Review Sony Xperia S - Încărcare rapidă, carcasă anti-murdarire și transparență atractivă, plus mici defecte (Video)

9.688 ori
<b>Review Sony Xperia S - Încărcare rapidă, carcasă anti-murdarire și transparență atractivă, plus mici defecte (Video)</b>Sony Xperia S este unul dintre cele mai atractive terminale ale primei jumătăți a lui 2012, mai ales că e primul telefon sub branding Sony și nu Sony Ericsson. Deși Sony nu a făcut încă saltul în lumea quad core, ei impresionează prin design,...

Sony Xperia S este unul dintre cele mai atractive terminale ale primei jumătăți a lui 2012, mai ales că e primul telefon sub branding Sony și nu Sony Ericsson. Deși Sony nu a făcut încă saltul în lumea quad-core, ei impresionează prin design, ecran și cameră, iar noi am testat modelul Xperia S pentru a afla ce îl face special. Terminalul ne-a fost oferit în teste de către Quickmobile, care vinde acest produs la prețul de 2.499 lei, pe alb și negru. Hai să vedem ce ne rezervă telefonul cu ecran cu cel mai mare coeficient PPI de pe piață.

Noul model al seriei Xperia măsoară 10.6 mm și cântărește 144 grame, iar prima impresie este că smartphone-ul e mai greu decât pare. Din start observăm acea bară transparenta în partea inferioară, cea care ascunde simbolurile celor 3 butoane capacitive Android (Home, Back, Menu), pe care de fapt le apăsați deasupra barei transparente, folosind niște puncte ca orientare. Aici apare și prima problemă, deoarece utilizatorii cu degete mari vor nimeri destul de greu butoanele capacitive, care nu sunt semnalate destul de clar și nu răspund excelent la comenzi. Sony a micșorat această zonă de butoane capacitive pentru a avea loc să includă antena telefonului în partea inferioară, în zona transparentă, pentru a evita un posibil death grip.

Sony Xperia S - parte transparenat

Sony Xperia S - spate telefon

Xperia S - partea superioara

Analizând designul acestui telefon descoperim în partea superioară butonul On/Off și jackul audio, în vreme ce în lateral se afla portul HDMI și cel micro USB, fiecare acoperit cu câte un capac greu de desfăcut, plus butoanele de volum și cel pentru cameră. Acesta din urmă e minuscul, greu de găsit și apăsat și parcă am preferat să apăs butonul virtual din interfața camerei decât pe cel fizic. De remarcat și faptul că telefonul dispune de o carcasă mata, protejată cu un strat special anti murdărire. Astfel, chiar și dacă scrieți cu un marker pe Xperia S, el va fi foarte ușor de șters.

Ecran Sony Xperia S

în ce privește ecranul, avem la dispoziție un display de 4.3 inch, care suporta o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Acesta este un ecran de 342 ppi, superior tuturor telefoanelor de pe piață la numărul de pixeli de pe ecran, chiar și lui iPhone 4/4S, care oferă 326 ppi. Același ecran se folosește de tehnologia Sony Bravia Engine pentru a oferi o luminozitate deosebită și culori foarte vii. Display-ul este unul LCD, cu iluminare LED și vine cu un protector pentru ecran direct aplicat pe el. Am remarcat că unghiurile de vizualizare și adâncimea culorilor nu se compară cu un display AMOLED, de exemplu, deci mai are de lucrat Sony la acest aspect.

Sony Xperia S

Sony Xperia S review

Sony Xperia S vine cu o baterie înlăturabilă, asta dacă nu aveți chef să o deșurubați chiar voi și sub capacul din spate se ascunde doar un slot microSIM, deoarece smartphone-ul nu dispune de unul microSD. Noul Xperia oferă 32 GB memorie internă, 1 GB RAM, un procesor dual core de 1.5 GHz, un Qualcomm MSM8260 Snapdragon cu GPU Adreno 220. în ce privește conectivitatea, beneficiem de HSDPA de 14.4 Mbps, WiFi, DLNA, NFC, Bluetooth 2.1 și microUSB 2.0. Convorbirile se aud excelent și aici își face simțită prezența și tehnologia de anulare activă a zgomotului de fond. Nu la fel de bune sunt și căștile care vin cu terminalul, pe care le consider mediocre, în special în comparație cu cele ale lui Xperia Play de exemplu, de anul trecut.

Clipuri video pe Sony Xperia S

Difuzorul telefonului se comportă destul de bine, se aude clar și tare și în tandem cu un egalizator cu opțiuni variate vă oferă o experiență audio de invidiat. și clipurile video arată bine, în special în ce privește claritatea și vivacitatea culorilor, dar parcă mă așteptam la ceva mai mult în 2012 de la Sony. Xperia S este alimentat de o baterie de 1750 mAh, care oferă 7-8 ore de convorbiri și vă va oferi doar o zi de funcționare și asta cu greu, mai ales dacă stați mult pe web sau faceți multe poze. Un avantaj aici este funcția Fast Charge, care va permite cu o încărcare de 10 minute să aveți o oră de funcționare pe acest Xperia.

În ce privește cameră, avem la dispoziție un senzor de 12 megapixeli, cu autofocus, bliț LED

în ce privește cameră, avem la dispoziție un senzor de 12 megapixeli, cu autofocus, bliț LED, geotagging, touch focus, detectare facială și a zâmbetului și funcția 3D panoramă. Mai jos vedeți o mostră foto și avem o galeria foarte amplă de la Salonul Auto București 2012 pe forumul nostru.

Mostre foto realizate cu Sony Xperia S

Găsiți mai jos și o mostră video 1080p realizată tot cu camera lui Sony Xperia S. Terminalul e capabil de captură la 30 fps și suporta și stabilizare video. Aflați că telefonul include și o cameră frontală de 1.3 megapixeli, cu suport pentru captura 720p la 30 fps.

în cele din urmă, hardware-ul acestui model nou de la Sony este întregit de un accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola, AGPS și Glonass, plus portul HDMI mai sus menționat. Trecând la software, avem la dispoziție Android 2.3 Gingerbread cu obișnuita personalizare Sony, plus promisiunea încă de pe cutia lui Xperia S că vom primi Android 4.0 ICS în viitorul apropiat. Ca de obicei avem la dispoziție funcțiile TimeScape și MediaScape, primă cu widgeturi noi. TimeScape vă oferă acces la serviciile de socializare Twiter și Facebook și vă prezintă atât un widget care arata ce lucruri au mai făcut prietenii recent, punând o bulină galbenă cu numărul de statusuri noi în dreptul lor, plus un scroll vertical care arata statusurile noi. în rest, în aplicația TimeScape, lucrurile arată la fel și avem o coloană arătoasă cu thumbnail-uri care reprezintă statusuri Facebook sau tweeturi noi, eventual mesaje și apeluri ratate.

Recenzie video Sony Xperia S

MediaScape e o coloană de thumbnail-uri ce reprezintă imaginile și clipurile video stocate pe telefonul Xperia. Tastatura virtuală de pe telefon e comodă, iar browserul e ușor de utilizat, deși Sony nu prea se descurcă bine când vine vorba de taburi și prefera doar să le scrie numele și nu să le reprezinte grafic. Avem și câteva fundaluri colorate trademark Xperia pentru acest telefon, acele Teme pe care le găsiți când vreți să schimbați wallpaper-ul și o colecție de widgeturi noi, de la vreme, la cele TimeScape și cel de Muzică și Video. Acesta este asociat unei aplicații care va permite să spionați pe Facebook ce clipuri de pe YouTube au mai postat contactele voastre și apoi să faceți un playlist din muzica altora.

Trecând la latura NFC, am activat și widgetul special pentru această funcție, care implică și acele 2 mici Smart Tag-uri oferite la pachet cu telefonul. Acestea sunt două mici insigne dacă vreți care odată ce ating telefonul îl trec într-un mod de funcționare presetat. Puteți folosi un Tag care să îl treacă pe Xperia S în mod office, adică să pornească browserul sau calendarul și să dea pe silențios smartphone-ul, sau puteți trece în modul Home, care va deschide știrile și vremea și dă telefonul la volum normal. Evident puteți și preseta aceste funcții și crea un mod special pentru automobil, toate cu o listă de setări prestabilite care se activează simultan de îndată ce Xperia S atinge un Smart Tag.

Sony Xperia S - browser mobilissimo.ro

în rest, experienta Android e neștirbită, cu Gmail, Google Maps, YouTube și Play Store neschimbate, plus calendarul pe care mi l-am sincronizat cu Facebook și contul Google. Play Store are și o secțiune specială Sony, cu aplicații speciale pentru terminale Xperia. De remarcat și faptul că telefonul dispune de o funcție de panoramare 3D, care va permite să creați o imagine panoramică pentru vizualizare pe un televizor/monitor 3D compatibil. Mai avem la pachet cu telefonul și o aplicație NeoReader pentru coduri QR, o aplicație de știri, un soft pentru productivitate și unul pentru accesarea magazinului PS Store. Am instalat și noi câteva aplicații pe care le vedeți la finalul recenziei video, inclusiv un joc foarte drăguț în care zombii se bat cu niște samurai.

Cu privire la Sony Xperia S, concluziile sunt clare: acele câteva mici defecte îl împiedică să fie un super telefon și măcar pot spune despre el că nu suferă deloc de lag și are interfața foarte fluidă, plus un design foarte atractiv.

Iată ce avantaje are acest telefon și ce plusuri am găsit la el:

 • design arătos, mai ales acea bară transparenta
 • ecran clar, luminos, rezoluție și PPI excelente
 • camera de calitate, mai ales la captura foto
 • funcția NFC și Smart Tags sunt o funcție extra binevenită
 • încărcarea rapidă în 10 minute
 • carcasa anti murdărire
 • portul HDMI și funcția de panoramare 3D

și dacă mă întrebați ce neajunsuri îi găsesc lui Xperia S:

 • durata de viață a bateriei de doar o zi
 • camera focusează greu la începutul filmării
 • butoanele capacitive frontale sunt foarte greu de nimerit/apăsat
 • nu are slot microSD
 • bateria nu se poate înlătura
 • capacele porturilor/cel al bateriei sunt cam greu de pus la loc/scos
 • putea totuși rula Android 4.0

în privința acestui telefon am fost mai entuziasmat când a fost anunțat, dar parcă mai rezervat acum că l-am testat personal. Nu neg că e un smartphone foarte bun, saltul este imens față de Xperia-urile din 2011, dar gândiți-vă că avem pe piața telefoane quad-core cu super camere și cu Android 4.0, plus prețuri similare. De ce l-am alege pe Xperia S? E o chestiune strict de gust și de design, sincer să fiu și poate și de cameră și ecran, atuurile acestui device, dar până la urma fanii Sony vor prefera acest model pentru design, pentru interfață cu care s-au obișnuit și pentru tehnologii ca Bravia Engine sau Exmor R.

Vă reamintim că puteți cumpăra telefonul la prețul de 2499 lei de la QuickMobile.ro.

Review Sony Xperia S:
 

Sony Xperia S
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×