Samsung Galaxy S23 Ultra review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo) (Introducere, Design, Display)

17.606 ori
<b>Samsung Galaxy S23 Ultra review detaliat în limba română (Evaluare Mobilissimo)</b>Samsung a rupt norma de numire a produselor Galaxy S acum 4 generaţii, când a sărit de la Galaxy S10 la S20. Ne aşteptam apoi că lucrurile să decurca în trilogii, cum se întâmplă la filme, dar iată-ne la al patrulea model Galaxy S2x, care rafinează

Introducere

Samsung a rupt norma de numire a produselor Galaxy S acum 4 generaţii, când a sărit de la Galaxy S10 la S20. Ne aşteptam apoi ca lucrurile să decurgă în trilogii, cum se întâmplă la filme, dar iată-ne la al patrulea model Galaxy S2x, care rafinează şi mai mult povestea început de S20 Ultra.

Cumva se practică un joc de aşteptare, în încercarea de a afla "the next big thing". Apple nu l-a scos încă, Huawei nu mai poate inova liber, rivalii fac pași timizi. Aşa că Samsung îşi permite să rafineze S22 Ultra sub forma unui S23 Ultra care răspunde uneia dintre cele mai mari cereri ale consumatorilor din Europa: VREM SNAPDRAGON ÎN LOC DE EXYNOS.

Primim şi stylus, camera nouă de 200 de megapixeli, dar din alt soi decât cele de pe Motorola Edge 30 Ultra şi Xiaomi 12T Pro. Avem şi o cameră selfie complet nouă, extra funcţii de captură nocturnă, ba chiar Astro Fotografie. Toate alături de un One UI 5.1 uşor upgradat de la UI-ul care a făcut furori pe final de 2022. Pot să vă zic chiar din acest intro că acest S23 Ultra e "cel mai Note" Galaxy S produs vreodată.

Dispariţia seriei Note după Note 20 Ultra s-a desăvârşit acum, odată cu migrarea atât designului, cât şi funcţiilor pe seria Galaxy S. În ce măsură mai e loc e dragoste pentru Note în 2023 şi cât de special e Snapdragon 8 Gen 2 aflaţi în recenzie. Nu uitaţi de preţ, 6449 lei şi de toate beneficiile aferente. 

Design Samsung Galaxy S23 Ultra

Perfecţionarea a două game clasice Samsung într-un singur produs

Samsung Galaxy S23 Ultra e uşor de confundat cu S22 Ultra, o să încep cu treaba asta. Va fi nevoie să pui mâna pe el pentru a îţi da seama de diferenţe şi mă refer la faptul că include mai multe suprafeţe plate. De la ecran, la zone laterale, sus şi jos. E mai mult Note decât Galaxy S şi cumva mă duce cu gândul la Note 20 Ultra.

Video-review Samsung Galaxy S23 Ultra, secțiunea Design

Creşterea cantităţii de zone plate ale ecranului e de mare folos pentru gameri, dar şi pentru cei care chiar folosesc stylusul. Terminalul aduce în premieră şi Gorilla Glass Victus 2 şi pe faţă şi pe spate, ceea ce îi permite acestui smartphone să scape cu viaţa dacă va aluneca din mână, chiar şi pe suprafeţe dure. Aparent supravieţuieşte şi la scăpare pe beton de la o înălţime de 2 metri. Include o ramă din aluminiu, spate și față din sticlă. 

E şi mai rezistent la zgârieturi şi are şi certificare IP68 (se poate scufunda în apă până la 1.5 metri timp de 30 de minute). 4 nuanţe de culoare vă stau la dispoziţie (Phantom Black, Green, Lavender, Creăm) şi construcţia e cât se poate de premium. Atenţie totuşi, e un telefon mare şi greu, de 234 de grame. Dar hei! Pentru asta există S23+ și S23, ca să aveți de unde alege. Măsoară 8.9 mm în talie, adică fix cât predecesorul. 

Samsung a reușit să-l modeleze în așa fel încât el nu alunecă din mână. Marginile sunt plate pe o porțiune, lucru care ajută la grip. Camerele din spate au inele şi contururi mai pronunţate, dacă te uiţi cu atenţie şi compari cu S22 Ultra. Posibil ca acele inele să atragă mai multe impurităţi. Apropo spatele nu atrage prea multe amprente, cel puţin în versiunea testată de noi. Butoanele sunt comode, toate pe dreapta, iar slotul pentru stylus a rămas jos în stânga. 

Practic coreenii au dus la desăvârșire acest design și cred că ar fi imposibil de îmbunătățit.

Display Samsung Galaxy S23 Ultra

Un Dynamic AMOLED cum ar trebui să fie toate

Pe hârtie ecranul lui Samsung Galaxy S23 Ultra e la fel cu cel de pe S22 Ultra. Mă refer la un Dynamic AMOLED 2X de 6.8 inch, cu rezoluţie de 3088 pixeli x 1440 pixeli, refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10+. Atinge până la 1750 nits de luminozitate, fix ca modelul de anul trecut.

Video-review Samsung Galaxy S23 Ultra, secțiunea Display

Diferenţe? Acum avem Gorilla Glass Victus 2, care îi permite ecranului să reziste mai bine la scăpări de 1.5 sau 2 metri, dar şi la zgârieturi. Are mai multe zone plate acest ecran, pentru un input mai bun cu stylusul. Au dispărut până şi curburile laterale. Trecând la teste, panoul e absolut superb. E foarte luminos, e imersiv, responsiv şi are paleta foarte largă de culori.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 44.Samsung Galaxy S23 Ultra824 (LUX)
  • 45.Motorola Edge 40 Pro818 (LUX)
  • 46.Huawei P60 Pro816 (LUX)
  • 47.realme 11 Pro+814 (LUX)
  • 48.Redmi Note 13 Pro+ 5G814 (LUX)
  • 49.Huawei Mate X3811 (LUX)
  • 50.Sony Xperia 5 IV805 (LUX)
  • 51.realme GT3803 (LUX)
  • 52.Huawei nova 10 Pro802 (LUX)

Roşu şi albastru bine calibrate, mai spre viu totuşi, dar reglabil. Vine cu unghiuri largi de vizualizare, contrast excelent, alb pur, negru adânc. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 824 LUX. Asta îl plasează pe locul 4 din totalul 500 de telefoane testate de noi. Diferenţă minimă faţă de S22 Ultra, care atinge 841 LUX. E peste Huawei P50 Pro, iPhone 14 Pro, OnePlus 11, dar sub Galaxy S22+. 

Trebuie să vă spun din capul locului că pentru luminozitate telefonul are 3 setări. Manual, auto și boost de luminozitate. Acesta din urmă adaugă cam 300 de lux în plus la nevoie, față de primele 2 setări. O funcţie importantă aici este şi Vision Booster, care apărea chiar de pe S22. Practic, ea va analiza imaginea afişată, dar şi lumina din jur, compensând pentru a oferi o coloristică şi umbre cât mai bine calibrate.

În setări puteţi tuna şi culorile cu modul Vivid, pentru cei care vor imagini mai viu colorate, dar mai puţin precis calibrate DCI-P3. Există şi un slide de temperatură culori, slidere RGB, dar şi modul Natural, care e gândit pentru conținuturi corect redate la nivel sRGB. Refresh rate-ul se poate seta pe Adaptiv (până la 120 Hz) şi Standard, adică 60 Hz. Am aflat între timp şi că Samsung nu se ridică totuşi la înălţimea panourilor rivalilor, având aici unul 8 bit, adică afişând 16 milioane de culori.

Rivalii au panouri 10 bit deja, cu 1 miliard de culori. E drept... cu ochiul liber nu vei observa diferenţe, dar trebuie spus pentru vânătorii de specs. 

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Samsung Galaxy S23 Ultra9,3910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×