UMi Super Review (Introducere, Design, Display)

2.300 ori
<b>UMi Super Review</b>După telefoane ca UMi Max sau UMi Plus E, e momentul ca UMi Super să ne intre în vizor. Nu în fiecare zi testezi un telefon care se recomandă ca "Super", nu-i aşa? Terminalul de faţă e genul acela de smartphone care propune 4 GB RAM şi corp metalic..

Introducere

După telefoane ca UMi Max sau UMi Plus E, e momentul ca UMi Super să ne intre în vizor. Nu în fiecare zi testezi un telefon care se recomandă ca "Super", nu-i aşa? Terminalul de faţă e genul acela de smartphone care propune 4 GB RAM şi corp metalic solid la sub 200 de dolari. Îl găsiţi la GearBest.com la suma de 169.99 dolari, cu menţiunea că puteţi să îl cumpăraţi din depozit UE, opţiune oferită de retaileri.

Astfel, veţi plăti doar transportul său, fără extra vamă. Totuşi noi recomandăm să alegeţi livrarea prin DHL, care vine mai rapid şi mai în siguranţă, în ciuda plusului de preţ. UMi este o companie care activează în 20 de ţări şi de fapt operează din 2012, nu 2014 cum aflasem la recenzia lui UMi Plus E. Scopul lor este să vândă 1 milion de telefoane în 2017 şi au început să îndesească ritmul lansărilor.

UMi Super se vrea a fi rival pentru toate acele modele Xiaomi Redmi, Meizu Note, Lenovo K sau Huawei Honor care ne-au trecut prin faţă în ultima vreme. Hai să vedem dacă îi iese.

Design UMi Super

Cărămidă metalică solidă, LED de notificări hipnotic

În ziua de azi când telefoanele măsoară 5 mm în grosime şi cântăresc undeva la 130 de grame (vezi Moto Z) chiar şi când au diagonale mari, amatorii de modele compacte vor strâmba din nas când dau peste un handset de 190 de grame. UMi Super este un astfel de smartphone, cu o greutate de 192 de grame şi talie de 8.5 mm.

Dacă talia nu e chiar aşa de exagerată (deşi sunt şi surse ce indică că are peste 9 mm), ei bine greutatea e mai degrabă de battery phone, ba chiar acest model e mai greu decât un Allview P9 Energy. Disponibil pe gri, auriu sau argintiu, acest telefon vine cu un corp metalic solid şi un spate uşor curbat. Având o abordare unibody, acest terminal are şi un spate uşor curbat şi un finisaj 3D.

Smartphone-ul cu ecran de 5.5 inch este mai gros şi mai greu decât un iPhone 7 Plus, care nici el nu e vreun micuţ, dar măcar e mai subţire decât masivul OnePlus 2. Utilizarea cu o singură mână se face OK, destul de comod, iar butoanele oferă feedback bun. În zona frontală se afla un panou 2.5D, iar în spate găsim un capac din plastic sus şi unul jos, ceva mai arătoase în îmbinarea cu metalul decât cele de pe UMi Plus E.

Rămânem cu o construcţie bună, solidă şi un design destul de elegant, în ciuda masivităţii. Evident, punctul cheie în lookul unic al acestui model este acel LED care se aprinde sub ecran, acolo unde ar sta un buton Home de obicei. El este foarte arătos, ca un buton de pe un pupitru de nava spaţială, dacă vreţi neapărat o comparaţie. Hipnotic aş spune.

Display UMi Super

Luminos, cu multe opţiuni şi culori bine calibrate

La sub 200 de dolari poţi sacrifica multe aspecte ale unui telefon, dar ai face bine să păstrezi ecranul în limite rezonabile, altfel compromiţi fatal pachetul. UMi Super propune un display Full HD de 5.5 inch cu panou Sharp, furnizorul preferat al celor de la UMi în ultima vreme.

Ecranul lui UMi Super vazut la microscop

Panoul e de tip 2.5D şi are şi protecţie Gorilla Glass 3 inclusă. Muchiile sunt rezonabil de înguste, iar neavând player video aici, am folosit evident aplicaţia Gallery. Experienţa de vizualizare a implicat culori bine calibrate, luminozitate ridicată, imagine clară şi unghiuri largi de vizualizare. Şi contrastul a fost bun, iar sub microscop am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes.

Luminozitate ecran UMi Super

La testul cu luxmetrul am atins 357 LUX, ceea ce e OK la sub 200 de dolari şi îi permite lui UMi Super să depăşească modele cunoscute ca Huawei G8 sau Honor 7. Se clasează totuşi sub UMi Max sau Sony Xperia M5. Asemenea multor altor smartphone-uri moderne din China, vine cu funcţii Miravision în Setări, ce permit reglaje la nivel de luminozitate, contrast, saturare, claritate, temperatura culorii, contrast dinamic şi efecte de culoare.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 239.UMi Super376 (LUX)
 • 240.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 241.Sony Xperia Z1373 (LUX)
 • 242.Xiaomi Redmi Note 7372 (LUX)
 • 243.Allview P6 Energy370 (LUX)
 • 244.Samsung Galaxy A5370 (LUX)
 • 245.LG Q6369 (LUX)
 • 246.Sony Xperia XZ Premium368 (LUX)
 • 247.Huawei P20 Lite368 (LUX)

Avem şi reglaj Adaptive Brightness, mărime a fontului şi mod sleep, dar şi calibrare pentru senzor de proximitate şi G Sensor. Un display OK, aceasta e concluzia noastră.

 • 1234
UMi Super8,8710
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×