Review Motorola Moto G (dual SIM): design nu foarte atractiv, performanță fără cusur și ecran bun (Video)

6.297 ori
<b>Review Motorola Moto G (dual SIM): design nu foarte atractiv, performanță fără cusur și ecran bun (Video)</b>Motorola Moto G a sosit la teste la Mobilissimo.ro către finalul lunii ianuarie, în versiunea dual SIM oferită de către MarketOnline.ro. Acest model este considerat un Moto X mai ieftin și este un telefon cu ecran de 4.5 inch și o experiență de...

Motorola Moto G a sosit la teste la Mobilissimo.ro către finalul lunii ianuarie, în versiunea dual SIM oferită de către MarketOnline.ro. Acest model este considerat un Moto X mai ieftin și este un telefon cu ecran de 4.5 inch și o experiență de Android pur și stock.

Prețul său la MarketOnline.ro este de 999 lei în versiunea de 8 GB, cea pe care o testăm și noi. Handsetul a fost lansat în luna noiembrie, iar designul său implică un spate interschimbabil, care poate fi înlocuit cu capace din plastic de diferite culori și care costă 10 euro bucata. Dacă în unboxing nu v-am prezentat decât un singur slot SIM, ei bine în video review le vedeți pe amândouă, unul în partea dreaptă sus și unul în partea de stânga jos.

Review Motorola Moto G

Rețineți că telefonul este destul de gros și masiv, măsurând 11.6 mm în grosime și cântărind 143 de grame. Proporțiile sale sunt foarte bune, iar Moto G stă bine în mâna utilizatorului. Aderența este bună, iar utilizarea cu o singură mână este excelentă. Terminalul are parte de protecție Gorilla Glass și pare destul de rezistent la contacte mai dure. în plus el a rezistat cu brio unei sesiuni foto/video în plin viscol, deci nu ia apă prea ușor.

Design Motorola Moto G

Butoanele laterale par a fi fabricate din metal și au un feedback bun oferit utilizatorului. în spate se află camera, blițul și difuzorul, iar jos se află portul microUSB. Sus găsim jackul audio și un microfon, iar în zona frontală veți găsi camera pentru videoconvorbiri, earpiece-ul, LED-ul pentru notificări, iar per total acest handset poate duce cu gândul la un "Nexus 4 durduliu", ca format.

Specificatii Motorola Moto G

în ce privește hardware-ul, avem la dispoziție un display de 4.5 inch, un IPS LCD cu rezoluție 720p și densitate a pixelilor de 326 ppi. La interiorul telefonului se afla un procesor Snapdragon 400 quad core de 1.2 GHz, un Cortex A7, care aduce și un GPU Adreno 305. Moto G vine în versiuni de 8 sau 16 GB și fără slot microSD, iar la bordul său se mai află și 1 GB RAM, o cameră de 5 MP în spate și o cameră frontală de 1.3 MP. Pe partea de conectivitate avem quad bând GSM/GPRS/EDGE, WiFi, GPS, Glonass, microUSB, Bluetooth 4.0, HSDPA cu viteza de 21 Mbps și Android 4.3.

La capitolul "și altele" regăsim senzor de lumină ambientală, accelerometrul, senzor de proximitate, anulare activă a zgomotului de fond cu microfon dedicat, busolă și radio FM. Bateria este o unitate Li-Ion de 3.8 V și 2070 mAh, care e neînlăturabilă. Pe hârtie ni se promit 24 de ore de convorbiri, iar la testul nostru de playback video HD, noi am atins 6 ore și 60 de minute de playback continuu, cu WiFi pornit și luminozitate la 50%. Autonomia e foarte bună în aceste condiții, mai ales că un Nexus 5 de exemplu se oprește după 4-5 ore de playback.

Motorola Moto G pe parte de multimedia

Bateria lui Moto G se încarcă totuși cam greu, în 3 ore și 40 de minute. Trecând la partea multimedia, aspectul audio e o surpriză plăcută. Astfel, difuzorul are un volum ridicat, bas destul de bun și un egalizator util în zona de setări. Atunci când conectați căștile se deschid noi opțiuni în egalizator, precum efect 3D și bass boost. Căștile au un volum foarte ridicat, poate chiar prea ridicat, deci la un 70 80% veți putea asculta rezonabil melodiile.

Dispaly Motorola Moto G

Avem parte și de radio FM și de un sunet, iar deși căștile arată ieftin ele sunt destul de comode și stau bine în ureche. La aspectul video ne întâmpină un ecran IPS LCD de 4.5 inch, cu densitate de 326 ppi, contrast bun și culori vii și realiste. Unghiurile de vizualizare sunt largi și albul și negrul sunt atât de bune încât duc cu gândul la un AMOLED. Comportamentul în bătaia soarelui este OK, iar luminozitatea ecranului atinge 334 de unități LUX, acest display fiind mai luminos decât cel al lui Samsung Galaxy S4 Mini, dacă vreți o comparație. Concluzia este că acest handset are un ecran foarte bun.

Camera lui Motorola Moto G

Dacă ați aruncat o privire la recenziile de pe web veți vedea că mai toate critică camera de 5 MP a lui Moto G. Suntem și nu suntem de acord cu aceste critici, după cum o să aflați în rândurile următoare. Avem de-a face cu o cameră de 5 megapixeli, cu interfața minimalista, ce implică un semicerc derulabil în partea stângă a ecranului. Va trebui să apăsați pe ecran pentru a face o poză, iar opțiunile incluse în semicerc sunt HDR (auto, on, off), blitz (auto, on, off), focalizare plus expunere, filmare slow motion, panorama, geotagging și aspect 16:9/4:3. Puteți face zoom cu un swipe în sus sau jos pe ecran, iar primul lucru remarcat la această cameră e că focalizarea nu e prea bună.

Mostre foto Motorola Moto G

Atunci când folosiți opțiunea specială focalizare plus expunere culorile vor deveni total nerealiste și nici focalizarea nu prea vă fi ajutată, deci va trebui să sacrificați una din două. La aspecte pozitive intră un HDR reușit, viteză destul de bună de captură și modul în care arata captura video. Mostrele foto indoors tind să aibă puțin zgomot, iar dacă vreți să devenim tehnici, camera lui Moto G are un senzor CMOS de 1/4 inch și pixeli cu mărimea de 1.4 microni. Deschiderea este F/2.4, iar mostrele realizate de noi au claritate bună și culori realiste, în afară acelor momente când se pierde focalizarea.

Captură video slow motion arată foarte bine, mai ales cea de la exterior, în vreme ce cea de la interior suferă de zgomot, după cum vedeți. Captura slow motion de la exterior este atât de bună încât vedem fiecare fulg de zăpadă în parte atunci când ninge, dacă putem spune așa. Culorile arată bine, expunerea este foarte bună la filmare și per total suntem încânți de acest aspect.
​

Captura video se realizează în 720p la 30 FPS, iar fișierul rezultat are bitrate de 10 Mbps și captura audio se realizează stereo la 128 Kbps bitrate.  La un asemenea preț suntem dispuși și la concesii, deci nu putem spune că avem o cameră rea, mai ales dacă ne adaptăm la opțiunea specială de reglare a focalizării și expunerii. Aștept și un update să mai rezolve din problemele cu focalizarea.

Review Motorola Moto G

Web browserul standard de pe acest terminal este Chrome, care funcționează rezonabil și are o viteză destul de bună. Trecând la benchmark-uri, am decis să îl compar pe Moto G cu Samsung Galaxy S4 Mini și HTC One Mini. Moto G vine cu un Snapdragon 400 quad core cu core-uri Krait 200 (Cortex A7), iar rivalii au procesoare Snapdragon 400 dual core.

Motorola Moto G Dual SIM Benchmarks​

în Quadrant Moto G obține 8870 puncte, depășind Galaxy S4 Mini cu 1700 de puncte și HTC One Mini cu peste 2000 de puncte. și în AnTuTu se impune modelul Motorola, cu 17.340 puncte, peste cele 4300 ale lui S4 Mini și cele 11.322 ale lui One Mini. în NenaMark 2 am atins 57.8 FPS, față de cele 60 FPS ale lui Galaxy S4 Mini sau cele 57 FPS ale lui HTC One Mini, cu mențiunea că Galaxy S4 Mini are avantajul unei rezoluții mai mici.

în Vellamo Moto G obține 1950 puncte, cu 1000 peste S4 Mini, dar și cu 300 sub HTC One Mini, iar în 3DMark avem 5426 puncte, versus 5700 și 4900. în cele din urmă în BrowserMark 2.0 am atins un rezonabil 2245, iar în Sunspider 1494 puncte, ceea ce e cam mult, mai ales față de un iPhone de exemplu. Per total Moto G este peste rivalii săi la benchmark-uri, deși One Mini și S4 Mini costa cu 500-700 lei mai mult.

Pret Motorola Moto G

Că OS avem aici Android 4.3 stock pur, cu un UI foarte fluid și fără pic de lag. Google Now poate fi accesat din lockscreen și funcționează fără cusur, deși accentul meu rusesc nu e cel mai bun din lume. Motorola oferă mici personalizări sub forma unor funcții ca Assist, care funcționează exact ca un Do Not Disturb. Ideea este de a opri automat soneria atunci când dormiți sau sunteți într-o întâlnire, detectând oră și locul în care vă aflați.

în ce privește apelarea telefonică, totul este ireproșabil pe Moto G, cu un semnal excelent, volum ridicat și claritate deosebită, chiar și în mijlocul viscolului. Vedeți în video review și setările dual SIM ale handsetului și aplicația People, pe care sincer să fiu nu prea o accesez pe Android. V-am prezentat și metoda de input, adică tastatura default a terminalului cu un gesture typing în stil Swype.

Review Motorola Moto G (dual SIM): design nu foarte atractiv, performanță fără cusur și ecran bun (Video)

Nu vă așteptați la surprize de la lista de aplicații preinstalate pe acest terminal. Ea include aplicații că Google Drive, cu ai săi 50 GB stocare în cloud și posibilitate de editare simultană a mai multor utilizatori, dar și Gmail, Google+, Hangouts și Google Maps. Avem parte de Moto Care și Migrate, primul care vă oferă asistență și al doilea pentru a porta setările, contactele și alte date de pe un alt telefon pe un Moto. Suita Play este la posturi, avem și Quick Office cu o interfață intuitivă și cu posibilitatea de a crea fișiere Word, Excel și Powerpoint, la un nivel mai rudimentar decât Windows Phone totuși.

și acum hai să trecem la concluzii!

Iată aspectele Pro ale acestui terminal:

 • baterie bună
 • ecran luminos
 • performanța bună
 • Android stock și fără pic de lag
 • calitate audio fără reproș
 • rulează jocuri noi fără probleme
 • capace spate interschimbabile
 • dual SIM
 • captură video destul de bună

și aspectele Contra:

 • design masiv și butucănos
 • stocare puțină (din 8 GB am ajuns imediat la 3 GB)
 • probleme cu focalizarea și culorile camerei
 • nu îmi place interfața camerei (semicerc lateral)

Motorola Moto G primește de la noi o notă de 8.3 din 10 pentru design, un 9 pentru hardware și un 9.6 pentru OS și UI. Aici ar fi primit 10 dacă avea KitKat. Nota finală este de 8.96 din 10 cu mențiunea că de îndată ce acest telefon ajunge la prețul de 800 lei sau ceva de gen, nota sare cu 50 de sutimi imediat. Personal l-aș alege în locul lui Samsung Galaxy S4 Mini, dar nu și în locul lui HTC One Mini. Mulțumim celor de la Marketonline pentru produsul oferit în teste! [FORUM]

Motorola Moto G preț actualizat:

Review Motorola Moto G
 

Motorola Moto G Dual SIM, Motorola Moto G
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×