Sony Xperia Z5 Premium Review (Introducere, Design, Hardware)

5.476 ori
<b>Sony Xperia Z5 Premium Review</b>De obicei c&acirc;nd vrei să lauzi o companie pentru inovaţie, dar să &icirc;i şi critici problemele spui că face "1 pas &icirc;n faţă şi 2 &icirc;n spate", cam cum e HTC acum. Ei bine, Sony face 2 paşi &icirc;n faţă şi doar 1.5 paşi &icirc;n...

Introducere

De obicei când vrei să lauzi o companie pentru inovaţie, dar să îi şi critici problemele spui că face "1 pas în faţă şi 2 în spate", cam cum e HTC acum. Ei bine, Sony face 2 paşi în faţă şi doar 1.5 paşi în spate cu Sony Xperia Z5 Premium, primul telefon cu ecran 4K de pe piaţă şi în continuare singurul astfel de handset din mainstream. Mai jos aflaţi ce e atractiv la acest model şi ce nu.

El costă 3.003 lei la Quickmobile.ro şi a debutat la IFA 2015, surprinzând pe toată lumea. Noi testăm varianta aurie dual SIM a acestui model.

Design Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium, un lingou de aur tehnologic...

Avem de-a face aici cu un telefon cu ecran de 5.5 inch şi dacă în urmă cu câţiva ani l-am fi numit phablet, acum e doar un "telefon puţin mai mare". El cântăreşte 181 de grame şi măsoară 7.8 mm în talie, ceea ce îl face cu 0.5 mm mai gros decât un iPhone 6S Plus şi cu 11 grame mai uşor. Arată ca un lingou cel puţin în varianta aurie pe care am testat-o, iar cea Chrome are acea oglindă pe spate atât de iubită de publicul feminin.

Designul lui Sony Xperia Z5 Premium

Acesta este un device lung, masiv şi alunecos, cam greu de folosit cu o singură mână. El este elegant şi cu 30 de grame mai greu decât Sony Xperia Z5. Handsetul include un spate din sticlă şi o ramă metalică solidă, care la atingere dă senzaţia de textura de plastic totuşi. În mare formatul nu s-a schimbat prea mult de la Xperia Z3 şi Z4 şi primim şi acele colţuri ranforsate în caz de scăpare pe jos.

Sony Xperia Z5 privit din lateral

În plus, acest model e rezistent la apă şi praf, are un buton fizic pentru cameră şi o amplasare insolită a butoanelor de volum, mult mai jos decât de obicei. Ele sunt comode doar dacă ai mâna mică. Xperia Z5 Premium rămâne elegant şi atrage privirile, dar este şi masiv şi alunecos.

Hardware Sony Xperia Z5 Premium

Designul nu e suficient!

Când vine vorba de hardware, se pare că Sony nu a dorit să împingă la maxim conceptul de flagship pe seria Xperia Z5. Nici măcar modelul premium nu trece la 4 GB RAM sau la un procesor mai nou şi mai bun decât Snapdragon 810. La Xperia M5 am văzut că se poate şi cu MediaTek la bord, dar aici avem problematicul Snapdragon 810.

Sanner de amprente Sony Xperia Z5 Premium

E deranjant că nu e vorba de versiunea Snapdragon 810 2.1 care scapă de supraîncălzire, ci de cea buclucaşa de pe Xperia Z3+, HTC One M9 şi LG G Flex 2, ca şi cum Sony nu ar fi învăţat lecţia. Bateria nu impresionează prin capacitate şi poate doar camera şi ecranul să scoată hardware-ul în evidenţă. Scannerul de amprente e binevenit şi poate fi deja considerat dotare standard.

  • 123
Sony Xperia Z5 Premium8,4910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×