Review Sony Ericsson Xperia Ray - smartphone accesibil pentru tineri, cu toate funcțiile unui Xperia veritabil (Video)

6.918 ori
<b>Review Sony Ericsson Xperia Ray - smartphone accesibil pentru tineri, cu toate funcțiile unui Xperia veritabil (Video)</b>Dacă sunteți tineri, adolescenți, studenți și sunteți în căutarea unui smartphone cu preț accesibil, o sugestie foarte bună ar fi Sony Ericsson Xperia Ray. Factorul numărul 1, prețul a fost deja rezolvat de către evoMAG.ro, care ofera...

Dacă sunteți tineri, adolescenți, studenți și sunteți în căutarea unui smartphone cu preț accesibil, o sugestie foarte bună ar fi Sony Ericsson Xperia Ray. Factorul numărul 1, prețul a fost deja rezolvat de către evoMAG.ro, care ofera terminalul la prețul de 1.299 lei, deci foarte rezonabil, mai ales in comparatie cu alte handseturi Xperia. Iar calitatea rămâne aceeași!

Un pic din gamingul lui Xperia Play, un pic din camera lui Xperia Arc și multă socializare și multimedia, asta oferă acest nou-venit. Sony Ericsson Xperia Ray arata și se mișca bine și este perfect pentru înlocuitorul de MP3 player și camera foto din buzunarul unui tânăr. Cumva acest model îmi amintește de LG Optimus Black, doar că mai puțin lat și cu un Android mai nou și interfața mai proaspătă. Din păcate nu m-am înțeles niciodată bine cu interfața personalizata LG, dar Sony Ericsson a făcut mai mereu treabă bună la acest capitol al customizarii lui Android.

Xperia Ray măsoară doar 9.4 mm în grosime și cântărește doar 100 de grame, deci este un telefon ușor și subțire, care încape în orice buzunar, chiar și cel al unor jeanși skinny. Ecranul său este un LCD touch de 3.3 inchi, cu rezolutie de 480 x 854 pixeli și o calitate deosebită a imaginilor, datorită lui Bravia Mobile engine, care oferă culori și claritate doesebite.

ecran sony ericsson xperia ray

Terminalul vine cu 1 GB memorie internă, 512 MB RAM și un card de 4 GB la pachet. Din păcate cei 512 MB RAM în tandem cu procesorul Scorpion de 1GHz se vor simți uneori în vreme ce rulați Gingerbread, mai ales atunci când veți folosi din belșug widgeturi live, care au de încărcat playlisturi serioase, sute de contacte sau sute de tweeturi și statusuri Facebook. Dacă sunteți totuși mai organizati cu interfața personalizabila nu veți avea probleme. La capitolul conectivitate nimic surprinzător: HSDPA de până la 7.2Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, DLNA, Bluetooth 2.1 cu A2DP și microUSB 2.0.

Sony Ericsson Xperia Ray - baterie, card microsd, camera

Bateria Sony Ericsson Xperia Ray

De asemenea, telefonul mai vine cu radio FM stereo, A-GPS și o baterie Li-Ion de 1500 mAh, care nu se descurcă prea bine atunci când este solicitată din plin. Astfel, câteva ore bune de vizionare de filme și download de jocuri o vor secătui de-a lungul unei zile. Printre atuurile acestui telefon se număra playbackul video, care arata excelent, după cum se vede și în review. Nici la capitolul captura foto nu sta rău acest Xperia, dotat cu o cameră de 8 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, geotagging, detectare facială, touch focus și stabilizator de imagine.

Aveți o mostră foto aici, dacă v-am făcut curioși:

Mostre foto Sony Ericsson Xoeria Ray

în ce priveste captura video, camera de 8 MP este capabilă de înregistrare 720p HD, care arată bine, dar nu se ridică chiar la înălțimea celei de pe Sony Ericsson Xperia Arc. Iată cum filmează Xperia Ray:

Rețineți că SE a personalizat aspectele cele mai importante ale lui Android, oferindu-ne widgeturi originale și functiile sale trademark: TimeScape și MediaScape. Primul este un meniu special în care sunt concentrate toate mijloacele de comunicare: SMS-uri, apeluri ratate, tweeturi și statusuri Facebook și asta sub forma unei liste scroll verticale. Tot o listă avem și pentru MediaScape, care prezintă o galerie verticală rotativă de fotografii și clipuri realizate cu telefonul.

Ce nu am apreciat la Xperia Ray este feelingul ieftin pe care îl oferă semicercul luminat din partea inferioară, de culoare albă atunci când folosiți telefonul, verde când este încărcat și roșu când bateria este pe sfârșite. Nici portul microUSB și jackul aferent nu prea fac o impresie bună, protuberanta stricând aspectul telefonului, mai ales când e conectat la PC sau aflat la încărcat.

Buton Home Sony Ericsson Xperia Ray

Totuși, aceste mici detalii nu îl fac pe Ray mai puțin must-buy pentru un liceean de exemplu. Designul compact, camera bună, playbackul multimedia de calitate și interfața personalizata a lui Android sunt toate atuuri, care împreună cu prețul îl fac pe acest terminal unul foarte atractiv (preț la evoMAG.ro 1.299 lei). Ca ultima mențiune, având în vedere similaritatea de preț cu a lui Nokia E6, dacă ar fi ca eu personal să aleg între acestea două, aș alege fără ezitare Xperia Ray și nu modelul Nokia.

In recenzia video din acest articol gasiti si prima noastra privire asupra noului Android Market, plus un joculet gen Pacman cu grafica foarte colorata, care sunt sigur ca va va placea.

Review Sony Ericsson Xperia ray:

Sony Ericsson Xperia ray
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×