Review Sony Ericsson Xperia Active - telefon de luat la piscină, pe munte, la mare și În pădure (Video)

7.084 ori
<b>Review Sony Ericsson Xperia Active - telefon de luat la piscină, pe munte, la mare și În pădure (Video)</b>Schimbăm obișnuitele smartphone-uri de la Mobilissimo.ro astăzi cu un telefon pentru persoanele active și anume Sony Ericsson Xperia Active. Handsetul a fost lansat în luna octombrie, iar britanicii încă îl așteaptă și în acest moment, deci ne...

Schimbăm obișnuitele smartphone-uri de la Mobilissimo.ro astăzi cu un telefon pentru persoanele active și anume Sony Ericsson Xperia Active. Handsetul a fost lansat în luna octombrie, iar britanicii încă îl așteaptă și în acest moment, deci ne putem considera norocoși că am pus mâna pe el. Avem de-a face aici cu un telefon rezistent la scufundarea în apă și contactul cu praful, care va costa în jur de 1.400 de lei în România.

Terminalul are o agățătoare în partea inferioară, semn clar că este menit pentru a fi purtat ca un breloc la curea sau la ghiozdan. Reclama sa îl prezintă drept un handset pentru skateboarderi, surferi și snowboarderi, care vor supune gadgetul la condiții vitrege. Ați văzut deja un test de rezistență aici, în care am bătut șnițele cu Xperia Active, l-am băgat în apă și l-am tăiat cu un cuțit. Ei bine, telefonul a rezistat cu brio la toate aceste încercări și a supraviețuit fără ca măcar să aibă o zgârietură.

Sony Ericsson Xperia Active torturat

Aflați că puteți scufunda acest device sub apă la o adâncime de până la 1 metru, timp de 30 de minute, Xperia Active beneficiind de două carcase protectoare, una care îi izolează componentele și una care îi acoperă porturile, camera și difuzorul. între cele două carcase va fi prinsă apa și praful, care își vor croi totuși drum în interiorul terminalului. După cum puteți vedea, acest nou Sony Ericsson are două capace pentru singurele sale porturi, cel audio și cel microUSB, acestea fiind protejate de apă și praf. Carcasa device-ului este rezistentă, dar nu prea am fost încântat de butoanele plastificate, care parcă nu răspund foarte clar la comenzi.

Deși telefonul este mic ca dimensiuni, el este destul de gros, măsurând 16.5 mm în talie și cântărind 110.8 grame. Sony Ericsson Xperia Active vine cu un display LCD de 3 inchi, cu rezoluție de 320 x 480 pixeli, bazat pe tehnologie Bravia Mobile și rezistent la zgârieturi. Terminalul vine cu 320 MB memorie interna, 512 MB RAM, un slot pentru carduri microSD și un card de 2 GB la pachet cu device-ul. La capitolul conectivitate, beneficiem de HSDPA cu download de până la 7.2 Mbps, WiFi, Bluetooth 2.1, iar creierul acestui telefon este un procesor Snapdragon de 1 GHz.

Sony Ericsson Xperia Active, hardware

Noul Xperia pentru oameni activi rulează Android 2.3 Gingerbread cu interfața personalizata de Sony Ericsson, în stilul telefoanelor din seria mini. Asta inseamjna că avem acele Smart Corners, o idee originală și foarte bună pentru administrarea spațiului pe ecran. Ce înseamnă acest lucru? în cele 4 colturi ale ecranului din meniurile Home vom avea o zonă în formă de semicerc în care putem plasa shortcuturi către aplicații, până la 4 în fiecare colț. Astfel, economisim spațiu pe ecran și timpul pierdut pentru căutarea aplicațiilor în lista lor.

Ca de obicei, Sony Ericsson ne oferă widgeturi unice, precum cel vreme, cele calendar, de socializare și altele. Funcțiile TimeScape și MediaScape sunt la posturi, prima oferind o listă de scroll verticală cu statusuri de pe Facebook, tweeturi, SMS-uri primite și apeluri ratate și a doua oferind o altă listă verticală de thumbnailuri ale fotografiilor și clipurilor video din memoria handsetului. Xperia Active mai vine și cu radio FM stereo, funcția Track ID de recunoaștere a melodiilor, GPS, busola și o baterie Li-Ion de 1200 mAh, care vă va oferi 4-5 ore de convorbiri. Convorbirile se aud destul de bine, dar m-a dezamăgit difuzorul acestui terminal, care la volum ridicat tinde să scadă în claritate.

Busola pe Sony Ericsson Xperia Active

Rețineți că telefonul nu are camera frontală, dar camera sa principală de 5 megapixeli face o treabă excelentă, cum rar se întâmplă în ziua de azi. Senzorul de 5MP vine cu autofcus, bliț LED, touch focus, geotagging, stabilizator de imagine, detectare facială și de zâmbet și multe efecte și setări. Iată o mostră foto chiar aici:

Mostre foto Sony Ericsson Xperia Active

și nici captura video nu e mai prejos, camera lui Xperia Active fiind capabilă de captură video 720p HD și arătând chiar bine, după cum dovedește și acest exemplu:

în plus, ca și pe restul de modele noi Sony Ericsson, sau pe cele care au primit cel mai nou update software, Xperia Active vine cu funcția de panoramare 3D. Cu această puteți face o fotografie la orizont, făcând panning cu telefonul și alipind fotografiile făcute în timp real. Rezultatul este o imagine 3D, care poate fi văzută ca atare pe monitoarele și televizoarele compatibile. Mai remarc și că telefonul vine fără suport DivX și Xvid și care o busolă multifuncțională, ce include și un GPS detaliat și multiple vizualizări ale instrumentului de orientare.

Playback-ul video și audio funcționează fără probleme pe acest telefon, care își poate folosi blițul pe post de semnalizare de urgențe. Astfel, cu aplicația lanterna, veți putea trimite mesaje luminoase tip SOS, Strobe sau Pulse, dacă vă pierdeți în pădure. După cum am spus, Xperia Active este un telefon pentru persoane active și m-a surprins faptul că el nu are pic de lag și că în ciuda dimensiunilor este un telefon ce poate fi folosit cu ușurință și de către o persoană cu mâini mari și care este obișnuită cu un HTC Titan de exemplu.

Xperia Active este rezistent la apa

Am apreciat la acest device rezistența sa la praf, șocuri, apă și zgârieturi, iar ce nu am apreciat a fost bateria și faptul că atunci când scufundăm handsetul în apă, butoanele capacitive nu mai sunt active. în schimb, prin tehnologia Sony Wet Finger Tracking, putem naviga pe touchscreen, chiar și când acesta este acoperit cu apă. Per total Xperia Active este un telefon bun, care primește recomandări pozitive de la Mobilissimo.ro și pe care îl puteți achiziționa, dacă sunteți genul de persoană care petrece mai mult timp afară decât în casă.

Review Sony Ericsson Xperia Active:
 

Sony Ericsson Xperia active
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×