Review Oppo Find 5: camera lui Xperia Z, look și feeling de Lumia, preț atractiv (Video)

4.797 ori
<b>Review Oppo Find 5: camera lui Xperia Z, look și feeling de Lumia, preț atractiv (Video)</b>Printre terminalele care ne-au trecut prin mână în această vară se numără și Oppo Find 5, care a primit un review detaliat de la Mobilissimo. Terminalul este un flagship Full HD al companiei chineze, iar el costă 400 de euro și ne-a fost oferit...

Printre terminalele care ne-au trecut prin mână în această vară se numără și Oppo Find 5, care a primit un review detaliat de la Mobilissimo. Terminalul este un flagship Full HD al companiei chineze, iar el costă 400 de euro și ne-a fost oferit în teste de către Oppo Moldova. în această lună se va lansa și Oppo România de altfel, filială locală a companiei.

Handsetul pe care îl vedeți aici a fost lansat la începutul lui 2013 și da senzația unui Xperia combinat cu un Lumia, când vine vorba de design. Terminalul e destul de butucănos, măsoară 8.9 mm în grosime și cântărește 165 de grame. Construcția sa implică un corp solid unibody din policarbonat, margini pătrățoase și o ramă de oțel la interior.

Oppo Find 5 - spate

Avem și o zonă metalizată lângă cameră, pentru un look premium. Butoanele de volum și On/Off ale acestui smartphone sunt metalice, dar prea subțiri pentru a fi comode la utilizare. Marginea ecranului lui Oppo Find 5 e subțire, iar sub ecran avem butoane capacitive, în vreme ce în dreapta earpiece-ului se afla un LED pentru notificări.

Oppo Find 5 oferă un design premium

Per total, Oppo Find 5 oferă un design premium, masiv, dar foarte solid. Trecând la hardware, handsetul pune la bătaie un slot microSIM, un ecran IPS LCD de 5 inch cu rezoluție Full HD și protecție Gorilla Glass 2, tehnologie Dolby Audio, 16 sau 32 GB memorie internă, 2 GB RAM și conectivitate HSPA+. Nu avem un slot microSD pe acest model, dar avem WiFi dual bând, DLNA, Bluetooth 4.0, NFC, conectivitate microUSB 2.0 și o cameră de 13 megapixeli cu bliț dual LED în spate.

în zona frontală se afla o cameră de 1.9 megapixeli, iar sub carcasa telefonului avem un procesor Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz, același quad core de pe Xperia Z și LG Optimus G. Primim și GPU Adreno 320, accelerometru, busolă, giroscop, senzor de proximitate și GPS, dar nu și radio FM. Handsetul folosește un microfon special pentru anularea zgomotului de fond, iar trecând la baterie, ea este o unitate neînlăturabilă Li-Ion de 2500 mAh, care asigură o zi de utilizare normală, dar nu mai mult de atât.

Specificatii Oppo Find 5

Din păcate în zona de setări la capitolul baterie nu avem o delimitare clară a utilizării sale pe ore și procente. Pot spune că o oră de făcut poze cu acest telefon îi scade cam 30-40% din baterie. Trecând la zona audio, aici remarcăm un volum bun, bas bun, dar și posibilitatea de a acoperi din greșeală difuzorul din spate. Căștile au o acustică excelentă, dar sunt ușor incomode. Playerul muzical vine cu un egalizator și opțiuni Dolby și Dirac. Dirac HD vine cu un chip special pentru o experiență audio deosebită, care face melodiile să sune exact cum le-au înregistrat artiștii. Găsim tehnologie Dirac de obicei pe mașinile de lux.

Recenzie Oppo Find 5

Basul acestui telefon este adânc, iar claritatea este deosebită. Pe partea audio, acest device se apropie periculos de mult de calitatea lui Galaxy S4 și Xperia Z. în ce privește experiența video și ecranul, avem de-a face cu un IPS LCD Full HD de 5 inch, cu 347 de unități lux pe alb, depășind cele 250 de unități lux ale lui Samsung Galaxy S4. Pe negru atingem 1 lux, ceea ce e decent.

Display Oppo Find 5Ecran Oppo Find 5

Ecranul e de tip Stripes RGB și oferă un contrast bun, unghiuri bune de vizualizare și luminozitate foarte bună. Densitatea este de 441 PPI, culorile sunt naturale, iar Oppo Find 5 se descurcă mai bine în bătaia soarelui decât Samsung Galaxy S4. Avem la dispoziție și o opțiune similară cu Pop Up Play în playerul video.

Camera lui Oppo Find 5

și acum să trecem la cameră, da, importantul aspect cameră. Oppo Find 5 încorporează o cameră de 13 megapixeli cu bliț dual LED, autofocus, geotagging, touch focus, panorama, HDR și captura video 1080p la 30 FPS. Interfața camerei este simplă și oferă acces rapid la funcțiile de captură, precum Beautify de exemplu. Puteți realiza fotografii de 13 MP 4:3 sau 10 MP 16:9, dar din păcate camera nu vine cu multe opțiuni. Pe partea de video aveți opțiuni Slow Motion și High Speed și captura video HDR. Puteți realiza fotografii în rafală, iar concluzia cu privire la poze e că ele au tendința de a fi ușor suprasaturate și imaginea pare arsă la soare.

Mostre foto Oppo Find 5

Pozele făcute noaptea sunt rezonabile, dar nu mai mult de atât. Blițul este foarte bun, după cum arăta și pozele din galerie făcute cănilor de ceai. Prim-planurile cu flori sunt și ele destul de bune, iar trăgând linie, camera e peste cea a lui LG Optimus G și foarte aproape de cea a lui Xperia Z, superioară în unele aspecte, dar îi lipsește numărul uriaș de opțiuni de pe Xperia Z.

Mostre foto Oppo Find 5

Pentru cei care prefera și detalii tehnice, camera folosește un senzor Sony Exmor RS, cam același de pe Xperia Z dacă nu mă înșel. Senzorul este unul de 1/3.06 inch și deschidere F2.2 și e vorba aici despre un senzor stacked CMOS, în vreme ce lentila folosește 4 straturi, dintre care unul este un strat de sticlă albastră, filtru pentru claritate.

Fotografiile realizate ziua arată bine, iar trecând la aspecte negative, calitatea imaginii scade dramatic la zoom la captura video. Oppo Find 5 pune la bătaie 2 microfoane și captura audio stereo la 48 KHz. Camera frontală vine cu lentila wide angle și oferă captura HDR. Atunci când filmați la interior frame rate-ul scade la 17 FPS.

Benchmark-uri Oppo Find 5

în privința benchmark-urilor, am decis să compar acest telefon cu alte două modele cu același CPU: Sony Xperia Z și LG Optimus G. în Quadrant am obținut 7193 de puncte cu Oppo Find 5, fiind depășiți de Xperia Z cu 800 de puncte și de LG Optimus G cu 600 de puncte. în AnTuTu Oppo Find 5 domină bătălia, cu 20.705 puncte, față de 16.000 pentru telefonul Xperia și 18.145 pentru cel LG. în NenaMark 2 rezultatele sunt foarte similare, cu 59.8 FPS pentru Oppo și 59 FPS pentru rivalii săi. în cele din urmă în Vellamo obținem 1722 pe Oppo, 1700 pe Xperia Z  și 1646 pe LG Optimus G, iar în 3DMark am fost din nou depășiți. Aici Find 5 a atins 8465 puncte, cu 700 mai puțin decât modelul Xperia și cu 2000 mai puțin decât LG.

Browserul telefonului oferă o viteză nu foarte ridicată, iar tastatura virtuală e comodă. Platforma de pe acest smartphone este Android 4.1.1 (a primit update în aceste zile!), iar dacă interfața standard era prea colorată și cu iconuri prea jucăușe, ei bine o puteți personaliza cu o varietate de teme, launchere și iconuri. Go Launcher for Oppo își aduce aportul aici pentru customizare. Veți putea dezinstala aplicații direct din lista acestora, că pe iOS, iar seria de efecte și teme disponibile o vedeți în video review.

Review Oppo Find 5

Zona de notificări este minimalista,iar în zona de setări găsim opțiuni pentru gesturi și extra opțiuni de securitate, de la parolă la blacklist și la o funcție de depistare a telefonului. Pentru conexiune date pe telefon trebuie să setați APN-ul manual, iar printre testele noastre s-a numărat și unul cu un termometru special. Ei bine, la playback video WiFi telefonul a atins 35.7 grade celsius, iar la playback video 3G a atins 40.7 grade. în cele din urmă la gaming 3D am atins 34.2 grade, iar temperatura maximă se atinge în jurul camerei și e excelentă pentru un terminal modern.

Pe lista de aplicații preinstalate se afla Near Me Themes, Quick Office, Sound Recorder, o busolă, magazinul Near Me Apps și Weather și Notes. Din ciclul "știați că", aflați că firma Oppo a pornit la drum în 2004 cu blu-ray playere și televizoare LCD, iar Oppo Finder a fost primul lor smartphone.
​

Pret Oppo Find 5

Revenim la Oppo Find 5, care oferă o calitate bună a convorbirilor, dar care prin designul pătrățos tinde să deranjeze la ureche la convorbiri lungi. și acum momentul concluziilor!

Iată aspectele Pro legate de Oppo Find 5:

 • ecran de calitate
 • calitate bune a construcției
 • prețul atractiv
 • cameră rezonabilă
 • acustică excelentă
 • performanță bună și lipsa de lag

și aspectele negative sunt:

 • durata de viață a bateriei e scăzută
 • telefonul e masiv
 • interfața custom e copilăroasă (cea standard Oppo)
 • prea puține opțiuni ale camerei
 • captură video mediocră

Oppo Find 5 primește de la noi o notă de 8 din 10 pentru design, 8.7 pentru hardware și 8.5 pentru OS și UI, pentru un total de 8.40 din 10. Dacă mă întrebați pe mine, acest model este mai atractiv decât Sony Xperia Z după o analiză atentă.

Review Oppo Find 5
 

Oppo Find 5
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×