Siemens Xelibri 1 RETROreview: un experiment fashion care pare menit pentru un film Zoolander (Video)

1.888 ori
<b>Siemens Xelibri 1 RETROreview: un experiment fashion care pare menit pentru un film Zoolander (Video)</b>Siemens sunt nişte nemţi serioşi ca toţi nemţii, făcând activităţi în mod riguros şi realizând echipamente şi produse impecabile. Au produse din zona telecom, echipamente medicale şi multe altele, iar dacă în anii 90 făceau nişte telefoane interesante..

Siemens sunt nişte nemţi serioşi ca toţi nemţii, făcând activităţi în mod riguros şi realizând echipamente şi produse impecabile. Au produse din zona telecom, echipamente medicale şi multe altele, iar dacă în anii 90 făceau nişte telefoane interesante, în anii 2000 au şi experimentat. Un astfel de experiment e Siemens Xelibri 1, un telefon care a primit un RETROreview de la noi.

Xelibri avea să devină o serie de telefoane cu design horror şi dacă nu mă credeţi căutaţi pe Google, pentru că Xelibri 1 e probabil cel mai arătos din serie. Chiar şi aşa e un proiect eşuat, scump şi trăznit, cu o integrare a butoanelor şi ecranului în formă cifrei "8". Butoanele numerice sunt super incomode, iar ecranul pătrăţos integrat pe un cadran rotund arata bizar. Numai bun de un film Zoolander aș zice.

Nici iluminarea nu e consistentă, cu galben pentru iluminarea butoanelor numerice şi roşu pentru butoanele pilulă de meniu. Dotările nu erau cine ştie, chiar şi pentru 2003. Şi spun asta pentru că Xelibri 1 reţinea doar 10 numere formate, 10 primite şi 10 ratate. Probabil cea mai "smart" funcţie pe acest terminal era faptul că puteam trimite un mesaj predefinit când nu puteam răspunde la un apel.

Telefonul chiar nu avea funcţii speciale, nici urmă de jack audio, memorie internă, radio FM, Bluetooth, practic nimic. Nici jocuri sau Java nu erau aici şi am zis "sărut mana" şi pentru inputul predictiv sau pentru trimiterea de animaţii de tip EMS. Cu 4 ore de convorbiri şi contrast slab al ecranului, telefonul a fost creat pentru că Siemens să simtă că a încercat şi ceva mai artistic decât realizarea unui "echipament de precizie".

Din nefericire pentru ei nu au ştiut să se oprească la timp şi poate de aceea au şi ieşit ulterior din zona telefoanelor. Acesta a fost RETRIreview-ul lui Xelibri 1, fashion phone din 2003.

Siemens Xelibri 1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×