Review ZTE Grand X IN: probabil singurul telefon single core care mai contează În 2013 (Video)

11.356 ori
<b>Review ZTE Grand X IN: probabil singurul telefon single core care mai contează În 2013 (Video)</b>Dacă mă puneți să spun rapid câteva nume de telefoane single core care mai contează pentru perioada finalului lui 2012 și prima jumătate a acestui an răspunsul e invariabil constituit din terminale Intel. Practic, un CPU Intel single core e cam...

Dacă mă puneți să spun rapid câteva nume de telefoane single core care mai contează pentru perioada finalului lui 2012 și prima jumătate a acestui an răspunsul e invariabil constituit din terminale Intel. Practic, un CPU Intel single core e cam de nivelul unuia dual core de gama midrange. Ei bine, cam asta oferă și ZTE Grand X In, primul telefon cu CPU Intel aflat In teste la Mobilissimo.ro. Modelul ne-a sosit prin Germanos, care la ultima verificare vindea handsetul la 999 lei.

Acest telefon a fost anunțat In august anul trecut și a intrat pe piața de la noi iarna trecută. Trecând la design, descoperim un handset cu grosime de 9.9 mm și greutate de 140.8 grame. Terminalul oferă o aderentă bună In partea din spate, dar capacul bateriei se scoate infernal de greu, astfel încât puteți chiar pierde și o unghie din cauză să și nu glumesc deloc aici.

ZTE Grand X IN

In partea inferioară jos găsim difuzoarele acestui model, In vreme ce lateral se afla portul microUSB și butoanele de volum. Acest smartphone nu e chiar elegant, dar măcar are un design solid și rezistent și pare gata să supraviețuiască unui contact mai dur. ZTE Grand X In dispune de o carcasă din plastic, iar sub ecranul său se afla 4 butoane capacitive, setup la care s-a renunțat pe handseturile mai noi.

Se observă și marginile rotunjite ale acestui model și o ușoară "barbie" In zona din spate. Sub capacul bateriei se afla un slot SIM normal (nici micro și nici nano SIM) și un slot microSD. Camera iese In evidență sub forma unei protuberanțe, care o poate face să pară fragilă. In privința hardware-ului, ZTE Grand X In pune la bătaie un display TFT capacitiv touch de 4.3 inch, cu rezoluție de 540 x 960 pixeli.

Alte dotări includ tehnologie Dolby Mobile, slot microSD pentru până la 32 GB, 4 sau 16 GB memorie internă (varianta de 8 GB nu există se pare), 1 GB RAM și conectivitate HSDPA cu viteza de până la 21 Mbps. Avem la dispoziție și WiFi, DLNA, Bluetooth 2.1 cu A2DP, NFC, microUSB 2.0 cu MHL și o cameră de 8 megapixeli cu bliț LED, autofocus, geotagging și captura 1080p (Video). In zona frontală se afla o cameră VGA, iar creierul acestui device și vedeta review-ului nostru este procesorul Intel Atom Z2460, un single core de 1.6 GHz, însoțit de accelerometru, giroscop, senzor de proximitate, busola, radio FM stereo cu RDS și GPS.

Recenzie ZTE Grand X IN

Procesorul este un Saltwell cu Hyper Threading, iar ca GPU avem un Power VR SGX540 de 400 MHz, care se descurcă rezonabil In jocuri. Ajunși la capitolul bateriei, aici ni se oferă o unitate Li-Ion de 1650 mAh, care asigură cam 3 ore de gaming continuu sau 4 ore de video playback continuu. Concluzia este că atingeți cu greu o zi de funcționare cu acest handset.

In ce privește playback-ul multimedia, am ascultat un cover la vioară după o piesă rock rapidă și ea nu a sunat chiar rău. Două obiecții am la capitolul audio: spatele telefonului vibrează la volum maxim, iar tot la volum maxim sunetul se aude distorsionat. Volumul lui ZTE Grand X In este bun, basul este destul de bun, dar am impresia că In cazul căștilor sunetul e ușor înfundat.

Un aspect important de remarcat: nu încercați să folosiți aceste căști la alte telefoane, deoarece nu se vor auzi decât cu instrumente și sunete lipsa. Pe partea de calitate audio a convorbirilor, aflați că interlocutorul vostru de pe alt device nu vă va auzi chiar bine, deci nu avem chiar un microfon excelent.

Review ZTE Grand X IN

In schimb pe partea video am fost surprinși de calitatea acestui TFT. El este luminos, are unghiuri bune de vizualizare și deși culorile nu sunt grozave, măcar contrastul e bun și telefonul se comporta bine In bătaia soarelui. Trecând la cameră, pot spune că acest telefon face poze OK și mai ales prim planurile sunt bune.

Camera ZTE Grand X IN

Interfața camerei este una standard, iar opțiunile disponibile includ Panoramă și captura In rafală, care chiar arată bine și mi-a permis să prind păsări In zbor cu aripile desfăcute, deci și-a făcut treaba. Camera de 8 megapixeli realizează poze bine expuse, dar produce și zgomot In zonele mai întunecate. Filmarea din păcate are mult zgomot și nu se ridică la înălțimea capturii foto.

Mostre Foto ZTE Grand X IN

Această cameră nu dispune nici de stabilizare la filmare, deci orice mișcare greșită vă fi simțită In filmulețul rezultat. Capturile se realizează la rezoluție Full HD și 30 FPS. In ce privește performanță, aici intervin benchmark-urile și am decis să compar acest model cu Huawei Ascend P1 și Allview P4 Duo, ambele modele dual core competitive și cu prețuri destul de mici.

In plus, Allview P4 Duo are același preț ca și ZTE Grand X In, un motiv In plus să le comparăm. In Quadrant am obținut 3180 de puncte cu ZTE Grand X In, peste cele 3521 ale lui Huawei Ascend P1 și peste cele 2742 ale lui Allview P4 Duo. Am atins 11.279 puncte In AnTuTu cu ZTE Grand X IN, aproape dublu față de celelalte modele. In cele din urmă, In Vellamo avem un scor de 1355 puncte, cu 200 mai mult decât rivalii, iar In NenaMark 2 am atins 45.5 FPS, dublu față de Allview P4 Duo.

ZTE Grand X IN benchmarks (download)

Observați deci că acest procesor single core întrece lejer dual core-uri de pe telefoane midrange din 2012, ceea ce se traduce și la funcționarea de zi cu zi a telefonului, fără pic de lag și fără blocaje chiar și când rulați două jocuri simultan și faceți trecerea Intre ele. ZTE Grand X In are o tastatură virtuală comodă și rulează Android 4.0.4 In versiunea stock, fără personalizare din partea ZTE.
​

Review ZTE Grand X IN

Singurul aspect personalizat este lockscreen-ul, care afișează un model In formă de floare, ce oferă acces la funcțiile principale ale handset-ului. Pentru multitasking veți ține butonul Home apăsat, iar widgeturile și toggle-urile din zona de conectivitate sunt cele standard. Printre aplicațiile care vin la pachet cu telefonul se număra Cosmote Webnwalk, Dolce TV, Full Share, MiEasy Access, Notepad și X office pentru productivitate.

și iată In sfârșit și aspectele pozitive și negative ale acestui smartphone, începând cu cele pozitive:

 • preț accesibil
 • performanța la nivel de terminal dual core midrange
 • ecran destul de bun
 • design solid, carcasa rezistentă
 • camera face fotografii bune
 • aplicațiile care vin la pachet sunt binevenite

și aspecte negative:

 • slab pe partea audio
 • distorsionări, căști care se aud înfundat
 • capacul bateriei e greu de scos
 • camera nu filmează prea bine
 • Android 4.0.4 e un release destul de vechi
 • calitatea convorbirilor putea fi mai bună

Pentru design îi acordăm lui ZTE Grand X In nota 7.5 din 10, 8.5 din 10 pentru hardware și 8 pentru OS și UI, pentru un total de 8/10. Le mulțumim celor de la Germanos pentru telefonul oferit In teste și concluzia este că acest device are un preț imbatabil și e mai atractiv chiar decât unele modele dual core, dar are și unele bug-uri însemnate.

Review ZTE Grand X IN

ZTE Grand X IN
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×