Review OPPO Find: cel mai subțire telefon din România și din Europa impresionează prin baterie și cameră (Video)

5.300 ori
<b>Review OPPO Find: cel mai subțire telefon din România și din Europa impresionează prin baterie și cameră (Video)</b>OPPO Finder X907&nbsp;este o mică surpriză a noastră, un telefon pe care nu îl găsim în România și care ne-a sosit de la OPPO Moldova. Handsetul este produs de compania chineză OPPO și se vinde doar în Rusia și Republica Moldova deocamdată....

OPPO FinderX907 este o mică surpriză a noastră, un telefon pe care nu îl găsim în România și care ne-a sosit de la OPPO Moldova. Handsetul este produs de compania chineză OPPO și se vinde doar în Rusia și Republica Moldova deocamdată. Ce scoate în evidență acest device este talia sa, de doar 6.65 mm, care face acest model cel mai subțire smartphone din Europa și România și un fost deținător de recorduri la nivel mondial.

Terminalul costă 350 de euro, iar compania OPPO este totuși destul de celebra încât să îl folosească pe actorul Leonardo di Caprio în reclamele sale. Trecând la designul lui Finder, avem de-a face cu un telefon foarte subțire și elegant, dar și cu o carcasă solidă. El vine fără jack audio, fiind prea subțire pentru integrarea sa, dar oferind un adaptor USB to audio jack la pachet. Observați și mărimea zonei camerei, semn că avem o lentilă de mari dimensiuni.

Spatele lui OPPO Finder X907

Se remarcă și o serie de pini de contact laterali, semn că există și dockuri/alte accesorii pentru acest model. Spatele lui OPPO Finder este mat și soft touch, iar aderența terminalului este foarte bună. și greutatea este scăzută, fiind de doar 125 de grame și bine împărțită de-a lungul acestui device, fiind distribuită în mod egal.

 OPPO Finder - 6,65 mm

Ce am regretat din start la design este iluminarea slabă a butoanelor capacitive de sub ecran. în partea superioară a telefonului se afla portul microUSB, acoperit cu un capac, iar lateral se afla slotul SIM și butoanele de volum. Avem o ramă solidă din metal în jurul acestui handset și butoane foarte discrete și elegante.

Trecând la hardware, ne întâmpină un procesor Snapdragon dual core de 1.5 GHz, cu GPU Adreno 220, 1 GB RAM și 16 GB memorie internă. Nu avem la dispoziție slot microSD, iar în ce privește ecranul acest terminal OPPO oferă un Super AMOLED Plus de 4.3 inch, cu rezoluție de 800 x 480 pixeli și 16 milioane de culori. OPPO Finder se folosește de un microSIM și suporta conectivitate GSM la nivel global.

Recenzie OPPO Finder

Smartphone-ul este disponibil pe alb sau negru și mai vine cu GPS, Bluetooth 2.0, WiFi și microUSB 2.0. Camera sa din spate este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 1.3 megapixeli. Alte dotări includ G Sensor, accelerometru, senzor de luminozitate, radio FM și o baterie Li-Ion de 1500 mAh. Aceasta asigură pe hârtie 400 de ore de funcționare în standby și 9 ore de convorbiri 2G. Am fost plăcut surprins de baterie, care la testele noastre a depășit o zi de utilizare de nivel mediu, neașteptat pentru un telefon atât de subțire.

Primim și tehnologie Dolby Mobile pe acest device, dar despre asta la capitolul multimedia. în privința playback-ului audio am numai cuvinte de laudă, OPPO Finder oferind un bas foarte bun, volum ridicat, claritate deosebită și o serie de opțiuni binevenite în playerul audio care personalizează experienta acustică.

OPPO Finder

în ce privește playback-ul video, suntem exact la același nivel ca și pe un Galaxy S II. Avem un Super AMOLED de 4.3 inch și rezoluție de 800 x 480 pixeli, cu aranjament RGP stripe, culori foarte vii, luminozitate ridicată și unghiuri de vizualizare foarte largi. și acum să trecem la cameră, încă o surpriză plăcută, după baterie.

OPPO Finder - camera

în cazul în care vă întrebați, fotografiile din galerie au fost realizate la Brașov și Poiana Brașov, într-o zi senină. Imaginile au ieșit clare, fără noise și m-a surprins calitatea imaginii chiar și după ce dăm zoom la filmare. Singurele mele obiecții la cameră sunt că funcția HDR face imaginea puțin verde, nu avem panoramă (dar există aplicații pentru asta) iar uneori culorile fotografiilor sunt puțin suprasaturate. De remarcat și calitatea audio la captura video.

Mostre Foto OPPO Finder

Consider că această cameră este cam la nivelul celei de pe Galaxy S II, ba chiar puțin mai bună. în ce privește sistemul de operare, avem aici la dispoziție Android 4.0.3 cu o interfață personalizata OPPO aplicată peste. Calitatea convorbirilor este bună pe acest device, iar sistemul de anulare a zgomotului de fond își face treaba bine. Web browserul este rapid, iar textul se vede excelent pe site-urile încărcate.

OPPO Finder - Go Keyboard

De remarcat și prezența tastaturii Go Keyboard că opțiune pe lângă modalitatea standard de input și faptul că avem chiar și un magazin de add-on-uri pentru tastatura, care apropo e foarte comodă. Zona de notificați din partea superioară a ecranului suporta editare, astfel că putem adăuga shortcut-uri care majoritatea funcțiilor, mai ales cele legate de conectivitate.

În Quadrant, OPPO Finder obține 3566 puncte

Trecând la benchmark-uri, am comparat acest handset cu alte două modele dual core cu preț similar. E vorba despre Samsung Galaxy S II și Huawei Ascend P1. în Quadrant, OPPO Finder obține 3566 puncte, față de cele 3800 ale lui Galaxy S II și 3521 ale lui Huawei Ascend P1. în AnTuTu am atins 8580 puncte, depășind cele 6100 ale lui Galaxy S II și 6200 ale lui Huawei Ascend P1. în NenaMark 2 am dovedit că avem un GPU bun, cu 57.2 FPS, peste cele 50 FPS ale lui Galaxy S II și cele 38.4 FPS ale lui Huawei Ascend P1.

și în Vellamo a dominat Finder, cu 1500 de puncte, peste cele 1200 ale celor doi rivali. De remarcat scorul record din BrowserMark 2.0, unde am avut 2100 de puncte, în condițiile în care 90% din terminalele testate de noi ultima vreme scot în jur de 1600 de puncte. V-am arătat în video review și zona de widget-uri și faptul că în zona de setări avem o opțiune care permite să pornim și închidem telefonul la ore programate de noi.

Review OPPO Finder

Apoi a venit și lista de aplicații preinstalate, cu accentul pe serviciul rusesc Yandex. în Rusia se pare că nu Google e cel mai popular motor de căutare, ci Yandex, cu o cotă de piață de 60%. Ei bine, există și Yandex Store, Yandex Maps și alte servicii corelate, toate prezente sub formă de aplicații în limba rusă pe acest device. Mai avem și o aplicație cu efecte pentru cameră, numită Lomo camera, un soi de antivirus apoi și o aplicație de tip Power Saver.
​

OPPO Finder Review

Primim și Quick Office și un serviciu rusesc de socializare numit VKontakte. Trecând peste toate aceste aspecte pot spune că nu am fost prea impresionat de interfață OPPO și a serviciilor Yandex, ele având un look ușor învechit. și acum aspectele pro și contra pentru achiziționarea acestui model.

Iată-le pe cele pozitive:

  • design plăcut și elegant
  • baterie și camera peste așteptări
  • ecran foarte luminos și clar
  • nu suferă de lag
  • se încarcă bateria în doar o oră și 30 de minute
  • prețul rezonabil
  • GPU performant

și pe cele negative:

  • OS învechit, UI învechit
  • fără jack audio
  • fără slot microSD
  • telefonul e greu de găsit, se vinde în puține tari
  • fotografii suprasaturate uneori

în concluzie, îi acordăm lui OPPO Finder nota 9.5 pentru design, 9.2 pentru hardware și un 8 pentru OS și UI, pentru un total de 8.9 din 10. Văd acest model că o alternativă la modelele actuale midrange cu Android și sper să se vândă și în România la un moment dat, nu doar în Republica Moldova și Rusia. Mulțumim OPPO Moldova pentru terminalul oferit în teste!

Review OPPO Finder

OPPO Find
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×