Samsung Galaxy S7 Edge Review (Introducere, Design, Display)

13.791 ori
<b>Samsung Galaxy S7 Edge Review</b>Samsung Galaxy S7 Edge Review - Recenzia detaliată şi completă a flagship-ului Samsung din anul 2016

Introducere

Samsung Galaxy S6 Edge+ a fost numit de noi un Bugatti Veyron al smartphone-urilor, iar un Veyron e urmat în mod logic de un Bugatti Chiron, sub forma lui Samsung Galaxy S7 Edge. Dacă merită această titulatură sau nu telefonul aflaţi în rândurile următoare. Avem de-a face aici cu varianta cu muchii curbate ale ecranului şi diagonală mai mare a flagship-ului Galaxy S7, iar noi am testat versiunea cu procesor Exynos.

Terminalul a fost anunţat împreună cu Samsung Galaxy S7 la Mobile World Congress 2016 şi lansat în România pe 3 martie. De pe 8 martie au început să fie livrate handseturile, unele oferite la pachet cu un headset VR cadou. Preţul lui Samsung Galaxy S7 Edge e de 3.499 lei la Quickmobile.ro şi de aproximativ 3.700 lei la mai toţi ceilalţi retaileri.

Design Samsung Galaxy S7 Edge

Design de Bugatti Chiron al telefoanelor

Samsung Galaxy S6 Edge a fost superb, iar cumva Galaxy S7 Edge reuşeşte să fie şi mai şi. El devine mai puţin alunecos pe măsură ce te obişnuieşti cu el şi rama metalică ce iese în relief ajută la aderentă semnificativ. În continuare formatul de tip două panouri din sticlă plus rama metalică e respectat, dar acum şi panoul de sticlă din spate are muchii curbate, în stil Galaxy Note 5.

Samsung Galaxy S7 Edge comaparat cu Galaxy S6

Ecranul are clasicele muchii curbate, ce fură privirea atunci când vă uitaţi la clipuri video, vă jucaţi sau pur şi simplu priviţi terminalul. Am remarcat că pe S7 Edge colţurile rotunjite sunt ceva mai mici decât la predecesor şi handsetul e mai rotunjit sus şi jos. El da senzaţia că a rafinat direcţia de design a predecesorului.

Samsung Galaxy S7 Edge privit din lateral

Pentru un telefon cu ecran de 5.5 inch acest model e foarte compact şi stă excelent în mâna utilizatorului. Măsoară 7.7 mm în grosime, deci cu 0.2 mm mai subţire decât Galaxy S7 şi cu 0.7 mm mai gros decât Galaxy S6 Edge totuşi. Greutatea este de 157 de grame, cu 5 grame mai mult decât la Galaxy S7 şi cu 4 grame mai mult decât la Galaxy S6 Edge+.

Samsung Galaxy S7 Edge, este rezistent la apa si praf

Acest smartphone atinge acel sweet spot între Galaxy S6 Edge, considerat prea mic de unii şi Galaxy S6 Edge+, considerat prea mare poate. Noi am testat varianta aurie, care are un spate ce e magnet de amprente, dar e uşor de curăţat. Samsung afirmă că a folosit sticlă 3D aici, iar o noutate e faptul că handsetul e rezistent la apă şi praf, funcţie ce fusese disponibilă pe Galaxy S5, dar nu şi pe Galaxy S6 şi S6 Edge.

Camera lui Samsung Galaxy S7 Edge comparata cu cea a lui Galaxy S6

Certificarea e de tip IP68, ceea ce înseamnă că terminalul poate fi scufundat în apă timp de 30 de minute la o adâncime de până la 1.5 metri. Disponibil pe negru, auriu, argintiu şi alb, Galaxy S7 Edge are şi o protuberanță mai mică a camerei decât predecesorul şi este cu siguranţă cel mai arătos telefon din 2016 până acum.

Display Samsung Galaxy S7 Edge

Strălucitor, extra funcţii pentru muchii curbate

Ecranul aflat la bord are o diagonală de 5.5 inch, foloseşte un panou Super AMOLED cu muchii curbate şi rezoluţie Quad HD. Nu avem player video preinstalat, aşa că am folosit aplicaţia Gallery, ce oferă suport Pop up Play şi pinch to zoom. Experienţa de vizualizare fură privirea, prin fluiditatea imaginii, ce pare a nu se termină odată cu terminalul, ci "în eter", odată cu muchiile curbate.

Luminozitate ecran Samsung Galaxy S7 Edge

Luminozitate ecran Samsung Galaxy S7 Edge in bataia soarelui

Culorile sunt foarte vii, dar nu suprasaturate, unghiurile de vizualizare sunt largi, iar negrul este adânc. Contrastul e perfect, iar funcţionarea în bătaia soarelui de primăvară nu a pus absolut nici o problemă. Pixelii au un aranjament Pentile Matrix Diamond Shapes şi la testul cu luxmetrul am atins 581 LUX la interior, respectiv 892 LUX când senzorii au fost supuşi la o sursă puternică de lumină.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 27.Samsung Galaxy S7 Edge581 (LUX)
 • 28.Sony Xperia XZ2580 (LUX)
 • 29.Sony Xperia X Performance575 (LUX)
 • 30.OnePlus 6T575 (LUX)
 • 31.Apple iPhone 6s Plus573 (LUX)
 • 32.Motorola Moto G6 Plus573 (LUX)
 • 33.Apple iPhone 6570 (LUX)
 • 34.Evolio Onyx564 (LUX)
 • 35.Google Pixel XL558 (LUX)

Test Luminozitate ecran (expus la soare)

 • 1.Samsung Galaxy S6 Edge933 (LUX)
 • 2.Samsung Galaxy S7 Edge892 (LUX)
 • 3.Samsung Galaxy S6 Edge+852 (LUX)
 • 4.Microsoft Lumia 640 XL LTE769 (LUX)
 • 5.Samsung Galaxy Note 5747 (LUX)
 • 6.Samsung Galaxy S7716 (LUX)
 • 7.Samsung Galaxy S8705 (LUX)
 • 8.Samsung Galaxy Note 4682 (LUX)
 • 9.Samsung Galaxy A5574 (LUX)
 • 10.Allview X2 Soul351 (LUX)
 • 11.LeTV 1S348 (LUX)

Sunt convins că în bătaia soarelui puternic Galaxy S7 Edge se ridică la înălţimea celor 933 LUX ai lui Galaxy S6 Edge, sau eventual peste ei. Evident, am depăşit Galaxy S6 Edge+ şi orice model iPhone la capitolul luminozitate. Printre setări găsim funcţia Always On Display, care e nouă şi permite afişarea ceasului, calendarului şi a unei imagini pe ecran, chiar şi când telefonul se afla în standby.

Samsung Galaxy S7 Edge - Always on Display

Totul se face cu un consum de aproximativ 1% al bateriei pe oră, iar acea porţiune a ecranului e mereu pornită. Avem şi reglaje pentru modurile ecranului, precum Adaptive Display, AMOLED Cinema pentru amatorii de culori foarte vii şi AMOLED Photo şi Basic pentru cei care vor imagini mai realiste. Ne-am oprit apoi asupra funcţiilor Edge ale acestui smartphone.

Samsung Galaxy S7 Edge - Edge Panels

Se remarcă din start că Samsung dedică acum un spaţiu dublu acelor Edge Panels faţă de Galaxy S6 Edge şi S6 Edge+. Edge Panels sunt un soi de mini homescreen-uri afişate pe curbura muchiilor ecranului şi în continuare pe display. Acele porţiuni pot afişa liste de shortcut-uri către aplicaţii, liste de task-uri disponibile direct (scrie mail, face un selfie etc), un People Edge cu contacte, Yahoo News, Quick Tools (busolă, lanterna, rigla), Vreme, Calendar, Acţiuni, My Places (profiluri de utilizare în funcţie de zona în care vă aflaţi) sau Calendar. Există şi alte Edge Panels descărcabile, unele contra cost.

Edge Panels

Putem regla şi poziţionarea acestor Edge Panels (dreapta sau stânga), transparentă şi mărimea zonelor şi poziţionarea acelui "semn de carte" digital de care tragem pentru a declanşa acele mini homescreen-uri. O altă funcţii a muchiilor este Edge Feeds, care se declanşează cu swipe pe muchiile curbate, atunci când ecranul e în standby.

Samsung Galaxy S7 Edge - Edge Panel

Edge Feeds afişează pe curbura apeluri nepreluate şi mail-urile primite, un news feed, paşii din pedometru, scoruri la sporturile preferate şi eventual feed-uri de la surse de ştiri. În cele din urmă există şi funcţia Edge Lighting care permite iluminarea muchiilor atunci când telefonul se află cu faţa în jos şi primiţi un apel sau mail de la un anumit contact, asociat unei anumite culori.

Samsung Galaxy S7 Edge, functii ecran curbat

Îmbunătăţirile faţă de S6 Edge sunt clare la acest capitol, dar în continuare nu considerăm aceste funcţii vitale sau un progres uriaş pentru întreaga paradigmă de control a unui smartphone cu Android.

 • 1234
Samsung Galaxy S7 Edge9,5510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×