Review Sony Ericsson Xperia Arc S - mult din Xperia Arc, puțin În plus și o promisiune de evoluție (Video)

11.592 ori
<b>Review Sony Ericsson Xperia Arc S - mult din Xperia Arc, puțin În plus și o promisiune de evoluție (Video)</b>La prima vedere nu pare o idee prea bună să îi faci recenzie lui Sony Ericsson Xperia Arc sau lui Xperia Neo V, deoarece ele nu aduc în plus foarte multe funcții pe lângă modelele originale. Totuși, există întotdeauna acel segment de public,...

La prima vedere nu pare o idee prea bună să îi faci recenzie lui Sony Ericsson Xperia Arc S sau lui Xperia Neo V, deoarece ele nu aduc în plus foarte multe funcții pe lângă modelele originale. Totuși, există întotdeauna acel segment de public, compus din oameni care și-au dorit telefonul (în acest caz primul Arc) și au zis "pas" până ce a apărut un urmaș mai bine dotat. Astăzi aflați ce ne place și ce nu apreciem la Xperia Arc S.

întâi aflați că găsiți acest telefon la evoMAG.ro la prețul de 1.619 de lei, nici foarte mare, dar nici foarte mic, ținând cont că acesta este unul dintre ultimele modele single core de la Sony Ericsson în seria Xperia. Handsetul măsoară 8.7 mm în grosime și cântărește 117 grame, aceleași date ale problemei ca și la primul Xperia Arc, în cazul în care vă întrebați. Designul acestui smartphone respecta numele de Arc și este curbat și elegant, îmbinând plasticul și metalul într-o combinație cu bun gust. Integrarea camerei este discretă, dar portul HDMI din partea superioară este destul de greu de accesat din cauza capacului sau bine prins. Nici butoanele de volum și cel pentru camera nu sunt prea ușor de apăsat, fiind parcă prea mici și la fel pot spune și despre butonul On/Off, care practic este un soi de cerculeț mic, metalic și greut de găsit... Ecranul de pe Xperia Arc a rămas la fel la Arc S, un display LCD de 4.2 inch, cu rezoluție de 480 x 854 pixeli și aportul tehnologiei Mobile Bravia care face totul să se vadă mai luminos, colorat și clar.

Sony Ericsson Xperia Arc S din lateral

Procesorul lui Sony Ericsson Xperia Arc S este un Qualcomm Snapdragon de 1.4GHz, acel single core despre care vorbeam mai sus și care își face în mod rezonabil treaba, zic eu. Vor exista totuși momente când sunt deschise prea multe widgeturi live și aplicații și terminalul va suferi de lag, deci se simte clar nevoia de CPU dual core în universul Sony Ericsson sau mai bine zis Sony. Dotările lui Arc S mai includ și un slot microSD, 1 GB memorie internă, dintre care 320 MB disponibili pentru utilizator și 512 MB RAM.

La capitolul conectivitate avem la dispoziție HSDPA, WiFi, DLNA și Bluetooth 2.1, iar noul Xperia mai vine și cu A-GPS, radio FM stereo, un port HDMI (nu și cablu la pachet cu telefonul) și un microfon special pentru anularea zgomotului de fond. în ce privește sistemul de operare, Xperia Arc S se bazează pe Android 2.3.4 Gingerbread, adică un OS mai evoluat decât cel disponibil inițial pe Arc, asta cel puțin până a primit la rândul său actualizarea la cea mai nouă versiune de Gingerbread. Aceasta a adus, printre altele și funcția de panoramare 3D. Telefonul se folosește de o baterie Li-Po de 1500 mAh, care îi asigură 7 ore de convorbiri și cam o zi de utilizare normală.

Baterie Sony Ericsson Xperia Arc S

Până acum singura modificare reală față de Arc este procesorul, care a evoluat de la 1 GHz la 1.4 GHz. și camera mi se pare că este puțin mai rapidă, dar despre asta puțin mai încolo. Ca de obicei peste Android au fost aplicate funcțiile TimeScape și MediaScape, aceasta din urmă fiind un carusel vertical cu toate fotografiile și clipurilor video din memoria telefonului, iar TimeScape este un carusel vertical de statusuri din Facebook, Twitter, SMS-uri și apeluri ratate. Aceasta modalitate de socializare a apărut deja pe numeroase telefoane Sony Ericsson și are uneori "darul" de a încetini funcționarea smartphone-urilor.

PlayBack Sony Ericsson Xperia Arc S

în ce privește playback-ul media, am fost plăcut impresionat de calitatea difuzorului de pe acest telefon, dar și de volumul sau, pe care îl auziți și în recenzie impresionând cu o nouă melodie Rammstein. Playback-ul video arata la rândul său bine, dar aflați că handsetul nu suporta DivX și avi, astfel că trebuie să vă mulțumiți cu playback de fișiere MP4. Ca de obicei pentru Sony Ericsson, există widgeturi speciale pentru Android, unele arătoase și care merg pe culorile gri, albastru și verde. Avem widgeturi pentru contacte favorite, numeroase widgeturi pentru ceas și calendar, cele TimeScape/MediaScape, contoare de utilizare a telefonului (transfer date, stare baterie și altele) și multe, multe alte opțiuni. Putem crea și un folder pe ecran dacă dorim și asta nu doar pe ecranul Home, ci și în dockul din partea inferioară a handsetului unde se afla funcțiile de apelare, lista de aplicații și mesajele.

Camera Sony Ericsson Xperia Arc S

Trecând la cameră, descoperim aici un senzor de 8 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, touch focus, geotagging, funcție de panorama 3D (care arăta foarte bine pe un televizor 3D) și stabilizator de imagine. Avem la dispoziție numeroase efecte de fotografiere, opțiune macro, opțiuni de expunere și balans al albului și o interfață simplistă, care ne permite să accesăm toate fotografiile realizate cu un simplu swipe de la dreapta la stânga. Iată și o mostră foto:

Fotografie realizara cu Sony Ericsson Xperia Arc S - (galerie foto)

Mai jos aveți și o mostră video și aflați că acest telefon este capabil de captură video 720p, dar zoomul sau, claritatea și felul în care se adaptează la condițiile de luminozitate sunt fantastice. Dintre device-urile cu Android acesta are probabil camera cea mai bună, la bătaie doar cu Galaxy S II și Galaxy Note.

și asta nu o zic doar eu, și ci European Imagine and Sound Association (EISA), care i-a decernat lui Arc/Arc S titlul de European Camera Phone 2011 - 2012. Per total acesta este, vă spun cu mâna pe inimă cel mai atractiv telefon single core cu Android al acestui moment. Doar LG Optimus Black m-a mai impresionat așa până acum, dar Xperia Arc S este cu mult evoluat față de acel device înțepenit mult timp la Android 2.2 Froyo. Totuși, rețineți că dacă sunteți posesorii unui telefon precum Xperia Ray, Xperia Arc, Xperia Neo sau Pro, nu văd nici un motiv să faceți o astfel de achiziție. Nici dacă aveți un Xperia Play nu aveți prea multe motive să renunțați la el, mai ales că acum aveți 200 de jocuri noi la dispoziție.

Sony Ericsson Xperia Arc S este unul dintre ultimele modele single core de înalt nivel de la SE și în curând vom asocia seria Xperia cu device-uri dual core și Android Ice Cream Sandwich. și fiindcă tot am menționat Android 4.0, aflați că Arc S este programat să primească o actualizare la acest OS la anul. Smartphone-ul este cam unul de nota 8, datorită unei camere foarte bune, a unui procesor evoluat față de Arc, a unei interfate plăcute și proaspete față de ce oferă rivalii (în afară de HTC Sense) și a unui design elegant și atractiv.

  • Puteți cumpăra Sony Ericsson XPERIA Arc S de la evoMAG.ro, la prețul de 1.619 lei.

Review Sony Ericsson Xperia Arc S:

Sony Ericsson Xperia Arc S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×