fără să apăsați pe nimic.

Camera lui LG Optimus G

LG Optimus G vine și cu funcții precum HDR, panorama sau Burst, plus Time Catch, care permite realizarea câtorva cadre chiar și înainte de apăsarea butonului shutter, cam ca HTC Zoe, dar fără a genera un preview special. Printre setări avem și obișnuitele ISO, balans de alb, moduri scena variate, iar trecând la fotografiile rezultate, ele sunt ușor albicioase, iar culorile sunt suprasaturate.

Camera lui LG Optimus G

Chiar și în aceste condiții, camera este peste cea a lui Sony Xperia Z. Luminozitatea și contrastul fotografiilor sunt OK și nu avem probleme cu noise-ul, cel puțin nu afară. Filmarea este de calitate, dar după cum se vede și din clipul cu flori, LG Optimus G adăugă culori de la el, ceea ce poate deranja. Măcar calitatea video la zoom (clipul cu câinele) este mai bună decât la Xperia Z (vezi tot un clip cu un câine).

Fotografii realizate cu LG Optimus G

Stabilizarea imaginii este rezonabilă, dar încă departe, departe de Lumia 920. Camera acestui device e prinsă undeva între cea a lui HTC One X și cea a lui PadFone 2, dacă vreți. Pentru cei care caută detalii tehnice, ni se pune la dispoziție un senzor de 13 megapixeli cu mărime de 1/3.2 inch, senzor BSI cu pixeli de 1.1 microni. Lentila este una F/2.4 cu 5 elemente și un lucru deranjant la filmare este autofocalizarea continuă, care nu poate fi dezactivată.

Bitrate-ul clipurilor este de 10.5 Mbps, adică pe jumătate față de cele realizate cu un HTC 8X, Samsung Ativ S sau modele moderne Windows Phone. Trecând la benchmark-uri, aici am decis să compar terminalul cu alte două modele care au exact același CPU: Sony Xperia Z și ASUS PadFone 2. Toate au procesor quad core Snapdragon S4 Pro de altfel.

Benchmark-uri LG Optimus G

în Quadrant, LG Optimus G obține 7730 puncte, sub cele 8011 de pe Xperia Z și peste cele 7655 ale lui PadFone 2. în AnTuTu am înregistrat 18.145 puncte, deci peste cele 16.000 ale lui Xperia Z, dar sub cele 21.390 de pe PadFone 2. în NenaMark 2 am avut rezultate similare cu ale rivalilor în jur de 59 FPS. în cele din urmă, în Vellamo am obținut 1646 puncte, sub cele 1992 puncte ale lui PadFone 2.

șocul a venit în 3DMark, în care am atins 10.777 puncte, benchmark-ul numindu-ne cel mai performant terminal al momentului, deoarece în urmă cu 2 săptămâni acesta era scorul maxim. Acum e deja 11.000+ puncte, dar am fost glorioși pentru o noapte și s-a dovedit că LG Optimus G e chiar un terminal performant. Nu degeaba rulează jocuri că Epoch și Repulze atât de bine pe el...

LG Optimus G - bara de notificari

LG Optimus G rulează Android 4.1.2 Jelly Bean cu LG Optimus UI 3.0 drept interfața. Diferențe față de alte terminale Android se observă chiar în zona de notificări, unde se afla numeroase toggle-uri de conectivitate, profiluri de funcționare și shortcut-uri către diferite funcții. Printre ele se numără și Quick Memo, care va permite să scrieți notițe de mână direct pe ecranul Home.

Review LG Optimus G - Mobilissimo.ro

Apoi avem și o selecție de aplicații Q Slide, printre care și video playerul, calculator, memo, calendar și web browser. Puteți deschide simultan doar 2 dintre ele, pentru multitasking. Ferestrele Q Slide pot avea transparenta reglabilă și pot fi mutate oriunde pe ecran, în vreme ce faceți și altceva. Tastatura virtuală de pe acest device este comodă datorită lățimii telefonului și aflați că puteți schimba cu ușurință pictogramele iconurilor, dacă doriți altele, ținând apăsat pe ele și selectând micul icon mov.

Lista de aplicații de pe acest terminal include o metodă de backup, un dicționar detaliat, un Notebook care amintește de S Note de pe Galaxy Note și e de fapt o aplicație de luat notițe multimedia. Quick Translate sună mai bine în teorie decât în practică, aplicația folosind camera pentru a traduce în timp real, dar cu unele probleme.

Prezentare LG Optimus G

LG Smart World este magazinul de aplicații LG, care de la actualizarea de anul trecut arata foarte bine și e bine organizat, dar tot nu impresionează prin exclusivității și aplicații și jocuri incluse. Alte aplicații demne de luat în calcul sunt Tasks, care sincronizează sarcinile voastre cu Exchange și Video Wiz, un editor video destul de complex pentru un telefon.

LG Optimus G Review

în cele din urmă v-am prezentat și câteva similarități cu ale telefoane/platforme, precum sunetul de picătură luat de la Samsung, funcția Quiet Time care aduce cu DND de pe iOS și alte câteva gesturi care amintesc din nou de Samsung. și acum a venit și momentul verdictului pentru acest terminal.

Iată aspectele Pro:

 • design plăcut, mai ales marginile
 • calitatea audio deosebită, mai ales la căști
 • procesor și GPU foarte bune
 • baterie bună
 • prețul nu e chiar rău
 • multe aplicații/funcții unice
 • ecranul de calitate, unghiuri bune, luminozitate bună

și aspectele Contra:

 • culori suprasaturate la cameră și display
 • softul și funcțiile par a împrumuta prea mult de la rivali
 • fără slot microSD
 • focalizarea continua la filmare
 • telefon alunecos/glossy
 • se incălzește pîna la 43 - 45 grade Celsius în timpul jocurilor (în jurul camerei)

LG Optimus G primește nota 8.7 din 10 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru OS și UI, deoarece ar fi putut avea Android 4.2 totuși. Nota totală este 8.9 din 10 și le mulțumim celor de la LG România pentru handsetul oferit în teste. Vă așteptăm cu impresii despre acest review pe forum.

 • Puteți afla prețul actualizat, aici!

Review LG Optimus G  

LG Optimus G E975
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×