Sony Xperia Z3 Review: supraîncălzit, cu suprapreț și cameră nu chiar strălucită; Design modernizat și multimedia fără cusur! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Sony 12.711 ori
<b>Sony Xperia Z3 Review: supraîncălzit, cu suprapreț și cameră nu chiar strălucită; Design modernizat și multimedia fără cusur! (Video)</b>După ce am testat Sony Xperia Z, Z1, Z1 Compact și Xperia Z2, a venit și rândul lui Sony Xperia Z3 să ajungă pe masa de teste Mobilissimo.ro. Acest produs a fost anunțat în septembrie, în cadrul IFA 2014 în Berlin și ne-a fost oferit în teste...

După ce am testat Sony Xperia Z, Z1, Z1 Compact și Xperia Z2, a venit și rândul lui Sony Xperia Z3 să ajungă pe masa de teste Mobilissimo.ro. Acest produs a fost anunțat în septembrie, în cadrul IFA 2014 în Berlin și ne-a fost oferit în teste de către eMAG.ro. Prețul său la acest retailer este de 2.799 lei în versiunea single SIM de 16 GB sau 2.999 lei în versiunea dual SIM de 16 GB, ceea ce pe care am testat-o noi, cu carcasa de culoare albă.

Acest model sosește cu o carcasă de culoare albă, neagră, verde sau maron și măsoară 7.3 mm în grosime, fiind astfel mai subțire decât predecesorul său, Z2, care măsura 8.2 mm în grosime. Telefonul cântărește 152 de grame, fiind deci mai ușor decât Xperia Z2 și ale sale 163 de grame. Xperia Z3 păstrează cele două panouri din sticlă, în zona frontală și din spate, urmând tradiția seriei Xperia Z.

Materiaele folosite la constructia lui Sony Xperia Z3

Marginile ecranului sunt mai subțiri decât ale predecesorului, iar marginile telefonului sunt acum rotunjite, priza sa fiind mai plăcută și handsetul scăpând de problema cu acele muchii drepte și tăioase de pe Z1 și Z2. Xperia Z3 se simte destul de ușor în mâna utilizatorului și are un cadru metalic solid, între cele două părți din sticlă. Acest smartphone este ușor alunecos din cauza materialelor folosite și păstrează aceeași diagonală de 5.2 inch ca și predecesorul.

Designul este elegant, dar doar dacă sunteți genul de utilizator care preferă sticla. Produsul are certificare IP68, fiind rezistent la praf și apă și putând fi scufundat până la o adâncime de 1.5 metri, pentru până la 30 de minute. Rama sa e fabricată din aluminiu, iar marginile sunt mate. De remarcat și faptul că acest terminal are colțuri fabricate din material plastic, care îl expun mai puțin la ciobiri ale metalului, atunci când scăpăm device-ul pe jos.

Designul lui Sony Xperia Z3 - Partea spate

în zona frontală se află cele două difuzoare (sus și jos), ca și în cazul lui Xperia Z2, doar că acela avea difuzoarele mai mari și mai apropiate de margini. Tot în față găsim și un LED pentru notificări în colțul din stânga sus, senzori și camera frontală. în spate se află camera principală și blitzul LED, iar în zona superioară găsim jackul audio și microfonul. Jos nu se află nimic, iar în dreapta se află două slot-uri nano SIM, acoperite cu un capac mai ușor de deschis decât pe precedentele modele.

Sony Xperia Z3 Review

Totuși, slot-urile sunt imposibil de accesat, dacă nu aveți unghii. Tot în dreapta se află butonul metalic rotunjit On/Off, plus butoanele de volum și cel pentru cameră. Toate au feedback bun. în stânga veți găsi portul microUSB și slotul microSD, ambele ascunse de un capac, care e și el ușor de deschis și închis. Tot pe stânga se află și conectorii pentru dock și orificiul pentru lanyard.

Sony Xperia Z3 pe parte de hardware - specificatii

Per total designul este unul premium, în afară de carcasa alunecoasă și accesul greu la SIM-uri. Trecând la hardware, acest model vine cu un display de 5.2 inch Full HD cu panou IPS LCD și tehnologie Triluminous și X Reality. La interior avem un procesor quad core Snapdragon 801 de 2.5 GHz, un mic upgrade față de procesorul Snapdragon 801 de 2.3 GHz de pe Xperia Z2. Dacă vreți mai multe detalii, Xperia Z2 avea un chipset Qualcomm MSM8974AB, iar Z3 vine cu un Qualcomm MSM8974AC. Ca GPU avem un Adreno 330, iar pe partea de RAM ne stau la dispoziție 3 GB.

Sony Xperia Z3

Aceste două dotări sunt identice cu ale lui Xperia Z2. Noul venit are parte de 16 GB stocare, din care 12 GB sunt liberi, iar slotul microSD oferă suport pentru până la 128 GB extra de stocare. Avem parte și de o cameră de 20.7 megapixeli în spate, cu senzor de 1/2.3 inch, exact ca la Xperia Z2. și în zona frontală e păstrată camera de 2.2 MP pentru selfie. în ce privește conectivitatea, cel mai nou flagship Sony pune la dispoziție obișnuitele NFC, Bluetooth 4.0, LTE, HSPA, WiFi 802.11 A/B/G/N/AC dual bând, WiFi Direct, DLNA, GPS, microUSB 2.0 cu MHL, Glonass, ANT+ pentru conectarea la fitness trackere, radio FM, USB OTG și Miracast.

Dotările includ și difuzoare stereo, accelerometru, giroscop, busola și senzor de proximitate. Acest device dispune de o baterie Li-Ion de 3100 mAh, în vreme ce Xperia Z2 avea o baterie de 3200 mAh. Pe hârtie bateria lui Z3 asigura 16 ore de convorbiri, sau 930 ore de funcționare în standby, respectiv 130 de ore de playback muzical sau 10 ore de playback video.

Test baterie Sony Xperia Z3

La testul nostru, cu playback video HD în buclă, luminozitate la 50% și WiFi pornit, am atins 11 ore fix de playback video, ceea ce e bine. între timp iPhone 6 atinge 11 ore și 30 de minute, Sony Xperia Z2 atinge 11 ore și 3 minute, iar Galaxy S5 ajunge la 11 ore și 4 minute, în vreme ce HTC One M8 prinde doar 10 ore și 15 minute. Putem deci spune că Xperia Z3 stă bine, mai ales că la utilizarea de nivel mediu prindem 2 zile, după cum a promis și Sony de altfel.

încărcarea durează foarte mult, adică 3 ore și 30 de minute, iar încărcătorul e o unitate de 1500 mAh și 5V. Avem și setări speciale pentru baterie, inclusiv o estimare a timpului rămas în zona superioară a ecranului. Avem la dispoziție și funcția Stamina Mode, pe care o putem seta să se activeze doar la un anumit procent al bateriei. Există și Extended Standby, care dezactivează datele mobile și WiFi-ul în standby și puteți și să permiteți doar anumitor aplicații să ruleze în standby, adăugând anumite softuri pe listă.

Bateria lui Sony Xperia Z3

Un alt mod de utilizare este Extended Standby, care reduce performanta pentru a cresta durata de viață și Stamina Clock, care mizează pe faptul că uneori folosiți telefonul pentru a verifica oră. Avem la dispoziție și Ultra Stamina Mode, care prelungește durata de funcționare a bateriei, oferind acces la un mod special și minimalist de funcționare a telefonului. Astfel, puteți obține și o săptămână de funcționare cu bateria la 100%. Aveți acces doar la funcții de bază, precum telefon, SMS, cameră, albume foto, calculator sau radio FM, iar fundalul e unul de culoare gri.

Tot în zona de Setări la capitolul baterie se afla Low Battery Mode, care va permite să dezactivați anumite funcții, precum Bluetooth, GPS, date și să alegeți procentul la care se întâmplă această modificare. Găsiți tot aici și o listă cu modul în care aplicațiile consumă bateria și posibilitatea de a reglementa mai eficient transferul de date din fundal. Per total bateria este una bună, dar încărcarea este prea lungă.

Difuzoarele lui Sony Xperia Z3

în ce privește acustica, avem la dispoziție aici difuzoare stereo, ca și predecesorul, dar mai mici și mai discrete acum. Playerul Walkman rămâne în continuare cel mai bun de pe Android și are acum o interfață transparentă și organizată cu un meniu în zona din stânga. Melodiile sunt organizate după artiști, albume, melodii sau foldere, iar în timpul playback-ului puteți apăsa pe coperta albumului pentru a căuta versuri, a căuta pe Google melodia, a căuta pe Wikipedia informații despre artist și a căuta pe YouTube melodia sau a folosi alte extensii.

Opțiunile includ Clear Audio+, care oferă cel mai bun setup acustic în funcție de melodia ascultată, accentuând detaliile. Există și un visualizer arătos aici cu diferite teme aplicabile, iar în zona de setări găsim efecte sonore, inclusiv un egalizator, cu 5 canale custom, preseturi în funcție de gen și funcția Clear Bass. Există și opțiunea specială DSEE, care duc la un nivel mai înalt muzica comprimată pentru a suna mai natural la căști.

Castile lui Sony Xperia Z3

O altă opțiune este Surround, cu sub opțiunile Off, Studio, Club, Concert Hall și avem la dispoziție și S Force Front Surround, care poate reproduce un surround mai realist. Avem parte și de opțiunea Dynamic Normalizer, care duce sunetul din clipuri video și melodii astfel încât să aibă o diferență minimă între melodii. Puteți alege și ce pereche de căști folosiți din zona de opțiuni, cu setări dedicate. Puteți regla și sensibilitatea microfonului și există și opțiune Hi Res audio via USB.

în ce privește acustica în sine, difuzoarele oferă un volum ridicat, sunet clar, bas bun și toate notele se aud bine. Spatele handsetului vibrează destul de mult, totuși. Căștile care vine la pachet cu Xperia Z3 sunt modelul de headset stereo MH750, o pereche comodă, cu telecomandă mare, volum ridicat și anulare bună a zgomotului de fond, dar și cu bas bun. Setările dedicate căștilor se vor simți live atunci când le aplicați. Aplicația radio FM are o interfață unică pentru acest device și include și Track ID, postare pe Facebook și un visualizer.

Putere volum Sony Xperia Z3 - 84.1 dBA cu fața În sus

Per total experienta acustică este peste cea de pe Galaxy S5 și Sony Xperia Z2, dar sub un HTC One M8 de exemplu. Am folosit și decibelmetrul, obținând 77.9 dBA cu fața în jos și 84.1 dBA cu fața în sus, față de cei 87.4 dBA de pe LG G3 și cei 85.2 dBA de pe iPhone 6. Totuși am depășit iPhone 6 Plus și ai săi 83.8 dBA. Aruncăm acum o privire asupra ecranului, un display de 5.2 inch, cu panou IPS LCD, cu rezoluție Full HD și densitate a pixelilor de 424 PPI. El folosește tehnologie Triluminous și X Reality și dispune de live color LEDs, care combina fosforul roșu și verde cu LED-uri albastre pentru o iluminare uniformă și o gamă de culoare mai largă.

X Reality va reduce zgomotul și optimiza contrastul, reproducând și pixelii care lipsesc. Ecranul nu este un Quad HD, așa cum ne-am fi așteptat, dar își face treaba OK. Experiența de vizualizarea implica claritate bună, luminozitate ridicată și posibilitatea de a vedea detaliile mai bine decât pe alte ecrane. Contrastul este bun, unghiurile de vizualizare sunt largi și nu avem pic de motion blur.

Playerul video poartă numele de Movies și vine cu suport pentru fișiere .MOV și preview-uri ale clipurilor vizualizate. în zona de Setări găsim funcții pentru subtitrări, background play, informații despre clip prin Gracenote, iar playerul oferă și pinch to zoom și aceleași setări audio că în aplicația Walkman. Opțiunile legate de vizualizare includ X Reality, pentru imagini mai clar și "vibrante" sau Super Vivid Mode, care exagerează puțin cu culorile. Există și o opțiune pentru a utiliza ecranul cu mănuși, iar luminozitatea poate fi reglată pentru a se adapta automat la iluminarea din fundal.

Luminozitatea ecranului lui Sony Xperia Z3 - 400 LUX

Avem parte și de Smart Backlight Control, care ține ecranul pornit doar când țineți telefonul în mână. Pixelii acestui display sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitatea atinge 400 de unități LUX. Xperia Z2 atingea 366 LUX, iar iPhone 6 570 LUX, în vreme ce Galaxy S5 ajunge la 480 LUX și Xperia Z1 Compact 488 LUX. Luminozitatea ar putea fi mai ridicată, dar acestea sunt doar cifre pe hârtie. La utilizarea de zi cu zi ecranul e destul de luminos.

Camera lui Sony Xperia Z3

în zona Settings puteți ajusta balansul de alb (Red, Green, Blue) și activ funcția Double Tap to Wake. Telefonul se comportă bine în bătaia soarelui și avem un negru destul de adânc pentru un IPS. Aș spune că ecranul e peste flagship-urile Xperia de până acum și peste LG G3, dar nu și peste Galaxy S5 și iPhone 6. în ce privește camera, avem la dispoziție același senzor de 20.7 megapixeli de la Xperia Z1 încoace. El suporta ISO până la 12.800 de această dată și e vorba despre un senzor Exmor RS de 1/2.3 inch, cu zoom digital 8X și stabilizare video Steadyshot.

Pixelii sunt de 1.12 microni, iar camera vine cu lentilă Sony G Lens de 25 mm cu deschidere F/2.0 și mai lată decât cea de pe Xperia Z2. Rețineți că Sony Xperia Z3 nu dispune de stabilizare optică a imaginii, ci doar digitală. Camera frontală are rezoluția de 2.2 MP și nu se compară cu camera frontală a unui Galaxy Note 4 sau HTC One M8. Butonul fizic pentru captura foto face fotografiile în două faze.

Interfața aduce două moduri principale de captură: Superior Auto și Manual, fiecare cu gama să de setări. Superior Auto optimizează automat opțiunile în funcție de situație, detectând eficient dacă e cazul unei capturi macro, nocturne, de document sau landscape. Superior Auto realizează cadre de 8 MP și în stânga vi se oferă opțiuni precum blitz (auto, fill flash, red eye, off și flashlight), plus shortcut către camera frontală și opțiuni ca aspect ratio (16:9, 4:3), self timer (10 secunde, 2 secunde), smile shutter, preview, burst with long press, face registration, în vreme ce opțiunile video sunt următoarele: self timer, smile shutter, steadyshot (standard, off sau intelligent active - estimează mișcările și analizează zeci de frame-uri pentru o captură video mai bine stabilizată). în cele din urmă putem seta și microfonul și avem și o zonă preview.

Setarile camerei lui Sony Xperia Z3

Avem parte și de geotagging, captura touch, utilizarea butoanelor de volum pentru diferite funcții ale camerei, opțiuni legate de sunet și de stocarea fotografiilor. Interfața camerei are un frame rate ridicat, iar în dreapta găsim modurile de captură, printre care și unele descărcabile, plus butonul shutter, cel video și shortcut către galerie. Trecem acum la modul manual, care are MULT mai multe opțiuni și setări. Ele includ și rezoluția de 20.7 megapixeli (5248 x 3936 în 4:3), 15.5 megapixeli (5248 x 2952 în 16:9) sau 8 megapixeli (în 4:3 sau 16:9). Primim acum și multe moduri scenă (printre care soft skin, soft snap, anti motion blur, landscape, backlight + correct HDR, night portrait, night scene, ISO, pet, gourmet și multe altele). Expunerea și balansul de alb pot fi și ele reglate de pe ecran, împreună cu modalitatea de focalizarea (single AF, mulți AF, face detect, toch focus și object tracking).

Lista cea lungă tot nu s-a încheiat, ci include HDR, ISO, stabilizarea imaginii și metering (face, multi, center, spot). și filmarea are parte de propriile setări manuale, precum moduri scenă, rezoluție (Full HD la 30 FPS, Full HD la 60 FPS), filmare HDR, Steadyshot, smile shutter și self timer. Rețineți că foarte des atunci când faceți trecerea succesiv între moduri de captură telefonul se va încinge și vă va avertiza că aplicația Camera se poate închide în orice clipă pentru a se răci handsetul, ceea ce e neplăcut. Am pățit asta de foarte multe ori.

Pe lista de Moduri se afla și captura video 4K, Sound Photo (fotografie cu captura audio), AR Fun (puteți desena și aplicat tot felul de stickere și modele 3D peste fotografii), multi camera (folosiți mai multe telefoane Xperia împreună pentru o captură din mai multe unghiuri), Face In (vă includeți fața folosind camera frontală în diferite capturi cu camera din spate), dar și Time Shift Video (high frame rate și video slow motion). Tot pe lista de Moduri se mai află și Live on YouTube și Background Defocus (care blurează ce se află în fundal pe verticală sau orizontală, pentru a scoate în evidență un subiect din prim plan).

Modul AR Effect poate aplica dinozauri sau diferite măști peste subiecții fotografiați sau filmați în timp real. Există și filtre variate și funcția Info Eye, care poate găsi puncte de reper în mod realitate augmentată, citi cărți de vizită, coduri de bare sau găsi cărți pe web. în cele din urmă veți putea folosi Timeshift Burst, cu care realizați o serie de capturi înainte și după ce apăsați butonul Shutter, apoi alegeți imaginea dorită.

Sony Xperia Z3

Panorama, Evernote și Social Live încheie această listă și nu prea, deoarece mai sunt multe aplicații pe care le puteți descărca pe web și folosi ca moduri foto. Realizarea fotografiilor se face rapid și focalizarea e și ea rapidă. Zoomul touch e prea instabil, deci recomand butoanele de volum. Subliniez încă o dată problemele cu temperatura în cazul camerei.

Mai multe mostre foto și video realizate cu Sony Xperia Z3 găsiți aici (ziua) și aici (noaptea și la interior cu blitz).

Trecem acum la galerie, la captură de zi! Aflați că aceste imagini sunt realizate într-o zi înnorata și friguroasă, deci Xperia Z3 are oarecare circumstanțe atenuante. HDR-ul acelor statui exagerează puțin cu albul, iar de-a lungul zilelor în care am încercat, încercat și iar încercat să realizez fotografii macro, mi-a fost foarte greu să fac acest lucru, pentru că această cameră pur și simplu are probleme cu acest mod de captură. Am testat toate setările posibile și a fost tare greu să obținem un macro decent, poate doar la acele prăjituri.

Panorama facuta cu Sony Xperia Z3

în principiu vă recomand să mergeți pe modul Superior Auto, asta dacă nu doriți detaliile ample ale cadrelor de 20 MP. Culorile fotografiilor sunt realiste, dar ușor reci, iar nivelul de detaliu este OK. Luminozitatea este și ea bună, iar funcția AR a fost și ea testată de noi. Panorama arată bine și se realizează rapid, dar nu e foarte lată. Calitatea cadrelor pe timp de zi e sub Galaxy S5 în mod clar, dar și sub iPhone 6 Plus și uneori chiar Xperia Z2.

Sony Xperia Z3 fotografii la interior

Expunerea și balansul de alb sunt totuși în regulă. Am realizat fotografii și la interior, aici fiind plăcut impresionați de detalii și de comportamentul blitzului. Pe timp de noapte am fost mulțumiți doar de culori, în vreme ce blitzul a exagerat cu iluminarea, iar sursele de lumină stradală au fost prost captate. Există nuanțe gălbui în fotografii și capturile low light sunt clar sub Xperia Z2 și iPhone 6 Plus.

Rețineți că unele telefoane nu performează prea bine la temperaturi sub zero grade, deci aceasta ar putea fi problema aici. Am considerat Background Defocus inutil, în cazul în care vă întrebați. Pe partea video, captură 4K se realizează la 2160p și cu bitrate de 55 Mbps, cu stabilizare slabă și calitate puțin sub 4K-ul lui Galaxy S5. Timeshift video implică o captură la 120 FPS, cu efecte slow motion și arata mai bine decât pe Galaxy Note 4 și Galaxy Alpha, zic eu.

Filmarea Full HD la 30 FPS, cea de la Intercontinental are expunere bună, balans de alb OK și focalizare fără cusur. Filmarea cu porumbei ne arată sensibilitatea prea ridicată a zoomului touch și modul în care nivelul de detalii scade la zoom in. Captură video Full HD la 60 FPS arata foarte bine și are frame rate bun, dar și bitrate de 30 Mbps. Bitrate-ul audio la captura Full HD de 30 FPS e 156 Kbps, iar cel video e de 17.5 Mbps.
​

Pe timp de zi captura video e puțin sub Galaxy S5 și iPhone 6 Plus, dar și sub Xperia Z2, dar din nou rețineți aspectele frig și nori. Aș pune captura video doar cu 10 sau 15% sub Xperia Z2. Captură video de noapte aduce la pachet nivel de zgomot ridicat, nuanțe gălbui, comportament slab cu sursele de iluminare stradală, în schimb iluminarea capturii video e OK și fără blitz. Stabilizarea e slabă la testul nostru. Aș spune că Sony Xperia Z3 joacă mai degrabă în liga lui HTC One M8 decât în cea a lui Galaxy S5, Xperia Z2 și iPhone 6 Plus. Cu o captură low light slabă, blitz care strică unele cadre și fără posibilitatea de a face un macro pe placul meu, plus supraîncălzirea bonus, putem spune că această cameră a fost o dezamăgire.

Sony Xperia Z3 atinge o temperatură de 44.7 grade Celsius, după 15 minute de Riptide GP2

Puteți și să editați fotografiile pe care le realizați folosind una dintre cele 3 aplicații: Photo Edit, Photos și Sketch, fiecare cu propriile opțiuni, filtre, rame și chiar cu posibilitatea de a desena pește și a folosi stickere. Să vedem acum cum stăm cu performanță. Sony Xperia Z3 atinge o temperatură de 44.7 grade Celsius, după 15 minute de Riptide GP2, deci suferă de supraîncălzire. La temperaturi prea înalte, telefonul se va opri din funcționare.

Sony Xperia Z3 benchmarks

Browserul standard aici este Chrome, care în mod bizar nu e foarte rapid. Tastatura e bine spațiată, dar ocupa prea mult loc pe ecran, consider eu. Funcția de telefonie aduce și Smart Dial, setări pentru cele două SIM-uri, dar volumul nu e foarte ridicat din cauza protecției contra apei. Evident nu am uitat de benchmark-uri și am comparat acest model cu predecesorul său și alte flagship-uri.

Iată rezultatele:

Benchmark-uri Sony Xperia Z3

Sony Xperia Z3 câștiga 2 din 10 bătălii de acest gen, fiind chiar sub Xperia Z2 în unele dintre teste. Telefonul nu are lag și are în mare aceeași interfață ca și predecesorul său, bazându-se pe multă transparentă, iar ca OS avem Android 4.4.4. Pe partea de multitasking, avem la dispoziție atât posibilitatea de a face swipe pentru a închide aplicațiile, cât și o serie de mini ferestre pe care le puteți plasa simultan pe ecran pentru a lucra mai ușor cu multiple aplicații.

Sony Xperia Z3 toggle-urile Quick Settings

Dacă faceți pinch pe homescreen veți accesa o zonă cu widgeturi, aplicații, wallpaper-uri și teme. Interfața e minimalista și unitară cu conceptul de UI de pe PlayStation 4 și alte produse high end Sony. în zona Dropdown găsiți notificările, toggle-urile Quick Settings și toată acestea porțiune este disponibilă în alb/negru. în zona de setări găsim găsim Xperia Connectivity, cu posibilitatea de conectare la un joystick de PS3 sau PS4, setări pentru funcția Throw, screen mirroring, Cast Screen, DLNA și Mirror Link.

Avem parte și de opțiuni de personalizare și opțiuni Motion, astfel că putem duce telefonul la ureche pentru a răspunde, spre exemplu. Ecranele Home pot fi afișate în mod Simple sau Xperia, primul fiind unul cu tile-uri de mari dimensiuni pentru cei noi în lumea smartphone-urilor. Există și funcții de securitate, precum Find My Device și tastatura are o opțiune ce îi permite să fie utilizată cu o singură mână. Să vedem cum arată lista de aplicații preinstalate acum!

Sony Xperia Z3 Review

Printre el găsim PlayStation, cu integrare PSN și conectarea la PS4 pentru Remote Play, What's New, Sony Select, Lifelog, Facebook, Social Life, Calendar, Maps, Track ID, Smart connect, Wisepilot, News + Weather, Slide Me Market, AVG Antivirus, Office Suite, Evernote, Games, Movie Creator (un fel de Zoe), Xperia Lounge, Sketch, Linkedin și File Commander. Dacă veți ține butonul Home apăsat, veți putea captura ceea ce se vede pe ecran în format video cu funcția Record Screen.

și acum să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • cel mai arătos Xperia Z de până acum
 • baterie foarte bună
 • multe funcții power save
 • captură foto rapidă
 • rezistent la apă și praf
 • captură video a ecranului
 • playerul Walkman e excelent
 • ecran bun
 • interfața Android arătoasă
 • PS4 remote play

și aspectele Contra:

 • carcasa alunecoasă
 • supraîncălzire
 • preț prea mare
 • cameră sub Xperia Z2 la anumite aspecte
 • încărcare îndelungată
 • fără OIS
 • fără captură macro rezonabilă
 • captură low light slabă
 • mult bloatware
 • SIM greu de scos

Xperia Z3 primește de la noi nota 9.3 pentru design, un 8.2 pentru hardware și un 9.4 pentru OS și UI. Nota finală este 8.96 din 10 și am penalizat acest model mai degrabă pentru supraîncălzirea exagerată, decât pentru camera care a avut oarece circumstanțe atenuante. Sony Xperia Z2 e o afacere mai bună dacă mă întrebați pe mine... Le mulțumim celor de la eMAG.ro pentru produsul oferit în teste și aflați că acest model costa la ei 2.999 lei. [FORUM]

Prețul actualizat îl puteți afla de aici.

Review Sony Xperia Z3
 

Sony Xperia Z3
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×