Review Samsung Galaxy S III - smartphone quad core cu funcții atractive, asistent virtual inutil, design alunecos (Video)

5.986 ori
<b>Review Samsung Galaxy S III - smartphone quad core cu funcții atractive, asistent virtual inutil, design alunecos (Video)</b>Se pot spune multe despre Samsung Galaxy S III, dar în general e bine să lași cifrele să vorbească. 4 core-uri și 9 milioane de unități precomandate, cam asta putem spune pentru început despre el. Cele nouă milioane de unități au venit ca...

Se pot spune multe despre Samsung Galaxy S III, dar în general e bine să lași cifrele să vorbească. 4 core-uri și 9 milioane de unități precomandate, cam asta putem spune pentru început despre el. Cele nouă milioane de unități au venit ca urmare a anunțului oficial al telefonului la începutul lunii mai. La finalul lunii trecute telefonul a fost lansate în magazine și a ajuns și la noi la începutul lui iunie. și acum, după o săptămână petrecută în compania acestui telefon oferit în teste de către Quickmobile.ro, vă putem oferi verdictul!

Telefonul este disponibil în varianta de culoare albă și albastră, iar la Quickmobile îl găsiți la prețul de 2.699 lei în varianta de 16 GB, sau 2.899 lei în cea de 32 GB. După cum știți, telefonul sosește cu motto-ul "inspired by nature" și folosește o carcasă din policarbonat, un material plastic mai rezistent decât ceea ce numim "plastic" de obicei. El rezistă cu brio la zgârieturi și la contacte mai dure. Smartphone-ul măsoară 8.6 mm în grosime, cântărește 133 de grame și prima reacție a fost de uimire, atunci când telefonul mi-a alunecat din mână.

Samsung I9300 Galaxy S III

Carcasa sa glossy este foarte alunecoasă, mai ales dacă aveți palmele ușor transpirate, ceea ce se va întâmpla destul de des vară, deci mare atenție la mânuirea telefonului. în ciuda ecranului mare, telefonul stă bine în mâna utilizatorului. Ecranul e protejat de un strat Gorilla Glass 2, iar formele device-ului sunt rotunjite o abatere de la direcția de design a lui Samsung Galaxy S II, care era ceva mai pătrățos. Butonul Home este mai mare, alungit și parcă prea puțin ieșit în evidență. Personal nu mi s-a părut prea comod.

Samsung Galaxy S III

Lângă butonul Home avem un buton pentru Meniu și unul Back. în partea superioară frontală a lui Galaxy S III se afla difuzorul pentru convorbiri și camera frontală, plus senzorii acestui handset. în partea inferioară găsim portul microUSB, iar pe părțile laterale butonul On/OFF și pe cele de volum. în partea superioară se afla jackul audio și o mică fanta pentru a deschide carcasa din spate. în spate avem camera de 8 megapixeli cu bliț, difuzorul destul de puternic, iar sub carcasa se afla slotul microSD, cel microSIM și bateria de 2100 mAh.

Samsung Galaxy S III, butoane

Butonul Home are 3 roluri aici (probabil din această cauză nu s-a renunțat la el): cel propriu-zis de revenire la ecranul Home prin apăsarea o singură dată, în vreme ce dublă apăsare va permite accesul la asistentul virtual. Dacă țineți apăsat acest buton va fi declanșat task managerul și veți închide aplicații prin swipe așa cum v-a obișnuit Android 4.0. Ecranul lui Samsung Galaxy S III este un Super AMOLED de 4.8 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, care în zona de setări pune la dispoziție câteva moduri de funcționare: Dynamic, Standard, Natural sau Movie, în funcție de modul în care folosiți telefonul.

Dispaly Samsung Galaxy S III

Luminozitatea ecranului este bună, cel puțin la interior, dar atunci când ieșiți la aer liber și este o zi însorită, telefonul nu se descurcă prea bine. Vă va fi aproape imposibil să priviți un clip video în bătaia soarelui, chiar și cu luminozitatea setată perfect. în plus, există problema setării automate de luminozitate, care e parcă prea întunecată. Partea bună e ca măcar în zona de browser web avem setări speciale pentru luminozitate. Continuând cu dotările telefonului, el vine cu 1 GB RAM, 16, 32 sau 64 GB memorie internă, conectivitate HSDPA (21 Mbps), WiFi, DLNA, WiFi Direct, Bluetooth 4.0, NFC (chip încorporat în baterie) și microUSB 2.0. Aveți și funcția S Beam care va permite transferuri ultrarapide către telefoane similare, folosind WiFi Direct și NFC simultan.

Exynos 4212 de 1.4 GHz, cu GPU Mali 400 MP

Vedeta dotărilor acestui telefon este procesorul quad core Exynos 4212 de 1.4 GHz, cu GPU Mali 400 MP, iar dotările lui Galaxy S III includ și accelerometru, giroscop, senzor de proximitate și busola, plus barometru. Avem și radio FM stereo și o baterie de 2100 MAh, care oferă 21 de ore de convorbiri 2G pe hârtie, iar în realitate cam 2 zile de funcționare. Samsung oferă la pachet cu acest telefon 48 de GB de stocare în cloud via Dropbox, timp de 2 ani, complet gratuit.

Samsung Galaxy S III Quadrant Bechmark

Trecând la benchmark-uri, telefonul a scos 5482 de puncte în Quadrant, deci mai mult decât HTC One X, cu 4600 și mai mult și decât HTC One S, cu 5.103. în AnTuTu telefonul Galaxy S III a scos 9921 de puncte, sub HTC One X cu 11.200 și peste HTC One S, cu 7.069 de puncte. Dacă vă interesează frame-urile pe secundă, în NenaMark 2 am scos 58 fps, față de cele 47 ale lui One X și 60.4 ale lui One S. Per total telefonul nu e deloc departe de performanța lui One X/One S, depășindu-le chiar în unele teste.

Samsung Galaxy S III oferă câteva funcții originale, scoase în evidență încă din mai, în prezentarea oficială. Una ar fi metodă de deblocare a ecranului, cu acel sunet liniștitor al apei, plus posibilitatea de swipe în jos pentru a deschide direct aplicațiile dorite. Apoi vine Smart Stay, care urmărește privirea utilizatorului și împiedica telefonul să intre în standby chiar dacă ecranul nu este atins timp de mai mult de 15 secunde, sau cât a setat utilizatorul limita de intrare în standby. Smart Stay nu e chiar mereu precis și de aceea are nevoie de luminozitate bună pentru a funcționa.

S Voice - Samsung Galaxy S III

O altă funcție specială este S Voice, un asistent virtual care se vrea a fi rival cu Siri. El folosește Wolfram Alpha și Vlingo pentru a oferi o tentativă de Siri, dar nu se compară nici pe departe cu soluția Apple. Calcule matematice grele, faptul că înțelege anumite comenzi, toate acestea îl trag în jos pe S Voice. V-am mai prezentat și alte funcții unice de acest gen în recenzia video, deci nu are rost să intru în detalii prea multe. E vorba despre Direct Call, de exemplu, care permite atunci când sunteți în fereastra unui contact să îl sunați doar ducând telefonul la ureche, fără a fi nevoie să apăsați butonul de apelare.

Apoi este Tap to Top, care cu două bătăi ușoare pe partea de sus a telefonului va duce la vârful unei liste de contacte, de exemplu. Avem și Shake to update, care prin scuturarea telefonului scanează în căutarea altor terminale din jur sau funcția mea preferată: cea de ștergere a ecranului cu palma pentru a realiza o captură de ecran. Puteți face captură de ecran și ținând apăsate butoanele Home și On/OFF simultan câteva secunde. Trecând mai departe, menționez faptul că telefonul nu are probleme cu semnalul și are o claritate deosebită a apelurilor.

Samsung Galaxy S III

în recenzia video vedeți și tastatura sa virtuală, care e foarte comodă, iar tandemul Android 4.0 + TouchWiz este unul plăcut de această dată, deci nu am obiecții aici. Avem o gamă variată de widgeturi, de toate formele și mărimile, ba chiar putem umbla la mărime dacă dorim. în ce privește zona multimedia, v-am prezentat playback-ul audio în recenzia video, iar volumul difuzorului din spate impresionează plăcut, ca și claritatea sa, plus un număr mare de setări audio în player, pentru diferite genuri de muzică sau situații. Puteți opri playerul audio sau video punând palma pe ecran, o altă funcția specială a lui Galaxy S III.

Menționez și prezența unui chip Wolfson Micro, care oferă o calitate audio fantastică atunci când ascultați muzică la căști, poate chiar mai bună decât oferă HTC cu ale sale Beats. La playback-ul video mă pot declara mulțumit de calitatea ecranului și de playerul video standard, care suporta funcția pop up play, astfel că puteți micșora clipul și să îl țineți permanent pe ecran în varianta miniaturală, în vreme ce faceți altceva, cum ar fi să citiți mailul.

recenzie video i9300 samsung galaxy s iii

Pentru cei care se plâng pe YouTube că ecranul era prea întunecat la vizionarea acelui film, în primul rând chiar trailerul în sine era întunecat și apoi luminozitatea era dată aproape de minim, pentru o filmare ideală a recenziei. Am apreciat și micile preview-uri de pe ecranul lui Samsung Galaxy S III, care apar atunci când intrați în zona de vizualizare a fișierelor video. și acum, un alt capitol important, cameră!

Camera lui Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III vine cu o cameră de 8 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, captura foto și video simultană, plus captura video 1080p la 30 fps. în partea frontală avem o cameră de 1.9 megapixeli pentru videoconvorbiri, cu suport pentru captura 720p la 30 fps. Senzorul camerei beneficiază de iluminare din spate, prin tehnologia BSI, care teoretic ajută la realizarea unor fotografii mai bune în caz de lumină insuficientă. Fotografiile realizate la lumina zilei ies excelent, dar din păcate cele realizate înăuntru nu prea. Mai jos aveți o mostră foto realizată la exterior și una la interior.

Samsung Galaxy S III mostra foto exterior

Samsung Galaxy S III mostra foto interior

Camera vine și cu opțiunea HDR și am realizat fotografii comparative, cu și fără HDR pentru a vedea diferența și egalarea luminilor și umbrelor. Avem și opțiunea Panorama la dispoziție, captura în rafală după cum vedeți în recenzia video și menționez și că această cameră nu este atât de rapidă ca și cea de pe HTC One X. în ce privește filmarea, am fost mulțumit de rezultatul capturii 1080p, dar sincer să fiu nu am simțit un salt uriaș față de Galaxy S II. Mostra video mai jos:

Telefonul mai vine și cu câteva aplicații de la Samsung, precum Game Hub, practic o colecție de linkuri către Google Play Store, S Memo, o aplicație de luat notițe, desenat și care integrează și fotografii și S Planner, un calendar evoluat. V-am prezentat pe scurt și faimosul Flipboard la finalul recenziei, cel care prezintă site-urile voastre preferate și Facebook + Twitter sub forma unei reviste digitale. și acum, marele moment al concluziilor!

Iată ce plusuri are Galaxy S III:

 • Procesor rapid
 • Ecran de mari dimensiuni, rezoluție 720p, unghiuri bune de vizualizare
 • Baterie bună - 2 zile de funcționare
 • Controlul prin gesturi speciale, numeroase metode originale de control
 • Interfața și OS de calitate, fluide și rapide
 • Calitate audio ireproșabila, calitate video bună
 • Stocare suficientă: memorie internă + Dropbox + microSD

și ce minusuri am găsit:

 • Cameră sub cea a lui HTC One X și nu cu mult peste Galaxy S II
 • Funcționarea ecranului în bătaia soarelui nu este prea bună
 • Există un delay între apăsarea butonului ON/OFF și aprinderea ecranului
 • Buton Home incomod
 • Telefonul alunecă ușor din mână
 • Galaxy S III se încălzește ușor după ce jucați jocuri solicitante pe el (NOVA 3, Max Payne)

îi acordăm nota 8.5 pentru design, 9 pentru hardware și 9 pentru OS + UI, pentru un total de 8.83 din 10 și vă așteptam să comentați pe seama impresiilor noaste pe Forum. Pe YouTube s-au încins deja discuții despre review, iar feedback-ul este mereu binevenit. Samsung Galaxy S III este un telefon bun, fără îndoială, dar uitându-ne la HTC One X și amintindu-ne de ce putea Galaxy S II, nu pot să spun că saltul e uriaș și de aceea smartphone-ul quad core rămâne la nivel de "foarte bun, dar nu excelent".

îl puteți cumpăra de la Quickmobile.ro la prețul de 2,699 lei.

Review Samsung Galaxy S III:
 

Samsung I9300 Galaxy S III
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×