Samsung Galaxy S6 Edge+ Review: Bugatti-ul smartphone-urilor din anul curent (Video)

8.134 ori
<b>Samsung Galaxy S6 Edge+ Review: Bugatti-ul smartphone-urilor din anul curent (Video)</b>Samsung Galaxy S6 Edge+ a fost anunţat pe 13 august, &icirc;mpreună cu Samsung Galaxy Note 5 şi a avut parte de atenţie maximă din partea noastră, după impresia bună făcută de Galaxy S6 Edge. La urma urmei, aceasta este versiunea mai mare a...

Samsung Galaxy S6 Edge+ a fost anunţat pe 13 august, împreună cu Samsung Galaxy Note 5 şi a avut parte de atenţie maximă din partea noastră, după impresia bună făcută de Galaxy S6 Edge. La urma urmei, aceasta este versiunea mai mare a acelui model, cu câteva upgrade-uri. Avem de-a face aici cu un phablet cu margini curbate şi care costă 829 euro la Orange România.

Designul ne aduce o ramă metalică solidă "prinsă" între două panouri din sticlă cu protecţie Gorilla Glass 4. Telefonul măsoară 6.9 mm în grosime, faţă de cei 7 mm ai lui Galaxy S6 Edge şi cântăreşte 153 de grame, peste cele 132 grame ale lui S6 Edge, dar nu cu exagerat de mult. Personal am considerat că acest handset e foarte uşor, având în vedere mărimea sa şi diagonală de 5.7 inch.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Terminalul adoptă un design unibody şi nu are slot microSD sau o baterie înlăturabilă. Calitatea construcţiei sale este impecabilă, iar corpul este solid şi comfortabil de ţinut în mână. Totuşi, acelaşi șasiu tinde să fie şi puţin alunecos, din cauza sticlei. Spatele este magnet de amprente şi grăsime, cel puţin în versiunea aurie. Aflaţi că acest model este cu 12.3 mm mai lung decât Galaxy S6 Edge şi din cauza acestei lungimi, uneori este greu să ajungi cu degetul la senzorul de puls.

Samsung Galaxy S6 Edge+ margini curbate

Utilizarea cu o singură mână este OK în cazul acestui phablet, iar în cazul în care vă întrebaţi, corpul e fabricat din aluminiu Seria 7000, de 1.7 ori mai rezistent decât aluminiul obişnuit şi de 1.3 ori mai rezistent la zgârieturi. Produsul vine pe auriu, negru, alb sau argintiu. În zona frontală se află difuzorul pentru convorbiri, senzorii, camera frontală, butonul Home fizic cu scanner de amprente integrat, cele 2 butoane capacitive, LED-ul pentru notificări şi evident cele două margini curbate.

În spate se afl camera principală, uşor ieşită în relief, blitzul şi senzorul pentru puls. În zona superioară găsim slotul nano SIM, care poate fi accesat cu o cheiţă metalică şi un microfon. Jos se află difuzorul, portul microUSB şi încă un microfon, plus jackul audio. Toate aceste elemente nu sunt aliniate pe o axă orizontală, lucru care poate face perfecţioniştii să strâmbe din nas.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Review

În stânga se găsim butoanele de volum, care sunt destul de subţiri, dar comode şi cu feedback bun. În dreapta se observați butonul Power, care e mic şi comod. Per total, Samsung Galaxy S6 Edge+ este un telefon elegant şi stilat, cu o construcţie solidă şi e probabil cel mai arătos telefon Android al momentului, cam ca un Bugatti al smartphone-urilor. Trecem la hardware acum, unde ne întâmpină un display de 5.7 inch, un Super AMOLED Quad HD, însoţit de un procesor octa core Exynos 7420 (64 bit, 14 nm), care are 4 core-uri de 2.1 GHz şi 4 core-uri de 1.5 GHz.

Camera lui Samsung Galaxy S6 Edge+

La bord se mai află şi 4 GB RAM LPDDR4, 32 sau 64 GB stocare, o cameră principală de 16 MP, o cameră frontală de 5 MP, iar pe partea de conectivitate beneficiem de LTE Categoria 6 sau 9 în funcţie de ţară în care vă aflaţi. Tot în zona de conectivitate se afla şi WiFi 802.11 A/B/G/N/AC, MIMO, Bluetooth 4.2 LE, ANT+, NFC, GPS şi Glonass. Şi lista de senzori e bogată: accelerometru, senzor de proximitate, senzor RGB de iluminare, senzor geomagnetic, giroscop, barometru, hall sensor, senzor de puls şi amprente.

Samsung Galaxy S6 Edge+ video playback

Bateria este o unitate de 3000 mAh, una Li-Ion conform lui CPU-Z, o creştere deci faţă de cea de 2600 mAh de pe Galaxy S6 Edge. Pe hârtie acest model oferă 28 de ore de convorbiri sau 14 zile de funcţionare în standby, iar la testul nostru de playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 11 ore şi 9 minute de playback, ceea ce e excelent.

Samsung Galaxy S6 Edge+ PC Mark

Suntem peste Galaxy S6 Edge, care atinge 10 ore şi 47 de minute, peste Galaxy S5, care atinge 11 ore şi 4 minute şi peste Galaxy S6, care atinge 9 ore şi 49 de minute. Totuşi, suntem sub iPhone 6 Plus, care atinge 12 ore, sau sub Allview P6 Energy, care ajunge la 12 ore şi 9 minute. Cu toate acestea, bateria rămâne excelentă. În testul PCMark, care simulează utilizarea continuă, am atins 7 ore şi 52 de minute de utilizare, ceea ce iarăşi e foarte bine.

Durata incarcare Samsung Galaxy S6 Edge+

Depăşim Galaxy S6 Edge, care atinge 6 ore şi 41 de minute, dar şi Galaxy S6, care atinge 7 ore şi 6 minute, plus Allview X2 Soul Pro, care atinge 7 ore şi 23 de minute. În PCMark suntem doar sub Allview P6 Energy, care atinge 11 ore şi 24 de minute, dar se afla în alt registru. Încărcarea se poate realiza cu încărcătorul oferit la pachet şi nouă ne-a luat doar 1 oră şi 5 minute să facem aceste lucru, ceea ce e fantastic. Stăm mai bine chiar decât declaraţia oficială de încărcare de la Samsung: 1 oră şi 30 minute teoretic.

Bateria lui Samsung Galaxy S6 Edge+

Încărcarea se petrece mai rapid aici decât pe Galaxy S6 (1 oră şi 10 minute), OnePlus One (1 oră şi 15 minute) sau Galaxy S6 Edge (o oră şi 25 de minute). De asemenea odată cu acest model debutează şi o încărcare wireless ultra rapidă, de doar 2 ore. Bateria este excelentă şi obişnuitele setări Power Saving sunt la posturi. Power Save limitează utilizarea chipsetului, luminozitatea, vibraţiile şi frame rate-ul.

Ultra Power Save trece ecranul într-o interfaţă alb/negru şi oferă acces doar la aplicaţiile şi funcţiile de bază. Opţiunile de conectivitate sunt dezactivate. Lăsăm în urma excelentă baterie şi trecem la acustică.

Difuzorul lui Samsung Galaxy S6 Edge+

Aici avem de-a face cu playerul muzical tipic pentru Samsung, cu influenţe de Material Design şi interfaţa minimalista. Există ei egalizare prin intermediul opţiunii SoundAlive, care aduce obişnuitele opţiuni Normal, Pop, Rock şi custom (cu 7 canale reglabile via slider), plus 3D, Bass, Clarity şi Concert Hall. Tot printre opţiuni se numără şi Adapt Sound, dar şi câteva funcţii dedicate pentru căşti: UHQ Upscaler (sunet mai clar, sunet de înaltă rezoluţie), Sound Alive+ (Rich Surround) şi Tube Amp.

Puteţi face şi reglaje în funcţie de preferinţe pentru extra bass, treble, instrument sau voce în melodii. În zona de setări a playerului se pot regla viteza de playback şi există şi funcţia Smart Volume, care egalizează toate melodiile la acelaşi volum. Experienţa acustică în sine implica un volum ridicat, bas foarte bun, iar sunetul nu suferă de pic de distorsionare.

Castile lui Samsung Galaxy S6 Edge+

Difuzorul poate acoperi lejer o conversaţie într-o sufragerie, iar sunetul este cald şi amplu. Căştile sunt fix cele de la Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge şi sunt comode, având şi acel mic vârf din cauciuc, pentru a pătrunde mai bine şi mai adânc în ureche. Căştile şi telecomanda au un corp alungit şi destul de arătos, iar firul nu se încurcă. Experienţa de ascultare la acest accesoriu este excelentă, cu volum ridicat, sunet clar şi bas excelent, dar sincer vorbind am auzite volume mai ridicate la căştile HTC de exemplu.

Putere volum Samsung Galaxy S6 Edge+

Subliniez totuşi comfortul în ureche şi izolarea excelentă a zgomotului de fond. De remarcat şi că ne lipseşte funcţia radio FM aici. La testul cu decibelmetrul am atins 85.5 dBA, fiind puţin peste Galaxy S6 Edge, care atinge 85.3 dBA, dar şi peste iPhone 6 Plus, care atinge 83.8 dBA, sau peste LG G Flex 2, care atinge 82.9 dBA. Suntem sub LG Aka şi ai săi 86.4 dBA, sau sub HTC One M9 şi cei 86.9 dBA, plus Galaxy Note 4, cu 89.5 dBA.

Ecranul lui Samsung Galaxy S6 Edge+

Cu toate acestea, volumul pare mult mai ridicat în viaţa reală, decât rezultatul indicat de decibelmetru. Lăsăm în urma acustica excelentă şi analizăm acum ecranul. Samsung Galaxy S6 Edge+ oferă un display Super AMOLED de 5.7 inch, cu rezoluţie Quad HD (2560 x 1600 pixeli), densitate de 518 ppi şi muchii curbate dual. Aplicaţia video e foarte minimalista şi simplă, cu funcţii doar pentru reglarea vitezei de playback, subtitrări, schimbarea raţiei de aspect şi funcţie Pop Up.

Pentile Matrix

Putem face şi pinch şi zoom în cadrul playerului. Experienţa de vizualizare în sine a implicat culori vii, dar nu suprasaturate, luminozitate ridicată, o imagine clară, unghiuri largi de vizualizare şi un contrast excelent. Ecranul se comportă bine şi în bătaia soarelui şi negrul este adânc. Acest display pune la bătaie pixeli cu setup Pentile Matrix.

Samsung Galaxy S6 Edge+ luminozitate ecran

La testul cu luxmetrul am atins 545 de unităţi LUX la interior şi 705 LUX în mod manual, cu senzorul la lumină puternică. Suntem siguri că am depăşi 900 LUX, dacă folosim razele soarelui, ca şi Galaxy S6 Edge, care a atins 933 LUX fără probleme, într-o zi toridă. În aceste condiţii am depăşit totuşi excelentul Lumia 640 XL LTE, care atingea 769 LUX sau pe Galaxy Note 4, care atingea 682 LUX. Ecranul e foarte, foarte luminos deci.

În zona de setări, secţiunea Display avem reglaje pentru font, utilizarea cu o singură mână, Smart Stay şi modurile de funcţionare ale ecranului. Printre acestea se număra Adaptive Display (reglaj automat al culorilor în funcţie de aplicaţie, AMOLED Cinema, care e suprasaturat şi AMOLED Photo şi Basic, care sunt mai subsaturate). De la ecranul excelent migram spera cameră, unde avem foarte multe de discutat, la nivel teoretic şi practic.

Camera lui Samsung Galaxy S6 Edge+

Samsung Galaxy S6 Edge+ pune la bătaie o cameră de 16 megapixeli în spate, cu deschidere F/1.9 şi stabilizare optică, plus o cameră frontală de 5 MP, tot cu deschidere F/1.9. Din câte ştim acestea ar trebui să fie aceleaşi camere de pe Galaxy S6, Galaxy S6 Edge şi Galaxy Note 5. Senzorul principal măsoară 1/2.6 inch, iar pixelii fotografiilor măsoară 1.1 microni.

Camera se activează foarte rapid, printr-o dublă apăsare a butonului Home, chiar mai rapid decât Galaxy S6 Edge, cu 0.1 secunde. Galaxy S6 Edge+ aduce stabilizare optică smart, plus ceva numit VDIS (Video Digital Image Stabilization), care se aplică şi la camera frontală. În plus, primim HDR în timp real şi automat şi să vedem cum stăm şi cu interfaţa. Aceasta arată la fel ca pe Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge, adică minimalista şi cu iconografie şi text alb.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Modul Auto e cel de bază, iar în stânga ecranului găsim efectele, fiecare cu câte două reglaje şi multe alte efecte descarcabile. HDR are opţiunile ON/OFF/Auto, iar printre funcţii avem şi Timer, rezoluţie (16 megapixeli în 16:9, 12 MP în 4:3 sau 8.9 MP în 1:1). Putem regla şi rezoluţia capturii video, de la UHD şi QHD la Full HD la 60 FPS şi Full HD la 30 FPS. Există şi tracking autofocus, pentru a urmări un subiect în timpul filmării, stabilizare video, grila, localizare, lansare rapidă, control vocal şi posibilitatea de a salva sub formă de fişiere RAW.

Setari camera Samsung Galaxy S6 Edge+

În partea dreaptă a ecranului găsim modurile principale de captură, printre care şi Pro, Selective Focus (refocalizare după realizarea fotografiei), Panorama, Colaj Video (un nou mod care creează un colaj din 4 clipuri de 6 secunde consecutive rulate simultan), Live Broadcast (transmisie live de la camera pe YouTube), slow motion, fast motion, Virtual Shot (captură 3D în jurul unui obiect) şi putem descărca şi alte moduri (Sports Sound & Shot, Dual Cam, Food, GAF).

De modul Pro ne-am ocupat separat, pentru că el este cel mai complex. Sub opţiunile sale sunt multiple şi includ Metering (Centre Weighted, Matrix, Spot), Expunere, dar şi o noutate faţă de Galaxy S6 Edge, Shutter, care ajunge de la 1/24.000 secunde la 10 secunde. LG G4 ajungea în comparaţie în modul shutter de la 1/6000 la 30 de secunde. ISO merge doar până la 800 în acest caz, deşi aşteptăm puţin mai mult, iar balansul de alb aduce şi un slider special pentru temperatura, în Kelvini.

Mostra foto Samsung Galaxy S6 Edge+

Focalizarea are un slider dedicat, de la macro la landscape şi toate gradaţiile dintre ele. Putem regla şi diferite tonuri şi să le salvăm sub formă de profiluri cu restul de setări la pachet. Tonurile au următoarele sub opţiuni: temperatura a culorii, nuanţa, contrast, saturare, umbre. Camera frontală va permite să faceţi un selfie pur şi simplu punând degetul pe senzorul de puls şi avem acces aici şi la modul Beauty, care poate subţia fata, corectă forma sa, schimbă tonalitatea pielii şi mări ochii.

Mostra foto Samsung Galaxy S6 Edge+

Camera frontală filmează Quad HD şi are şi stabilizare video digitală. Modurile de captură cu camera frontală includ Wide Selfie (selfie panoramic la 120 de grade) sau Interval Shot (4 capturi la interval de 2 secunde). În ce priveşte experienţa de utilizare în sine a camerei, primim un zoom fluid de până la 8X, focalizare foarte rapidă şi un slider pentru expunere ce apare pe ecran la focalizare prin tap.

Dacă ţinem apăsat pe ecran apare mecanismul AF/AE lock şi am remarcat şi că realizarea fotografiilor e foarte rapidă, ca şi captura în rafală. Avem ca de obicei o galerie foarte amplă pentru voi, care se apropie periculos de mult de 200 de fotografii. Ea a fost realizată la finalul lunii august, într-o zi în care se îmbinau soarele şi norii. Pentru început am realizat cadre la interior, care au arătat excelent.

Samsung Galaxy S6 Edge+

Menţionez şi că au existat unele capturi foto la exterior, realizate în mod Auto care au fost puţin cam albicioase. Punem asta pe seama unităţii de test pe care am avut-o. HDR tinde să cam ardă unele fotografii, iar per total culorile au fost realiste. Panorama arată excelent şi e foarte lată, cu o rezoluţie de 16.256 x 1632 pixeli. Nivelul de detaliu e excelent la fotografiere şi nu mă înţelegeţi greşit legat de HDR, pentru că am avut şi mostre foarte bune.

Samsung Galaxy S6 Edge+ foto statuie

Prim planurile arată foarte bine şi întrezărim şi cele mai mici crăpături din acel mecanism metalic fotografiat de aproape, plus o textură excelentă.  Am ajuns apoi la un pasaj subteran întunecat, unde am fotografiat o statuie, cu 4 moduri de captură: întâi standard, în mod Auto, apoi cu HDR activat, cu blitzul pornit şi reglând viteza shutterului. Aici fotografia cu blitz a ieşit excelent. Trecând în revistă toate capturile observăm imagini clare, bine iluminate, balans de alb bun, dar din nou expunerea pe modul Auto putea fi un pic mai bună, dând senzaţia că aceste cadre sunt sub cele realizate cu LG G4 pe timp de zi.

Samsung Galaxy S6 Edge+ mostra foto flori

Detaliile la fotografiile landscape sunt foarte bune şi avem prim planuri excelente cu flori. Nuanţele de albastru arată bine şi am prins chiar şi un curcubeu într-o fântână. Selective Focus a fost şi el pus la treabă, permiţându-ne să focalizăm fie în prim plan sau în fundal. Imaginile care includ şi text arată bine, iar statuile fotografiate în plină bătaie a soarelui au o textură excelentă.

Am ajuns apoi la acea expoziţie de artă, unde am dat zoom în pe acele cuburi, iniţial la 3x şi apoi la 8x, păstrând totuşi un nivel bun al calităţii. Şi subiectele în mişcare au fost capturate fără probleme. În mod bizar selfie-urile nu au arătat prea impresionant, nefiind foarte clare, atât când vine vorba de pielea subiectului, cât şi de fundal. Am văzut selfie-uri mult mai bune la Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 Edge+ foto la interior

La interior avem din nou capturi bune, cu acele smoothie-uri, cu nişte culori surprinse excelente. Per total calitatea rămâne una bună, dar modul Auto joacă feste şi asta poate fi din cauza faptului că am avut o unitate de test la dispoziţie. Totuşi, dacă veţi alege modul Pro şi veţi regla setările în mod ideal, este imposibil să nu obţineţi capturi perfecte cu această cameră puternică.

Macro-urile au ieşit foarte bine, poate cel mai bine dintre modelele testate până acum, evident la egalitate cu cele ale lui Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge. La captura low light am avut parte de o luminozitate destul de bună, claritate OK şi un blitz care tinde să ardă unele cadre, mai ales cele cu subiectul aflându-se la o distanţă puţin mai mare de obiectiv.

Samsung Galaxy S6 Edge+ mostra foto pe timp de noapte

Dacă vă veţi juca cu opţiunea Shutter Speed, veţi avea nevoie neapărat de mâini stabile sau de trepied, altfel riscaţi fotografii mişcate din cauza timpului lung de expunere în care inevitabil respirăm, tresărim sau ne mişcăm. Blitzul nu arde pe timp de noapte şi la prim planuri. Am apreciat claritatea, expunerea şi calitatea culorilor la captura low light.

Aş putea spune că pe timp de noapte Galaxy S6 Edge+ e la egalitate cu LG G4 şi cu iPhone 6 Plus, sau chiar puţin peste acesta din urmă. Se descurcă bine şi cu sursele de iluminare artificială şi având la dispoziţie o fotografie realizată fix în acelaşi loc şi la aceeaşi oră ca şi cu Galaxy S6, pot spune că noaptea S6 Edge+ sta un pic mai bine decât S6.

Trecem acum la captura video, unde acest telefon e capabil să filmeze în Full HD, Quad HD, 4K şi Full HD la 60 FPS, dar şi slow motion şi fast motion. Prima captură testată a fost cea Full HD la 30 FPS, cu bitrate de 17 Mbps. Calitatea şi stabilizarea au fost excelente, iar culorile sunt realiste. Avem parte şi de focalizare bună aici. Clipul numărul 2 este unul Full HD la 60 FPS, cu bitrate de 29 Mbps, iar imaginea este clară, puţin întunecată şi cu un feeling cinematic. Se cam pierde din detaliu totuşi la zoom în.

Captură video 4K are bitrate de 48 Mbps şi acea mostră pe care am realizat-o în 4K este cea mai bună captură video pe care am văzut-o vreodată produsă de un telefon mobil. Asta minus fâsaitul audio din fundal, inexplicabil. Al patrulea clip e unul Full HD la 30 FPS, primul cu stabilizarea activată şi descurcându-se excelent la capitolul OIS. Imaginea este clară, culorile sunt vii şi expunerea e bine reglată într-o perioadă înnorată.

Clipul 5 are activat modul HDR şi stabilizarea şi este clar şi bine iluminat, dar din nou are acel fâsait pe partea de audio. V-am prezentat în recenzie şi capturi slow motion şi fast motion, ambele clare şi arătoase. Pe timp de noapte totuşi captura video a dezamăgit puţin, primul clip arătând mediocru şi fiind foarte grainy. Al doilea clip, cel 4K arata mai bine, cel puţin la început, apoi pierde focalizarea.

Clipul low light 3 are calitate OK a imaginii, iluminare bună, dar nu putem spune că stabileşte recorduri. Samsung Galaxy S6 Edge+ filmează excelent ziua, perfect chiar, fiind la egalitate cu campionii filmării pe timp de zi, modele ca iPhone 6 Plus sau LG G Flex 2 şi clar peste LG G4, care avea unele probleme. Noaptea, în schimb Galaxy S6 Edge+ e depăşit la captura video de LG G4.

Review Samsung Galaxy S6 Edge+

În ce priveşte aplicaţia Gallery, aici puteţi organiza fotografiile în Events şi vor fi create clipuri numite Highlights, similare cu HTC Zoe şi cu posibilitatea de editare a melodiei de fundal şi cadrelor incluse. Opţiunile de editare foto sunt variate şi includ Auto Adjust, Crop, desene aplicate peste fotografii, efecte, tonalităţi, colaje, animaţii şi evident avem şi opţiuni video, inclusiv trim şi adăugarea de soundtrack.

Samsung Galaxy S6 Edge+ nu se supraincalzeste

Trecem la testele de performanţă şi aici trebuie să aflaţi că Galaxy S6 Edge+ atinge 36.3 grade Celsius după 15 minute de jucat jocul Riptide GP2, deci nu se supraîncălzeşte. Browserul de pe acest smartphone este rapid, avem parte şi de o tastatură virtuală comodă bine spaţiata şi cu avantajul rândului numeric şi al unui clipboard la îndemână. Pe partea de telefonie, avem un volum foarte ridicat, sunet clar la apeluri telefonice şi anulare perfectă a zgomotului de fond.

Există şi un shortcut către apelarea video în zona dialerului şi funcţia Speed Dial e inclusă aici. Hai să vedem cum stăm cu benchmarkurile şi aflaţi că am comparat Galaxy S6 Edge+ cu Galaxy S6 Edge, HTC One M9, LG G4 şi iPhone 6 Plus. Bătălia se da între un Exynos 7420 cu 4 GB RAM, un Exynos 7420 cu 3 GB RAM, Snapdragon 810 şi 3 GB RAM, Snapdragon 808 şi 3 GB RAM şi Apple A8.

Iată rezultatele:

Samsung Galaxy S6 Edge+ benchmarks

Acest model câştiga 5 din cele 11 dueluri, mai ales din cauza lui Galaxy S6 Edge, care îl surclasează la unele capitole. Fără Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+ ar fi câştigat 8 din 11 teste. Terminalul are o performanţă excelentă, nici urmă de lag şi rulează jocuri cu grafică 3D că Riptide GP2 fără probleme. În ce priveşte software-ul, acest terminal rulează Android 5.1.1 Lollipop, cu cel mai nou TouchWiz aplicat peste.

90% din experienţa software găsită aici e cea de pe Galaxy S6 Edge şi avem parte de o interfaţă minimalistă, colorată şi plată, cu unele influenţe Material Design. Pentru multitasking avem acel carusel de thumbnailuri, care poate include şi taburi de browser. În el vom găsi şi un shortcut către funcţia split screen, care duce respectivă aplicaţie din multitasking pe una din jumătăţile de ecran.

Samsung Galaxy S6 Edge+ split screen

Astfel puteţi împărţi ecranul în două şi lucra cu galeria şi browserul simultan de exemplu. Puteţi transfera şi text şi fotografii între cele două ferestre. Flipboard rămâne în continuare cel mai din stânga homescreen şi e evident opţional. Dacă ţineţi homescreenul apăsat veţi accesa zona de widgeturi, wallpaperuri, teme şi grila de organizare a iconurilor (4x4, 4x5 sau 5x5). În zona Dropdown avem Quick Settings, cele obişnuite deja, sliderul pentru luminozitate, S Finder şi Quick Connect, dar şi notificările.

Accesând Setările găsim în zona superioară a meniului shortcuturi personalizabile către cele mai populare sau necesare setări. Aici ajungem şi la funcţiile marginilor curbate, care au opţiuni Edge dedicate în setări. Puteţi regla iluminarea acelor margini, activă o funcţie Quick Reply atunci când primiţi un mesaj de la un contact semnalat în acea zonă şi puteţi personaliza experienta People Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Review

Pe scurt, marginile curbate ale acestui model (sau mai bine zis doar una dintre ele) afişează shortcuturi către contactele favorite, fiecare cu câte o culoare asociată. Aceste contacte apar ca nişte mici semne de carte colorate lateral şi sunt semnalate atunci când primiţi un mail, mesaj sau apel de la ele. O noutate faţă de Galaxy S6 Edge este Apps Edge, cu o listă de shortcuturi către aplicaţii din aceeaşi margine curbată.

Atunci când telefonul e în standby puteţi să faceţi swipe de câteva ori pe muchia curbată pentru a afişa ştiri, vremea, oră şi notificări. O noutate e faptul că puteţi folosi marginea curbată din stânga sau dreapta, alegând acest aspect din opţiuni. Revenind la Setări, aveţi aici opţiuni familiare că Motions + Gestures (Smart Alert, Direct Call, swipe cu palma pentru screenshot) şi altele şi apoi ajungem la scannerul de amprente.

Samsung Galaxy S6 Edge+ scanner de amprente

Procesul său de setup e foarte rapid, parola de rezervă e mai lungă decât la iPhone, iar autentificarea e foarte, foarte rapidă şi precisă. Puteţi instala şi Knox şi să creaţi un mediu sigur pentru fotografii, fişiere şi documente personale dacă doriţi. Pe lista de aplicaţii preinstalate nu găsim prea mult bloatware, ceea ce e o veste bună. Aflaţi că primim şi 100 GB bonus stocare în Onedrive cu acest telefon.

Samsung Galaxy S6 Edge+ aplicatii preinstalete

Iată lista de aplicaţii preinstalate: Google Voice Search, Gmail, Drive, Play Music, Hangouts, Photos, Instagram, Messenger, Whatsapp, Calculator, Chrome, Email, Facebook, Flipboard, Galaxy Apps, Maps, Memo, OneDrive, Paper Garden, Play Store, S Health, S Planner, S Voice, Side Sync, Smart Manager, Telly, Video şi YouTube. Galaxy Apps include şi 2 feeduri RSS de afişat pe marginile curbate, iar Paper Garden nu funcţionează la noi.

S Health

S Health are o interfaţă mult mai curată acum decât ceea ce vedeam pe Galaxy Note 4 de exemplu. Aici puteţi măsura pulsul, nivelul de oxigen din sânge sau nivelul de stres, plus să ţineţi socoteala paşilor parcurşi. Precizia este în limite rezonabile. S Voice a fost o surpriză uriaşă, el evoluând foarte mult de la ultima verificare. Setupul e cam lent şi anevoios, dar răspunsurile vin acum mai natural şi mai rapid decât înainte.

Vocea nu mai este robotică şi putem să îi comandăm lui S Voice să dea play la o melodie, apoi să îi punem o întrebare, iar el va opri melodia, răspunde la întrebare şi o va porni din nou după. Cât de cool e asta? Smart Manager se ocupă cu administrarea resurselor telefonului şi o face prin curăţarea RAM-ului şi stocării. Telly este o aplicaţie pentru vizionarea de seriale şi socializare.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Review: Bugatti-ul smartphone-urilor din anul curent (Video)

Odată cu Galaxy S6 a apărut şi posibilitatea de a dezinstala majoritatea aplicaţiilor preinstalate, după cum anunţa chiar Samsung, lucru disponibil şi aici. Şi acum, către verdict!

Iată aspectele Pro pentru Galaxy S6 Edge+:

 • design arătos şi elegant
 • baterie excelentă şi timp de încărcare fantastic de rapid
 • acustica foarte bună
 • ecran luminos
 • opţiunea shutter speed binevenită la cameră
 • calitate excelentă la filmare
 • prim planuri excelente şi captura foto nocturnă bună
 • multe opţiuni ale camerei, bine organizate
 • benchmarkuri de top
 • interfaţa rapidă şi fluidă
 • fata bloatware
 • S Voice a evoluat mult

Şi aspectele Contra:

 • muchiile curbate în continuare nu sunt folosite la potenţial maxim
 • anumite capturi foto în modul Auto sunt albicioase
 • fâsait la captura video în câteva cazuri
 • spatele e magnet de amprente
 • uşor alunecos
 • captură video nocturnă nu impresionează
 • selfie-urile puteau arăta mai bine
 • putem folosi doar o margine curbată odată

Îi acordăm acestui model nota de 9.8 pentru design, un 9.5 pentru hardware şi un 9.7 pentru OS şi UI. Nota finală este de 9.66 din 10 şi avem deja o opţiune foarte solidă pentru Telefonul Anului 2015. Îmi fac deja griji că top 5 va fi plin de telefoane Samsung în acest an.... Reţineţi un aspect aici: chiar dacă nu veţi folosi acele muchii curbate nici măcar o dată, ele rămân trăsături foarte elegante şi arătoase de design. Atuuri uriaşe aici sunt bateria, cameră, ecranul şi acustică.

Acest review e ralizat în cadrul programului Orange Smartphone Tester.

Samsung Galaxy S6 Edge+ Video Review

Samsung Galaxy S6 Edge+
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×