Review Sony Ericsson Xperia Play - telefonul PlayStation, accesoriu de nelipsit pentru gameri (Video)

4.430 ori
<b>Review Sony Ericsson Xperia Play - telefonul PlayStation, accesoriu de nelipsit pentru gameri (Video)</b>Sony Ericsson Xperia Play este răspunsul multor ani de speranțe din partea gamerilor că vor vedea un telefon cu același potențial grafic ca și consola PlayStation Portable. Am avut ocazia să testăm acest terminal, primit în teste de la evoMAG.ro,...

Sony Ericsson Xperia Play este răspunsul multor ani de speranțe din partea gamerilor că vor vedea un telefon cu același potențial grafic ca și consola PlayStation Portable. Am avut ocazia să testăm acest terminal, primit în teste de la evoMAG.ro, retailer care vinde smartphone-ul la prețul de 2599 lei. Ce părere am avut despre acest prim hibrid consolă-telefon scos din cutie aici aflați în rândurile următoare și în recenzia de mai jos.

în primul rând ne-a impresionat plăcut ecranul de 4 inchi, cu rezoluție de 480 x 854 pixeli și care se comportă excelent în bătaia soarelui, ba chiar mai bine decât Samsung Galaxy S II, după cum v-am arătat aici. Designul telefonului amintește de un Xperia X10 cu o porțiune glisantă ce include un sistem de control identic cu cel al unui PSP.

Terminalul măsoară 16 mm în grosime și cântărește 175 de grame, deci nu este prea prietenos cu o pereche de jeanși strâmți sau un buzunar de cămașă. Ce ne-a impresionat cel mai mult la acest device a fost calitatea audio, în special în cazul căștilor, care beneficiază de o tehnologie de anulare a zgomotului de fond extrem de eficientă. Se ajunge până acolo încât să nu auziți lucruri simple precum pașii dumneavoastră sau o ușă închisă, atât de eficiența este anularea zgomotului de fond.

Review Sony Ericsson Xperia Play - Galerie de imagini

Telefonul vine cu 400 MB memorie internă, 512 MB RAM și la pachet cu un card microSD de 8 GB. Xperia Play este capabil de conectivitate HSDPA și WiFi, iar OS-ul sau este Android 2.3 Gingerbread, pe care aproape că nu îl veți recunoaște, datorită personalizării Sony Ericsson. Este de apreciat interfața Timescape, care concentrează într-o singură secțiune a meniului SMS-uri, tweeturi și actualizări de status Facebook și Twitter. Ar fi și mai de apreciat, dacă nu ar suferi de lag uneori...

Sub carcasa lui Xperia Play se ascunde un porcesor Snapdragon de 1 GHz, care folosește și un procesor grafic Adreno 205 pentru a randa grafica de calitate a jocurilor special create pentru această platformă. în partea din spate a terminalului se află o cameră de 5 megapixeli cu bliț LED și autofocus, dar căreia îi lipsește zoomul. Având în vedere condițiile date, fotografiile realizate cu ajutorul său nu arată deloc rău, după cum se poate vedea în imaginea următoare și în galeria de pe Facebook.

Sony Ericsson Xperia Play photo sample

Nici captura video nu arată rău, având în vedere că telefonul nu suportă înregistrare video full HD 720p:

în ce privește experiența de gaming, am apreciat clona de Tekken numită Bruce Lee Dragon Warrior, cu care vine telefonul, dar sistemul de control este uneori puțin confuz și necesită apăsarea ecranului touch când ne așteptăm mai puțin. Printre titlurile incluse pe acest telefon se numără și FIFA 2010, Sims 3 și Star Battalion, un simulator pe bază de navete spațiale, care vă va încânta privirile prin grafică sa, dar și printr-un gameplay destul de atractiv.

în concluzie, telefonul este departe de a fi un hibrid terminal mobil-consola perfect, dar pentru un gamer el este soluția ideală, atunci când nu se dorește folosirea simultană a unui telefon și PSP. știm cu toții cât de greu este să navighezi pe web pe un PSP de exemplu. Nu uitați, puteți cumpăra un model Sony Ericsson Xperia Play de la evoMAG.ro, cel mai deschis retailer în ce privește furnizarea de terminale pentru prezentări și recenzii. Prețul telefonului consolă este de 2.599 lei în oferta acestora.

Review Sony Ericsson Xperia Play:

Sony Ericsson Xperia PLAY
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×