Vernee Thor Review (Introducere, Design, Display)

4.038 ori
<b>Vernee Thor Review</b>Lansat în aprilie 2016, Vernee Thor primeşte recenzia Mobilissimo.ro în următoarele rânduri şi costă 699 lei la eMAG.ro, 699 lei la iHunt.ro şi îl găsiţi şi pe Gearbest.com la preţul de 119 dolari. Aflaţi şi că la debutul lui Thor online în China..

Introducere

Ne place să vedem o companie aflată la început de drum, pentru că posibilităţile sunt infinite. O astfel de companie este Vernee, un startup din China, care a ajuns celebru prin intermediul telefonului cu 6 GB RAM numit Apollo şi apoi prin intermediul lui Vernee Thor. Acesta din urmă e cel mai ieftin telefon cu 3 GB RAM şi în acelaşi timp un handset uşor de numit "Uber Phone". De ce? Pentru că vine cu Uber preinstalat şi un mic discount la pachet pentru aceste servicii de ride sharing.

Lansat în aprilie 2016, telefonul primeşte recenzia Mobilissimo.ro în următoarele rânduri şi costă 699 lei la eMAG.ro, 699 lei la iHunt.ro şi îl găsiţi şi pe Gearbest.com la preţul de 119 dolari. Aflaţi şi că la debutul lui Thor online în China au fost înregistrate foarte rapid peste 20.000 de precomenzi, semn că publicul a fost încântat de perspectiva acestui produs.

Design Vernee Thor

Stă excelent în mână, arată bine, atrage amprente

Vernee Thor îţi va lua două lucruri: cheile de la maşină şi amprenta. Întâi îţi ia cheile de la maşină pentru că nu ai nevoie de ea, handsetul oferind Uber la un touch distanţă şi apoi îţi ia amprentele pe spatele său soft touch. El atrage imediat grăsimea de pe degete. Zona frontală în schimb e foarte arătoasă, datorită acelui panou 2.5D din sticlă.

Ca design acest model aduce cu un hibrid între Nexus 4 şi OnePlus X, sau undeva pe aproape. Vernee Thor este comod, stă bine în mâna utilizatorului şi e uşor de folosit chiar şi cu o singură mână. Are aderenţă bună şi măsoară 7.9 mm în grosime, cântărind şi 140 de grame. Aceste dimensiuni sunt destul de OK, astfel că terminalul nu e nici ultra-subțire, dar nici "grăsuţ".

Am remarcat şi colţurile sale rotunjite, spatele uşor rotunjit şi faptul că Thor are o carcasă fabricată din plastic, dar unul de bună calitate. Telefonul vine pe negru sau gri, iar capacul său spate nu e chiar uşor de înlăturat. Rămâne totuşi impresia unui design arătos şi a comodităţii.

Display Vernee Thor

Ecran bunicel, reglaje multe şi binevenite

Vernee Thor vine cu un ecran de 5 inch, care contribuie la factorul look al terminalului printr-un panou curbat 2.5D, care arată foarte bine. Acest ecran e de tip IPS LCD LTPS şi are o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. El oferă touch în 5 puncte conform producătorului lui Thor şi aduce tehnologie On Cell Touch şi protecţie Gorilla Glass 3.

Pixelii ecramului lui Vernee Thor sunt de tip RGB Stripes (fotografiat la microscop)

Ca player video am folosit aplicaţia Gallery pe acest model, iar la experienţa de vizualizare am beneficiat de o luminozitate bună, contrast bun (peste aşteptări un pic), culori realiste şi unghiuri largi de vizualizare. Pixelii sunt de tip RGB Stripes şi la testul cu luxmetrul am atins 377 LUX, ceea ce e OK având în vedere preţul practicat.

Luminozitate ecran Vernee Thor

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 248.Vernee Thor377 (LUX)
 • 249.UMi Plus E376 (LUX)
 • 250.UMi Super376 (LUX)
 • 251.Allview X4 Soul Infinity L375 (LUX)
 • 252.Sony Xperia Z1373 (LUX)
 • 253.Xiaomi Redmi Note 7372 (LUX)
 • 254.Xiaomi Redmi Note 8T372 (LUX)
 • 255.Allview P6 Energy370 (LUX)
 • 256.Samsung Galaxy A5370 (LUX)

Mai mult decât atât, cu această valoare Vernee Thor îl depăşeşte pe HTC One M9, Huawei G8 sau Huawei P8 spre exemplu. În zona Settings găsim opţiuni speciale, mai ales în segmentul Miravision, unde putem regla contrastul, saturarea, luminozitatea şi claritate, dar şi temperatura culorii. Astfel de reglaje sunt clar binevenite şi avem şi opţiuni pentru font şi luminozitate adaptivă.

Un ecran în regulă, care îşi face treaba bine.

 • 1234
Vernee Thor8,9510
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×