UTOK Fury Review & Concurs: telefon octa-core dual SIM cu căşti premium Blaupunkt și ecran luminos, de calitate (Video)

4.627 ori
<b>UTOK Fury Review & Concurs: telefon octa-core dual SIM cu căşti premium Blaupunkt și ecran luminos, de calitate (Video)</b>UTOK Fury este probabil cel mai interesant terminal al celor de la UTOK testat &icirc;n ultima vreme. El este un telefon octa core, cu două slot-uri SIM şi cu căşti Blaupunkt oferite la pachet. Terminalul a fost anunţat la finalul lunii ianuarie a...

UTOK Fury este probabil cel mai interesant terminal al celor de la UTOK testat în ultima vreme. El este un telefon octa-core, cu două slot-uri SIM şi cu căşti Blaupunkt oferite la pachet. Terminalul a fost anunţat la finalul lunii ianuarie a acestui an şi vă este oferit la concurs. El costă 999 lei şi la debut a fost promovat de un celebru pilot autohton de raliuri.

Modelul vine cu 5 ani garanţie şi că design îmi aminteşte puţin de Galaxy S III, mai ales partea din spate. Handsetul are o carcasă din plastic lucios şi vine cu colţuri rotunjite şi margini uşor rotunjite şi ele. Remarcăm şi o imitaţie de margine cromată aici. UTOK Fury măsoară 7.9 mm în grosime, cântăreşte 127 de grame şi vine cu o folie protectoare aplicată peste ecran.

Designul lui UTOK Fury

Designul său cu partea spate lucioasă îl face destul de alunecos, deci e recomandat să vă cumpărați o husă, pentru orice evenualitate. În zona frontală avem un LED pentru notificări, earpiece şi camera frontală, plus 3 butoane capacitive, în vreme ce în spate găsim camera, bliţul LED, microfonul şi difuzorul. Există şi un model cu sclipici înglobat în această porţiune din spate.

UTOK Fury din lateral

Capacul bateriei este înlăturabil, iar sub ele găsim cele două slot-uri SIM, pe cel microSD şi bateria. În zona superioară a terminalului se afla jackul audio şi portul microUSB, în vreme ce jos găsim un microfon, dar din păcate şi un mic spaţiu între îmbinările carcasei. În stânga se află butonul On/Off, iar în dreapta cele de volum, toate cu feedback OK.

UTOK Fury Review

Per total acest model aduce cu Galaxy S III, dar arată puţin mai bine şi are un design destul de OK. Pe partea de hardware avem la dispoziţie un display de 5 inch, un IPS OGs 720p, plus un procesor octa core MediaTek 6592 de 1.7 GHz, GPU Mali 450 MP4 şi 2 GB RAM. Handsetul vine şi cu 16 GB stocare, slot microSD cu suport pentru până la 32 GB şi o cameră principală de 13 MP, dar şi o cameră frontală de 2 MP.

Specificatii UTOK Fury

Pe partea de conectivitate avem două slot-uri SIM, unul normal şi unul micro SIM, dar şi suport pentru conectivitate HSDPA cu viteza de download de 21 Mbps. La bord mai avem şi WiFi 802.11 b/g/n, 3G, EDGE, GPRS, GPS, Bluetooth 4.0, radio FM şi microUSB. În secţiunea "altele" găsim valoarea SAR de 0.342 W/KG, G Sensor, senzor de proximitate, senzor de luminozitate şi busola digitală.

Bateria lui UTOK Fury

Bateria este o unitate Li-Ion de 2000 mAh, care pe hârtie asigura 6.5 ore de convorbiri sau 160 de ore de funcţionare în standby. La testul nostru, adică playback video HD în buclă, cu WiFi pornit şi luminozitate la 50% am atins 5 ore şi 4 minute de playback. Durata nu este foarte impresionantă, fiind apropiată de cea a lui Nexus 5 şi HTC One. Încărcarea durează 2 ore şi 30 de minute, ceea ce este rezonabil.

În mare putem spune că ne aşteptam la o durată puţin mai lungă de funcţionare de la acest device. În zona de Setări găsim şi opţiunea CPU Power Save, care reduce performanţă pentru a economisi bateria. Trecând la aspectul audio, menţionăm prezenţa unui player muzical stock, dar şi faptul că volumul acestui handset nu este foarte ridicat. Sunetul este clar totuşi, dar basul este cam slab şi pe o suprafaţă plată, terminalul pierde serios volum, difuzorul fiind acoperit.

Căştile Blaupunkt

Notele se aud totuşi OK şi avem la dispoziţie un egalizator stock. Căştile Blaupunkt oferite la pachet vin cu propriul lor pouch şi au un fir deosebit de rezistent, un design elegant şi stau comod în ureche. Ele oferă o izolare bună a sunetului, bas bun şi au volum ridicat, dar nu exagerat. În mod interesant se aud mai tare pe alte device-uri, decât pe UTOK Fury.

Putere volum disfuzor UTOK Fury

Aplicaţia radio FM este cea stock, cu funcţie de înregistrare, iar la testul cu decibelmetrul am atins valori destul de slabe pentru difuzor: 71.7 dBA în faţă şi 77.1 dBA în spate. Un alt telefon cu preţ accesibil, Wiko Rainbow atinge 87 dBA, în vreme ce Karbonn Titanium S6 atinge 86 dBA. În zona de setări primim şi opţiunea BES Enhancer pentru amplificarea sunetului, dar difuzorul rămâne totuşi slab.

Ecranul lui UTOK Fury

Trecem acum la display, un IPS LCD OGS de 5 inch, cu rezoluţie 720p şi multitouch în 5 puncte. Nu avem player video la bord, deci folosim galeria în acest caz. Ecranul este luminos, clar şi are parte de opţiunea Clear Motion în Setări, care face imaginile să pară mai cinematice. Acelaşi display oferă culori vii, unghiuri largi de vizualizare, luminozitate ridicată şi claritate bună.

Luminozitate display UTOK Fury

Pixelii săi sunt de tip RGB Stripe, iar luminozitatea este de 465 unităţi LUX, ceea ce e foarte impresionant pentru un telefon cu preţ sub 1000 de lei. Suntem cu 100 de LUX peste Xperia Z2, LG G3 şi alte câteva modele cu pretenţii de anul trecut. În plus, suntem aproape de luminozitatea lui Galaxy S5, ceea ce spune multe. În zona de Setări găsim o opţiune ce ne permite să afişăm toate clipurile video de pe handset sub formă de glob rotativ în lockscreen.

Camera lui UTOK Fury

Ecranul ar putea fi considerat selling point-ul acestui telefon, împreună cu căştile sale. Camera de 13 MP din spate aduce o interfaţă care în zona stânga afişează modurile de captură: Normal, Fotografiere Live, Mod Înfrumuseţare, Panorama, Multi Angle, în vreme ce în zona superioară a ecranului găsim gesturi pentru captura (semnul V în faţa camerei), opţiuni ale bliţului şi shortcut către camera frontală.

Cum fotografiaza UTOK Fury

În dreapta UI-ului se afla butonul shutter şi cel pentru video, iar zona de setări include obişnuitele GPS Tag, expunere, efecte de culoare, mod scenă, balans de alb, claritate, nuanţă, saturaţie, strălucire, contrast şi anti shake. Avem parte şi de captură prin comandă vocală, zero shutter delay, detectare fata, fotografie la zâmbet, timer, fotografiere continuă şi mărimea fotografiilor setată la 13 MP, 8 MP sau 5 MP. Nivelul ISO ajunge până la 1600, iar printre opţiuni putem alege să afişăm imaginea capturată în 4:3 sau full screen.

Mostra foto UTOK Fury

Opţiunile video includ stabilizare electronică, microfon, mod audio, time lapse şi calitate (Full HD sau HD). Camera suporta zoom până la 4X, are focalizare destul de lentă, dar viteza de fotografiere este OK. Să trecem acum la galeria de imagini capturate pe timp de zi. Reţineţi că fotografiile au fost realizate înainte de lăsarea serii, dar ele au ieşit destul de clare şi bine iluminate.

Fotografii realizate cu UTOK Fury

Umbrele arată bine, iar HDR-ul îşi face treaba fără cusur. Fotografiile landscape au ieşit destul de bine, iar nuanţele de roşu sunt surprinse în mod realist. Culorile sunt în mare OK, poate puţin reci, iar cadrele rămân detaliate şi fără zgomot şi când dăm zoom in. Panorama este largă şi are parte de o alipire fără artefacte. Balansul de alb şi expunerea sunt şi ele OK pe acest terminal, care oferă şi captura Multi Angle 3D, ce permite vizualizarea unui obiect dintr-un unghi 3D.

Mostre foto realizate cu UTOK Fury (galerie)

Macro-urile arată bine, acelea cu uşi şi clanţe de epocă, textura lor şi uzura fiind bine surprinse. Chiar şi cu soarele în față capturile sunt reuşite, ceea ce e de apreciat. Fotografiile arată bine pentru un telefon midrange şi nu sunt deloc departe de ce poate să facă al meu iPhone 5. În ce priveşte captura video, acest device filmează Full HD sau HD la 30 FPS şi fişierele rezultate sunt 3GPP-uri cu bitrate de 9 Mbps.

La filmare culorile arată OK, dar balansul de alb pare cam dereglat uneori. Stabilizarea este slabă, iar focalizarea este destul de bună. Acustica este la nivel mediocru, iar filmarea este mai puţin impresionantă decât captura foto per total. Puteţi realiza şi editare foto, cu obişnuitele filtre, rame foto şi opţiuni precum crop, rotate, expunere, contrast şi altele.

UTOK Fury se supraincalzeste

Terminalul atinge o temperatură de 44.8 grade Celsius după 15 minute de jucat Riptide GP2, deci suferă de o ușoatră supraîncălzire. Web browserul sau este rapid, iar tastatura virtuală este cea stock. Pe partea de telefonie avem funcţia Speed Dial inclusă, un volum ridicat, reducere bună a zgomotului de fond şi sunet clar, plus semnal bun. Să vedem cum stăm cu benchmark-urile. Am comparat UTOK Fury cu Allview X2 Soul şi Evolio X6, pentru simplul motiv ca toate 3 au acelaşi procesor: un octa core MediaTek, însoţit de 2 GB RAM.

Iată rezultatele:

 UTOK FuryAllview X2 SoulEvolio X6
Quadrant139101465415000
AnTuTuX2763026000
NenaMark62.9 FPS57.2 FPS47.7 FPS
Vellamo196126241983
3DMark698671386700
GeekBench 3439/2345445/24642377
GFX11 FPS8.7 FPS9.6 FPS
Browsermark1304818809
SunSpider121310741110
SpeedTest21/21 Mbps12/19 Mbps19/21 Mbps
Preț999 lei1.299 lei999 lei


În mare, acest model câştiga 4 din cele 10 bătălii, iar AnTuTu nu rulează pe UTOK Fury. De remarcat prețul mai scăzut! Telefonul nu suferă de lag şi rulează fără probleme Riptide GP2. Pe partea software avem Android 4.4.2 KitKat, cu o experienţă stock. Ţinem butonul Home apăsat pentru a declanşa zona de multitasking şi facem swipe pentru a închide aplicaţiile.

Review UTOK Fury

Apăsam pe butonul Meniu pentru a declanşa zona de widgeturi şi wallpaper-uri, iar în zona dropdown găsim obişnuitele notificări şi Quick Settings. Zona de Setări nu include surprize sau opţiuni neobişnuite. Lista de aplicaţii preinstalate nu include bloatware şi iată şi softurile de la bordul lui Fury: Calendar, Elefant Reader cu 100 de cărţi incluse, Getlokal, Gmail, Hangouts, Maps, Sound Rec, File Manager, Seenow, cu abonament pe o lună la filme şi seriale, Zonga, cu abonament full pe o lună şi Ştiri + Meteo.

Există şi aplicaţia UTOK Now, care vă oferă garanţia extra pe 5 ani, plus manual electronic şi suport. Şi acum să vedem verdictul!

Iată aspectele Pro:

 • căşti Blaupunkt de calitate
 • ecran foarte luminos
 • fotografii bune
 • browser rapid
 • performanţă OK
 • zona frontală arătoasă
 • Android stock şi fără bloatware

Şi aspectele Contra:

 • carcasa destul de alunecoasă
 • bateria ar putea fi mai bună
 • difuzorul are volum slab
 • captura video nu impresionează
 • ușoară supraîncălzire

UTOK Fury primeşte un 8.7 din 10 pentru design, un 8.5 pentru hardware şi un 9 pentru OS şi UI. Nota finală este de 8.73 din 10, dar cu căştile ca bonus ajunge la 9 din 10 şi luăm aici în calcul şi preţul foarte bun de 999 lei. Acest model e unul bun pentru consumatorii şi generatorii de media, adică pentru filme şi jocuri, dar şi pentru captura foto.

Şi acum iată cum puteţi câştiga terminalul, iată regulile:

 1. Like la pagina de Facebook UTOK România
 2. Vizitați pagina de produs pe UTOK.ro
 3. Postați un comentariu la articolul de unboxing/review UTOK Fury, cu răspuns la întrebarea "Care dintre caracteristicile lui UTOK Fury e cea mai importantă pentru voi?"
 4. Share public pe contul vostru personal de Facebook la unboxing/review

Cele 4 capturi sunt trimise pe mail la concurs@mobilissimo.ro, cu subiect "Concurs UTOK Fury", plus nume real, număr de telefon și adresa. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți pe data de 20 martie la ora 21, prin Random.org. [FORUM]

UTOK Fury prețuri actualizate:

Review UTOK Fury

UTOK Fury
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×