Samsung Galaxy Note 8 Review (Introducere, Design, Display)

4.855 ori
<b>Samsung Galaxy Note 8 Review</b>De ce ai nevoie să stârnești pasiuni la nivel de film Star Wars? De o grămadă de scăpări, de un predecesor controversat și de foarte multe hype. Samsung Galaxy Note 8 este un veritabil Star Wars episode VIII, pe care am pus mână încă de la lansare și..

Introducere

De ce ai nevoie să stârnești pasiuni la nivel de film Star Wars? De o grămadă de scăpări, de un predecesor controversat și de foarte multe hype. Samsung Galaxy Note 8 este un veritabil Star Wars episode VIII, pe care am pus mână încă de la lansare și care în sfârșit a primit și o recenzie Mobilissimo.ro ultra detaliată, ca pe vremuri.

Definit ca "sandwich de sticlă și metal" sau "unealtă optimă de productivitate pe Android", acest phablet de 6.3 inch este încununarea doleanțelor fanilor Samsung și a evoluției tehnologiei sud coreene. Face trecerea la cameră duală, injectează cu steroizi S Pen și este cel mai bine dotat telefon Samsung din istorie.

Era anunțat în august, debuta în magazine pe 15 septembrie și costă în jur de 4.499 lei la retailerii locali. Dacă este un Jedi sau Sith aflați în cele ce urmează!

Design Samsung Galaxy Note 8

Incredibil de comod pentru cât de mare e

Când vine vorba de designul lui Samsung Galaxy Note 8, reţeta ne este super familiară, dar în acelaşi timp unică pentru Samsung. Nu degeaba au început să aibă copycats gârla şi chiar noi  am testat o clonă de gen recent. Note 8 optează pentru sandwich-ul din sticlă clasic, doar că în loc ca aici avem sandwich cu o baghetă franceză mai mult decât cu 2 felii de pâine.

Avem panou din sticlă în faţă, curbat pe margini evident şi unul şi în spate. Liantul dintre ele este rama metalică solidă şi numai bună de apucat şi aderat la degete, încât să nu scăpăm handsetul prea uşor, chit că e fabricat din atât de multă sticlă. Samsung Galaxy Note 8 este un phablet foarte lung, dar are avantajul că e şi super îngust, ceea ce îl face uşor de mânuit, chiar şi la 6.3 inch în diagonală.

Construcţia e una premium, dar o privire rapidă spre spate mă face să cred că Galaxy S8 era puţin mai sexy totuşi. Acea cameră duală este fantastică ca funcţionalitate, dar nu chiar plăcută privirii. Avem parte de Gorilla Glass 5 în faţă şi spate şi colţurile curbate de la S8 sunt prezente şi aici. Cine vrea dimensiuni trebuie să afle că Galaxy Note 8 măsoară 8.6 mm în grosime şi cântăreşte 195 de grame.

Pentru o comparaţie rapidă cu Note 7, aflaţi că acel phablet avea 7.9 mm în grosime şi cântărea 169 de grame, la o diagonală de 5.7 inch. Galaxy S8 Plus măsoară 8.1 mm în talie şi cântăreşte 173 de grame la 6.2 inch diagonală. Note 8 e cu 11 grame mai greu decât iPhone 7 Plus, dar cu toate acestea greutatea e bine echilibrată şi nu am simţit vreun surplus în vreo porţiune a terminalului.

Telefonul rezistă la apă şi praf şi vine pe negru, albastru, faimosul Orchid Gray, auriu şi chiar roz. Rămâne un telefon comod pentru dimensiunile sale, dar tot vor fi persoane care îl vor considera prea lung. Aspectul premium e totuşi bifat.

Display Samsung Galaxy Note 8

HDR, edge to edge, bucuria fanilor Netflix

În ultima săptămână YouTube şi Netflix au început să activeze tot mai mult distribuţia de conţinuturi HDR, semn că acest tip de ecrane au devenit tot mai răspândite. Samsung nu putea sări peste trend, oferind un display HDR pe Note 8. E vorba despre un panou Infinity Display cu margini curbate şi muchii foarte înguste.

Foloseşte tehnologie Super AMOLED şi are o rezoluţie de 2960 x 1440 pixeli. Aspectul este atipic, de 18.5:9, iar suportul HDR10 e cel care ne asigura culori vii şi un contrast excelent la vizionare video. Avem şi un soi de tehnologie 3D Touch pentru butonul virtual Home, pentru feedback. Experienţa de vizualizare a fost imersivă, la jocuri şi filme, iar ecranul a fost luminos, clar şi culorile au sărit în ochi la orice mostră cinematografică.

Ecranul lui Samsung Galaxy Note 8 vazut la microscop

Negrul este adânc şi aproape că îmi e ruşine să mă întorc la văzut seriale pe laptop după ce văd aşa ceva. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar contrastul e perfect.  O singură obiecţie pe care o am la terminalele cu ecran curbat de gen şi cu muchii înguste e că atunci când aveţi lumină puternică în jur, marginile curbate reflectă foarte mult lumina şi vă pot distrage.

Pixelii sunt aranjaţi în formatul specific AMOLED Pentile Matrix, iar la testul de luminozitate am ajuns la 513 LUX, un rezultat solid, dar nu la nivel de Galaxy S6 Edge+, care sărea de 900 LUX. Credeţi-mă totuşi că 500 LUX sunt suficienţi şi în luna lui Cuptor şi când zăpada sclipeşte în ianuarie. Depăşim HTC 10 şi Galaxy Note 5, dar suntem sub iPhone 7 şi OnePlus 3.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 57.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)
 • 61.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 62.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)
 • 63.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)
 • 64.Samsung Galaxy A7 (2016)504 (LUX)
 • 65.Samsung Galaxy A3 (2016)504 (LUX)

Setările sunt ultra generoase pentru ecran, începând cu luminozitatea reglabilă şi cea automată şi ajungând la Blue Light Filter şi Screen Mode. Aici avem clasicele opţiuni Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic. În plus, avem şi un slider pentru balanţă de culoare şi câte un slider pentru Roşu, Verde şi Albastru. Rezoluţia poate fi reglată la rândul său şi trebuie spus că Note 8 vine cu opţiunea default 2220 x 1080 pixeli, dar puteţi să îl urcaţi la WQHD+ sau să îl coborâţi la HD+.

Mai umblăm şi la zoomul ecranului, mărimea şi tipul fontului, layoutul homescreen-ului şi încadrarea aplicaţiilor în full screen pe acest aspect atipic. Există şi Easy Mode, funcţia Icon Frames, opţiunile Edge Screen şi setări pentru bara de status şi cea navigaţională. Puteţi bloca atingerile accidentale, utiliza funcţia Video Enhance şi avem şi Always On Display, acum afişând notificări, oră, dată, o imagine şi chiar şi o notiţă scrisă cu S Pen pe ecranul de standby.

Un ecran solid căruia nu i-aţi putea găsi neajunsuri nici cu lupa nici cu microscopul.

 • 1234
Samsung Galaxy Note 89,3910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×