TP-Link Neffos X1 Review (Introducere, Design, Display)

1.913 ori
<b>TP-Link Neffos X1 Review</b>Atunci când o companie care excelează într-un alt domeniu intra pe piaţa smartphone, nu putem decât să ne simţim intrigaţi. E vorba despre TP-Link aici, care vine din zona routerelor, unde este un nume foarte respectat. La urma urmei şi Huawei vine din..

Introducere

Atunci când o companie care excelează într-un alt domeniu intra pe piaţa smartphone, nu putem decât să ne simţim intrigaţi. E vorba despre TP-Link aici, care vine din zona routerelor, unde este un nume foarte respectat. La urma urmei şi Huawei vine din zona echipamentelor telecom şi iată ce bine o duce. Cert este că suntem la al doilea telefon TP-Link testat, după Neffos C5 Max.

Numele său este TP-Link Neffos X1 şi propunerea sa e simplă: un terminal compact, cu ecran de 5 inch, corp metalic şi dotări midrange. Prezentat în toamna lui 2016 în afară şi în aprilie 2017 în România, acest smartphone costă 849 lei la eMAG.ro, 749 lei la Cel.ro şi 899 lei la Quickmobile.ro. Se remarcă printr-un mic detaliu, neglijat de mulţi producători de telefoane şi anume prezenţa unui buton Mute lateral.

În ce măsură am fost impresionaţi de handset la fel ca de routere aflaţi în cele ce urmează.

Design TP-Link Neffos X1

Generic ca look, dar comod de ţinut

TP-Link Neffos X1 este un telefon care adoptă un format deja rutinat în zona smartphone. Aduce parcă puţin cu un ZTE Axon, dar repetă aceeaşi reţetă pe care o ştim de când lumea: ecran de 5+ inch, corp metalic şi panou 2.5D + scanner de amprente sub cameră.

Spatele e uşor curbat, iarăşi o abordare des întâlnită, dar mă intrigă modul în care este echilibrată greutatea acestui smartphone. Deşi cântăreşte 135 de grame, se simte chiar mai uşor, foarte ușor. Măsoară 7.95 mm în grosime, puţin mai gros deci decât Huawei Nova (7.1 mm), dar mai subţire decât  Lenovo Vibe K5. Şi la greutate stă bine, fiind mai uşor decât ele.

Este un telefon comod, simplu de utilizat cu o singură mână şi oferind butoane comode. Are capace din plastic sus şi jos în spate, special pentru antene. Butonul Mute se află în stânga şi este foarte facil de comutat, amintind de alte vremuri decât cele actuale. Neffos X1 rămâne un telefon comod, dar tot generic arată.

Display TP-Link Neffos X1

Culori bine reglate, poate puţin albicios

Aproape că nu îmi vine să cred că era o perioadă când device-uri cu ecrane mai mici de 5 inch erau considerate "înlocuitoare de laptop". Acum un telefon cu ecran de 5 inch e considerat mic şi acesta este şi cazul lui TP-Link Neffos X1.

Ecranul lui TP-Link Neffos X1 vazut la microscop

Vine cu un panou IPS LCD de 5 inch cu rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. La testul nostru am avut parte de luminozitate destul de ridicată, culori vii şi unghiuri largi de vizualizare. Nu a fost rău nici contrastul, chiar şi în bătaia soarelui de vară. Aş spune totuşi că uneori ecranul pare cam albicios, ca şi cum ar avea o mică "pîclă" aplicată peste.

Luminozitate ecran TP-Link Neffos X1

Pixelii au aranjament RGB Stripes, conform microscopului nostru, iar la testul cu luxmetrul am atins 396 LUX, un rezultat bun, apropiat de acel prag de 400 de LUX pe care noi îl considerăm mereu ideal. Cu această ocazie am depăşit telefoane mai celebre precum ASUS ZenFone Max sau LG G5, dar am fost sub Huawei Mate şi Lenovo Vibe X3. Setările ecranului includ luminozitate adaptivă, reglaje pentru temperatura culorii, precum Cald, Rece şi Standard.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 212.TP-Link Neffos X1396 (LUX)
 • 213.Nokia 6.1396 (LUX)
 • 214.LG Q7396 (LUX)
 • 215.Bluboo S3395 (LUX)
 • 216.Allview E3 Sign391 (LUX)
 • 217.Allview P6 Qmax391 (LUX)
 • 218.iHunt S60 Discovery391 (LUX)
 • 219.Mstar S700390 (LUX)
 • 220.UMi Touch390 (LUX)

Putem modifica şi opţiuni legate de font, mai avem şi Auto Rotate şi LED Indicator. Un ecran bun în cele din urmă.

 • 1234
TP-Link Neffos X18,0810
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×