Sony Xperia L1 Review (Introducere, Design, Display)

2.979 ori
<b>Sony Xperia L1 Review</b>După telefoanele midrange Xperia XA1 şi Xperia XA1 Ultra, dar şi flagship-ul Xperia XZ Premium trecem în zona entry level cu modelul Sony Xperia L1. Mă rog, nu e chiar 100% entry level, ci mai degrabă un low midranger, care se remarcă prin "solzii" de..

Introducere

După telefoanele midrange Xperia XA1 şi Xperia XA1 Ultra, dar şi flagship-ul Xperia XZ Premium trecem în zona entry level cu modelul Sony Xperia L1. Mă rog, nu e chiar 100% entry level, ci mai degrabă un low mid-ranger, care se remarcă prin "solzii" de pe spate şi câteva atuuri ascunse printre dotări. Anunţat în martie şi lansat în iunie 2017, acest smartphone costă 799 lei la eMAG.ro, la fel 799 lei la evoMAG.ro și 827 lei la Quickmobile.ro.

Continuă parteneriatul dintre Sony şi MediaTek, cu un procesor al chinezilor inclus aici, dar unul ceva mai modest şi ultra folosit pe alte terminale. Disponibil pe negru, alb sau roz, acest telefon nu are predecesor în portofoliul Sony şi dacă ar fi să îl asociez cu o serie mai veche, ar fi mai degrabă Xperia E să zicem. Dacă "L1" e câştigător sau nu aflaţi imediat.

Design Sony Xperia L1

Plastic cu noi nuanţe

Sony Xperia L1 se menţine în zona entry level prin design pentru început, bazându-se mult pe policarbonat. Din start observăm felul în care spatele său prinde lumina şi deşi telefonul este alb, expus la lumina pare să devină violet/mov dacă îl mişcăm precum abţibildurile 3D.

Este destul de greu pentru un device de 5.5 inch, având o greutate de 180 de grame. Din fericire ţinut în mână şi utilizat mai mult de 10 minute nu îşi arată greutatea. Măsoară 8.7 mm în grosime, deci e mai gros decât un Huawei Nova Plus de 7.3 mm sau un Moto M de 7.9 mm. Am remarcat şi că sus şi lateral se cam văd îmbinările porţiunilor din plastic într-un mod nu chiar sexy.

Slot-urile sunt acoperite cu un capac uşor de scos, deci nu ne complicăm cu tray-uri care ne dau dăuna la unghii. Cumva acest design mă duce cu gândul la un Lumia. Muchiile ecranului au o grosime rezonabilă, nici prea-prea, nici foarte-foarte. E un telefon un pic cam lung pentru utilizarea uşoară cu o singură mână, dar m-am descurcat.

Butoanele oferă un feedback destul de bun, dar revenim la aspecte mai puţin plăcute precum faptul că telefonul scârţâie dacă îi apăsaţi ceva mai serios spatele. Remarc şi lipsa de rezistenţă la apă şi praf şi faptul că zona frontală e magnet de amprente. Rămânem cu marele plus că nu se simte ca o cărămidă de 180 de grame, cum zice hârtia.

Display Sony Xperia L1

Rezonabil, dar puţin albicios

Dacă ecranul lui Sony Xperia L1 ar fi o echipă de fotbal, atunci ar fi naţională României. Nu pierde prea des, mai degrabă face egaluri, dar nu are un joc spectaculos când bate. Primim un panou IPS LCD cu diagonală de 5.5 inch şi cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli aici.

Ecranul lui Sony Xperia L1 vazut la microscop

Vestea bună e că nu avem muchii excesiv de groase, o pretenţie musai de avut în ziua de azi. Experienţa de vizualizare ne-a adus unghiurile largi specifice IPS, un contrast acceptabil chiar şi la soare, dar culorile au fost un pic reci şi am simţit ca şi cum imaginea ar avea un strat de alb aplicat peste. În mare o experienţă OK pentru un ecran HD de telefon entry level.

Luminozitate ecran Sony Xperia L1

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 199.Sony Xperia L1404 (LUX)
 • 200.Allview Soul X5 Mini404 (LUX)
 • 201.Nokia 5.1 Plus404 (LUX)
 • 202.iHunt Alien X ApeX404 (LUX)
 • 203.Ulefone Power402 (LUX)
 • 204.Samsung Galaxy J5 (2017)402 (LUX)
 • 205.Sony Xperia Z3401 (LUX)
 • 206.DOOGEE Y200401 (LUX)
 • 207.Motorola One Action401 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins 404 LUX, ceea ce e OK pentru zona midrange şi entry level şi mai şi. Am depăşit Lenovo K6 şi Moto G5, dar am fost sub Amazon Fire Phone şi Sony Xperia XA1. La Setări am putut umbla la luminozitate, dar am avut şi Smart Backlight Control de reglat, plus balansul de alb cu un slider R, G şi B.

Am mai umblat la mărimea fonturilor, a itemurilor de pe ecran şi a iconurilor de sistem. Ecran OK la cota de sub 800 lei.

 • 1234
Sony Xperia L17,8210
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×